Bauknecht BLPM 8110/PT Recipe book

Tyyppi
Recipe book
EI ESIKUUMENNUSTA, EI ODOTTELUA…
TÄYDELLINEN LOPPUTULOS
Upeiden paistotulosten aikaansaaminen keittiössä ei voi enää olla helpompaa
Bauknechtin uuden monitoimiuunin ansiosta, joka tarjoaa joustavasti useita erilaisia
ruoanvalmistusmenetelmiä auttaen Sinua valmistamaan täydellisiä aterioita.
Uuniin kuuluu edistyksellinen käyttöliittymä, ja nerokkaan anturiteknologian sekä
tehokkaan konvektiojärjestelmän ansiosta sitä ei tarvitse esikuumentaa. Mikään
keittokirjan resepteistä ei vaadi uunin esikuumennusta, ja täydellinen lopputulos on
aina taattu.
Keittokirja sisältää 30 huolellisesti valittua reseptiä.
Valittuasi haluamasi reseptin uunin näytön kautta voit yksinkertaisesti vain laittaa
ruoan uunin ja aloittaa kypsentämisen. Uuni valitsee automaattisesti sopivan paisto-
ohjelman ja antaa koko ajan palautetta näytön kautta.
Paistoajan päättyessä voit halutessasi viimeistellä kaikki ruoat omien mieltymystesi
mukaisesti.
TÄRKEITÄ VINKKEJÄ
Parhaan tuloksen saat, kun et muuta reseptien määriä ja aineksia.
Liha on suositeltavaa ottaa jääkaapista vähintään tuntia ennen valmistusta. (Lihan
lämpötilan tulisi olla noin 10-12 °C).
Joitakin ruokia on käännettävä tai sekoitettava paistamisen puolivälissä: uunin
merkkiääni muistuttaa, milloin ruokaa on käännettävä. (Reseptissä mainitaan, jos
ruokaa on sekoitettava tai käännettävä valmistuksen aikana.)
Alussa näkyvä kypsennysaika on viitteellinen: uuni sovittaa jäljellä olevan ajan
varsinaisen kypsennyksen aikana.
Vähän ennen kypsennyksen päättymistä uuni pyytää tarkistamaan kypsyystason. Tästä
syystä paistoaikaa voi lisätä manuaalisesti kypsennyksen päättyessä uunin valikon
kautta.
Automaattinen
TARKISTA
Kypsennys
KYPSENNYSAIKA
PÄÄTTYMISAIKA
Toiminta-aika lähes lopussa
Tarkista ruoka
Kypsennys päättyy klo 19:45
Paina ^ lisätäksesi aikaa
Käännä ruokaa
MUKANA TOIMITETUT VARUSTEET
LEIVINPELTI
RITILÄ
UUNIPANNU
Uunipannu on syvempi kuin
leivinpelti.
Joissakin resepteissä uunipannulle
kaadetaan vettä ja pannu laitetaan
grillin alapuolelle paistien ja/
tai grillattavan lihan paistumisen
aikana tippuvan rasvan ja öljyn
keräämiseksi.
LASAGNE
6-8 annosta
Lihakastikkeen valmistus:
Silppua selleri, porkkana ja sipuli ja kuullota
niitä öljyssä ja voissa.
Lisää jauheliha ja anna sen ruskistua. Lisää viini
ja keitä kokoon, lisää sen jälkeen tomaatit,
liemikuutio ja suola. Anna kiehua miedolla
lämmöllä kannella peitettynä noin tunnin ajan.
Bechamelkastikkeen valmistus:
Sulata voi, lisää jauhot sekoittaen koko ajan
huolellisesti, jotta kastikkeeseen ei muodostu
paakkuja. Lisää maito vähitellen ja jatka
keittämistä sekoittaen, kunnes kastike on
sopivan paksuista. Mausta valmis kastike
suolalla ja raastetulla muskottipähkinällä.
Voitele vuoka. Levitä kaksi ruokalusikallista
lihakastiketta vuoan pohjalle, asettele
seuraavaksi kerros lasagne-levyjä, sen
jälkeen lihakastiketta, Bechamel-kastiketta
ja juustoviipaleita. Ripottele päälle
parmesaaniraastetta. Jatka tekemällä
samanlaisia kerroksia lopuista aineksista.
Kaada viimeisen kerroksen päälle runsaasti
Bechamel-kastiketta ja ripottele pinnalle
parmesaaniraastetta ja muutama voinokare.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto
PATARUOAT, sitten LASAGNE ja vahvista.
Muistiinpanoja:
__________________________________________
Valmistelut: 2 tuntia
Paistoaika*: 45-60 min
Suositellut tarvikkeet:
suorakulmainen tarttumaton vuoka
Vinkkejä ja muunnelmia:
Jos valmistat kala- tai kasvislasagnea,
voit käyttää Bechamel-kastikkeessa
maidon tilalla kasvislientä ja voin tilalla
oliiviöljyä.
133
PATARUOAT
500 g of tuoreita lasagne-levyjä
180 g raastettua parmesaanijuustoa
200 g murennettua juustoa
(mozzarellaa, scamorzaa tai provolaa)
Jauhelihakastike:
500 g jauhelihaa
800 g tomaatteja (kuorittuja tai tomaattimurs-
kaa)
1 liemikuutio
1 keskikokoinen sipuli
30 g voita
6-7 ruokalusikallista oliiviöljyä
1 lasillinen punaviiniä
selleriä, porkkanaa
suolaa
600 grammaan bechamelkastiketta:
(vaihtoehtona voi myös käyttää valmista
bechamelkastiketta)
50 g voita
60 g vehnäjauhoja
1 litra maitoa
suolaa, muskottipähkinää
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan
(Auto Sensor -RESEPTIT).
CANNELLONI
Täytteen valmistus:
Leikkaa selleri ja purjo ohuiksi suikaleiksi ja
ruskista niitä vuoassa, jossa on oliiviöljyä. Lisää
kuutioiksi leikattu liha ja mausta suolalla ja
pippurilla. Lisää pinaatti ja pieniksi pilkotut
tomaatit. Kypsennä, kunnes kypsennysliemi
on höyrystynyt. Lisää liemi ja kypsennä
kypsäksi asti. Täytteen tulee olla pehmeää,
muttei liian juoksevaa. Sekoita seos, lisää
kokonainen kananmuna, parmesaanijuusto ja
muskottipähkinä. Sekoita hyvin.
Bechamelkastikkeen valmistus:
Sulata voi, lisää jauhot sekoittaen koko
ajan huolellisesti, jotta kastikkeeseen ei
muodostu paakkuja. Lisää maito vähitellen
ja jatka keittämistä sekoittaen jatkuvasti,
kunnes kastike on sopivan paksuista.
Mausta valmis kastike suolalla ja raastetulla
muskottipähkinällä.
Täytä pastalevyt pursottimen avulla ja kääri
rulliksi. Leikkaa liharullat haluamasi kokoisiksi.
Voitele lasivuoka ja levitä kauhallinen kastiketta
pohjalle. Asettele kannelonit vuokaan ja peitä
lopulla kastikkeella. Ripottele parmesaanijuustoa
ja lisää muutama nokare voita.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto
PATARUOAT, sitten CANNELLONI ja vahvista.
Muistiinpanoja:
__________________________________________
Valmistelut: 1 tunti
Paistoaika*: 25-40 min
Suositellut tarvikkeet:
neliskulmainen lasivuoka
(noin 35 x 25 cm))
Vinkkejä ja muunnelmia:
Liharulliin voi halutessaan
käyttää ohukaisten täytettä
(pinaattia ja ricottaa).
134
PATARUOAT
4 annosta
250 g pastalevyjä liharullia tai lasagnea varten
60 g parmesaanijuustoa (30 g täytteeseen)
muutama nokare voita
Täytteeseen:
70 g purjoa
30 g selleriä
3 ruokalusikallista oliiviöljyä
350 g jauhelihaa (hyvälaatuista, vähärasvaista
naudanlihaa)
200 ml lientä
80 g pinaattia
60 g tuoreita tomaatteja
1 kananmuna
30 g parmesaanijuustoa
300 grammaan bechamelkastiketta:
(vaihtoehtona voi käyttää kaupasta ostettua
valmista bechamelkastiketta)
30 g voita
30 g vehnäjauhoja
0,5 litraa maitoa
suolaa, muskottipähkinää
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan
(Auto Sensor -RESEPTIT).
GRATINOIDUT OHUKAISET
6 annosta
Valmista ohukaistaikina yhdistämälä kaikki
aineet ja vatkaamalla voimakkaasti. Anna
taikinan levätä jääkaapissa vähintään 15
minuuttia.
Paista ohukaiset pienellä, tarttumattomalla
ohukaispannulla.
Kiehauta pinaatti. Jäähdytä heti kylmässä
vedessä ja purista liika vesi pois.
Silppua pinaatti hienoksi ja lisää siihen ricotta,
suola, pippuri, muskottipähkinä, munat ja
parmesaanijuusto.
Täytä ohukaiset ja kääri suljetuksi rullaksi.
Bechamelkastikkeen valmistus:
Sulata voi, lisää jauhot sekoittaen koko ajan
huolellisesti, jotta kastikkeeseen ei muodostu
paakkuja. Lisää maito vähitellen ja jatka
keittämistä sekoittaen jatkuvasti, kunnes
kastike on sopivan paksuista.
Mausta valmis kastike suolalla ja raastetulla
muskottipähkinällä.
Levitä vähän kastiketta vuoan pohjalle
ja asettele ohukaiset päälle. Kaada
runsaasti bechamelkastiketta ja ripottele
parmesaaniraastetta päälle. Paista uunissa
kullanruskeaksi.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto
PATARUOAT, sitten GRATINOIDUT OHUKAISET
ja vahvista.
Muistiinpanoja:
__________________________________________
Valmistelut: 50 min
Paistoaika*: 35-45 min
Suositellut tarvikkeet:
suorakulmainen tarttumaton
vuoka
Vinkkejä ja muunnelmia:
Vaihtoehtoisesti voi käyttää
sieniä, viipaloituina ja
kuullotettuina.
135
PATARUOAT
Ohukaiset:
100 g vehnäjauhoja
250 ml maitoa
3 kokonaista
kananmunaa
1 ruokalusikallinen
oliiviöljyä
suolaa,
muskottipähkinää
Täyte:
400 g ricotta-juustoa
200 g pinaattia
40 g parmesaanijuustoa
suolaa, pippuria
1 kananmuna
muskottipähkinää
Bechamel-
kastike:
50 g voita
60 g vehnäjauhoja
1 litra maitoa
suolaa,
muskottipähkinää
60 g parmesaanijuustoa
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan
(Auto Sensor -RESEPTIT).
MUNAKOISOGRATIINI
Leikkaa munakoisot noin 1 cm:n paksuisiksi
viipaleiksi, suolaa ja anna viipaleiden levätä
talouspaperin päällä noin tunnin ajan. Paista
munakoisot nopeasti kuumassa grillissä.
Kuullota sipuli öljyssä, lisää tomaattimurska,
mausta suolalla ja anna kiehua miedolla
lämmöllä noin 40 minuuttia.
Kuutioi mozzarella. Levitä kaksi
ruokalusikallista tomaattikastiketta vuoan
pohjalle, levitä vuokaan kerros munakoisoja,
sen jälkeen kastiketta, mozzarellakuutioita ja
ripottele päälle parmesaaniraastetta ja vähän
tuoretta basilikaa. Jatka tekemällä samanlaisia
kerroksia lopuista aineksista.
Peitä viimeinen kerros tomaattikastikkeella ja
ripottele pinnalle runsaasti parmesaania.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto
PATARUOAT, sitten MUNAKOISOGRATIINI ja
vahvista.
Muistiinpanoja:
__________________________________________
Valmistelut: 50 min
Paistoaika*: 40-50 min
Suositellut tarvikkeet:
suorakulmainen tarttumaton vuoka
(noin 35 cm x 25 cm)
Vinkkejä ja muunnelmia:
Voit käyttää valmiiksi grillattuja
pakastettuja munakoisoja. Jos käytät
tuoreita munakoisoja, voit kastaa ne
jauhoihin ja paistaa grillaamisen sijaan.
136
PATARUOAT
6-8 annosta
4-5 munakoisoa (noin 1,5 kg)
1 iso sipuli
5-6 ruokalusikallista oliiviöljyä
800 g tomaattimurskaa
noin 350 g mozzarellaa
100 g raastettua parmesaanijuustoa
tuoretta basilikaa
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan
(Auto Sensor -RESEPTIT).
KASVISPIIRAS
6-8 annosta
Kiehauta vihanneksia kiehuvassa suolalla
maustetussa vedessä muutaman minuutin ajan
ja valuta kuivaksi.
Kuullota silputut vihannekset pannulla
pienessä määrässä öljyä.
Vuoraa piirasvuoka leivinpaperilla ja levitä
lehtitaikina vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä
vihannekset taikinapohjan päälle ja ripottele
pinnalle juustoraastetta.
Vatkaa kananmunat kulhossa kerman ja
maidon kanssa. Mausta suolalla ja paprikalla ja
kaada seos tasaisesti vihannesten päälle.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto
PIIRAAT, sitten KASVISPIIRAS ja vahvista.
Muistiinpanoja:
__________________________________________
Valmistelut: 40 min
Paistoaika*: 50-60 min
Suositellut tarvikkeet:
matala metallinen piirasvuoka
(halkaisija noin 28 cm)
Vinkkejä ja muunnelmia:
Parhaan tuloksen saat tuoreista kauden
vihanneksista. Vihanneksia ei tarvitse
keittää, jos ne silputaan hyvin ohuiksi.
Kasvispiiraan voi tarjoilla höyryssä kypsen-
nettyjen kalafi leiden kanssa alkupalana läm-
pimän vihanneskastikkeen kera (soseutettua
purjoa, tomaattia tai kurpitsaa).
137
PIIRAAT
250 g tuoretta lehtitaikinaa
450 g sekavihanneksia: artisokkaa, parsaa ja
sieniä
150 g karkeaksi raastettua Gruyère-juustoa
3 kananmunaa
200 ml ruokakermaa
100 ml maitoa
suolaa, pippuria, paprikaa
oliiviöljyä
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan
(Auto Sensor -RESEPTIT).
KINKKUJUUSTOPIIRAS
Vuoraa piirasvuoka leivinpaperilla ja levitä
murotaikina vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä
ruskistettu pekoni ja sipulisuikaleet vuoan
pohjalle, kostuta tilkalla oliiviöljyä ja ripottele
juusto pinnalle.
Vatkaa kananmunat kulhossa maidon ja
kerman kanssa ja mausta suolalla ja pippurilla
maun mukaan.
Kaada seos tasaisesti vuokaan ja koristele
persiljasilpulla.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto
PIIRAAT, sitten KINKKUJUUSTOPIIRAS ja
vahvista.
Muistiinpanoja:
__________________________________________
Valmistelut: 30 min
Paistoaika*: 40-50 min
Suositellut tarvikkeet:
matala metallinen piirasvuoka
(halkaisija noin 30 cm)
Vinkkejä ja muunnelmia:
Voit käyttää piiraaseen myös:
- perunaa ja pekonia
- purjoa ja kinkkua
- kalaa ja artisokkaa
- pinattia ja lohta
138
PIIRAAT
6-8 annosta
250 g tuoretta murotaikinaa
150 g pekonia, kuutioina
4 kananmunaa
2 sipulia, suikaloituna
10 g persiljasilppua
200 ml maitoa
200 ml ruokakermaa
100 g karkeaksi raastettua Gruyère-juustoa
suolaa, pippuria
oliiviöljyä
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan
(Auto Sensor -RESEPTIT).
OMENAPIIRAS
6-8 annosta
Pohjan valmistus:
Sekoita suola jauhohin, lisää pehmennetty voi,
sokeri, leivinjauhe ja lopuksi vesi ja sekoita
kiinteäksi taikinaksi. Anna taikinan levätä
jääkaapissa 30 minuuttia.
Kastikkeen valmistus:
Kuumenna maito ja vaniljaesanssi ja ota pois
lämmöltä. Sekoita toisessa kulhossa sokeri,
kananmuna, vehnäjauhot ja maissijauhot.
Lisää tämä seos maitoon sekoittaen jatkuvasti
lämmöllä, kunnes muodostuu kermamainen
kastike. Kun kastike on valmis, mausta rommilla
maun mukaan.
Vuoraa piirasvuoka leivinpaperilla. Levitä
taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä aikaisemmin valmistamasi kastike
taikinan päälle.
Leikkaa omenat viipaleiksi (paksuus noin ½
cm).
Asettele omenaviipaleet vähän päällekkäin
koko taikinapohjan päälle.
Kun piiras on kypsä, anna sen jäähtyä ja
kuorruta sitten jälkiruokaliivatteella.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto
PIIRAAT, sitten OMENAPIIRAS ja vahvista.
Muistiinpanoja:
__________________________________________
Valmistelut: 50 min
Paistoaika*: 75-90 min
Suositellut tarvikkeet:
matala metallinen piirasvuoka
(halkaisija noin 28 cm)
Vinkkejä ja muunnelmia:
Ripottele keksinmuruja taikinan
päälle ennen kuin kaadat
kastikkeen. Näin pohja säilyy
rapeana eikä vetisty.
Ripottele omenien päälle vähän
kanelia ennen paistamista.
139
PIIRAAT
4 omenaa
250 g vehnäjauhoja
50 g voita
ripaus suolaa
80 ml kylmää vettä
10 g leivinjauhetta
100 g sokeria
Kastikkeeseen:
500 ml maitoa
2 kananmunaa
10 g maissijauhoja
50 g sokeria
40 ml rommia
(valinnainen)
1 tl vaniljaesanssia
10 g vehnäjauhoja
jälkiruokaliivatetta
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan
(Auto Sensor -RESEPTIT).
PIZZA
Liota hiiva (noin 35 °C:n lämpöiseen)
lämpimään veteen - käytä aineksissa mainittua
vesimäärää. Tee jauhoista keko leivinlaudalle,
tee keskelle kuoppa ja sekoita joukkoon
suola, sokeri ja lopuksi öljy. Lisää vesi hitaasti
jauhoihin ja aloita vaivaaminen. Vaivaa hyvin,
kunnes taikina on tasaista ja notkeaa. Laita
taikina isoon astiaan, peitä kostella liinalla ja
anna kohota uunissa KOHOTUS-toiminnossa
45 minuutin ajan.
Lisää sillä välin tomaattikastikkeeseen öljy,
oregano ja suola. Kun taikina on kohonnut,
kauli se öljytyn uunipannun kokoiseksi levyksi.
Peitä pizzapohja tomaattikastikkeella ja
mozzarellaraasteella.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto
PIZZA, sitten PIZZA 2 PELTIÄ ja vahvista.
Muistiinpanoja:
__________________________________________
Valmistelut: 2 tuntia
Paistoaika*: 25-35 min
Suositellut tarvikkeet:
Uunipannu tai leivinpelti
(uunin mukana toimitettu)
Vinkkejä ja muunnelmia:
Pizzapohjaan voi käyttää monia erilaisia
jauhoja, esimerkiksi ruis-, tattari- tai
kokojyväjauhoja. Parhaan tuloksen saat,
kun käytät kaksi osaa vehnäjauhoja ja
yhden osan muita haluamiasi jauhoja.
Lisää pizzatäyte ennen paistamista.
140
PIZZA
1 pellillinen:
350 g vehnäjauhoja
200 ml vettä
18 ml oliiviöljyä
14 g kuivahiivaa
7 g suolaa
3,5 g sokeria
250 g tomaattisosetta
150 g mozzarellaa
oliiviöljyä, suolaa, oreganoa
2 pellillistä:
käytä kannatintasoja 1 ja 4.
700 g vehnäjauhoja
400 ml vettä
35 ml oliiviöljyä
25 g tuorehiivaa
13 g suolaa
7 g sokeria
500 g tomaattisosetta
300 g mozzarellaa
oliiviöljyä, suolaa, oreganoa
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan
(Auto Sensor -RESEPTIT).
PORSAANKYLJYKSET
Ainekset 2-6 annosta varten
Leikkaa valkosipuli, rosmariini ja salvia
karkeaksi silpuksi ja laita ne kulhoon lisäten
öljyä ja suolaa.
Anna kyljysten marinoitua liemessä vähintään
30 minuuttia.
Laita kyljykset grilliin uunin viidennelle
kannatintasolle. Kaada noin 1 litra vettä
uunipannulle ja laita pannu toiselle
kannatintasolle.
>Uuni ilmoittaa, kun liha on käännettävä.<
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto
LIHA, sitten PORSAANKYLJYKSET ja vahvista.
Tätä reseptiä varten ei ole mahdollista asettaa
kypsennyksen päättymisaikaa eikä ajastettua
käynnistystä.
Muistiinpanoja:
__________________________________________
Valmistelut: 10 min +
marinointi 30 minuuttia
Paistoaika*: 15-25 min
Suositellut tarvikkeet:
uunin mukana toimitettu
grillaus- ja uunipannu
141
LIHA
2-6 porsaanpotkaa
oliiviöljyä
valkosipulia
salviaa
rosmariinia
suolaa, pippuria
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan
(Auto Sensor -RESEPTIT).
NAHATON PORSAANPAISTI
Tee joitakin syviä viiltoja rasvakerrokseen.
Mausta suolalla ja pippurilla hieroen niitä
hyvin, jotta ne imeytyvät lihan sisään.
Leikkaa yrtit pieniksi palasiksi ja työnnä ne
rasvakerroksessa oleviin viiltoihin. Levitä päälle
oliiviöljyä ja paista uunissa.
Anna lihan levätä uunissa kypsymisen jälkeen
vielä noin 20 minuuttia.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto
LIHA, sitten NAHATON PORS.PAISTI ja vahvista.
Muistiinpanoja:
__________________________________________
Valmistelut: 20 min
Paistoaika*: 110-130 min
Suositellut tarvikkeet:
mukana toimitettu uunipannu tai
leivinpelti
Vinkkejä ja muunnelmia:
Paisti voidaan tarjota pannuun jääneen
kypsennysliemen tai omenan tai
luumukastikkeen kanssa.
Lisukkeeksi sopivat parhaiten paistetut
perunat.
Paisti voidaan myös tarjota kylmänä ohuiksi
viipaleiksi leikattuna ja maustettuna
oliiviöljyllä ja balsamiviinietikalla.
142
LIHA
4-6 annosta
1,5-1,8 kg rasvaista porsaanlapaa
rosmariinia
salviaa
valkosipulia
tinjamia
suolaa ja pippuria
Extra Virgin -oliiviöljyä
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan
(Auto Sensor -RESEPTIT).
LAMPAANKOIPI
4-6 annosta
Valmistele lampaankoipi poistamalla liika
rasva. Leikkaa valkosipuli paloiksi ja hankaa
valkosipulia lampaaseen. Mausta suolalla ja
pippurilla maun mukaan.
Laita liha suoraan leivinpaperilla vuoratulle
uunipannulle.
Laita uunipannu kolmannelle kannatintasolle.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto
LIHA, sitten LAMPAANKOIPI ja vahvista.
Muistiinpanoja:
__________________________________________
Valmistelut: 20 min
Paistoaika*: 60-70 min
Suositellut tarvikkeet:
mukana toimitettu uunipannu tai
leivinpelti
Vinkkejä ja muunnelmia:
Anna lihan levätä paistamisen jälkeen
vähintään 10 minuuttia alumiinifoliolla
peitettynä, jotta lihaneste jakaantuu
tasaisesti.
Lampaankoiven luun ensimmäinen osa
voidaan irrottaa.
Kun lammas on kypsää, voit voidella sen
sinapilla ja jättää lepäämään uuniin, joka on
kuuma vielä poiskytkennän jälkeen.
143
LIHA
1 lampaankoipi, noin 2 kg
2 valkosipulin kynttä
suolaa, pippuria
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan
(Auto Sensor -RESEPTIT).
KEBABIT
Leikkaa valkosipuli, rosmariini ja salvia
karkeaksi silpuksi ja laita ne kulhoon lisäten
öljyä ja suolaa.
Anna kebabien olla tässä marinaadissa
vähintään 30 minuuttia.
Laita kebabit grilliin uunin viidennelle
kannatintasolle.
Kaada noin 1 litra vettä uunipannulle ja laita
pannu toiselle kannatintasolle.
>Uuni ilmoittaa, kun liha on käännettävä.<
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto
LIHA, sitten KEBABIT ja vahvista.
Tätä reseptiä varten ei ole mahdollista asettaa
kypsennyksen päättymisaikaa eikä ajastettua
käynnistystä.
Muistiinpanoja:
__________________________________________
Valmistelut: reilut 10 min
30 minuuttia marinointiin
Paistoaika*: 15-25 min
Suositellut tarvikkeet:
uunin mukana toimitettu
grillaus- tai uunipannu
Vinkkejä ja muunnelmia:
Lihan sijaan voit käyttää kalaa,
paloiteltuna samankokoisiksi
kuutioiksi: isoja katkarapuja,
mustekalaa, lohta, merikrottia.
144
LIHA
4-8 annosta
4-8 lihakebabia (makkarat eivät sovi hyvin,
sillä niiden paistoaika on erilainen kuin muun-
laisen lihan)
valkosipulia
salviaa
rosmariinia
oliiviöljyä
suolaa, pippuria
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan
(Auto Sensor -RESEPTIT).
PAISTETTU BROILERI
4-6 annosta
Pese ja kuivaa broileri. Täytä se suolalla
ja pippurilla maustetulla yrtti- ja
valkosipulisilpulla.
Voitele pinta kevyesti öljyllä ja mausta suolalla.
Laita broileri grilliin kolmannelle
kannatintasolle.
Kaada noin 0,5 litra vettä uunipannulle ja laita
pannu ensimmäiselle kannatintasolle.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto
LINNUT, sitten PAISTETTU BROILERI ja vahvista.
Muistiinpanoja:
__________________________________________
Valmistelut: 10 min
Paistoaika*: 50-70 min
Suositellut tarvikkeet:
uunin mukana toimitettu grillaus- tai
uunipannu
Vinkkejä ja muunnelmia:
Mausta broileri ennen paistamista
täyttämällä se yrteillä, muutamalla
valkosipulin kynnellä ja appelsiinin- tai
sitruunankuoriraasteella.
145
LINNUT
1 broileri, paino 1-1,5 kg
valkosipulia
oliiviöljyä
rosmariinia
salviaa
suolaa, pippuria
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan
(Auto Sensor -RESEPTIT).
BROILERINRINTA
Silppua valkosipuli, rosmariini ja salvia ja laita
ne kulhoon lisäten öljyä ja suolaa.
Anna broilerinrintojen olla tässä marinaadissa
vähintään 30 minuuttia.
Laita broilerinrinnat grilliin uunin viidennelle
kannatintasolle. Kaada noin 1 litra vettä
uunipannulle ja laita pannu toiselle
kannatintasolle.
>Uuni ilmoittaa, kun broilerinpalat on
käännettävä.<
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto
LINNUT, sitten BROILERINRINTA ja vahvista.
Tätä reseptiä varten ei ole mahdollista asettaa
kypsennyksen päättymisaikaa eikä ajastettua
käynnistystä.
Muistiinpanoja:
__________________________________________
Valmistelut: reilut 10 min
30 minuuttia marinointiin
Paistoaika*: 15-20 min
Suositellut tarvikkeet:
uunin mukana toimitettu grillaus- tai
uunipannu
Vinkkejä ja muunnelmia:
Broilerinrinta voidaan tarjoilla myös kylmänä,
kuutioiksi tai suikaleiksi leikattuna maistuvan
rucola-salaatin tai muiden vihreiden
salaattilajikkeiden kanssa maustettuna
balsamiviinietikalla tai sitruunamehulla.
Vaihtoehtonavoi käyttää samankokoisia
kalkkunanrintafi leitä.
146
LINNUT
4-8 annosta
4-8 broilerinrintafi lettä
(paksuus enintään 1 cm)
oliiviöljyä
valkosipulia
suolaa, pippuria
salviaa, rosmariinia
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan
(Auto Sensor -RESEPTIT).
GRILLATUT TAIMENET
4 annosta
Suomusta, perkaa, pese ja kuivaa taimen.
Mausta suolalla ja pippurilla sekä sisältä että
ulkopuolelta. Täytä yrteillä. Aseta taimen
uunipannulle, johon on levitetty leivinpaperia.
Pirskottele päälle Extra Virgin -oliiviöljyä.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto
KALA, sitten GRILLATUT TAIMENET ja vahvista.
Muistiinpanoja:
__________________________________________
Valmistelut: 20 min
Paistoaika*: 20-30 min
Suositellut tarvikkeet:
mukana toimitettu uunipannu tai
leivinpelti
Vinkkejä ja muunnelmia:
Tarjoa taimen majoneesin tai
majoneesipohjaisen kastikkeen, kuten
tartari- tai ruohosipulikastikkeen, kanssa.
Erilaiset grillatut kasvikset ovat erinomainen
lisuke.
Taimen voidaan maustaa oman maun
mukaan sitrushedelmillä (sitruunalla,
appelsiinilla tai limehedelmällä).
147
KALA
4 taimenta, kukin 230-250 g
rosmariinia
salviaa
valkosipulia
tinjamia
suolaa ja pippuria
Extra Virgin -oliiviöljyä
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan
(Auto Sensor -RESEPTIT).
YRTTIMAUSTETTU LOHI
Leikkaa fi lee 4-5 osaan. Voitele uunivuoka
puolella oliiviöljystä. Hankaa lohen pintaan
suolaa ja pippuria ja laita kala vuokaan.
Silppua ja sekoita keskenään leipä, basilika,
timjami ja valkosipuli ja levitä seosta runsaasti
lohen päälle.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto
KALA, sitten YRTTIMAUSTETTU LOHI ja
vahvista.
Muistiinpanoja:
__________________________________________
Valmistelut: 20 min
Paistoaika*: 15-25 min
Suositellut tarvikkeet:
matala tarttumaton vuoka
(noin 26 cm pitkä)
Vinkkejä ja muunnelmia:
Kalan maku tulee parhaiten esille,
kun tarjoilet lohen höyryssä kypsen-
nettyjen perunoiden kanssa.
148
KALA
4 annosta
600-700 g lohifi leitä
10 g oliiviöljyä
100 g vaaleaa leipää tai leipäviipaleita
1 kukkurainen teelusikka kuivattuja timjamia -
tai muutama tuore timjamin varsi (10 g)
1 kukkurainen teelusikka kuivattua basilikaa -
tai mieluummin muutama tuore basilikanlehti
(15 g)
1 valkosipulin kynsi
suolaa
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan
(Auto Sensor -RESEPTIT).
149
PÄHKINÄKUORRUTTEINEN KALA
4 annosta
Hienonna vaalea leipä ja pähkinät lyhyesti
erikseen monitoimikoneessa. Leikkaa
basilika, persilja, tilli ja valkosipuli pieniksi
palasiksi veitsellä. Sekoita aineosat, lisää
kolme ruokalusikallista oliiviöljyä ja
mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita vielä
kerran lastalla. Kasta kalafi leet pähkinä-
leivänmurukuorrutteeseen painaen niitä alas
siten, että leivänmurukuorrutetta tarttuu niihin
runsaasti. Asettele kalafi leet uunipannulle,
johon on levitetty leivinpaperia. Pirskottele
vielä ylimääräistä oliiviöljyä ja paista sopivaa
toimintoa käyttäen.
Valitse RESEPTIT-valikosta ensin vaihtoehto
KALA, sitten PÄHKINÄKUORR. KALA ja
vahvista.
Muistiinpanoja:
__________________________________________
Valmistelut: 30 min
Paistoaika*: 15-30 min
Suositellut tarvikkeet:
mukana toimitettu uunipannu tai
leivinpelti
Vinkkejä ja muunnelmia:
Kuorruutteeksi voi valita halutessaan mante-
leita pähkinöiden sijaan.
Kuorrutetut kalafi leet voidaan tarjota höyrytet-
tyjen perunoiden ja tuoreiden viipaloitujen to-
maattien sekä tuoreen basilikan lehtien kanssa.
Erinomainen tarjoiluvaihtoehto on myös
käyttää aromaattisia vuodenajan mukaisia
tuoreita salaatinlehtiä.
149
KALA
600 g siikafi leitä (tai turska-, kummeliturska-
tai meriahvenfi leitä)
100 g vaaleaa leipää
80 g pähkinöitä tai manteleita
5 g tuoretta basilikaa
5 g persiljaa
tilliä
valkosipulia
suolaa, pippuria
Extra Virgin -oliiviöljyä
*Valittu toiminto määrittää automaattisesti
optimaalisen paistoajan
(Auto Sensor -RESEPTIT).
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152
  • Page 153 153
  • Page 154 154
  • Page 155 155
  • Page 156 156
  • Page 157 157
  • Page 158 158
  • Page 159 159
  • Page 160 160
  • Page 161 161
  • Page 162 162
  • Page 163 163
  • Page 164 164

Bauknecht BLPM 8110/PT Recipe book

Tyyppi
Recipe book