LASAGNE
6-8 annosta
Lihakastikkeen valmistus:
Silppua selleri, porkkana ja sipuli ja kuullota
niitä öljyssä ja voissa.
Lisää jauheliha ja anna sen ruskistua. Lisää viini
ja keitä kokoon, lisää sen jälkeen tomaatit,
liemikuutio ja suola. Anna kiehua miedolla
lämmöllä kannella peitettynä noin tunnin ajan.
Bechamelkastikkeen valmistus:
Sulata voi, lisää jauhot sekoittaen koko ajan
huolellisesti, jotta kastikkeeseen ei muodostu
paakkuja. Lisää maito vähitellen ja jatka
keittämistä sekoittaen, kunnes kastike on
sopivan paksuista. Mausta valmis kastike
suolalla ja raastetulla muskottipähkinällä.
Voitele vuoka. Levitä kaksi ruokalusikallista
lihakastiketta vuoan pohjalle, asettele
seuraavaksi kerros lasagne-levyjä, sen
jälkeen lihakastiketta, Bechamel-kastiketta
ja juustoviipaleita. Ripottele päälle
parmesaaniraastetta. Jatka tekemällä
samanlaisia kerroksia lopuista aineksista.
Kaada viimeisen kerroksen päälle runsaasti
Bechamel-kastiketta ja ripottele pinnalle
parmesaaniraastetta ja muutama voinokare.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto
PATARUOAT, sitten LASAGNE ja vahvista.
Muistiinpanoja:
__________________________________________
Valmistelut: 2 tuntia
Paistoaika*: 45-60 min
Suositellut tarvikkeet:
suorakulmainen tarttumaton vuoka
Vinkkejä ja muunnelmia:
• Jos valmistat kala- tai kasvislasagnea,
voit käyttää Bechamel-kastikkeessa
maidon tilalla kasvislientä ja voin tilalla
oliiviöljyä.
133
PATARUOAT
500 g of tuoreita lasagne-levyjä
180 g raastettua parmesaanijuustoa
200 g murennettua juustoa
(mozzarellaa, scamorzaa tai provolaa)
Jauhelihakastike:
500 g jauhelihaa
800 g tomaatteja (kuorittuja tai tomaattimurs-
kaa)
1 liemikuutio
1 keskikokoinen sipuli
30 g voita
6-7 ruokalusikallista oliiviöljyä
1 lasillinen punaviiniä
selleriä, porkkanaa
suolaa
600 grammaan bechamelkastiketta:
(vaihtoehtona voi myös käyttää valmista
bechamelkastiketta)
50 g voita
60 g vehnäjauhoja
1 litra maitoa
suolaa, muskottipähkinää
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan
(Auto Sensor -RESEPTIT).