NV75K5571RS

Samsung NV75K5571RS, NV75M5572RS Ohjekirja

  • Olen lukenut tämän asiakirjan, joka kuvaa SAMSUNG-merkkisiä uuneja NV75K5571RS, NV75M5572RS ja NV75K5571BS. Dokumentti sisältää tietoja mm. uunin erilaisista toiminnoista kuten kaksoisruoanlaitosta, automaattisista ohjelmista ja puhdistustoiminnoista. Olen valmis vastaamaan kysymyksiisi tästä laitteesta.
  • Miten uuni puhdistetaan?
    Voiko uunilla valmistaa kaksi eri ruokaa samanaikaisesti?
    Mitä lisävarusteita uunin mukana tulee?
Inbyggd ugn
Användar- och installationsmanual
NV75K5571RS/NV75M5572RS/NV75K5571BS
NV75K5571RS_EE_DG68-00741A-01_SV+NO+FI+DA+EN.indb 1 2017-03-14  11:53:54
2 Svenska
Innehåll
Innehåll
Använda denna manual 3
Följande symboler används i denna bruksanvisning: 3
Säkerhetsinstruktioner 3
Viktiga säkerhetsföreskrifter 3
Korrekt avfallshantering av produkten
(elektriska och elektroniska produkter) 6
Autofunktion för energibesparing 6
Installation 6
Vad som medföljer 6
Strömanslutning 7
Montering i skåp 8
Innan du börjar 10
Första inställningarna 10
Lukt av ny ugn 10
Smart säkerhetsmekanism 10
Tillbehör 10
Mekaniskt lås 12
Dubbelt tillagningsläge 12
Användning 13
Manöverpanel 13
Standardinställningar 14
Tillagningslägen (förutom Grill) 17
Tillagningslägen (Grill) 20
Temperaturinställningsintervall för Dubbelt tillagningsläge 21
Avbryta tillagningen 22
Specialfunktion 22
Automatisk tillagning 23
Rengöring 24
Timer 25
Ljud på/av 25
Smart tillagning 26
Manuell tillagning 26
Automatiska tillagningsprogram 31
Testrätter 35
Samling med ofta använda recept för automatisk tillagning. 36
Underhåll 39
Rengöring 39
Byte 42
Felsökning 43
Kontrollpunkter 43
Informationskoder 45
Bilaga 46
Produktdatablad 46
NV75K5571RS_EE_DG68-00741A-01_SV+NO+FI+DA+EN.indb 2 2017-03-14  11:53:54
8 Svenska
Installation
Installation
Montering i skåp
Om ugnen installeras inbyggd i ett skåp måste skåpets plastytor och adhesiva
delar tåla upp till 90 °C och möblerna bredvid upp till 75 °C. Samsung är inte
ansvarigt för skada på möbler på grund av ugnens värmeavgivning.
Ugnen måste vara ordentligt ventilerad. Utrymmet för ventilation bör vara
50 mm mellan det nedre hyllplanet och bärande vägg. Om du installerar ugnen
under en häll ska du följa hällens installationsinstruktioner.
Måttkrav för installation
D
E
C
B
A
L
K
J
I
F
H
G
Ugn (mm)
A 560 G Max. 506
B 175 H Max. 494
C 370 I 21
D Max. 50 J 545
E 595 K 572
F 595 L 550
D
C
B
A
E
Inbyggd i skåp (mm)
A Minst 550
B Minst 560
C Minst 50
D Min. 590 – max. 600
E Minst 460 x minst 50
OBS!
Det inbyggda skåpet måste ha ventiler
(E) för att ventilera värme och cirkulera
luften.
D
C
B
A
Under diskho (mm)
A Minst 550
B Minst 560
C Minst 600
D Minst 460 x minst 50
OBS!
Det inbyggda skåpet måste ha ventiler
(D) för att ventilera värme och cirkulera
luften.
NV75K5571RS_EE_DG68-00741A-01_SV+NO+FI+DA+EN.indb 8 2017-03-14  11:53:56
Svenska 21
Användning
Temperaturinställningsintervall för Dubbelt tillagningsläge
Du kan använda både det övre och nedre facket samtidigt för olika tillagningslägen.
I Dubbelt tillagningsläge påverkas temperaturintervallen i ett fack av
temperaturinställningarna för det andra. Till exempel kommer grillning i övre facket
begränsas av användningen i det nedre facket i form av
tillagningstemperaturer.
Båda facken begränsar dock sina temperaturinställningar mellan lägst 40 och
högst 250.
Om övre är inställt på
(°C)
Det nedre facket är begränsat till (°C)
Lägsta Högsta
40 40 45
60 50 75
80 65 105
100 80 135
120 90 160
140 105 190
160 120 220
180 135 250
200 145 250
220 160 250
250 170 250
Om nedre är inställt på
(°C)
Det över facket är begränsat till (°C)
Lägsta Högsta
40 40 45
60 50 75
80 65 105
100 80 135
120 90 160
140 105 190
160 120 220
180 135 250
200 145 250
220 160 250
250 170 250
NV75K5571RS_EE_DG68-00741A-01_SV+NO+FI+DA+EN.indb 21 2017-03-14  11:54:02
26 Svenska
Smart tillagning
Smart tillagning
Manuell tillagning
VARNING gällande akrylamid
Akrylamid produceras när mat med stärkelse tillagas, t.ex. chips, pommes frites
och bröd och kan orsaka hälsoproblem. Det rekommenderas att denna typ av
mat tillagas i låg temperatur för att undvika övertillagning, att de steks för
mycket eller att de bränns.
OBS!
Förvärmning rekommenderas för alla tillagningslägen förutom om annat anges
i matlagningsguiden.
När du använder Eko-grill ska du placera maten i tillbehörsplåtens mitt.
Tillbehörsråd
Ugnen levereras med ett annat antal eller typ av tillbehör. Du kanske tycker
att vissa tillbehör saknas i tabellen nedan. Även om du inte har tillgång till
de exakta tillbehören som anges i denna matlagningsguide kan du dock följa
receptet med vad du redan har och uppnå samma resultat.
Bakplåten och universalplåten är utbytbara.
Vid tillagning av fet mat rekommenderar vi att sätta en plåt under gallret för
att samla upp oljerester. Om gallerinsatsen följde med din ugn kan du använda
den tillsammans med plåten.
Om universalplåten eller den extra djupa plåten, eller båda, följde med din ugn
är det bättre att använda den som är djupast för tillagning av fet mat.
Bakning
Vi rekommenderar att du förvärmer ugnen för bästa resultat.
Mat Tillbehör Nivå Uppvärmningstyp
Temp.
(°C)
Tid
(min.)
Sockerkaka Galler, Ø 25–26 cm
plåtform
2
160–170 35–40
Tigerkaka Galler, Gugelhupf-
plåtform
3
175–185 50–60
Bakelse Galler, Ø 20 cm
plåtform för tårta
3
190–200 50–60
Jäst kaka på plåt
med smulpaj
Universalplåt 2
160–180 40–50
Smulpaj Galler, 22–24 cm
ugnsform
3
170–180 25–30
Scones Universalplåt 3
180–190 30–35
Lasagne Galler, 22–24 cm
ugnsform
3
190–200 25–30
Maränger Universalplåt 3
80–100 100–150
Sufflé Galler, suffléformar 3
170–180 20–25
Äppelkaka Universalplåt 3
150–170 60–70
Hembakad
pizza, 1–1,2 kg
Universalplåt 2
190–210 10–15
Frysta, fyllda
snacks
Universalplåt 2
180–200 20–25
Ostpaj Galler, 22–24 cm
ugnsform
2
180–190 25–35
NV75K5571RS_EE_DG68-00741A-01_SV+NO+FI+DA+EN.indb 26 2017-03-14  11:54:04
Svenska 27
Smart tillagning
Mat Tillbehör Nivå Uppvärmningstyp
Temp.
(°C)
Tid
(min.)
Äppelpaj Galler, Ø 20 cm
plåtform
2
160–170 65–75
Kyld pizza Universalplåt 3
180–200 5–10
Stekning
Mat Tillbehör Nivå Uppvärmningstyp
Temp.
(°C)
Tid
(min.)
Kött (nöt/gris/lamm)
Ryggbiff, 1 kg Galler +
universalplåt
3
1
160–180 50–70
Benfri
kalvfransyska,
1,5 kg
Galler +
universalplåt
3
1
160–180 90–120
Fläskstek, 1 kg Galler +
universalplåt
3
1
200–210 50–60
Fläsklägg, 1 kg Galler +
universalplåt
3
1
160–180 100–120
Lammben med
benet kvar, 1 kg
Galler +
universalplåt
3
1
170–180 100–120
Fågel (kyckling/anka/kalkon)
Hel kyckling,
1,2 kg*
Galler +
universalplåt
(för att fånga
upp fett)
3
1
205 80–100*
Kycklingdelar Galler +
universalplåt
3
1
200–220 25–35
Mat Tillbehör Nivå Uppvärmningstyp
Temp.
(°C)
Tid
(min.)
Ankbröst Galler +
universalplåt
3
1
180–200 20–30
Liten kalkon,
hel, 5 kg
Galler +
universalplåt
3
1
180–200 120–150
Grönsaker
Grönsaker, 0,5 kg Universalplåt 3
220–230 15–20
Bakade
potatishalvor,
0,5 kg
Universalplåt 3
200 45–50
Fisk
Fiskfilé, bakad Galler +
universalplåt
3
1
200–230 10–15
Ugnsstekt fisk Galler +
universalplåt
3
1
180–200 30–40
* Vänd efter halva tiden.
NV75K5571RS_EE_DG68-00741A-01_SV+NO+FI+DA+EN.indb 27 2017-03-14  11:54:04
28 Svenska
Smart tillagning
Smart tillagning
Grillning
Vi rekommenderar att du förvärmer ugnen när du använder den stora grillen.
Vänd efter halva tiden.
Mat Tillbehör Nivå Uppvärmningstyp
Temp.
(°C)
Tid
(min.)
Bröd
Rostat bröd Galler 5
270 2–4
Varma smörgåsar Universalplåt 4
200 4–8
Nötkött
Stek* Galler +
universalplåt
4
1
240–250 15–20
Burgare* Galler +
universalplåt
4
1
250–270 13–18
Griskött
Fläskkotletter Galler +
universalplåt
4
1
250–270 15–20
Korv Galler +
universalplåt
4
1
260–270 10–15
Fågel
Kycklingbröst Galler +
universalplåt
4
1
230–240 30–35
Kycklingklubbor Galler +
universalplåt
4
1
230–240 25–30
* Vänd efter
2
/3 av tillagningstiden.
Fryst färdig rätt
Mat Tillbehör Nivå Uppvärmningstyp
Temp.
(°C)
Tid
(min.)
Fryst pizza
(0,4–0,6 kg)
Galler 3 200–220 15–25
Fryst lasagne Galler 3
180–200 45–50
Frysta pommes frites Universalplåt 3
220–225 20–25
Frysta kroketter Universalplåt 3
220–230 25–30
Fryst grillad
camembert
Galler 3
190–200 10–15
Frysta baguetter med
garnering
Galler +
universalplåt
3
1
190–200 10–15
Frysta fiskpinnar Galler +
universalplåt
3
1
190–200 15–25
Frysta fiskburgare Galler 3
180–200 20–35
NV75K5571RS_EE_DG68-00741A-01_SV+NO+FI+DA+EN.indb 28 2017-03-14  11:54:05
Svenska 29
Smart tillagning
Förstekning
Det här läget inkluderar en automatisk uppvärmningscykel på upp till 220 °C.
Övervärmaren och varmluftsfläkten används då köttet bryns. Efter det här
steget tillagas maten på låg effekt genom förvalet av låg temperatur. Det sker
genom att över- och undervärmen används. Det här läget passar för köttstekar
och kyckling.
Mat Tillbehör Nivå Temp. (°C) Tid (timmar)
Oxstek Galler + universalplåt 3
1
80–100 3–4
Fläskstek Galler + universalplåt 3
1
80–100 4–5
Lammstek Galler + universalplåt 3
1
80–100 3–4
Ankbröst Galler + universalplåt 3
1
70–90 2–3
Eko-varmluft
Det här läget använder det optimerade värmesystemet så att du sparar energi
när du tillagar dina rätter. Tiderna i denna kategori föreslås utan förvärmning
före tillagning för att spara mer energi.
Du kan öka eller minska tillagningstiden och/eller temperaturen efter dina
önskemål.
Mat Tillbehör Nivå Temp. (°C) Tid (min.)
Smulpaj, 0,8–1,2 kg Galler 2 160–180 60–80
Bakad potatis, 0,4–0,8 kg Universalplåt 2 190–200 70–80
Korvar, 0,3–0,5 kg Galler +
universalplåt
3
1
160–180 20–30
Frysta pommes frites,
0,3–0,5 kg
Universalplåt 3 180–200 25–35
Fryst klyftpotatis,
0,3–0,5 kg
Universalplåt 3 190–210 25–35
Fiskfilé, 0,4–0,8 kg
Galler +
universalplåt
3
1
200–220 30–40
Krispiga fiskfiléer,
panerade, 0,4–0,8 kg
Galler +
universalplåt
3
1
200–220 30–45
Rostbiff, 0,8–1,2 kg Galler +
universalplåt
2
1
180–200 65–75
Rostade grönsaker,
0,4–0,6 kg
Universalplåt 3 200–220 25–35
NV75K5571RS_EE_DG68-00741A-01_SV+NO+FI+DA+EN.indb 29 2017-03-14  11:54:05
30 Svenska
Smart tillagning
Smart tillagning
Du kan även använda endast det övre eller undre facket för att spara ström.
Tillagningstiden kan bli längre när du använder facken separat.
Vi rekommenderar att förvärma ugnen för bästa resultat.
Övre
Mat Tillbehör Nivå Uppvärmningstyp Temp. (°C)
Tid
(min.)
Små mjuka kakor Universalplåt 4
170 30–35
Scones Universalplåt 4
180–190 30–35
Lasagne Galler 4
190–200 30–35
Kycklingklubbor* Galler +
universalplåt
4
4
230–250 30–35
* Förvärm inte ugnen.
Nedre
Mat Tillbehör Nivå Uppvärmningstyp
Temp.
(°C)
Tid
(min.)
Små mjuka kakor Universalplåt 1
170 30–35
Tigerkaka Galler 1
160–170 60–70
Äppelpaj Galler 1
160–170 70–80
Hembakad pizza,
1,0–1,2 kg
Universalplåt 1
190–210 13–18
Dubbel tillagning
Innan du använder den dubbla tillagningsfunktionen ska du föra in avskiljaren i
ugnen. Vi rekommenderar att förvärma ugnen för bästa resultat.
Följande tabell visar fem guider för dubbel tillagning som vi rekommenderar
för tilllagning, stekning och bakning. Genom att använda funktionen Dubbel
tillagning kan du tillaga dina huvud- och sidorätter eller huvudrätter och
desserter samtidigt.
F
örvärmningstiden kan förlängas när du använder funktionen Dubbel tillagning.
Nej Del Mat Tillbehör Nivå Uppvärmningstyp
Temp.
(°C)
Tid
(min.)
1 Övre Sockerkaka Galler,
Ø 25–26 cm
plåtform
4 160–170 40–45
Nedre Hembakad pizza,
1,0–1,2 kg
Universalplåt 1
190–210 13–18
2 Övre Rostade
grönsaker,
0,4–0,8 kg
Universalplåt 4
220–230 13–18
Nedre Äppelpaj Galler,
Ø 20 cm
plåtform
1 160–170 70–80
3 Övre Pitabröd Universalplåt 4
230–240 13–18
Nedre Potatisgratäng,
1,0–1,5 kg
Galler,
22–24 cm
ugnsform
1 180–190 45–50
4 Övre Kycklingklubbor Galler +
universalplåt
4
4
230–250 30–35
Nedre Lasagne,
1,0–1,5 kg
Galler,
22–24 cm
ugnsform
1 190–200 30–35
5 Övre Fiskfilé, bakad Galler +
universalplåt
4
4
210–230 15–20
Nedre Äppelkaka med
smördeg
Universalplåt 1
170–180 25–30
NV75K5571RS_EE_DG68-00741A-01_SV+NO+FI+DA+EN.indb 30 2017-03-14  11:54:05
Svenska 33
Smart tillagning
Kod
Mat Vikt (kg) Tillbehör Nivå
A 24
Fläskstek med
svål
0,8–1,0
Galler +
universalplåt
3
1,0–1,2 1
Placera fläsksteken med feta sidan uppåt på gallret.
A 25
Revbensspjäll
0,8–1,0
Galler +
universalplåt
3
1,0–1,2 1
Placera revbensspjället på galler.
A 26
Kyckling, hel
0,9–1,1
Galler +
universalplåt
2
1,1–1,3 1
Skölj och rensa kycklingen. Pensla kycklingen med olja
och kryddor. Lägg den med bröstsidan nedåt på gallret
och vänd när ugnen piper.
A 27
Kycklingbröst
0,4–0,6
Galler +
universalplåt
4
0,6–0,8 1
Marinera brösten och lägg på gallret.
A 28
Kycklingklubbor
0,6–0,8
Galler +
universalplåt
4
0,8–1,0 1
Pensla med olja och kryddor och placera dem på
gallret.
A 29
Ankbröst
0,3–0,4
Galler +
universalplåt
4
0,4–0,5 1
Placera ankbrösten med feta sidan uppåt på gallret.
Den första inställningen är för medium och den andra
för medium-genomstekt tillagningsnivå.
A 30
Öringsfilé
0,3–0,5
Universalplåt 4
0,5–0,7
Lägg öringsfiléerna med skinnsidan uppåt på
universalformen.
Kod
Mat Vikt (kg) Tillbehör Nivå
A 31
Öring
0,3–0,5
Galler +
universalplåt
4
0,5–0,7 1
Rensa och skölj fisken och placera fiskarna jämte
varandra på gallret. Tillsätt citronsaft, salt och örter
inuti fisken.
Skär skinnytan med kniv. Pensla på olja och salt.
A 32
Sjötunga
0,3–0,5
Universalplåt 3
0,5–0,7
Placera sjötungan på bakplåtspapper på
universalplåten. Skär ytan med kniv.
A 33
Laxfilé
0,4–0,6
Galler +
universalplåt
4
0,6–0,8 1
Rensa och skölj filéerna eller kotletterna. Placera
filéernas skinnsida uppåt på gallret.
A 34
Stekta grönsaker
0,4–0,6
Universalplåt 4
0,6–0,8
Skölj och förbered skivor av zucchini, aubergine,
paprika, lök och körsbärstomater. Pensla med olja,
örter och kryddor. Fördela jämnt på plåten.
A 35
Bakade
potatishalvor
0,6–0,8
Universalplåt 3
0,8–1,0
Skär stora potatisar (200 g/st.) i halvor på längden.
Placera med skurna sidan uppåt på plåten och pensla
med olivolja, örter och kryddor.
A 36
Frysta pommes
frites
0,3–0,5
Universalplåt 3
0,5–0,7
Fördela pommes frites jämnt på plåten.
A 37
Fryst klyftpotatis
0,3–0,5
Universalplåt 3
0,5–0,7
Fördela fryst klyftpotatis jämnt på plåten.
NV75K5571RS_EE_DG68-00741A-01_SV+NO+FI+DA+EN.indb 33 2017-03-14  11:54:06
PM
NV75K5571RS_EE_DG68-00741A-01_SV+NO+FI+DA+EN.indb 47 2017-03-14  11:54:08
FRÅGOR ELLER KOMMENTARER?
LAND RING ELLER BESÖK OSS PÅ WEBBEN
AUSTRIA
0800-SAMSUNG (0800-7267864)
[Only for Premium HA] 0800-366661
[Only for Dealers] 0810-112233
www.samsung.com/at/support
BELGIUM 02-201-24-18
www.samsung.com/be/support (Dutch)
www.samsung.com/be_fr/support (French)
DENMARK 70 70 19 70 www.samsung.com/dk/support
FINLAND 030-6227 515 www.samsung.com/fi/support
FRANCE 01 48 63 00 00 www.samsung.com/fr/support
GERMANY 06196 9340275 www.samsung.com/de/support
ITALIA 800-SAMSUNG (800.7267864) www.samsung.com/it/support
CYPRUS 8009 4000 only from landline, toll free
www.samsung.com/gr/support
GREECE
80111-SAMSUNG (80111 726 7864) only from land line
(+30) 210 6897691 from mobile and land line
LUXEMBURG 261 03 710 www.samsung.com/be_fr/support
NETHERLANDS 088 90 90 100 www.samsung.com/nl/support
NORWAY 815 56480 www.samsung.com/no/support
PORTUGAL 808 20 7267 www.samsung.com/pt/support
SPAIN 0034902172678 www.samsung.com/es/support
SWEDEN 0771 726 786 www.samsung.com/se/support
SWITZERLAND 0800 726 78 64 (0800-SAMSUNG)
www.samsung.com/ch/support (German)
www.samsung.com/ch_fr/support (French)
UK 0330 SAMSUNG (7267864) www.samsung.com/uk/support
IRELAND (EIRE) 0818 717100 www.samsung.com/ie/support
DG68-00741A-01
NV75K5571RS_EE_DG68-00741A-01_SV+NO+FI+DA+EN.indb 48 2017-03-14  11:54:09
Innebygd ovn
Bruker- og installasjonshåndbok
NV75K5571RS/NV75M5572RS/NV75K5571BS
NV75K5571RS_EE_DG68-00741A-01_SV+NO+FI+DA+EN.indb 1 2017-03-14  11:54:10
2 Norsk
Innhold
Innhold
Bruke denne håndboken 3
Følgende symboler er brukt i denne brukerhåndboken: 3
Sikkerhetsinstruksjoner 3
Viktige sikkerhetsforholdsregler 3
Korrekt avhending av dette produktet
(Avfall fra elektrisk og elektronisk utstyr) 6
Automatisk energisparingsfunksjon 6
Installasjon 6
Pakkens innhold 6
Strømtilkobling 7
Kabinettmontering 8
Før du begynner 10
Innledende innstillinger 10
Lukt av ny ovn 10
Smart sikkerhetsmekanisme 10
Tilbehør 10
Mekanisk lås 12
Modus for tilberedning på to nivåer 12
Bruk 13
Kontrollpanel 13
Vanlige innstillinger 14
Tilberedningsmoduser (unntatt grill) 17
Tilberedningsmoduser (Grill) 20
Mulige temperaturer i modus for tilberedning på to nivåer 21
Stoppe tilberedningen 22
Spesialfunksjon 22
Automatisk tilberedning 23
Rengjøring 24
Tidtaker 25
Lyd på/av 25
Smart matlaging 26
Manuell matlaging 26
Programmer for automatisk tilberedning 31
Testretter 35
En samling av vanlige automatisk tilberedte oppskrifter 36
Vedlikehold 39
Rengjøring 39
Utskiftning 42
Feilsøking 43
Kontrollpunkter 43
Informasjonskoder 45
Vedlegg 46
Produktdataark 46
NV75K5571RS_EE_DG68-00741A-01_SV+NO+FI+DA+EN.indb 2 2017-03-14  11:54:11
8 Norsk
Installasjon
Installasjon
Kabinettmontering
Hvis du skal installere ovnen i et innebygd kabinett, må plastoverflatene og
klebedelene til kabinettet være varmebestandige til opptil 90 °C. Nærliggende
møblement må også være varmebestandig til opptil 75 °C. Samsung kan ikke
holdes ansvarlig for møblement som skades av varme fra ovnen.
Ovnen må ventileres på ordentlig måte. Det må være en åpning på ca. 50 mm
mellom nedre hylle og støtteveggen for ventilasjonsformål. Hvis ovnen installeres
under en kokeplate, må du følge installasjonsanvisningene for kokeplaten.
Påkrevde installasjonsdimensjoner
D
E
C
B
A
L
K
J
I
F
H
G
Ovn (mm)
A 560 G Maks. 506
B 175 H Maks. 494
C 370 I 21
D Maks. 50 J 545
E 595 K 572
F 595 L 550
D
C
B
A
E
Innebygd kabinett (mm)
A Min. 550
B Min. 560
C Min. 50
D Min. 590 - maks. 600
E Min. 460 x min. 50
MERK
Det innebygde kabinettet må ha ventiler
(E) for å ventilere varme og sirkulere
luften.
D
C
B
A
Nedsenket kabinett (mm)
A Min. 550
B Min. 560
C Min. 600
D Min. 460 x min. 50
MERK
Det innebygde kabinettet må ha ventiler (D)
for å ventilere varme og sirkulere luften.
NV75K5571RS_EE_DG68-00741A-01_SV+NO+FI+DA+EN.indb 8 2017-03-14  11:54:13
16 Norsk
Bruk
Bruk
Tømme tilberedningstiden
Du kan velge å tømme tilberedningstiden. Dette er praktisk hvis du ønsker å
stoppe ovnen manuelt når som helst.
1. Mens ovnen er i bruk, trykker du
på knappen for å vise standard
tilberedningstid.
2. Vri verdivelgeren for å angi
tilberedningstiden til "00:00". Du kan
eventuelt bare trykke på .
3. Trykk på OK.
MERK
I modus for tilberedning på to nivåer
må du først velge om du vil tømme
tilberedningstiden for øvre eller nedre
rom.
Slik tømmer du sluttiden
Du kan tømme sluttiden. Dette er praktisk hvis du ønsker å stoppe ovnen
manuelt når som helst.
1. Trykk to ganger på mens ovnen står
på for å vise den angitte sluttiden.
2. Vri verdivelgeren for å angi sluttiden til
gjeldende klokkeslett. Du kan eventuelt
bare trykke på .
3. Trykk på OK.
MERK
I modus for tilberedning på to nivåer må
du først velge det øvre eller nedre rommet
du vil tømme sluttiden for.
NV75K5571RS_EE_DG68-00741A-01_SV+NO+FI+DA+EN.indb 16 2017-03-14  11:54:16
Norsk 17
Bruk
Tilberedningsmoduser (unntatt grill)
1. Vri modusvelgeren for å velge en
tilberedningsmodus.
2. Angi tilberedningstid og/eller
temperatur. Du finner mer informasjon i
avsnittet Vanlige innstillinger.
3. Du kan eventuelt sette på en rask
forvarming av ovnen. For å gjøre det
trykker du på knappen og angir
ønsket temperatur. Den tilsvarende
indikatoren vises på displayet.
Ovnen starter forvarmingen med symbolet
helt til den interne temperaturen når
ønsket temperatur.
Når forvarming er ferdig, forsvinner
indikatoren med et pip.
Forvarming er anbefalt for alle
tilberedningsmoduser med mindre
noe annet er angitt i denne
tilberedningsveiledningen.
MERK
Du kan endre tilberedningstiden og/eller
temperaturen under tilberedningen.
Modus for tilberedning på to nivåer
Du kan bruke den medfølgende skilleplaten til å skille ovnsrommet i et øvre
og nedre rom. Dette gjør at brukeren kan bruke to ulike tilberedningsmoduser
samtidig, eller kan velge å bruke bare ett av de to rommene.
1. Sett inn skilleplaten på nivå 3 for å dele
ovnsrommet i to.
2. Vri modusvelgeren for å velge
tilberedningsmodus.
Du kan velge modusene Grill,
Konveksjon og Toppvarme + Konveksjon
i det øvre rommet og Konveksjon,
Bunnvarme + Konveksjon og Bunnvarme
i det nedre rommet.
3. Trykk på for å velge det øvre
rommet, eller trykk på for å velge
det nedre rommet.
-ikonet vises på det valgte rommet.
4. Angi tilberedningstid og/eller
temperatur. Du finner mer informasjon i
avsnittet Vanlige innstillinger.
5. Når du er ferdig, trykker du på OK.
NV75K5571RS_EE_DG68-00741A-01_SV+NO+FI+DA+EN.indb 17 2017-03-14  11:54:16
18 Norsk
Bruk
Bruk
Ovnen starter forvarmingen med symbolet
helt til den interne temperaturen når
ønsket temperatur.
Forvarming er anbefalt for alle
tilberedningsmoduser med mindre
noe annet er angitt i denne
tilberedningsveiledningen.
MERK
Tilgjengeligheten til modus for tilberedning på to nivåer avhenger av
tilberedningsmodusen. Se delen med tilberedningsveiledning i denne
håndboken.
Tilberedning med steketermometer
Steketermomenteret måler den indre temperaturen i kjøttet som tilberedes. Når
temperaturen når ønsket temperatur, stopper ovnen og avsluttes tilberedningen.
Du må bare bruke det steketermometeret som fulgte med ovnen.
Du kan ikke stille inn tilberedningstiden hvis steketermometeret er koblet til.
1. På funksjonspanelet: Trykk for å velge
en tilberedningsmodus.
2. Sett inn spissen på steketermometeret
i midten av kjøttet som skal tilberedes.
Pass på at du ikke setter inn
gummihåndtaket i ovnen.
3. Sett termometerpluggen inn i kontakten
på venstre vegg. Kontroller at du kan se
steketermometeret (
) med gjeldende
kjernetemperatur på skjermen.
4. Drei verdihjulet (velgeren til høyre) til å
stille inn kjernetemperaturen på kjøttet.
5. Trykk på OK for å starte tilberedningen.
Ovnen avslutter tilberedningen og
spiller av en melodi når den indre
temperaturen i kjøttet når den angitte
temperaturen.
ADVARSEL
For å unngå skade må du ikke bruke steketermometeret sammen med spiddet.
Steketermometeret er svært varmt når tilberedningen er ferdig. For å
forhindre brannskader bør du bruke grytekluter når du tar ut mat fra ovnen.
MERK
Steketermometeret støttes ikke i alle moduser. Hvis du bruker
steketermometeret med moduser der det ikke kan brukes, blinker
indikatoren for gjeldende modus. Hvis dette skjer, må du umiddelbart ta ut
steketermometeret.
NV75K5571RS_EE_DG68-00741A-01_SV+NO+FI+DA+EN.indb 18 2017-03-14  11:54:17
Norsk 21
Bruk
Mulige temperaturer i modus for tilberedning på to nivåer
Du kan bruke det øvre og det nedre rommet samtidig til ulike tilberedninger.
I modus for tilberedning på to nivåer påvirkes temperaturinnstillingen for
ett rom av temperaturinnstillingen i det andre rommet. Steking i det øvre
rommet blir for eksempel begrenset av bruken av det nedre rommet, med
tanke på mulige temperaturinnstillinger. Begge rommene har imidlertid en
temperaturgrense på mellom 40 og 250 grader.
Hvis det øvre rommet
har temperaturen (°C)
Er mulige temperaturer for det nedre rommet (°C)
Minimum Maksimum
40 40 45
60 50 75
80 65 105
100 80 135
120 90 160
140 105 190
160 120 220
180 135 250
200 145 250
220 160 250
250 170 250
Hvis det nedre rommet
har temperaturen (°C)
Er mulige temperaturer for det øvre rommet (°C)
Minimum Maksimum
40 40 45
60 50 75
80 65 105
100 80 135
120 90 160
140 105 190
160 120 220
180 135 250
200 145 250
220 160 250
250 170 250
NV75K5571RS_EE_DG68-00741A-01_SV+NO+FI+DA+EN.indb 21 2017-03-14  11:54:18
22 Norsk
Bruk
Bruk
Stoppe tilberedningen
Når tilberedningen er i gang, vrir du
modusvelgeren til " ". Ovnen slår seg
av etter noen få sekunder. Dette er fordi
brukeren skal få muligheten til å angre på
og endre valget før ovnen slås av.
Avslutte tilberedningen for ett av rommene
Følg disse instruksjonene for å avslutte tilberedningen i modus for tilberedning
på to nivåer.
1. Trykk på for å stoppe
tilberedningen.
2. Trykk på for å velge det øvre
rommet, eller trykk på for å velge
det nedre rommet.
-ikonet blinker på det valgte rommet.
3. Trykk på OK. Ovnen stopper
tilberedningen i det valgte rommet.
Spesialfunksjon
Du kan få en bedre opplevelse av tilberedningen ved å legge til spesial- eller
tilleggsfunksjoner. Spesialfunksjonene er ikke aktivert i modus for tilberedning
på to nivåer.
1. Vri modusvelgeren for å velge .
2. Bruk verdivelgeren for å velge en
funksjon, og trykk deretter på OK.
Standardtemperaturen vises.
3. Angi tilberedningstid og/eller
temperatur. Du finner mer informasjon i
avsnittet Vanlige innstillinger.
4. Trykk på OK for å starte funksjonen.
Modus
Temperaturområde
(°C)
Anbefalt
temperatur
(°C)
Instruksjoner
F 1 Hold varm 40-100 80
Bruk denne bare til å
holde mat som allerede er
tilberedt, varm.
F 2 Tallerkenvarming 30-80 60
Bruk denne til å varme
opp tallerkener eller
serveringsfat.
NV75K5571RS_EE_DG68-00741A-01_SV+NO+FI+DA+EN.indb 22 2017-03-14  11:54:19
/