Sulklaafondu-resepti
Valmistus: 15 minuuttia • Paisto: 20 minuuttia
Kuori hedelmät ja leikkaa ne viipaleiksi (paitsi mandariinit). Kastele
ne sitruunanmehulla. Laita kappaleet tarjoiluastiaan kuivien
hedelmien kanssa. Laita kookospähkinä ja maapähkinät kuppeihin,
lisää maito.
Pilko suklaa pieniksi palasiksi kattilassa, joka on vesihauteessa, lisää
maito ja hapankermaa. Laita viime hetkellä sekaan voi palasina sekä
vanilja ja kaneli. Kun seos on homogeeninen, kaada se laitteen
alustaan (ruostumattomasta teräksestä valmistettuun kulhoon).
Jokainen ottaa vuorollaan haarukalla hedelmäpalan ja upottaa sen
suklaaseen suklaakuorrutuksen saamiseksi. Aikuisten illanvietoissa
voit maustaa suklaan lusikallisella alkoholia: viski, cointreau,
armagnac, rommi, Kirch...
Valkoinen suklaafondu
Valmistus: 15 minuuttia • Paisto: 20 minuuttia
Leikkaa brioche-pulla säännöllisiksi palasiksi. Huuhtele mansikat ja
poista kannat. Kuori appelsiinit ja erota ne lohkoiksi. Laita kaikki
tarjoiluastioihin. Pilko suklaa pieniksi palasiksi kattilassa, joka on
vesihauteessa, lisää hienoksi raastettu appelsiininkuori. Lisää
vähitellen hapankerma. Kun seos on homogeeninen, voit maustaa
valmisteen 1 - 2 lusikalla appelsiinilikööriä. Kaada seos lopuksi
laitteen alustaan (ruostumattomasta teräksestä valmistettuun
kulhoon).
Jokainen ottaa vuorollaan haarukalla brioche-pullan palasen tai
mansikan ja kastaa sen sitten suklaaseen suihkulähteessä.
voit laittaa pöydälle myös kupin, jossa on raastettua
kookospähkinää, jotta jokainen voi pyörittää siinä palasensa enne
sen maistamista.
Leipurin fondun resepti
Valmistus: 25 minuuttia • Paisto: 15 minuuttia
Leikkaa brioche-pulla tasaisiksi kuutioiiksi. Leikkaa ananas neljään
osaan. Ota kuori pois, leikkaa liha sitten säännöllisiksi kuutioiksi.
Kuori banaanit. Kuori banaanit. Leikkaa ne pieniksi viipaleiksi ja
mausta sitruunalla. Laita brioche-pulla ja hedelmät tarjoiluastioille.
Vie ne pöytään yhdessä maustekuppien kanssa. Kiehauta maitoa
kattilassa 2 halkaistun vaniljatangon kanssa. Anna vaniljan imeytyä
10 minuuttia, ota se sitten pois. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri
toisessa astiassa, kunnes seos muuttuu valkoiseksi. Lisää tärkkelys ja
sekoita kuumaan maitoon. Kaada seos kattilaan. Kiehauta
sekoittaen samalla koko ajan. Kaada lopuksi kaikki laitteen alustaan
(ruostumattomasta teräksestä valmistettuun kulhoon).
Jokainen ottaa haarukalla vuorollaan palan brioche-pullaa, mansikan
tai hedelmäpalan, laittaa sen kahviin suihkulähteen alla ja maustaa
sitten makunsa mukaan sen kanelilla, kookospähkinällä tai
kaakaolla.
6 hengelle
• 300 g tummaa suklaata
• 2 ruokalusikka maitoa
• 25 cl hapankermaa
• 75 g voita
• 1 kanelinvarsi
• 1 teelusikka vaniljauutetta
• 150 g pilkottuja pähkinöitä
tai maapähkinöitä
• 150 g raastettua
kookospähkinää
• 3 banaania, 3 päärynää,
3 mandariinia
• 12 vaahtokaramellia
• muutama kuivattu
hedelmä (taateleita,
viikunoita, luumuja)
• sitruunamehua
6 hengelle
• 800 g valkoista suklaata
• 1 käsittelemätön appelsiini
• 50 cl nestekermaa
• 2 ruokalusikkaa
appelsiinilikööriä
(valinnainen)
Lisukkeeksi:
• 250 g brioche-pullaa
• 500 g mansikoita
• 3 appelsiinia
6 hengelle
• 1 litra maitoa
• 2 vaniljankynttä
• 10 munankeltuaista
• 150 g hienoa sokeria
• 80 g maissitärkkelystä
Lisukkeena:
• 250 g brioche-pullaa
• 1 ananas
• 3 banaania
• 1/2 sitruuna
• 300 g mansikoita
• 1 kuppi raastettua
kookospähkinää
• 1 kuppi paahdettuja ja
viipaloituja manteleita
• 1 kuppi sokeroimatonta
kaakaota
27
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
GB
TR
E
P
RUS
UA
PL
Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 27