Tefal KD400012 Ohjekirja

Kategoria
Fondues, gourmets & woks
Tyyppi
Ohjekirja

Tämä käsikirja sopii myös

Kiitos kun ostitte tämän TEFAL- tuotteen. Mallista riippumatta, lue käyttöohjeet huolella läpi
ennen käyttöä ja säilytä ohjeet.
Turvallisuutesi takia tämä tuote on kaikkien soveltuvien standardien ja vaatimusten mukainen
(pienjännitedirektiivi, sähkömagneettinen yhteensopivuus, elintarvikelaatuiset materiaalit, ympäristö jne.
TEFAL tutkii ja kehittää jatkuvasti laitteitaan ja saattaa muuttaa laitteen ominaisuuksia paremmiksi
ilmoittamatta siitä etukäteen.
Turvallisuusohjeet
• Lapselle pienikin palovamma voi olla vakava.
• Kun lapset ovat riittävän isoja, opeta heille miten keittiön kuumien
laitteiden kanssa on toimittava.
Jos vahinko sattuu, huuhtele palovammakohtaa kylmällä vedellä
ja ota tarvittaessa yhteys lääkäriin.
Ennen ensimmäistä käyttöä
Poista pakkausmateriaalit, tarrat ja kaikki varusteet laitteen sisä- ja
ulkopuolelta.
Pese tornin kaikki osat kuumalla vedellä ja astianpesuaineella.
Puhdista laitteen alusta A6 (ruostumattomasta teräksestä
valmistettu kulho) kuumaan veteen kastellulla sienellä ja
astianpesuaineella.
Kuivaa kaikki osat huolellisesti ennen käyttöä.
Kokoaminen A1, A2, A3, A4, A5 et A6.
Torni
Ota tornin putki A4, laita se pystysuoraan (B).
Liu’uta tornin kaksi osaa A3 ja sitten A2 putkeen.
Laita “hattu” A1 tornin huipulle. Käännä myötäpäivään, jotta kansi
kiinnittyy kunnolla putkelle.
Alusta
Laita suihkulähteen A6 alusta tasaiselle ja vakaalla alustalle.
Laita kierreruuvi A5 alustan keskelle (C).
Liu’uta tornia A4 kierreruuvilla A6. Kiinnitä torni ja alusta 3
tangolla, jotka ovat alusta keskellä.
Säädä tornin jalkoja, jotta se olisi suorassa ja suklaasuihkulähteen
virtaus olisi tasaista.
Kytkentä ja esilämmitys
Aseta laite vakaalle alustalle.
Älä laita laitetta nurkkaan tai seinän viereen, jotta laite ei kuumene
liikaa. Kierrä johto auki.
Kierrä johto kokonaan auki.
Jos käytät laitetta lasten
läsnäollessa:
• Aikuisten on valvottava
lapsia koko ajan.
• Laitteen kuumiin osiin ei
saa koskea.
• Älä jätä pistotulppaa
pistorasiaan, kun laitetta ei
käytetä.
Älä koskaan upota laitteen
alustaa tai johtoa veteen.
Älä käytä pehmeällä
alustalla tai paperiliinalla.
24
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
GB
TR
E
P
RUS
UA
PL
Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 24
Varmista, että sähköverkon jännite vastaa laitteen pohjassa
olevan arvokilven tietoja.
Laitteen saa kytkeä vain maadoitettuun pistorasiaan.
Kytke laite sähköverkkoon, jossa on vikavirtasuojaus, jonka
käynnistysvirta on enintään 30 mA.
Jos käytät jatkojohtoa:
- sen suojausluokan tulee olla sama kuin pistorasian;
- varmista, että ihmiset eivät kompastu tai tartu
jatkojohtoon.
Virtajohto on tarkastettava säännöllisesti vaurioiden varalta
eikä laitetta saa käyttää viallisella johdolla.
Jos verkkoliitäntäjohto vaurioituu, on valmistajan tai
valmistajan huoltoedustajan tai vastaavan pätevän henkilön
vaihdettava se, vaaran välttämiseksi.
Käännä käyttönäppäin asentoon (D).
5 minuutin esilämmitys riittää.
Ensimmäisellä käyttökerralla laitteesta voi lähteä hieman hajua ja
avua ensimmäisten minuuttien aikana.
Kaada valmis sulanut suklaa kulhoon esilämmityksen jälkeen ja
käännä käyttövalitsin asentoon (E).
Kierreruuvi alkaa pyöriä ja suklaasuihkulähde alkaa muodostua.
Jotta tulos olisi täydellinen, on odotettava 2 - 3 minuuttia, jotta
suklaassa olevat ilmakuplat häviävät.
Käytön lopussa laite on kuuma: käsittele sitä varoen.
Käytön jälkeen
Sammuta laite (F).
Irrota laite verkosta.
Anna laitteen jäähtyä.
Puhdista tornin kaikki osat ja kierreruuvi kuumalla vedellä ja
astianpesuaineella.
Puhdistamisen helpottamiseksi kehotamme sinua purkamaan
tornin eri osat.
Pese myös laitteen alusta (ruostumattomasta teräksestä valmistettu
kulho) sienellä, joka on kasteltu kuumalla vedellä ja
astianpesuaineella.
Säilytä laitetta kuivassa paikassa.
Huolehtikaamme ympäristöstä!
Laitteesi on varustettu monilla arvokkailla ja kierrätettävillä
materiaaleilla.
Toimita laitteesi keräyspisteeseen tai sellaisen puuttuessa vaikka
valtuutettuun huoltokeskukseen, jotta laitteen osat varmasti
kierrätetään.
Älä koskaan laita laitetta
suoraan hauraalle alustalle
(lasipöydälle, pöytäliinalle,
maalatulle huonekalulle…).
Älä koskaan kiinnitä laitetta
sähköverkkoon, kun sitä ei
käytetä.
Älä koskaan käytä tyhjänä.
Älä koskaan käytä ilman
valvontaa.
Älä käytä metallista
hankaussientä tai
hankausjauhetta.
Älä koskaan upota laitteen
alustaa tai johtoa veteen.
25
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
GB
TR
E
P
RUS
UA
PL
Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 25
Ongelmanratkaisutaulukko
Kahvifondu-resepti
Valmistus: 15 minuuttia • Paisto: 5 minuuttia
Leikkaa brioche-pulla säännöllisiksi palasiksi.
Leikkaa ananas neljään osaan. Poista kuori ja leikkaa liha
säännöllisiksi kuutioiksi.
Kuori banaanit. Leikkaa ne pieniksi viipaleiksi ja kostuta
sitruunamehulla.
Laita brioche-pulla, amaretot ja hedelmät tarjoiluastioille.
Vie ne pöytään yhdessä erilaisten maustekuppine kanssa.
Kaada kuuma kahvi kattilaan.
Lisää 4 ruokalusikkaa maissitärkkelystä (se on aiemmin sekoitettu
tilkkaan kylmää kahvia).
Lisää sitten kaakao ja sokeri Anna sulaa.
Lisää sitten haalea kerma.
Kun seos on homogeeninen, kaada se laitteen alustaan
(ruostumattomasta teräksestä valmistettuun kulhoon).
Jokainen ottaa haarukalla vuorollaan palan brioche-pullaa, amareton
tai hedelmäpalan, kastaa sen kahviin suihkulähteessä ja sitten
makunsa mukana maustaa sen kanelilla, kookospähkinällä tai
kaakaolla.
6 hengelle
• 50 cl vahvaa kahvia
(espresso-tyyppistä)
• 1 teelusikka
kaakaojauhetta
• 200 g hienoa sokeria
• 50 cl nestemäistä kermaa
• 4 teelusikkaa
maissitärkkelystä
Lisukkeena:
• 250 g brioche-pullaa
• 1 ananas
• 3 banaania
• 1/2 sitruuna
• 100 g amarettoja (pieniä
kuivia
mantelimakarooneja)
• 1 kuppi jauhettua kanelia
• 1 kuppi raastettua
kookospähkinää.
• 1 kuppi paahdettuja ja
viipaloituja manteleita
• 1 kuppi sokeroimatonta
kaakaota
26
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
GB
TR
E
P
RUS
UA
PL
Ongelma
• Suklaata ei virtaa.
• Suklaa kiinteytyy/ valum
inen lakkaa.
• Virtaaminen ei ole tasaista
/ virtaaminen on nykivää.
• Suklaan virtaaminen on
epäsäännöllistä.
Mahdollinen syy
• Ei kierreruuvia.
• Suklaa liian nestemäistä.
• Suklaa on liian paksua.
• Laite on asetettu ilmavirtaan.
• Tornin alaosa on tukossa.
Suihkulähde ei ole tasaisella
alustalla.
Ratkaisu
Ota torni pois ja laita
kierreruuvi paikoilleen.
Älä käytä liian nestemäistä
suklaata/valmistetta (katso
reseptejä).
Älä koskaan käytä puhdasta
suklaata, joka kiinteytyy
huoneenlämmössä.
Älä koskaan laita laitetta liian
kylmään huoneeseen tai
ilmavirtaan.
Laita katkaisija asentoon
"OFF" ja ota tornin pohjalle
kiinni jääneet ruokapalaset
pois.
• Säädä laitteen jalkoja, jotta se
on suorassa.
Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 26
Sulklaafondu-resepti
Valmistus: 15 minuuttia • Paisto: 20 minuuttia
Kuori hedelmät ja leikkaa ne viipaleiksi (paitsi mandariinit). Kastele
ne sitruunanmehulla. Laita kappaleet tarjoiluastiaan kuivien
hedelmien kanssa. Laita kookospähkinä ja maapähkinät kuppeihin,
lisää maito.
Pilko suklaa pieniksi palasiksi kattilassa, joka on vesihauteessa, lisää
maito ja hapankermaa. Laita viime hetkellä sekaan voi palasina sekä
vanilja ja kaneli. Kun seos on homogeeninen, kaada se laitteen
alustaan (ruostumattomasta teräksestä valmistettuun kulhoon).
Jokainen ottaa vuorollaan haarukalla hedelmäpalan ja upottaa sen
suklaaseen suklaakuorrutuksen saamiseksi. Aikuisten illanvietoissa
voit maustaa suklaan lusikallisella alkoholia: viski, cointreau,
armagnac, rommi, Kirch...
Valkoinen suklaafondu
Valmistus: 15 minuuttia • Paisto: 20 minuuttia
Leikkaa brioche-pulla säännöllisiksi palasiksi. Huuhtele mansikat ja
poista kannat. Kuori appelsiinit ja erota ne lohkoiksi. Laita kaikki
tarjoiluastioihin. Pilko suklaa pieniksi palasiksi kattilassa, joka on
vesihauteessa, lisää hienoksi raastettu appelsiininkuori. Lisää
vähitellen hapankerma. Kun seos on homogeeninen, voit maustaa
valmisteen 1 - 2 lusikalla appelsiinilikööriä. Kaada seos lopuksi
laitteen alustaan (ruostumattomasta teräksestä valmistettuun
kulhoon).
Jokainen ottaa vuorollaan haarukalla brioche-pullan palasen tai
mansikan ja kastaa sen sitten suklaaseen suihkulähteessä.
voit laittaa pöydälle myös kupin, jossa on raastettua
kookospähkinää, jotta jokainen voi pyörittää siinä palasensa enne
sen maistamista.
Leipurin fondun resepti
Valmistus: 25 minuuttia • Paisto: 15 minuuttia
Leikkaa brioche-pulla tasaisiksi kuutioiiksi. Leikkaa ananas neljään
osaan. Ota kuori pois, leikkaa liha sitten säännöllisiksi kuutioiksi.
Kuori banaanit. Kuori banaanit. Leikkaa ne pieniksi viipaleiksi ja
mausta sitruunalla. Laita brioche-pulla ja hedelmät tarjoiluastioille.
Vie ne pöytään yhdessä maustekuppien kanssa. Kiehauta maitoa
kattilassa 2 halkaistun vaniljatangon kanssa. Anna vaniljan imeytyä
10 minuuttia, ota se sitten pois. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri
toisessa astiassa, kunnes seos muuttuu valkoiseksi. Lisää tärkkelys ja
sekoita kuumaan maitoon. Kaada seos kattilaan. Kiehauta
sekoittaen samalla koko ajan. Kaada lopuksi kaikki laitteen alustaan
(ruostumattomasta teräksestä valmistettuun kulhoon).
Jokainen ottaa haarukalla vuorollaan palan brioche-pullaa, mansikan
tai hedelmäpalan, laittaa sen kahviin suihkulähteen alla ja maustaa
sitten makunsa mukaan sen kanelilla, kookospähkinällä tai
kaakaolla.
6 hengelle
• 300 g tummaa suklaata
• 2 ruokalusikka maitoa
• 25 cl hapankermaa
• 75 g voita
• 1 kanelinvarsi
• 1 teelusikka vaniljauutetta
• 150 g pilkottuja pähkinöitä
tai maapähkinöitä
• 150 g raastettua
kookospähkinää
• 3 banaania, 3 päärynää,
3 mandariinia
• 12 vaahtokaramellia
• muutama kuivattu
hedelmä (taateleita,
viikunoita, luumuja)
• sitruunamehua
6 hengelle
• 800 g valkoista suklaata
• 1 käsittelemätön appelsiini
• 50 cl nestekermaa
• 2 ruokalusikkaa
appelsiinilikööriä
(valinnainen)
Lisukkeeksi:
• 250 g brioche-pullaa
• 500 g mansikoita
• 3 appelsiinia
6 hengelle
• 1 litra maitoa
• 2 vaniljankynttä
• 10 munankeltuaista
• 150 g hienoa sokeria
• 80 g maissitärkkelystä
Lisukkeena:
• 250 g brioche-pullaa
• 1 ananas
• 3 banaania
• 1/2 sitruuna
• 300 g mansikoita
• 1 kuppi raastettua
kookospähkinää
• 1 kuppi paahdettuja ja
viipaloituja manteleita
• 1 kuppi sokeroimatonta
kaakaota
27
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
GB
TR
E
P
RUS
UA
PL
Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 27
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64

Tefal KD400012 Ohjekirja

Kategoria
Fondues, gourmets & woks
Tyyppi
Ohjekirja
Tämä käsikirja sopii myös