14
Älä jätä viimeisteltyä pizzaa liian pitkäksi aikaa puualustan päälle,
muutoin taikinasta voi tulla vetinen ja sen irrottaminen alustalta voi
olla vaikeaa!
9. Siirrä pizza sitten esikuumennetun pizzakiven päälle:
— aseta alusta pizzakiven päälle
— vedä alustaa nopeasti taaksepäin
10. Sulje uuninluukku, kypsennä noin 8-15 minuuttia.
Kun pizza on valmista, ota pizza pois kiveltä puualustaa käyttäen.
Jos haluat valmistaa useita pizzoja yksi toisensa jälkeen, kuumenna
pizzakivi uudelleen joka kerta, kunnes merkkivalo sammuu
(noin 5-10 min).
Vinkkejä:
•Jos pidät runsastäytteisestä pizzasta, valitse alhaisempi lämpötila ja
hiukan pitempi kypdennysaika (esim. 200 °C ja noin 15 min).
•Kun pizzassa on vähemmän täytteitä, voit valita korkean lämpötilan ja
lyhyen kypsymisajan (esim. 250 °C ja noin 8 min).
Käyttöä ja puhdistusta koskevia neuvoja
•Ennen ensimmäistä käyttökertaa pizzakivi ja puualusta tulee
huuhdella puhtaalla vedellä ja niiden tulee antaa kuivua.
•Älä voitele pizzakiven pintaa.
•Rakenteen värimuutokset tai epätasaisuudet eivät vaikuta millään
tavalla kiven toimintaan. Ne ovat huokoisen kiven tyypillisiä
ominaisuuksia.
•Suuret jäämät, kuten kovettumat tai ruokajäämät, voidaan poistaa
kaapimella tai veitsellä.
•Pizzakivi voidaan puhdistaa lisäksi kuumentamalla se uunissa,
hankaamalla sitä teräsvillalla ja huuhtelemalla se kuumalla vedellä.
•Puhdista puualusta ainoastaan kuumalla vedellä ja harjalla. Käytä
tarvittaessa hiukan astianpesuainetta ja huuhtele se huolellisesti pois.
Tärkeää
Älä pese pizzakiveä ja puualustaa astianpesukoneessa!
Pizzakiveä saa käyttää ruoan valmistamiseen vain kuivana!