Nosta parilalevyt laitteesta pitämällä kiinni kahvoista.
4 Puhdista parilalevyt pehmeällä liinalla tai sienellä kuumassa vedessä astianpesuaineen avulla tai
astianpesukoneessa (Kuva 4).
5 Kuivaa parilalevyt.
6 Kun asetat parilalevyn takaisin, aseta alareuna laitteeseen (1), työnnä yläreuna laitetta kohti ja
paina levyt paikalleen (2) (Kuva 5).
Käyttö
Älä kosketa metalliosia (kuten metallisia kahvoja), koska ne kuumenevat voimakkaasti käytön
aikana.
Huomautus:Laitteesta saattaa ensimmäisellä käyttökerralla nousta hieman käryä. Tämä on normaalia.
Voileipien paahtaminen
1 Voit säätää johdon pituutta kiertämällä osan siitä säilytystilan pidikkeiden ympärille (Kuva 6).
2 Aseta pistoke pistorasiaan ja anna laitteen kuumentua. (Kuva 7)
Punainen kuumentumisen merkkivalo syttyy.
3 Ota voileipien aineet valmiiksi esiin laitteen kuumentuessa.
Saat tasaisen, kullanruskean paahtotuloksen voitelemalla kevyesti leivän paistolevyä vasten tulevat
puolet.
Jokaiseen voileipään tarvitaan kaksi voileipäviipaletta ja sopiva täyte. Katso jäljempänä kohdassa
Ruokaohjeet olevia voileipäehdotuksia.
Jotta voileivät sulkeutuisivat kauniisti, älä levitä täytettä liian lähelle leivän reunaa.
Voit paahtaa myös yhden voileivän kerrallaan.
4 Avaa voileipägrilli, kun punainen kuumentumisen merkkivalo sammuu ja vihreä
käyttövalmiuden merkkivalo syttyy.
Paahtamisen aikana vihreä käyttövalmiuden merkkivalo sammuu ja punainen kuumentumisen
merkkivalo syttyy ajoittain.
5 Aseta valmistettavat voileivät alemmalle levylle (Kuva 8).
6 Sulje voileipägrilli (Kuva 9).
Laske ylempi levy leivälle kuumentumattoman kädensijan avulla. Paina molempia kädensijoja yhteen,
kunnes ne lukkiutuvat napsahtaen.
Huomautus:Paahtamisen aikana vihreä paistovalmiuden merkkivalo sammuu ja punainen
kuumentumisen merkkivalo syttyy ja sammuu ajoittain merkkinä siitä, että lämmitysvastuksiin kytkeytyy
virta tai katkeaa virta oikean lämpötilan säilyttämiseksi.
7 Aseta haluamasi paahtoaika (katso tämän luvun kohtaa Ajastin).
Voit käyttää voileipägrilliä myös asettamatta ajastinta.
Paahtoaika määräytyy leivän ja täytteen mukaan sekä sen perusteella, miten rapeita ja tummia
leipiä haluat paahtaa.
8 Avaa voileipägrilli 3 - 5 minuutin kuluttua ja tarkista, ovatko voileivät kullanruskeita.
9 Poista voileivät grillistä puisella tai muovisella välineellä (esimerkiksi lastalla). (Kuva 10)
Älä käytä metallisia, teräviä tai karkeapintaisia välineitä.
10 Jos haluat jatkaa voileipien tekoa, odota punaisen kuumentumisen merkkivalon sammumista ja
vihreän käyttövalmiuden merkkivalon syttymistä, ennen kuin asetat uudet voileivät
voileipägrilliin.
,
-
-
-
-
-
-
SUOMI 25