Russell Hobbs 18603-56 Ohjekirja

  • Olen lukenut tämän käyttöohjeen ja olen valmis vastaamaan kysymyksiisi Russell Hobbsin 552-314 grilli ja parila laitteesta. Huomioon on otettu laitteen erilliset grilli- ja parilalevyt, lämmönsäätömahdollisuudet ja turvallisuusohjeet. Kysy rohkeasti, niin autan sinua laitteen käytössä.
  • Voidaanko grilliä ja parilaa käyttää samanaikaisesti?
    Miten laitteen lämpötilaa säädetään?
    Miten rasva kerätään ruoanlaiton aikana?
    Miten laitetta puhdistetaan?
30
Lue käyttöohjeet, säilytä ne ja anna ne laitteen mukana, mikäli luovutat sen toiselle henkilölle.
Poista kaikki pakkausmateriaali ennen käyttöä.
A TÄRKEITÄ VAROTOIMIA
Seuraa perusvarotoimia, muun muassa seuraavia ohjeita:
1 Laitetta saavat käyttää yli 8-vuotiaat lapset ja henkilöt, joiden
fyysinen, aistienvarainen tai henkinen toimintakyky on
heikentynyt, tai joilla ei ole kokemusta ja tietoa, jos heitä
valvotaan/ohjeistetaan, ja he ymmärtävät käytön liittyvät
vaarat. Lapset eivät saa leikk laitteella. Lapset eivät saa
puhdistaa tai tehdä hoitotoimia, jos he eivät ole yli 8-vuotiaita ja
valvonnan alla. Pidä laite ja kaapeli alle 8-vuotiaiden
ulottumattomissa.
¬ Laitteen pinnat tulevat kuumiksi.
2 Älä yhdis laitetta ajastimen tai kauko-ohjausjärjestelmän kautta.
3 Jos sähköjohto on vahingoittunut, se pitää antaa valmistajan,
tämän huoltopalvelun tai vastaavan pätevyyden omaavan
henkilön vaihdettavaksi vaarojen välttämiseksi.
H Älä upota laitetta nesteeseen.
4 Älä käytä laitetta lähellä syttyviä materiaaleja (esim. verhot) tai niiden alapuolella.
5 Grilli ja paistolaatta ovat itsenäisiä, mutta fysiikan lait pätevät niihin kuitenkin. Lämpö virtaa
toisesta toiseen ja ne molemmat tulevat kuumiksi.
6 Aseta laite vakaalla, tasaiselle ja kuumuutta kestävälle alustalle.
7 Jätä vähintään 50 mm tyhjä tila laitteen ympärille.
8 Valmista liha, kana ja lihatuotteet (jauheliha, hampurilaispihvit jne.) kunnes lihan neste on
kirkasta. Valmista kala kunnes sen liha on läpikypsää.
9 Älä käytä laitetta mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin ruoanlaittoon.
10 Älä käytä laitetta, jos se on vahingoittunut tai toimii huonosti.
vain kotikäyttöön
U ENNEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖKERTAA
Pyyhi grillin levyt kostealla liinalla.
C VALMISTELU
1 Grilli ja paistolaatta ovat itsenäisiä. Voit käyttää kumpaakin erikseen tai molempia yhtä aikaa.
Kummassakin on oma lämpötilan säätö ja merkkivalo.
2 Kummankin lämpötilan säädön asteikko on 0 (pois päältä) - 3 (maksimi).
3 Kumpikin merkkivalo palaa, kun elementti kuumenee, sammuu kun haluttu lämpötila on
saavutettu ja vaihtelee sitten päälle ja pois päältä termostaatin mukaisesti.
4 Kohdista rasvapelti grillin etuosan alle siten, että se kerää kaiken ylimenevän rasvan.
5 Avaa grilli, levitä grillin levyille hieman ruokaöljyä tai voita, sulje grilli.
, Älä käytä vähärasvaisia tuotteita – ne voivat palaa kiinni grilliin.
6 Laita pistoke kiinni pistorasiaan.
31
[
C PAISTOLAATAN KÄYTMINEN
7 Käytä paistolaattaa kaikkeen, joka litistyisi grillissä.
8 Käännä paistolaatan säädin haluamaasi asetukseen ja odota kunnes merkkivalo sammuu.
9 Aseta ruoka paistolaatalle lastalla tai pihdeillä, ei sormin.
10 Paistolaatta kypsentää vain toiselta puolelta, joten se on hitaampi kuin grilli. Sinun täytyy
kääntää ruoka, jos haluat kypsentää sen molemmilta puolilta.
C GRILLIN KÄYTTÄMINEN
11 Käännä säädin haluamaasi asetukseen ja odota kunnes merkkivalo sammuu.
12 Kun valo sammuu, voit avata grillin. Käytä patakinnasta.
13 Aseta ruoka grillin pohjalevylle lastalla tai pihdeillä, mutta ei sormin.
14 Sulje grilli.
15 Sarana soveltuu myös paksuille ja erikoisen muotoisille ruoille.
16 Grillilevyjen tulee olla täysin vierekkäin ja samalla tasolla epätasaisen grillaustuloksen
välttämiseksi
C POISTA RUOKA GRILLISTÄ
17 Tarkista ruoan kypsyys. Jos epäilet, pidä vielä hetki grillissä.
C VALMISTA?
18 Irrota laite sähköverkosta.
C MUUTA?
19 Pue patakinnas, tyhjennä rasvapelti lämmönkestävään astiaan, pyyhi rasvapelti sitten
talouspaperilla ja laita takaisin grillin etuosan alle.
C HOITO JA HUOLTO
20 Irrota laite sähköverkosta ja anna sen jäähtyä ennen puhdistusta tai säilytykseen laittamista.
21 Pyyhi kaikki pinnat puhtaalla, kostealla liinalla.
22 Poista pinttynyt lika talouspaperilla, jonka olet kostuttanut kasviöljyllä.
23 Pese rasvapelti lämpimässä saippuavedessä tai astianpesukoneen yläkorissa.
24 Älä käytä kaapimia, teräsvillaa tai saippuasieniä.
, Niistä paikoista, joissa ylä- ja alalevy koskettavat toisiaan, voi tarttumattomissa pinnoissa
näkyä hieman kulumista. Tämä on puhtaasti kosmeettista eikä vaikuta grillin toimintaan.
W
YMPÄRISTÖN SUOJELU
Jotta vältettäisiin ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, jotka johtuvat vaarallisista
aineista sähkölaitteissa ja elektronisissa laitteissa, tällä symbolilla varustetut laitteet tulee
heittää pois erillään lajittelemattomista jätteistä, ne on otettava talteen, käytettävä uudestaan
ja kierrätettävä.
valmistusajat & turvallisuus
Käytä näitä ohjeellisia aikoja grillatessasi. Ne on tarkoitettu tuoreelle tai pakastetulle ruoalle,
joka valmistetaan medium-kypsyyteen. Jos grillaat pakastettuja tuotteita, lisää 2–3 minuuttia
kaloille ja äyriäisille ja 36 minuuttia lihalle ja kanalle riippuen valmistettavan ruoan
paksuudesta.
Valmistaessasi esikäsiteltyjä ja pakattuja tuotteita, seuraa pakkauksen ohjeita.
käyttöohjeet
piirrokset
1 kahva
2 grillilevyt
3 paistolaatta
4 rasvapelti
5 grillin säädin ja merkkivalo
6 paistolaatan merkkivalo
7 paistolaatan säädin
32
reseptejä
h = kuorallinen
T = ruokalusikka (15ml)
t = teelusikka (5ml)
g = grammaa
m = millilitraa
panini savustetusta makrillista (1 annos)
2 savustettua makrillifilettä
3 viipaletta kokojyväleipää
4 cherry-tomaatteja puolitettuina
1 h vesikrassia
kastike:
2 T crème fraiche
½ t sitruunan kuorta raastettuna
½ t sitruunamehua
1 t mustapippuria
Sekoita salaatti kulhossa. Laita jääkaappiin 2 tunniksi. Murenna makrilli leipäviipaleen päälle,
laita päälle tomaattia ja vesikrassia. Laita toinen leipäviipale päälle. Grillaa 2-3 minuuttia.
Ripottele kastike päälle.
reseptejä on saatavissa kotisivuillamme:
http://www.russellhobbs.com/ifu/551077
kalat ja äyriäiset min
lohifilee 3-4
meribaskifilee 3-5
Ruijan-pallas pala, 12–25 mm 6-8
lohipala, 12–25 mm 6-8
miekkakala, pala 12–25 mm 6-9
tonnikala 12–25 mm 6-8
vartaat, 25 mm kuutio 4-6
katkaravut 1-2
kampasimpukat 4-6
naudanliha
lee 5-7
kylki 7-8
jauhelihapihvi, 100 g 7-8
vartaat, 25 mm kuutio 7-8
naudanpaisti 5-7
makkarat 6-8
fileeselkä 7-9
T-luupihvi 8-9
lammas
vartaat, 25 mm kuutio 7-8
lampaan kyljykset 4-6
kana/kalkkuna
broilerinrinta 5-7
reidet (kana) 5-7
kalkkunan rinta, siivuina 3-4
sianliha min
kyljykset, 12mm 5-6
kinkku 5-6
vartaat, 25 mm kuutio 7-8
makkarat 6-8
sisäfilee, 12mm 4-6
leivät
juusto 2-3
kinkku (keitetty) 5-6
pikkuruoat
calzonet 8-9
hot dogit 2-3
hedelmät
omena, puolikas/viipale 6-8
banaanit, pitkittäin puolitettu 3-4
nektariini, puolikas/viipale 3-5
persikat, puolikas/viipale 3-5
ananas, viipale 3-7
vihannekset
parsa 3-4
munakoiso, viipale/kuutio 8-9
sipuli, ohut viipale 5-6
paprika, ohut pala 6-8
paprikat, grillattavat ja kuorittavat 2-3
kokonaiset paprikat öljyllä voideltuina 8
perunat, viipale/kuutio 7-9
/