SF
15
Oheisessa taulukossa esitetään erilaiset automaattinen lämmitys ja kypsennys -ohjelmat, määrät,
seisottamisajat ja muut suositukset.
Ohjelmissa 1, 2, 3, 6 ja 7 käytetään pelkästään mikroaaltokypsennuystä.
Ohjelmassa 9 käytetään mikroaaltojen ja grillin yhdistelmää.
Ohjelmissa 4, 5, 8 ja 10 käytetään mikroaaltojen ja kiertoilman yhdistelmää.
Koodi Ruokalaji Määrä Seisottamisaika Suositukset
1 - 1 Lämmitysvalmis 300 - 350 g 3 min. Aseta ruoka keraamiikkalautaselle ja peitä mikro-
- 2 ateria 400 - 450 g aaltouunikäyttöön tarkoitetulla kelmulla. Ohjelma soveltuu
- 3 (jääkaappikylmä) 500 - 550 g 3 osasta koostuville aterioille (esim. lihaa ja kastiketta
sekä vihanneksia perunoiden, riisin tai pastan kera).
2 - 1 Juomat 150 ml 1 - 2 min. Kaada juoma keramiikkakuppiin ja lämmitä
- 2 (kahvi, maito, 300 ml peittämättömänä. Aseta 1 kuppi keskelle ja 2 kuppia
- 3 tee, vesi, 450 ml vastakkain, 3 tai 4 kuppia kehäksi. Sekoita ennen
- 4 huoneenlämpöisiä) 600 ml
seisotusta ja sen jälkeen. Jos juomat ovat jääkaappikylmiä,
paina Lisää-painiketta.
3 - 1 Keitto/kastike 200 - 250 ml 2 - 3 min. Kaada ruoka syvälle keramiikkalautaselle tai kulhoon ja
- 2 (jääkaappikylmä) 300 - 350 ml peitä lämmityksen ja seisotuksen ajaksi. Sekoita ennen
- 3 400 - 450 ml seisotusta ja sen jälkeen.
- 4 500 - 550 ml
- 5 600 - 650 ml
4 - 1 Pizza (pakastettu, 300 - 400 g - Aseta yksi pizza matalalle telineelle; 2 pizzaa
- 2 tarkoitettu 450 - 550 g lämmittäessäsi toinen matalalle ja toinen korkealle
- 3 lämmitettäväksi 600 - 700 g telineelle.
uunissa) (kaksi pizzaa)
5 - 1 Ranskalaiset perunat 200 g - Aseta suoraan lasiselle alustalle. Jätä alustan keskiosa
- 2 (pakastetut, 300 g tyhjäksi. Käännä ne toisin päin uunin antaessa
- 3 tarkoitettu 400 g äänimerkin.
lämmitettäväksi
uunissa)
6 - 1 Tuoreet 200 - 250 g 3 min. Punnitse vihannekset, kun olet huuhtonut, puhdistanut
- 2 vihannekset 300 - 350 g ja pilkkonut ne samankokoisiksi palasiksi. Aseta
- 3 400 - 450 g vihannekset kannelliseen Pyrex-lasiastiaan.
- 4 500 - 550 g Kun kypsennät 200 - 450 g, lisää 45 ml (3 rkl) vettä;
- 5 600 - 650 g 500 - 650 g, lisää 60 ml (4 rkl); ja 700 - 750 g, lisää
- 6 700 - 750 g 75 ml (5 rkl) vettä. Sekoita kypsennyksen jälkeen.
(Jos kypsennät suurempia määriä, sekoita kerran myös
kypsennyksen aikana.)
7 - 1 Kuoritut/keitetyt 300 - 350 g 3 min. Punnitse perunat, kun olet huuhtonut, puhdistanut ja
- 2 perunat 400 - 450 g pilkkonut ne samankokoisiksi palasiksi. Aseta ne
- 3 500 - 550 g kannelliseen Pyrex-lasiastiaan. Kun kypsennät 300 -
- 4 600 - 650 g 450 g, lisää 45 ml (3 rkl) vettä; 500 - 650 g, lisää 60 ml
- 5 700 - 750 g (4 rkl); ja 700 - 750 g, lisää 75 ml (5 rkl) vettä.
8 - 1 Paistettu kana 700 g 5 - 10 min. Voitele kana öljyllä ja mausta se pippurilla, suolalla
- 2 900 g ja paprikalla. Aseta se matalalle telineelle rintapuoli
- 3 1100 g alaspäin. Käännä toisin päin uunin antaessa äänimerkin.
- 4 1300 g
- 5 1500 g
- 6 1700 g
- 7 1900 g
9 - 1 Kanapalat 200 - 300 g 3 min. Voitele kanapalat öljyllä ja mausta pippurilla, suolalla
- 2 400 - 500 g ja paprikalla. Aseta ne korkealle telineelle nahkapuoli
- 3 600 - 700 g alaspäin. Käännä toisin päin uunin antaessa äänimerkin.
- 4 800 - 900 g
10 - 1 Paahtopaisti/ 900 - 1000 g 10 - 15 min. Voitele paisti öljyllä ja hiero pintaan mausteita (vain
- 2 Lampaanpaisti 1200 - 1300 g pippuria, suola lisätään kypsennyksen jälkeen). Aseta
- 3 1400 - 1500 g se matalalle telineelle rasvapuoli alaspäin. Käännä
toisin päin uunin antaessa äänimerkin. Kääri paisti
alumiinifolioon kypsennyksen ja seistuksen ajaksi.
Automaattinen lämmitys ja kypsennys -toiminnon käyttö
(jatkoa)
2CK99C-SF 4/20/01 10:09 AM Page 15