42 www.barbecook.com
5.2 Laitteen kokoaminen
1 Sijoita laite tasaiselle ja puhtaalle alustalle.
2 Kokoa laite kokoonpanokuvissa kuvatulla tavalla.
3
Kokoonpanokuvat löytyvät oppaan toisesta osasta
laitteen suurennetun kuvan jälkeen.
1
Noudata varovaisuutta kootessasi emaloituja osia. Käytä
laitteen mukana toimitettuja prikkoja suojataksesi emalia
ruuveilta.
1
Älä käytä mitään työkaluja laiteen kokoonpanossa. Voit
käyttää ainoastaan ristipääruuvimeisseliä säätääksesi
keskiputken alaosassa olevia kiinnikkeitä.
6 LAITTEEN VALMISTELU
Tarvitset hiiliä, kuivan sanomalehden ja pitkän tulitikun.
6.1 Mitä hiiliä pitäisi käyttää?
Sytytä laitteeseen tuli aina perinteisillä hiilillä. Älä koskaan käytä
brikettejä. Kun laitteessa on tuli, voit lisätä tuleen brikettejä.
Käytä laitteen sytyttämiseen aina laadukkaita hiiliä. On
suositeltavaa käyttää standardin EN 1860-2 mukaisia hiiliä.
Laadukkaat hiilet ovat suurikokoisia, kiiltäviä paloja, jotka eivät
juurikaan pölyä.
2
Sulje hiilisäkki huolellisesti ennen sen varastointia.
Varastoi hiilet aina kuivaan paikkaan, älä varastoi hiiliä
kellarissa.
6.2 Vaihe 1: Paperin lisääminen
3
Tämän toimenpiteen päävaiheet on kuvattu Kuvassa 1
sivulla 100.
QuickStart
®
-järjestelmän asianmukainen toiminta edellyttää, että
laitteeseen laitetaan paperia oikein. Toimi seuraavasti:
1 Ota kolme kaksipuolista sanomalehden sivua. Käytä aina
kuivaa, mieluiten muutaman päivän vanhaa sanomalehteä.
2 Rullaa jokainen arkki poikittain soihdun muotoiseksi. Älä
rullaa soihtuja liian tiukasti.
3 Taita jokaisen soihdun toinen pää.
4 Poista pohjaritilä kulhosta.
5 Aseta soihdut putkeen taitettu puoli ylöspäin.
2
Älä työnnä soihtuja liian syvälle. Niiden on kosketettava
arinaa kun asetat sen takaisin kulhoon.
6 Aseta pohjaritilä takaisin kulhoon.
6.3 Vaihe 2: Tulen sytyttäminen
laitteeseen
3
Tämän toimenpiteen päävaiheet on kuvattu Kuvassa 2
sivulla 100.
Kun paperi on paikoillaan voit sytyttää tulen laitteeseen. Toimi
seuraavasti:
1 Peitä kulhon pohja hiilillä (Kuva 2a). Vihjeitä:
• Älä käytä liikaa hiiliä. Kulhosta noin kolmannes pitäisi
täyttää hiilellä.
• Sytytä laitteeseen tuli käyttämällä pienikokoisia hiiliä. Voit
lisätä suurempia hiiliä jälkeenpäin.
2 Avaa putken alaosassa olevat ilmanottoaukot (Kuva 2b).
3 Sytytä paperi ilmanottoaukkojen läpi pitkällä tulitikulla (Kuva
2b). Palava paperi voi savuta voimakkaasti.
1
Kun käytät laitetta ensimmäistä kertaa, anna tulen palaa
30 minuuttia. Tällä tavoin voit poistaa jäljellä olevat
valmistusrasvat laitteesta.
1
Älä aseta grilliä vielä laitteeseen. Tyhjä grilli voi
epämuodostua, jos sitä pidetään tulessa liian kauan.
1
Varoitus! Älä käytä alkoholia tai bensiiniä liekin
sytyttämiseen tai kohentamiseen. Käytä ainoastaan
standardin EN 1860-3 mukaisia sytykkeitä.
4 Voit aloittaa grillaamisen, kun hiili on peittynyt hienoon
tuhkakerrokseen. Tässä kestää yleensä noin 15 minuuttia
(Kuva 2c).
7 HYÖDYLLISIÄ VIHJEITÄ
7.1 Tulen voimakkuuden säätäminen
Voit säätää tulen voimakkuutta avaamalla ja sulkemalla
keskiputken alaosassa olevia ilmanottoaukkoja:
• Mitä enemmän avaat aukkoja, sitä enemmän putkeen
pääsee ilmaa siten voimistaen liekkiä.
• Mitä enemmän suljet aukkoja, sitä vähemmän putkeen
pääsee ilmaa siten heikentäen liekkiä.
3
Ilman virtaaminen putken läpi tuleen on kuvattu kuvassa
3 sivulla 100.
7.2 Ruoan palamisen välttäminen
Voit välttää ruoan palamisen seuraavasti:
• Älä koskaan aloita grillaamista kulhon ollessa edelleen
liekeissä. Odota kunnes hiili on peittynyt hienoon, vaaleaan
tuhkakerrokseen.
• Vältä ruoan altistamista liialliselle lämmölle. Voit laskea
lämpöä (osittain) sulkemalla putken alaosassa olevia
ilmanottoaukkoja.
7.3 Ruoan tarttumisen välttäminen
Voit välttää ruoan tarttumisen grilliin seuraavasti:
• Voitele ruoka kevyesti öljyllä ennen sen laittamista grillille.
Voit myös voidella grillin öljyllä.
• Älä käännä ruokaa liian nopeasti. Anna sen ensin lämmetä
hieman.
7.4 Leimahdusten välttäminen
Leimahdukset ovat yhtäkkisiä liekkejä, jotka syntyvät kulhossa
grillaamisen aikana. Leimahdukset syntyvät yleensä rasva- tai
marinadin tippumisesta.
Leimahdusten esiintyminen grillattaessa on täysin normaalia.
Liialliset leimahdukset voivat kuitenkin nostaa kulhon lämpötilaa
ja sytyttää grilliin kertyneen rasvan palamaan. Leimahdusten
välttäminen:
• Varmista, että kulho on puhdas ennen kuin aloitat
grillaamisen. On suositeltavaa puhdistaa kulho jokaisen
käyttökerran jälkeen.
• Poista ylimääräinen rasva ja marinadi lihasta. Voit myös
käyttää grillipannua rasvaisen ja/tai marinoidun lihan
valmistamiseen.
MAN_LARGO_BBC_150909_A.book Page 42 Wednesday, September 9, 2015 2:08 PM
1
Älä täytä liikaa puuhiiltä laatikkoon (enintään
50%, enintään
0.7kg).