Kenwood BM210J Ohjekirja

Kategoria
Bread making machines
Tyyppi
Ohjekirja
ennen kuin ryhdyt käyttämään tätä Kenwood-
kodinkonetta
Lue nämä ohjeet huolella ja säilytä ne myöhempää
tarvetta varten.
Poista kaikki pakkaustarvikkeet ja tarrat, myös
paistouunissa oleva pahvinen tuki.
turvallisuus
Älä koske kuumiin pintoihin. Laitteen pinnat saattavat
kuumentua käytön aikana. Käytä aina patakintaita
poistaessasi kuuman leivän.
Voit suojata paistouunia roiskeilta poistamalla leivonta-
astian laitteesta ennen aineosien lisäämistä.
Kuumennusvastuksiin osuvat roiskeet voivat palaa ja
aiheuttaa savua.
Älä käytä tätä laitetta, jos virtajohdossa on merkkejä
vaurioitumisesta tai jos laite on vahingossa pudonnut.
Älä upota tätä laitetta, virtajohtoa tai pistoketta veteen
tai muuhun nesteeseen.
Irrota laitteen pistoke pistorasiasta aina käytön jälkeen
sekä ennen osien kiinnittämistä tai irrottamista.
Älä anna virtajohdon roikkua alas pöydän reunalta tai
koskettaa kuumia pintoja, kuten liettä.
Käytä laitetta vain tasaisella, kuumuutta kestävällä
alustalla.
Älä työnnä kättä paistouuniin, kun leivonta-astia on
poistettu. Paistouuni on hyvin kuuma.
Älä koske leipäkoneen liikkuviin osiin.
Älä ylitä ilmoitettua enimmäiskapasiteettia. Muutoin
leipäkone voi ylikuormittua.
Älä aseta leipäkonetta suoraan auringonpaisteeseen,
lähelle kuumia laitteita tai vetoiseen paikkaan. Muutoin
paistouunin lämpötila voi muuttua, jolloin lopputulos voi
epäonnistua.
Jos aineosien lisäämisen ja leivonnan aloittamisen
jälkeen sattuu virtakatkos, joudut aloittamaan alusta.
Älä käytä laitetta ulkona.
Älä käytä leipäkonetta tyhjänä. Muutoin se voi
vaurioitua.
Älä varastoi mitään paistokammiossa.
Älä tuki kannen höyryaukkoja. Varmista, että
leipäkoneen ympärillä on riittävä ilmanvaihto käytön
aikana.
Älä anna lasten tai toimintarajoitteisten henkilöiden
käyttää laitetta ilman valvontaa.
Älä anna lasten käyttää leikkiä laitteella.
Käytä laitetta ainoastaan sille tarkoitettuun
kotitalouskäytöön. Kenwood-yhtiö ei ole
korvausvelvollinen, jos laitetta on käytetty väärin tai
näitä ohjeita ei ole noudatettu.
ennen pistokkeen yhdistämistä pistorasiaan
Varmista, että sähkövirta vastaa leipäkoneen pohjaan
merkittyjä tietoja..
Tämä laite täyttää direktiivin 89/336/EEC vaatimukset.
ennen leipäkoneen käyttämistä ensimmäistä
kertaa
Pese kaikki osat Puhdistaminen-kohdassa kuvatulla
tavalla.
selitykset
kannen kahva
katseluikkuna
kantokahva
nostokoukku
lämpövastus
leivonta-astian kahva
vatkain
käyttöakseli
akselin liitos
mittakuppi
kaksoismittalusikka: 1 teelusikallinen ja 1
ruokalusikallinen
virtakytkin
ohjauspaneeli
näyttö
paistoasteen ilmaisin (vaalea, normaali, tumma)
koon ilmaisin
valikkopainike
koon valitsin
ajastinpainikkeet
paistoasteen valitsin
käynnistys- ja sammutuspainike
Suomi
Taita auki etusivun kuvitukset
72
aineosien mittaaminen (lisätietoja on kuvissa
3–7)
Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi on erittäin
tärkeää mitata aineosat tarkasti.
Mittaa nestemäiset aineosat aina käyttämällä mitta-
astiaa, jossa on tilavuusmerkinnät. Nesteen pinnan on
oltava tarkalleen mittaviivan tasalla, ei sen ylä- eikä
alapuolella. Katso kuvaa 3.
Käytä aina huoneenlämpöisiä nesteitä (20 ºC) paitsi
valmistettaessa leipää nopean yhden tunnin ohjelman
avulla. Noudata leivontaohjeita.
Käytä aina laitteen mukana toimitettua mittalusikkaa,
kun mittaat pieniä määriä kuivia ja nestemäisiä aineosia.
Mitatessasi yhtä tee- tai ruokalusikallista täytä mitta ja
tasoita pinta kuvassa 6 esitetyllä tavalla.
virtakytkin
Kenwood-leipäkoneessa on virtakytkin. Laite toimii
vasta, kun siihen on kytketty virta.
Työnnä pistoke pistorasiaan ja paina laitteen takana
sijaitsevaa virtakytkintä . Näyttöön tulee 3:00.
Katkaise leipäkoneesta virta ja irrota pistoke
pistorasiasta käytön jälkeen.
Leipäkoneen käyttäminen
(Lisätietoja on kuvituksessa.)
1Irrota leivonta-astia tarttumalla kahvaan ja kääntämällä
alustaa laitteen takaosaa kohden.
2 Aseta vatkain paikoilleen.
3 Kaada leivonta-astiaan vettä.
4 Lisää muut aineosat astiaan leivontaohjeessa
mainitussa järjestyksessä.
Varmista, että kaikki aineosat punnitaan tarkasti.
7 Epätarkat mitat heikentävät tulosta.
8 Aseta leivonta-astia paistouuniin siten, että se on
suorassa kulmassa laitteen takaosaan nähden.
Lukitse astia paikoilleen kääntämällä sitä eteenpäin.
9Laske kahva alas ja sulje kansi.
10 Työnnä pistoke sähköpistorasiaan ja kytke laitteeseen
virta. Laitteesta kuuluu äänimerkki ja näkyviin tulee
oletusasetus 1 (3:00).
11 Painele valikkopainiketta , kunnes haluamasi
ohjelma on valittu. Taikinan koon oletusasetus on 900
g ja paistoasteen normaali.
12 Valitse taikinan koko painamalla painiketta , kunnes
ilmaisin on oikean kokovaihtoehdon kohdalla.
13 Valitse paistoaste painamalla painiketta , kunnes
ilmaisin on oikean paistoasteen kohdalla (vaalea,
normaali tai tumma).
14 Paina käynnistyspainiketta . Voit pysäyttää tai
peruuttaa ohjelman pitämällä käynnistys- ja
pysäytyspainikkeen painettuna 2–3 sekunnin ajan.
15 Kun kaikki on valmista, irrota leipäkoneen pistoke
pistorasiasta.
16 Nosta leivonta-astian kahva käyttämällä laitteen
koukkua.
17 Irrota leivonta-astia tarttumalla kahvaan ja kääntämällä
alustaa laitteen takaosaa kohden. Käytä aina
patakintaita, sillä astian kahva on kuuma.
18 Nosta leipä ritilälle jäähtymään.
19 Anna leivän jäähtyä vähintään 30 minuuttia ennen
viipaloimista, jotta höyry pääsee poistumaan.
Viipaloiminen on hankalaa leivän ollessa kuuma.
20 Puhdista leivonta-astia ja vatkain heti käytön jälkeen
Hoito ja puhdistus -osassa kuvattavalla tavalla.
73
74
leivonta- ja taikinaohjelmat
Ohjelman Ilmoitus
Ohjelma kokonaisaika aineosien Lämpimänäpito
lisäämisestä✬✬
900g 700g 900g 700g
1 perusohjelma Valkoisen tai kokojyväleivän 3:00 2:53 2:20 2:15 60
leivontaohjeille
2 vaalea Rapeampi pinta, soveltuu vähän 3:50 3:40 2:35 2:30 60
vehnäleipä rasvaa ja sokeria sisältäville taikinoille
3 kokojyväleipä Kokojyväleivän leivontaohjeille 3:40 3:32 - 60
4 kakku Hiivaa sisältämättömät taikinat ja kakut 1:40 - 60
5 makea leipä Paljon sokeria sisältäville leivontaohjeille 2:55 2:50 2:30 2:25 60
6 nopea, 700g 0:58 - 60
7 nopea, 900g 0:58 - 60
8 taikina Käsin viimeisteltäville ja erillisessä 1:30 - -
uunissa paistettaville taikinoille
9 hillo Hillojen valmistukseen 1:20 - -
10 gluteeniton Käytettäessä gluteenittomia jauhoja 2:50 - 60
tai valmiita leivontaseoksia
11 sandwich Pehmeä pinta, tiivis rakenne 3:00 2:55 2:04 1:59 60
12 paistaminen Pelkkä paistaminen. Voidaan käyttää 1:00 - 60
myös lämmitettäessä uudelleen
aiemmin paistettua, jäähtynyttä leipää.
Leipä valmistuu alle tunnissa
Edellyttää lämmintä vettä, paljon
hiivaa ja vähemmän suolaa.
Leipäkone antaa äänimerkin toisen vatkaamisvaiheen päätyttyä aineosien lisäämiseksi, jos
leivontaohje edellyttää tätä.
✬✬ Leipäkone siirtyy automaattisesti lämpimänäpitämistilaa kunkin paistovaiheen päätteeksi.
Leipää pidetään lämpimänä enintään tunti tai kunnes laitteesta sammutetaan virta.
ajastin
Ajastin mahdollistaa leivonnan ajastamisen enintään 13
tunnin päähän. Ajastamista ei suositella valmistettaessa
taikinaa, hilloa tai gluteenitonta leipää tai käytettäessä
pikatoimintoa.
TÄRKEÄÄ: Käytettäessä ajastinta taikinassa ei saa olla
helposti huoneenlämmössä pilaantuvia aineosia, kuten
maitoa, kananmunia, juustoa tai jogurttia.
Kun käytät ajastinta, lisää aineosat leivonta-astiaan ja
kiinnitä astia leipäkoneeseen. Toimi sitten seuraavasti:
Valitse haluamasi ohjelma painamalla valikkopainiketta
. Ohjelman vaatima aika tulee näkyviin.
Valitse haluamasi paistoaste ja taikinan koko.
Aseta ajastin.
Valitse haluamasi ajastus painamalla ajastinpainiketta
(+). Kokonaisaika tulee näkyviin. Jos ohitat haluamasi
ajan, voit palata takaisin painamalla ajastinpainiketta (-).
Kun painat ajastinpainiketta, aika kasvaa 10 minuutin
askelin. Valitun ohjelman aikaa ei tarvitse ottaa
huomioon kokonaisaikaa laskettaessa. Leipäkone ottaa
sen automaattisesti huomioon.
Esimerkki: Haluat valmista leipää aamulla kello 7.00.
Jos lisäät aineosat leipäkoneeseen edellisenä iltana
kello 10, ajaksi valitaan ajastimen avulla 9 tuntia.
Valitse haluamasi ohjelma,
esimerkiksi 1, painamalla
valikkopainiketta. Lisää aikaa
10 minuutin askelin, kunnes
näytössä näkyy 9.00. Jos
ohitat haluamasi ajan 9.00, voit
palata takaisin aikaan
painamalla ajastinpainiketta (-).
Paina aloituspainiketta.
Näytössä vilkkuu kaksoispiste
(:). Ajastin alkaa toimia.
Jos teet virheen tai haluat
muuttaa ajastusta, pidä
käynnistys-/pysäytyspainiketta
painettuna, kunnes kuuluu
äänimerkki. Tämän jälkeen voit
nollata ajan.
suojaus virrankatkaisulta
Leipäkoneessa on 15 minuutin suojaus virrankatkaisulta
siltä varalta, että laitteen pistoke vahingossa irrotetaan
pistorasiasta. Ohjelman suorittaminen jatkuu, jos
pistoke työnnetään pistorasiaan tämän ajan kuluessa.
hoitaminen ja puhdistaminen
TÄRKEÄÄ: Irrota leipäkoneen sähköpistoke
pistorasiasta ja anna laitteen jäähtyä ennen
puhdistamista.
Älä upota leipäkoneen runkoa tai leivonta-astialle
varattua tilaa veteen.
Älä pese leivonta-astiaa astianpesukoneessa. Muutoin
leivonta-astian tarttumaton pinta voi vaurioitua, jolloin
leipä tarttuu kiinni paistettaessa sitä.
Älä käytä hankaavia puhdistustyynyjä tai metallisia
puhdistusvälineitä.
Puhdista leivonta-astia ja vatkain heti käytön jälkeen
täyttämällä astia osittain lämpimällä veden ja
astianpesuaineen seoksella. Anna liota 5–10 minuuttia.
Voit irrottaa vatkaimen kääntämällä sitä myötäpäivään ja
nostamalla sen irti. Puhdista lopuksi pehmeällä
kankaalla. Huuhtele ja anna kuivua. Jos vatkainta ei voi
irrottaa 10 minuutin liottamisen jälkeen, tartu akseliin
astian alapuolelta ja kääntele sitä edestakaisin, kunnes
vatkaimen voi irrottaa.
Puhdista leipäkoneen ulko- ja sisäpinnat tarvittaessa
kostealla sienellä.
huolto ja asiakastuki
Jos virtajohto vaurioituu, se on turvallisuussyistä
vaihdettava. Vaihtotyön saa tehdä KENWOOD tai
KENWOODin valtuuttama huoltoliike.
Jos tarvitset apua
leipäkoneen käyttämisessä
laitteen huolto- tai korjaustöissä
ota yhteys laitteen ostopaikkaan.
75
76
Tavallinen vehnäleipä Ohjelma 1
Aineosat 900 g 700 g
Vettä 320 ml 270 ml
Kasviöljyä 1,5 rkl 1 rkl
Vehnäjauhoja 500 g 400 g
Rasvatonta maitojauhetta 5 tl 1 rkl
Suolaa 1,5 tl 1 tl
Sokeria 1 rkl 2 tl
Kuivahiivaa 7 g (2,25 tl) 1,5 tl
tl = 5 ml:n teelusikallinen
rkl = 15 ml:n ruokalusikallinen
Kokojyväleipä Ohjelma 3
Aineosat 900 g 700 g
Vettä 310 ml 250 ml
Kasviöljyä 1,5 rkl 1 rkl
Kokojyväjauhoja 450 g 370 g
Vehnäjauhoja 50 g 30 g
Rasvatonta maitojauhetta 5 tl 3 tl
Suolaa 1 tl 1 tl
Sokeria 4 tl 3 tl
Kuivahiivaa 1 tl 1 tl
Kurpitsansiemeniä 1 rkl 2 tl
Auringonkukansiemeniä 1 rkl 2 tl
Unikonsiemeniä 2 tl 2 tl
Kevyesti paistettuja seesaminsiemeniä 2 tl 2 tl
1. Lisää siemenet, kun koneesta kuuluu äänimerkki toisen
vatkaamisvaiheen päätyttyä
Briossi Ohjelma 5
Aineosat 900 g 700 g
Maitoa 200 ml 160 ml
Kananmunia 2 1
Sulatettua voita 140 g 80 g
Vehnäjauhoja 500 g 400 g
Suolaa 1,5 tl 1 tl
Sokeria 60 g 40 g
Kuivahiivaa 2 tl 1,5 tl
Nopeasti valmistuva
vehnäleipä Ohjelma 6–7
Aineosat 900 g 700 g
Kädenlämpöistä (32–35 °C) vettä 320 ml 250 ml
Vehnäjauhoja 500 g 400 g
Rasvatonta maitojauhetta 5 tl 4 tl
Suolaa 1 tl 1 tl
Sokeria 4 tl 3 tl
Voita 25 g 15 g
Kuivahiivaa 4 tl 3 tl
Sämpylät Ohjelma 8
Aineosat 12 sämpylää
Vettä 240 ml
Kananmunia 1
Vehnäjauhoja 450 g
Suolaa 1 tl
Sokeria 2 tl
Voita 25 g
Kuivahiivaa 1,5 tl
Pinnalle:
Kananmunankeltuainen ja 15 ml (1 rkl) vettä 1
Halutessasi voit koristella pinnan
seesamin- ja unikonsiemenillä.
1 Kun taikina on valmis, aseta se kevyesti jauhotetulle
leivinpöydälle. Jaa taikina 12 samankokoiseksi palaksi.
Muotoile niistä sämpylöitä.
2 Anna sämpylöiden kohota ja paista ne tavallisessa
uunissa.
Leivontaohjeet (lisää aineosat leivontaohjeessa mainitussa järjestyksessä)
77
ongelmatilanteet
Seuraavissa taulukoissa on kuvattu tavallisimmin esiintyviä ongelmia, kun leipäkonetta käytetään. Perehdy ongelmiin,
niiden mahdollisiin syihin ja korjaustoimiin, jotta leipäkoneen käyttäminen sujuu ongelmitta.
ONGELMA MAHDOLLINEN SYY RATKAISU
LEIVÄN KOKO JA MUOTO
1. Leipä ei nouse riittävästi. Kokojyväleipä nousee vehnäleipää vähemmän, Normaali tilanne, ei ratkaisuehdotusta.
sillä kokojyväjauhoissa on vähemmän
gluteenia muodostavaa proteiinia.
Liian vähän nestettä. Lisää nestettä 15 ml (3 tl).
Sokeri on jäänyt pois tai sitä on liian vähän. Lisää aineosat leivontaohjeessa mainitussa
järjestyksessä.
Vääräntyyppiset jauhot. Jauhoissa on ehkä liian vähän gluteenia.
Älä käytä yleiskäyttöisiä jauhoja.
Vääräntyyppinen hiiva. Saat parhaat tulokset käyttämällä vain
nopeasti toimivaa, helposti sekoittuvaa
hiivaa.
Hiivaa on liian vähän tai se on vanhaa. Varmista, että mittaat määrän oikein. Tarkista
pakkauksen parasta ennen -päivämäärä.
Käytössä on nopea toiminto. Tämä ohjelma tuottaa lyhyempiä leipiä. Tämä
on normaalia.
Hiiva ja sokeri ovat päässeet kosketukseen Varmista, että hiiva ja sokeri pysyvät erillään
toistensa kanssa ennen taikinan vatkaamista. toisistaan, kun lisäät ne leivonta-astiaan.
2. Leipä jää täysin Hiiva on jäänyt pois. Lisää aineosat leivontaohjeessa mainitussa
likilaskuiseksi. järjestyksessä.
Hiiva on liian vanhaa. Tarkista parasta ennen -päivämäärä.
Neste oli liian kuumaa. Käytä oikeanlämpöistä nestettä.
Liian paljon suolaa. Lisää aineita suositeltu määrä.
Käytettäessä ajastinta hiiva kastui ennen Aseta kuivat aineet leivonta-astian kulmiin.
leipomisen aloittamista. Tee niiden keskelle syvennys hiivaa varten,
jotta se ei pääse kosketukseen nesteiden
kanssa.
3. Leivän yläosa pullistuu Liikaa hiivaa. Vähennä hiivaa 0,25 tl.
sienen muotoa Liikaa sokeria. Vähennä sokeria 1 tl.
muistuttavaksi. Liikaa jauhoja. Vähennä jauhoja 6–9 tl.
Liian vähän suolaa. Käytä suolaa leivontaohjeessa suositeltu
määrä.
Lämmin, kostea sää. Vähennä nestettä 15 ml (3 tl) ja hiivaa 0,25 tl.
4. Leivän yläpinta ja Liikaa nestettä. Vähennä seuraavalla kerralla nestettä 15 ml
sivut painuvat sisään. (3 tl) tai lisää jauhoja hieman.
Liikaa hiivaa. Käytä leivontaohjeessa suositeltu määrä
aineosia tai valitse ensi kerralla nopeampi
ohjelma.
Kostea ja kuuma sää on ehkä nostattanut Jäähdytä vesi tai lisää maito
taikinaa liian nopeasti. jääkaappilämpöisenä.
5. Leivän yläpinta ei Liian vähän nestettä. Lisää nestettä 15 ml (3 tl).
ole tasainen. Liikaa jauhoja. Mittaa jauhot tarkasti.
•Vaikka leivän yläpinta ei ole täydellisen Varmista, että olosuhteet soveltuvat
muotoinen, se ei vaikuta leivän herkulliseen leipomiseen.
makuun.
78
Ongelmanratkaisu (jatkuu)
ONGELMA MAHDOLLINEN SYY RATKAISU
LEIVÄN KOKO JA MUOTO
6. Leipä painuu kasaan. Laite on vetoisessa paikassa tai sitä on Aseta leipäkone toiseen paikkaan.
tönäisty taikinan noustessa.
•Taikinaa on liikaa. Älä käytä suositeltua enemmän aineosia
leivottaessa suurta leipää (enintään 900 g).
Liian vähän tai ei ollenkaan suolaa. (Suola Käytä suolaa leivontaohjeessa suositeltu
auttaa estämään taikinaa nousemasta liikaa.) määrä.
Liikaa hiivaa. Mittaa hiiva tarkasti.
Lämmin, kostea sää. Vähennä nestettä 15 ml (3 tl) ja hiivaa 0,25 tl.
7. Leivän toinen pää on Taikina on liian kuivaa, joten se ei voi Lisää nestettä 15 ml (3 tl).
lyhyempi. nousta tasaisesti.
LEIVÄN RAKENNE
8. Leipä on liian tiivistä. Liikaa jauhoja. Mittaa aineosat tarkasti.
Liian vähän hiivaa. Mittaa hiivaa suositeltu määrä.
Liian vähän sokeria. Mittaa aineosat tarkasti.
9. Karkean reikäinen Suola on jäänyt pois. Lisää aineosat leivontaohjeessa mainitussa
rakenne. järjestyksessä.
Liikaa hiivaa. Mittaa hiivaa suositeltu määrä.
Liikaa nestettä. Vähennä nestettä 15 ml (3 tl).
10. Leivän sisäosa on Liikaa nestettä. Vähennä nestettä 15 ml (3 tl).
jäänyt raa'aksi. Sähkökatko. Leipäkone ei käynnistynyt uudelleen
sähkökatkon jälkeen. Poista keskeneräinen
leipä leivonta-astiasta ja aloita alusta.
Aineosia on liian paljon. Käytä aineosia enintään suurin suositeltu
määrä.
11. Leipä ei viipaloidu Leipä on viipaloitu liian kuumana. Anna leivän jäähtyä vähintään 30 minuuttia
helposti vaan tarttuu ennen viipaloimista, jotta höyry pääsee
veitseen. poistumaan.
Käytä parempaa veistä. Käytä kunnon leipäveistä.
PINNAN VÄRI JA PAKSUUS
12. Pinta on liian tumma Käytössä on tumma paistoaste. Käytä seuraavalla kerralla normaalia tai
tai paksu. vaaleaa paistoastetta.
13. Leivän pinta palaa. Leipäkoneessa on toimintahäiriö. Lisätietoja on Huolto ja asiakastuki -jaksossa.
14. Pinta on liian ohut. Leivän paistoaika on liian lyhyt. Pidennä paistoaikaa.
Leivontaohjeessa ei ole maitojauhetta Lisää 15 ml (3 tl) rasvatonta maitojauhetta tai
tai maitoa. korvaa puolet vedestä maidolla
ruskistumisen tehostamiseksi.
79
ongelmanratkaisu (jatkuu)
ONGELMA MAHDOLLINEN SYY RATKAISU
LEIVONTA-ASTIAN ONGELMAT
15. Vatkainta ei voi poistaa. Kaada leivonta-astiaan vettä tai anna Noudata puhdistusohjeita käytön jälkeen.
vatkaimen liota ennen sen irrottamista. Vatkainta on ehkä liikuteltava hieman
liotuksen jälkeen, jotta se irtoaisi.
16. Leipä tarttuu Näin voi käydä, kun leipäkone on ollut Sivele leivonta-astian sisäpintaan hieman
leivonta-astiaan tai sitä kauan käytössä. kasviöljyä.
ei saa helposti ulos. Lisätietoja on Huolto ja asiakastuki -
jaksossa.
LAITTEEN MEKANIIKKA
17. Leipäkone ei toimi tai Leipäkoneeseen ei ole kytketty virtaa. Varmista, että virtakytkin on
vatkain ei liiku. ON-asennossa.
Leivonta-astia ei ole oikein paikoillaan. Tarkista, että leivonta-astia on lukittu
paikoilleen.
Ajastin on käytössä. Leipäkone käynnistyy vasta, kun ohjelman
alkamisaika on saavutettu.
18. Aineosat eivät sekoitu. Leipäkonetta ei käynnistetty. Kun olet tehnyt ohjelmoinnin ohjauspaneelin
avulla, voit käynnistää leipäkoneen
painamalla käynnistyspainiketta.
•Vatkain unohtui leivonta-astiasta. Ennen aineosien lisäämistä varmista aina,
että vatkain on leivonta-astian pohjalla.
19. Palaneen hajua käytön Uunissa on aineosatahroja. Älä läikytä aineosia lisätessäsi niitä leivonta-
aikana. astiaan. Kuumennusosaan osuvat roiskeet
voivat palaa ja aiheuttaa savua.
Leivonta-astia vuotaa. Lisätietoja on Huolto ja asiakastuki -jaksossa.
•Taikinaa on liikaa. Älä käytä suositeltua enemmän aineosia.
Mittaa aineosat aina tarkasti.
20. Pistoke on vahingossa Jos vatkaaminen oli meneillään, heitä taikina pois ja aloita alusta.
irrotettu pistorasiasta Jos meneillään oli taikinan nostatusvaihe, poista taikina leivonta-astiasta, levitä se
tai virta on katkennut. 23 x 12,5 cm:n kokoiseen vuokaan, peitä vuoka ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
Kuinka leivän voi Esilämmitä uuni lämpötilaan 200 ºC ja paista noin 30–35 minuuttia, kunnes pinta on
pelastaa? kullanruskea.
Jos meneillään oli paistovaihe, poista yläritilä ja esilämmitä uuni lämpötilaan 200 ºC. Nosta
leivonta-astia varovasti laitteesta ja aseta uunin alatasolle. Paista leipä kullanruskeaksi.
21. Näytössä näkyy H:HH Uuni on liian kuuma. Irrota pistoke pistorasiasta ja anna laitteen
eikä laite käynnisty. jäähtyä 30 minuuttia.
22. Näytössä näkyy E:EE Leipäkoneessa on toimintahäiriö. Lämpötilan Lisätietoja on Huolto ja asiakastuki -
eikä laite toimi. tunnistimessa on virhe. jaksossa.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84

Kenwood BM210J Ohjekirja

Kategoria
Bread making machines
Tyyppi
Ohjekirja