• Pyyhi teräspinnat ja luukun lasit pehmeällä
liinalla.
• Puhdista vaikeat tahrat ruostumattomalle
teräkselle tarkoitetuilla puhdistusaineilla tai
lämpimällä viinietikalla.
Uunin emalipinnat kestävät hyvin asianmu-
kaista ja kohtuullista käyttöä.
Kuumat hedelmähapot (sitruunoista, luu-
muista tms.) voivat kuitenkin jättää emalipin-
taan pysyviä, himmeitä, karheita jälkiä.
Tällaiset emalin kiiltäviin pintoihin syntyneet
läiskät eivät kuitenkaan vaikuta uunin toimin-
taan millään tavalla.
Uuni tulisi puhdistaa perusteellisesti jokaisen
käytön jälkeen.
Se on helpoin tapa poistaa lika, eivätkä rasva
ja ruoantähteet pala kiinni.
Puhdistusaineet
Tarkista ennen puhdistusaineen käyttämistä,
että se sopii uunin puhdistamiseen ja että se
on valmistajan suosittelema
Älä käytä valkaisuainetta sisältävää puhdis-
tusainetta, sillä se voi himmentää pintakäsit-
telyä. Älä käytä hankausaineita.
Ulkopinnan puhdistus
Pyyhi säännöllisesti käyttöpaneeli, uunin
luukku ja luukun tiiviste pehmeällä liinalla, jon-
ka olet kostuttanut lämpimään veteen. Lisää
veteen pieni määrä mietoa pesuainetta.
Vältä seuraavia materiaaleja luukun lasin rik-
koutumisen tai heikentymisen estämiseksi:
• Yleispuhdistusaineet tai valkaisuaineet
• Pesuainetta sisältävät sienet, jotka eivät
sovellu teflonpintaisten pannujen puhdis-
tamiseen
• Brillo/Ajax-sienet tai teräsvilla
• Kemialliset uuninpuhdistussienet tai -suih-
keet
• Ruosteenpoistoaineet
• Kylpyhuoneen tai pesualtaan puhdistusai-
neet
Puhdista luukun sisä- ja ulkolasi lämpimällä
pesuainevedellä.
Jos sisälasi tulee hyvin likaiseksi, puhdista
luukun lasi huolellisesti vedellä, johon on li-
sätty pesuainetta. Älä irrota likaa maalinpois-
toon käytettävillä kaapimilla.
Uunitila
Uunin emalipintainen pohja on parasta puh-
distaa, kun uuni on vielä lämmin.
Pyyhi uuni pehmeällä, lämpimään pesuaine-
veteen kostutetulla liinalla jokaisen käytön jäl-
keen. Silloin tällöin on syytä tehdä perusteel-
lisempi puhdistus jollakin soveltuvalla uunin-
puhdistusaineella.
Katalyyttisen pinnan hoito
Katalyyttinen emali hävittää ruoanlaitossa
syntyvän öljyn, rasvan, ruoantähteet yms.
Tätä toimintoa voidaan tehostaa käyttämällä
uunia tunnin tai parin tunnin ajan viikossa tyh-
jänä, mikä varmistaa katalyyttipinnan toimin-
tatehon.
Puhdista uuni seuraavasti:
1. (Pannut, ritilät, leivinpellit, uunipannut
yms.) Älä jätä mitään uuniin.
2. Käännä uunin väännin kiertoilmatoimin-
nolle
.
3. Aseta termostaattikytkin asentoon 250
°C.
4. Anna uunin toimia tyhjänä noin 45 mi-
nuuttia.
5. Tuuleta huonetta avaamalla ikkuna.
Toista toimenpide grilli- ja varrastoiminnolla
noin 5 minuutin ajan.
Jos uuni on kylmä, anna sen toimia 60 mi-
nuuttia.
Tärkeää Älä yritä puhdistaa katalyyttistä
emalia.
Neuvoja ja vinkkejä
• Katalyyttisen pinnan manuaalinen puhdis-
taminen ei ole suositeltavaa. Saippuoitujen
teräsvillojen, puhdistussuihkeiden ja mui-
den hankaavien tuotteiden käyttäminen
vahingoittaa uunia.
• Katalyyttisen pinnan väri voi ajan myötä
hieman haalistua ja muuttua. Se ei kuiten-
kaan millään tavoin vaikuta katalyyttiseen
toimintaan.
• Noudata ohjeita, jotka on annettu kappa-
leessa Tahrojen ehkäisy ruoanlaitossa.
Vähän likaava kypsentäminen
Noudata suositeltuja lämpötiloja.
Korkeammat lämpötilat lihan paistamisen ai-
kana lisäävät likaantumista.
Yritä kypsentää alhaisemmalla lämpötilalla
pidemmän aikaa.
Näin säästät energiaa ja paistista tulee mu-
reampaa.
Käytä lihaa paistaessasi mahdollisimman vä-
hän öljyä tai rasvaa; ainoastaan perunat vaa-
tivat voitelun rasvalla ennen kypsennystä. Lii-
ka rasva uunissa lihan paistamisen aikana li-
sää roiskumista ja likaantumista.
16 progress