Melissa 643-043 Ohjekirja

Kategoria
TVs & monitors
Tyyppi
Ohjekirja
26
JOHDANTO
Lue nämä ohjeet huolellisesti ennen laitteen ensimmäistä
käyttökertaa, niin saat parhaan hyödyn uudesta leipäkoneestasi.
Lue turvaohjeet erityisen huolellisesti. Suosittelemme myös, että
säilytät nämä ohjeet. Näin voit perehtyä leipäkoneen eri
toimintoihin myöhemminkin.
TÄRKEITÄ TURVAOHJEITA
Leipäkonetta saa käyttää vain sen alkuperäiseen
tarkoitukseen.
Tätä leipäkonetta ei ole tarkoitettu kaupalliseen käyttöön tai
ulkokäyttöön.
Älä käytä leipäkonetta, jos sen virtajohto tai virtapistoke on
vaurioitunut, jos se ei toimi kunnolla tai jos se on vaurioitunut
esimerkiksi voimakkaan iskun seurauksena.
Leipäkone voidaan kytkeä vain verkkoon, jonka jännite on 230
V ja taajuus 50 Hz.
Älä tuki tai peitä leipäkoneen tuuletusaukkoja.
Älä käytä leipäkonetta tyhjänä.
Älä upota leipäkonetta tai johtoa veteen tai muuhun
nesteeseen. Älä käytä laitetta märin tai kostein käsin.
Leipäkonetta ja johtoa ei saa altistaa voimakkaalle
kuumuudelle, suoralle auringonvalolle, kosteudelle, teräville
kulmille tai vastaaville.
Älä päästä johtoa riippumaan tason reunan ylitse, ja pidä se
poissa kuumien esineiden ja liekkien läheltä.
Käytä vain valmistajan suosittelemia lisäosia.
Älä jätä leipäkonetta valvomatta ja huolehdi, etteivät lapset
pääse laitteen lähelle silloin, kun se on käynnissä.
Paistovuoka, kuumennusvastus ja paistopesä kuumenevat
voimakkaasti leivonnan aikana. Älä koske niihin, ennen kuin ne
ovat täysin jäähtyneet!
Irrota pistoke pistorasiasta käytön jälkeen, kun puhdistat tai
vaihdat lisäosia tai jos leipäkone ei toimi normaalisti. Ennen
kuin irrotat pistokkeen pistorasiasta, katkaise leipäkoneesta
virta painamalla START/STOP-painiketta.
Älä vedä johdosta, kun irrotat pistoketta pistorasiasta. Ota sen
sijaan kiinni pistokkeesta.
Älä koskaan yritä korjata leipäkonetta itse.
Jos laite, virtajohto tai virtapistoke on korjattava, vie laite
korjattavaksi valtuutettuun huoltoliikkeeseen. Jos laitteen
korjaa joku muu kuin huoltoliikkeen edustaja, takuu ei ole enää
voimassa. Ota yhteyttä jälleenmyyjään, jos takuu korvaa
korjauksen.
LEIPÄKONEEN OSAT
1. Kansi
2. Kantokahva
3. Paistopesä
4. Kuumennusvastus
5. Johto ja pistoke
6. Ohjauspaneeli
7. Taikinasekoitin
8. Paistovuoka
9. Näyttö
Ohjauspaneelin painikkeet:
10. TIME- -painike (ajan
vähentäminen)
11. TIME+ -painike (ajan
lisäys)
12. MENU-painike (ohjelma)
13. START/STOP-painike
14. LEIVÄN KOKO
15. VÄRI (kuori)
LEIPÄKONEEN VALMISTELEMINEN
Kaikki leipäkoneet on tarkistettu tehtaassa. Kun olet purkanut
leipäkoneen pakkauksesta, tarkista kuitenkin turvallisuussyistä
huolellisesti, ettei leipäkone ole vaurioitunut kuljetuksen aikana.
Jos leipäkoneessa on vaurioita, ota yhteyttä liikkeeseen, josta ostit
sen. Älä käytä leipäkonetta, ennen kuin valtuutettu huoltoliike on
tarkistanut sen kunnon.
Tarkista ennen leipäkoneen käyttämistä, että olet poistanut kaikki
pakkausmateriaalit sekä sisä- että ulkopuolelta.
Ennen leipäkoneen ensimmäistä käyttökertaa
Paistovuoan tarttumaton pinnoite on puhdistettava ennen käyttöä.
•Irrota paistovuoka (8) paistopesästä (3) kääntämällä sitä
kevyesti vastapäivään ja nostamalla se ulos.
Puhdista paistopesä, kuumennusvastus (4) ja paistovuoka.
Laita pistoke pistorasiaan. Leipäkone antaa pitkän äänimerkin
ja näytössä (9) näkyy 1 3:00. Se tarkoittaa, että ohjelma 1 on
valittuna ja paistoaika on kolme tuntia.
•Voitele paistovuoan sisäpuoli voilla tai öljyllä ja aseta se
paistopesään (paistovuoka on kierrettävä paikalleen).
Paina MENU-painiketta (12) toistuvasti, kunnes näytössä
näkyy 12 1:00 (ohjelma 12, paistoaika 1 tunti). Kytke
leipäkoneeseen virta painamalla START/STOP-paniketta (13).
Leipäkone alkaa leipoa.
Anna paistovuoan leipoa tyhjänä noin 10 minuuttia.
Katkaise leipäkoneesta virta painamalla START/STOP-
painiketta noin kolme sekuntia, kunnes leipäkone antaa
äänimerkin. Leipäkoneesta on nyt katkaistu virta. Avaa kansi ja
anna paistovuoan jäähtyä. Huomaa, että näyttö palaa tilaan 1
3:00, kun leipäkoneesta on katkaistu virta.
Puhdista paistopesä, kuumennusvastus ja paistovuoka
uudelleen.
FI
rev_Breadmaker_IM 31/10/05 13:09 Side 26
27
LEIPÄKONEEN KÄYTTÄMINEN
Painikkeiden toiminnot
Ohjauspaneelin (6) painikkeista löytyvät seuraavat toiminnot:.
Leipäkoneen ohjelmat
Leipäkoneessa on seuraavat ohjelmat. Ohjelmat ja ohjelmien
numerot ovat kannessa, joten näet ne helposti leipäkonetta
käyttäessäsi.
Vinkkejä
Ainekset
Hiiva
Paras lopputulos saavutetaan kuivahiivaa käyttämällä. Käytä
nopeavaikutteista kuivahiivaa, kun käytät ohjelmia 6 ja 7.
Jos käytät tuorehiivaa, se on liuotettava nesteeseen, ennen
kuin se sekoitetaan muiden ainesten joukkoon. Huomaa! Jos
käytät tuorehiivaa, ajastustoimintoa ei voi käyttää, sillä
kohoaminen alkaa välittömästi.
Hiiva on paras käyttää noin 37° C:n lämpöisenä. Käyminen
alkaa, kun hiiva joutuu kosketuksiin nesteen kanssa.
Siemenet
Siemenet, jyvät, pähkinät jne. lisäävät leivän ravintoarvoa ja
parantavat sen makua.
Jauhot
•Voit käyttää mitä tahansa jauhoa, jonka gluteenipitoisuus on
korkea. Valittu jauhotyyppi vaikuttaa leivän koostumukseen,
ulkonäköön ja makuun. Vehnäjauho kohoaa eniten, kun taas
ruisjauho ja täysjyväjauho kohoavat vähiten.
Leipomista helpottaa, jos kokeilet jauhosekoitusta, johon
tarvitsee lisätä vain vesi ja hiiva. Huomaa! Jos leipä
valmistetaan valmiista seoksesta, jauhoja saa käyttää
korkeintaan 650 g.
Kun jauhot sekoitetaan veteen, muodostuu gluteenia ja
leivästä tulee ilmavaa. Mitä suurempi jauhon gluteenipitoisuus,
sitä suurempi leipä.
Suola
Suola käynnistää käymisprosessin ja tekee taikinasta notkeaa.
Voi/öljy
•Voi tai öljy antaa leivälle täyteläisen maun ja tekee siitä
notkeaa.
Sokeri
Sokeri jouduttaa kohoamista ja tekee leivästä maukasta. Se
myös tekee leivästä pehmeää ja sen pinnasta ruskean.
•Voit käyttää myös hunajaa sokerin sijasta.
Neste
•Vettä ja maito- ja piimätuotteita voidaan käyttää leivonnassa.
Maito parantaa leivän makua ja tekee sen kuoresta rapean,
mutta jos käytetään pelkästään maitoa, leivästä tulee hieman
pienempi.
Leivontaohjeita
Jos leipä leivotaan välittömästi
Nesteen on oltava kädenlämpöistä (noin 37° C), jotta
käymisprosessi alkaa välittömästi.
Jyväleivän jyviä on keitettävä muutaman minuutin ajan, jotta ne
pehmenevät.
•Voit myös käyttää tuorehiivaa kuivahiivan sijasta.
Kakut on leivottava heti.
Jos leipä leivotaan ajastintoimintoa käyttämällä
Nesteen on oltava huoneenlämpöistä.
•Varmista, että hiiva ei pääse kosketuksiin nesteen kanssa,
muutoin käyminen alkaa liian aikaisin. Kaada neste
paistovuokaan ja aseta hiiva päällimmäiseksi.
Jyväleivän siemeniä tai jyviä ei tarvitse keittää, mutta niitä voi
liottaa nesteessä.
PAINIKE TOIMINTO
TIME- (10) ja TIME+ (11) Käytetään ajastusajan asettamiseen. Ei toimi ohjelmissa 6 ja 7.
MENU (12) Käytetään leipäkoneen 12 ohjelman valitsemiseen. Nykyinen ohjelma näkyy näytössä.
START/STOP (13) Käynnistää tai pysäyttää valitun ohjelman. Paina painiketta noin sekunnin ajan, kun haluat käynnistää ohjelman ja noin kolme sekuntia, kun haluat
pysäyttää ohjelman.
LOAF SIZE (14) Käytetään leivän koon määrittelemiseen. Voit valita noin 500 g:n ja noin 750 g:n välillä paistovuokaan asetettujen ainesmäärien mukaan. (Kohdassa
"Reseptit" on lisätietoja ainesmääristä kummallekin leipäkoolle). Nuoli osoittaa valitun asetuksen näytössä. Huomaa! Tämä painike ei toimi
ohjelmissa 4, 6, 7, 8, 9,10 ja 12.
COLOR (15) Käytetään leivänkuoren tummuuden valitsemiseen. Voit valita vaalean (Light), tavallisen (Medium) tai tumman (Dark) kuoren. Nuoli osoittaa valitun
asetuksen näytössä. Huomaa! Tämä painike ei toimi ohjelmissa 8–12.
Nro. Ohjelman nimi Käyttö Kesto
1 BASIC Perusleipätaikinan alustus, kohotus ja paisto 3 h
2 FRENCH Alustus, kohotus ja paisto, pitempi kohotusvaihe 3 h 50 m
3 WHOLE WHEAT Täysjyväleipätaikinan alustus, kohotus ja paisto 3 h 40 m
4 QUICK Alustus, kohotus ja paisto, käytetään leivinjauhetta 1 h 40 m
5 SWEET Kakun tai makean leipätaikinan alustus, kohotus ja paisto 2 h 55 m
6ULTRA FAST I 500 g:n leipätaikinan alustus, kohotus ja paisto lyhyessä ajassa 0 h 58 m
7ULTRA FAST II 750 g:n leipätaikinan alustus, kohotus ja paisto lyhyessä ajassa 0 h 58 m
8 DOUGH Enintään 650 g:n taikinan alustus ja kohotus, ei paistoa 1 h 30 m
9 JAM Kakkutaikinan alustus, kohotus ja paisto, käytetään leivinjauhetta 1 h 20 m
10 CAKE Kakkutaikinan alustus, kohotus ja paisto, käytetään leivinjauhetta 2 h 50 m
11 SANDWICH Voileipätaikinan alustus, kohotus ja paisto 3 h
12 BAKE Paisto ilman alustusta ja kohotusta 1 h
rev_Breadmaker_IM 31/10/05 13:09 Side 27
28
Vinkkejä
Älä koskaan täytä paistovuokaa liian täyteen, sillä taikina
laajenee kohotessaan.
Jos käytät valmistaikinaa, se voidaan paistaa laitteessa ilman
alustusta ja kohotusta (käytä ohjelmaa 12).
Jos haluat sekoittaa taikinan (esim. sämpylä- tai pizzataikinan)
ja paistaa sen tavallisessa uunissa, voit käyttää ohjelmaa 8.
Leipäkone soveltuu parhaiten leivän leivontaan, mutta sillä voi
paistaa myös kakkuja (mielellään ilman liiallista rasvaa). Kokeile
omia reseptejäsi tai valmiita kakkujauheseoksia.
Leipäkoneen käyttäminen
Irrota paistovuoka ja aseta taikinasekoitin paistovuokaan (ellet
käytä ohjelmaa 12, jolloin taikinaa ei alusteta).
Aseta ainekset paistovuokaan.
- Ainesten on oltava huoneenlämpöisiä (18–23° C) ja ne on
lisättävä vuokaan reseptin mukaisessa järjestyksessä!
- Kuivahiiva on lisättävä viimeisenä ja asetettava jauhojen
keskelle tehtyyn pieneen koloon.
- Sokeri, suola ja muut mausteet on ripoteltava tasaisesti
muiden aineksien päälle.
Aseta paistovuokra paistopesään.
Sulje kansi.
Kytke johto seinään.
•Valitse haluttu ohjelma sekä tarvittaessa leivän koko ja kuoren
väri.
Aseta tarvittaessa aika ajastimeen (ks. jäljempänä).
Paina START/STOP-painiketta. Näytössä oleva kaksoispiste
vilkkuu ja ohjelma käynnistyy.
- Leivonta muodostuu seuraavista vaiheista: alustus/lepo,
kohotus, paisto ja lämpimänäpito, kun leivonta on päättynyt.
- Alustuksen aikana leipäkone hurisee, kun taikinasekoitin
pyörii. Se on täysin normaalia.
- Jos olet asettanut ajastuksen, ohjelma käynnistyy, kun ajastin
on pysähtynyt (ks. jäljempänä). Näytössä oleva kaksoispiste
jatkaa vilkkumista.
- Jos olet valinnut jonkin ohjelmista 1, 2, 3, 5 tai 11, leipäkone
antaa useita äänimerkkejä toisella alustuskerralla ilmaisten,
että hedelmät tai pähkinät jne. voidaan lisätä.
- Leivonnan aikana höyryä voi nousta kannen tuuletusaikoista.
Se on täysin normaalia.
- Älä avaa kantta, ennen kuin leivonta on päättynyt, sillä se voi
vaikuttaa leivän laatuun, erityisesti sen kohoamiseen.
Kun ohjelma on päättynyt, leipäkone antaa yhden äänimerkin.
Sen jälkeen leipäkone pitää leivän lämpimänä tunnin ajan,
minkä jälkeen se antaa kymmenen äänimerkkiä ja virta
katkeaa. Voit katkaista lämpimänäpitovaiheen jo aiemmin
painamalla START/STOP-painiketta noin kolme sekuntia.
•Avaa kansi ja irrota paistovuoka.
Tärkeää! Paistovuoka on kuuma paiston jälkeen! Käytä aina
uunikinnasta tai vastaavaa, kun irrotat paistovuoan äläkä aseta
paistovuokaa alustalle, joka voi vaurioitua kuumuudesta.
Irrota pistoke pistorasiasta.
Huomaa, että taikinasekoitin voi tarttua leipään, kun irrotat sitä
vuoasta!
Tärkeää! Käytä leivän irrottamiseen vain muovisia tai puisia
työvälineitä, sillä metalliset työvälineet voivat naarmuttaa
tarttumatonta pinnoitetta.
Ajastimen käyttäminen
Leipäkone voidaan asettaa käynnistymään viiveellä. Voit
esimerkiksi illalla asettaa laitteen käynnistymään seuraavana
aamuna.
Paina TIME+-painiketta lisätäksesi viivettä 10 minuutilla ja TIME--
painiketta vähentääksesi sitä 10 minuutilla. Syötä aika niin, että
leipä on valmis haluamanasi hetkenä.
ESIMERKKI:
Kello on illalla 21.00, ja haluat leivän olevan valmis seuraavana
aamuna kello 07.00. Aikaero on 10 tuntia, joten paina TIME+-
painiketta, kunnes näytössä näkyy 10.00, ja paina sitten Start-
painiketta.
Tärkeää! Älä käytä pilaantuvia aineksia, kuten maitoa tai
munia, kun käytät ajastinta.
Virheilmoitukset
Ilmoitus Merkitys
H:HH Tämä ilmoitus näkyy näytössä käynnistäessäsi
leipäkoneen, jos paistopesän lämpötila on liian
korkea. Pysäytä leipäkone, avaa kansi ja anna
leipäkoneen jäähtyä 10–20 minuuttia.
E:EE Tämä ilmoitus näkyy näytössä käynnistäessäsi
leipäkoneen, jos lämpöanturi on viallinen. Vie laite
korjattavaksi valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
rev_Breadmaker_IM 31/10/05 13:09 Side 28
29
RESEPTIT
Noudata aluksi seuraavissa resepteissä ilmoitettuja määriä ja ole
erityisen huolellinen jauhojen ja nesteen määrän kanssa. Noudata
kohdassa "Leipäkoneen käyttäminen" annettuja ohjeita.
Voit vapaasti muunnella reseptejä. Noudata kohdassa "Vinkkejä"
annettuja ohjeita. Ohjelmat 1 ja 3 sopivat tavallisimmille
leipätyypeille.
280 ml
1 tl
1 rkl
120 g
750 ml
1,5 tl
280 ml
1 tl
3/4 rkl
680 ml
80 ml
1 rkl
1,5 tl
280 ml
25 g
0,5 tl
1 rkl
680 ml
1,5 tl
50 g
50 g
290 ml
1 tl
3/4 rkl
1 rkl
665 ml
80 g
1,5 tl
280 ml
20 g
1 tl
1 rkl
120 g
580 ml
1,5 tl
-
-
Vettä
Suolaa
Sokeria
Durumjauhoja
Vehnäjauhoja
Hiivaa
Vettä
Suolaa
Kasviöljyä
Vehnäjauhoja
Durumjauhoja
Sokeria
Hiivaa
Vettä tai maitoa
Voita tai margariinia
Suolaa
Sokeria
Vehnäjauhoja
Hiivaa
Rusinoita
Pilkottuja pähkinöitä
Vettä
Suolaa
Kasviöljyä
Sokeria
Vehnäjauhoja
Maissijauhoja
Hiivaa
Vettä
Voita tai margariinia
Suolaa
Fariinisokeria
Hienoksi jauhettuja
kaurahiutaleita
Vehnäjauhoja
Hiivaa
Kirnupiimää
Suolaa
Sokeria
Vehnäjauhoja
Hiivaa
Maitoa
Voita tai margariinia
Suolaa
Sokeria
Vehnäjauhoja
Hiivaa
180 ml
3/4 tl
3/4 rkl
80 g
500 ml
1,5 tl
190 ml
1 tl
1 rkl
500 ml
60 ml
1 rkl
1,5 tl
180 ml
18 g
0,5 tl
1 rkl
450 ml
1,5 tl
35 g
20 g
190 ml
1 tl
2/3 rkl
1 rkl
416 ml
50 g
1,5 tl
180 ml
15 g
1 tl
1 rkl
80 g
375 ml
1,5 tl
180 ml
1 tl
1 rkl
500 ml
1,5 tl
180 ml
20 g
1 tl
1 tl
500 ml
1,5 tl
2
1
1 (5)
11
1
2
1
Lisää rusinat ja pähkinät ensimmäisen
alustuksen jälkeen, kun laite antaa
äänimerkin. Jos käytät ohjelmaa 5, et saa
käyttää 750 g:n kokoa.
500 g:n kokoisena, muuten leivästä tulee
liian suuri.
500 g:n kokoisena, muuten leivästä tulee
liian suuri.
Vaalea leipä
Ranskanleipä
Rusinapähkinälimppu
Italialainen leipä
Kauraleipä
Kirnupiimäleipä
Täysmaitoon tehty
ranskanleipä
Leipätyyppi Ainekset Leivän koko Ohjelma Huomioitavaa
750 g 500 g
rev_Breadmaker_IM 31/10/05 13:09 Side 29
30
360 ml
25 g
1 tl
1 tl
375 ml
375 ml
2 tl
280 ml
25 g
,5 tl
2 rkl
750 ml
1,5 tl
50 g
260 ml
20 g
1
120 g
1 tl
1,5 rkl
665 ml
2 tl
280 ml
1 tl
20 g
750 ml
1 rkl
1,5 tl
270 ml
1 tl
20 g
1 rkl
3/4 tl
750 ml
2 tl
290 ml
1 tl
1,5 rkl
30 g
750 ml
1,5 tl
1
80 ml
2 rkl
125 ml
250 ml
125 ml
500 ml
1 tl
1 tl
0,5 tl
0,5 tl
0,5 tl
Vettä
Voita tai margariinia
Suolaa
Sokeria
Vehnäjauhoja
Karkeita vehnäjauhoja
Hiivaa
Vettä
Voita tai margariinia
Suolaa
Hunajaa
Vehnäjauhoja
Hiivaa
Rusinoita / kuivattuja
hedelmiä
Vettä tai maitoa
Voita tai margariinia
Munia
Keitettyjä, soseutettuja
perunoita
Suolaa
Sokeria
Vehnäjauhoja
Hiivaa
Vettä
Suolaa
Kuivatettua hapantaikinaa
Vehnäjauhoja
Sokeria
Hiivaa
Vettä
Suolaa
Voita tai margariinia
Hunajaa
Viinietikkaa
Grahamjauhoja
Hiivaa
Vettä
Suolaa
Sokeria
Paistettuja sipuleita
Vehnäjauhoja
Hiivaa
Munia
Maitoa
Öljyä
Sokeria
Kuorittua, raastettua
omenaa
Pilkottuja pähkinöitä
Vehnäjauhoja
Ruokasoodaa
Leivinjauhetta
Suolaa
Raastettua
muskottipähkinää
Kanelia
290 ml
20 g
1 tl
1 tl
250 ml
250 ml
2 tl
180 ml
15 g
,5 tl
1 rkl
500 ml
1,5 tl
40 g
170 ml
25 g
1
80 g
1 tl
1 rkl
440 ml
2 tl
180 ml
1 tl
15 g
500 ml
3/4 rkl
1,5 tl
170 ml
1 tl
15 g
1 rkl
3/4 tl
500 ml
2 tl
180 ml
1 tl
1 rkl
20 g
500 ml
1,5 tl
-
1
5
2
3
1
4
Lisää rusinat ja pähkinät ensimmäisen
alustuksen jälkeen, kun laite antaa
äänimerkin.
Kuivatettu hapantaikina parantaa leivän
koostumusta
Vehnäleipä karkeista
vehnäjauhoista
Rusinaleipä
Perunaleipä
Täysjyväleipä
Grahamleipä
Sipulileipä
Omenapähkinäkakku
Leipätyyppi Ainekset Leivän koko Ohjelma Huomioitavaa
750 g 500 g
rev_Breadmaker_IM 31/10/05 13:09 Side 30
120 ml
4 rkl
250 ml
2
125 ml
125 ml
125 ml
500 ml
2 tl
2 tl
270 ml
15 g
1 tl
1,5 rkl
1 rkl
580 ml
190 ml
1,5 tl
250 ml
580 ml
165 ml
100 g
0,5 tl
2 tl
270 ml
160 ml
160 ml
30 g
30 g
25 g
35 g
35 g
1 rkl
1 rkl
1 tl
1 rkl
2 tl
300 ml
330 ml
250 ml
250 ml
50 g
1 tl
1 rkl
2 tl
180 ml
120 ml
1 tl
1 rkl
3/4 rkl
750 ml
1,5 tl
270 ml
25 g
1 tl
1 rkl
50 g
1 rkl
750 ml
1,5 tl
Maitoa
Öljyä
Kypsiä, soseutettuja
banaaneita
Munia
Sokeria
Fariinisokeria
Pilkottuja pähkinöitä
Vehnäjauhoja
Leivinjauhetta
Suolaa
Vettä
Voita tai margariinia
Suolaa
Sokeria
Viinietikkaa
Karkeita vehnäjauhoja
Viiden jyvän sekoitusta
Hiivaa
Vettä
Karkeita vehnäjauhoja
Ruisjauhoja
Keitettyjä, soseutettuja
perunoita
Kuminaa
Hiivaa
Vettä
Karkeita vehnäjauhoja
Ruisjauhoja
Karkeita ruisjauhoja
Spelttijauhoja
Tattarijauhoja
Auringonkukansiemeniä
Kurpitsansiemeniä
Pellavansiemeniä
Seesaminsiemeniä
Suolaa
Hunajaa
Hiivaa
Kirnupiimää
Spelttijauhoja
Ruisjauhoja
Karkeita spelttijauhoja
Auringonkukansiemeniä
Suolaa
Sokeria
Hiivaa
Vettä tai maitoa
Jogurttia
Suolaa
Sokeria
Viinietikkaa
Karkeita vehnäjauhoja
Hiivaa
Vettä
Voita tai margariinia
Suolaa
Sokeria
Vehnänleseitä
Vehnänsiemeniä
Karkeita vehnäjauhoja
Hiivaa
-
180 ml
10 g
2/3 tl
1 rkl
2/3 rkl
330 ml
250 ml
1,5 tl
170 ml
330 ml
165 ml
60 g
0,5 tl
2 tl
150 ml
125 ml
125 ml
20 g
20 g
20 g
20 g
20 g
2/3 rkl
2/3 rkl
1 tl
2/3 rkl
2 tl
200 ml
250 ml
160 ml
160 ml
40 g
1 tl
1 rkl
2 tl
120 ml
80 ml
1 tl
1 rkl
3/4 rkl
500 ml
1,5 tl
180 ml
18 g
1 tl
1 rkl
40 g
1 rkl
500 ml
1,5 tl
4
3
3
3
1
1
3
Voit käyttää myös korianteria, fenkolia tai
aniksensiemeniä kuminan sijasta.
Avaa kansi ennen viimeistä
kohotusvaihetta ja kostuta taikinaa
kädenlämpöisellä vedellä.
Banaanipähkinäkakku
Viiden jyvän leipä
Baijerilainen
täysjyväleipä
Maissileipä
Spelttileipä
Jogurttileipä
Leseleipä
Leipätyyppi Ainekset Leivän koko Ohjelma Huomioitavaa
750 g 500 g
31
rev_Breadmaker_IM 31/10/05 13:09 Side 31
32
PUHDISTUS
Puhdista leipäkone seuraavien ohjeiden mukaisesti:
Katkaise virta leipäkoneesta, irrota pistoke pistorasiasta ja
varmista, että leipäkone on täysin jäähtynyt ennen puhdistusta.
Älä koskaan puhdista leipäkoneen sisä- tai ulkopintaa
hankaavilla puhdistusaineilla, teräsvillalla tai muilla voimakkailla
puhdistusaineillapuhdistustuotteilla, sillä ne voivat naarmuttaa
pintoja. Paistovuoan tarttumaton pinnoite ei toimi, jos se on
naarmuuntunut tai halkeillut.
Puhdista leipäkone kostutetulla liinalla ja lisää siihen
puhdistusainetta, jos leipäkone on erittäin likainen.
Jos taikinasekoitin on hankala irrottaa, voit kaataa hieman
vettä paistovuokaan ja antaa sen liota.
ENNEN LEIPÄKONEEN TOIMITTAMISTA
HUOLTOLIIKKEESEEN
Jos sinulla on leivontaongelmia, tarkista seuraavat kohdat
huolellisesti, ennen kuin soitat huoltoliikkeeseen.
Jos lopputulos ei vieläkään parane, ota yhteyttä huoltoliikkeeseen.
270 ml
1 tl
1 rkl
750 ml
1,5 tl
270 ml
1 tl
1 rkl
3/4 tl
3/4 tl
750 ml
3/4 rkl
1,5 tl
150 ml
150 ml
180 g
135 g
135 g
1 tl
35 g
1,5 tl
Vettä
Suolaa
Hunajaa
Karkeita vehnäjauhoja
Hiivaa
Vettä
Suolaa
Kasviöljyä
Hunajaa
Juurikassiirappia
Karkeita vehnäjauhoja
Gluteenijauhoja
Hiivaa
Vettä
Olutta
Karkeita vehnäjauhoja
Tattarijauhoja
Spelttijauhoja
Suolaa
Seesaminsiemeniä
Hiivaa
3
3
1
Vehnäleipä karkeista
vehnäjauhoista
Vehnäleipä
OlutleipäVettä
Leipätyyppi Ainekset Leivän koko Ohjelma Huomioitavaa
750 g 500 g
170 ml
1 tl
1 rkl
500 ml
1,5 tl
180 ml
1 tl
1 rkl
3/4 tl
3/4 tl
500 ml
3/4 rkl
1,5 tl
100 ml
100 ml
120 g
80 g
80 g
1 tl
20 g
1,5 tl
Ongelma Mahdollinen ratkaisu
Leipä ei kohoa Käytä hyvin kohoavia jauhoja. Täysjyväjauhot ja ruisjauhot eivät kohoa yhtä hyvin kuin muut
jauholaadut.
Käytä jauhoa, jonka gluteenipitoisuus on korkea.
Käytä kuivahiivaa, lisää hiiva viimeisenä ja pidä se erossa nesteestä, suolasta ja sokerista.
Käytä enemmän nestettä (n. 30 ml).
Ainekset on punnittu väärin tai aineksia puuttuu.
Käytä vähemmän suolaa.
Varmista, että ainekset ovat huoneenlämpöisiä.
Leipä vajoaa keskeltä. Vähennä nesteen määrää taikinassa.
Lisää 1/2 tl suolaa tai 1 rkl jauhoja.
Leipä kohoaa liikaa ja tarttuu Käytä 1/2 tl vähemmän hiivaa.
kanteen Käytä kaikkia aineksia vähemmän.
Käytä 1 tl vähemmän vettä.
Käytä 1/4 tl enemmän suolaa.
Leipä ei kypsy läpikotaisin. Vähennä nesteen määrää taikinassa.
Tee lisäalustus, jos jauhot ovat karkeita. Pysäytä leipäkone ensimmäisen alustuksen ja kohotuksen
jälkeen ja aloita alusta ikään kuin kyseessä olisi uusi leipä. Tämä tekee taikinasta ilmavampaa.
Leipä on liian raskasta tai siinä Lisää vettä.
on epätasainen pinta. Säilytä jauhoja ilmatiiviissä astiassa.
Leivässä on liikaa reikiä. Vähennä nesteen määrää taikinassa.
Käytä 1/8 tl vähemmän hiivaa.
Leipä ei ole tarpeeksi suolaista. Käytä 1/4 tl enemmän suolaa.
rev_Breadmaker_IM 31/10/05 13:09 Side 32
33
YMPÄRISTÖN HUOMIOIMINEN
Kun sähkölaitetta ei enää käytetä, se on hävitettävä paikallisia
säädöksiä noudattaen siten, että ympäristölle aiheutuu
mahdollisimman vähän haittaa. Sähkölaitteet voidaan yleensä
toimittaa paikalliseen kierrätyspisteeseen.
TAKUUEHDOT
Takuu ei ole voimassa, jos
edellä olevia ohjeita ei ole noudatettu
laitteeseen on tehty muutoksia
laitetta on käsitelty väärin tai rajusti tai se on kärsinyt muita
vaurioita
syntyneet viat johtuvat sähköverkon häiriöistä.
Kehitämme jatkuvasti tuotteidemme toimivuutta ja muotoilua,
minkä vuoksi pidätämme itsellämme oikeuden muuttaa tuotetta
ilman etukäteisilmoitusta.
MAAHANTUOJA
Adexi Group
Emme ole vastuussa mahdollisista painovirheistä.
rev_Breadmaker_IM 31/10/05 13:09 Side 33
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67

Melissa 643-043 Ohjekirja

Kategoria
TVs & monitors
Tyyppi
Ohjekirja