Cappucino / Café au lait
Cappuccino / Café au lait on espressoa, johon on
lisätty vaahdotettua/kuumaa maitoa tai kuumaa
maitoa.
Valmistakaa espresso yllä olevien ohjeiden
mukaan. Kaatakaa laitteeseen ylimääräistä vettä
höyrytoimintoa varten.
- Huomatkaa, että ON/OFF-kytkimen on oltava
asennossa ON. Odottakaa, kunnes
lämpötilan merkkivalo sammuu.
- Kaatakaa maitoa (mieluiten kulutusmaitoa)
pieneen kannuun tms. Pitäkää kannua
suuttimen alla ja kääntäkää säätönuppi
asentoon .
- Cappucinossa tarvittava maito vaahdotetaan
liikuttelemalla suutinta ylös alas maidon
pinnalla. Suutin on myös upotettava maitoon
useamman kerran, jotta maito lämpenee
kunnolla. Café au lait –kahviin tarvittava
maito lämmitetään, mutta sitä ei vaahdoteta
ja suutin pidetään maidossa, kunnes se on
riittävän lämmintä.
- Lämpötilan merkkivalo syttyy uudelleen
vaahdotuksen aikana. Tämä on täysin
normaali ilmiö.
- Vaahdotuksen päätyttyä säätökytkin
käännetään takaisin asentoon "0".
- Cappucino ja Café au lait kaadetaan suuriin
kuppeihin. Cappucinossa maidon vaahtoa
pidetään hieman kiinni lusikalla tms. ja
lämmin maito kaadetaan ensin espressoon.
Lopuksi pintaan tehdään vaahdosta "kupu".
Café au lait valmistetaan kaatamalla kuuma
maito espressoon.
- Paras tulos syntyy muutaman kerran
harjoittelun jälkeen.
- Irrottakaa pistoke pistorasiasta ja antakaa
laitteen jäähtyä ennen kaappiin laittoa.
Muistakaa tasata höyrynpaine ennen kuin
laitatte laitteen pois.
KALKINPOISTO
Veden kalkkipitoisuudesta johtuen
kahvinkeittimeen kertyy ajan mittaan
kalkkikerrostumia. Kalkki irtoaa etikkahapolla
(talousetikan käyttö on kielletty).
- Sekoittakaa 1 dl etikkahappoa 3 dl:aan
kylmää vettä.
- Kaatakaa seos vesisäiliöön. Laittakaa
suodatinteline suodatinpäähän ja kiertäkää
säätönappi asentoon .
- Suorittakaa yksi suodatus. Kääntäkää
säätönappi asentoon 0.
- Jotta kaikki kalkki ja etikka saataisiin pois,
kaataka vesisäiliöön 2 dl kylmää vettä ja
kääntäkää säätönappi asentoon .
Antakaa veden valua espressokeittimen läpi.
- Se, miten usein kalkki poistetaan
espressokeittimestä ja höyrysuuttimesta,
riippuu siitä, miten usein keitintä käytetään
kuten myös veden kalkkipitoisuusasteesta.
HUOM! Laittakaa espressokeittimeen ainoastaan
kylmää vettä tai mainittua etikkaliuosta. Takuu
mitätöityy, jos kalkinpoistoa ei suoriteta annettujen
ohjeiden mukaisesti.
PUHDISTUS JA KUNNOSSAPITO
Suodatinteline on hyvä irrottaa suodatinpäästä,
kun laite ei ole käytössä, jolloin varmistetaan, että
suodatinteline asettuu hyvin paikoilleen laitetta
käytettäessä.
Irrottakaa pistotulppa pistorasiasta ja antakaa
espressokeittimen jäähtyä. Suodatinteline, tippa-
astia, ritilä ja suodattimet pestään tavallisella
astianpesuaineella. (Osat eivät kestä konepesua).
Suutin on puhdistettava huolellisesti jokaisen
käyttökerran jälkeen. Höyrysuutin on hyvä
puhdistaa sisältä jokaisen käyttökerran jälkeen
kierrättämällä siinä kerran vettä. Muistakaa pitää
pientä kannua suuttimen alla laitteen ollessa
toiminnassa. Käyttäkää terävää esinettä
suuttimen aukon puhdistukseen. Kuivunut maito
irtoaa parhaiten laittamalla suutin likoamaan
mietoon suolaveteen, minkä jälkeen se
puhdistetaan tavallisella astianpesuaineella ja
rievulla.
16
TSK-1817_IM_pod 02/05/05 11:08 Side 16