COOK@HOME 19750-56

Russell Hobbs COOK@HOME 19750-56, 19750-56 Ohjekirja

  • Olen lukenut tämän käyttöohjeen ja olen valmis vastaamaan kysymyksiisi Russell Hobbsin riisinkeittimestä malli 19750-56. Ohjeessa kerrotaan kuinka laitetta käytetään riisin keittämiseen ja höyrytykseen. Se sisältää turvallisuusohjeita, keittoaikoja ja tietoa laitteen puhdistamisesta.
  • Mitä minun tulisi tehdä ennen laitteen ensimmäistä käyttöä?
    Kuinka voin säätää keittoaikoja?
    Mitä minun tulisi tehdä, jos haluan lisätä ylimääräisiä ainesosia?
42
Lue käyttöohjeet, säilytä ne ja anna ne laitteen mukana, mikäli luovutat sen toiselle henkilölle.
Poista kaikki pakkausmateriaali ennen käyttöä.
A TÄRKEITÄ VAROTOIMIA
Seuraa perusvarotoimia, muun muassa seuraavia ohjeita:
1 Tätä laitetta saa käyttää vain vastuullinen aikuinen tai käytön on tapahduttava tällaisen
henkilön valvonnassa. Käytä ja säilytä laitetta poissa lasten ulottuvilta.
2 Älä laita laitetta nesteeseen, älä käytä sitä kylpyhuoneessa, veden lähellä tai ulkona.
3 Älä laita jäässä olevaa lihaa tai siipikarjan lihaa laitteeseen – ne tulee sulattaa täysin
ennen valmistamista.
4 Valmista liha, kana ja lihatuotteet (jauheliha, hampurilaispihvit jne.) kunnes lihan neste on
kirkasta. Valmista kala kunnes sen liha on läpikypsää.
5 Älä valmista mitään keittimen runko-osassa – käytä valmistamiseen ainoastaan irrotettavaa
kulhoa.
6 Älä koske keittimen kuumiin pintoihin, kanteen tai kulhoon – käytä patakinnasta tai liinaa.
7 Älä kurkottele laitteen yli, ja pidä kädet, käsivarret, kasvot jne. etäällä haihtuvasta
vesihöyrystä.
8 Täytä vähintään 1 kupillinen vettä.
9 Älä täytä täyttömerkin yli.
10 Vesihöyryä haihtuu. Älä sijoita laitetta lähelle verhoja, hyllyjen ja kaappien alle tai lähelle
mitään, mikä voisi vahingoittua haihtuvasta höyrystä.
11 Älä peitä laitetta tai laita mitään sen päälle.
12 Irrota laite verkkovirrasta silloin, kun se ei ole käytössä.
13 Älä käytä muita kuin valmistajan omia lisälaitteita.
14 Älä käytä laitetta muihin kuin tässä käyttöohjeessa kuvattuihin tarkoituksiin.
13 Tätä laitetta ei saa käyttää ulkoisen ajastimen tai kaukosäätimen avulla.
14 Älä käytä laitetta, jos se on vahingoittunut tai toimii huonosti.
17 Jos sähköjohto on vahingoittunut, se pitää antaa valmistajan, tämän huoltopalvelun tai
vastaavan pätevyyden omaavan henkilön vaihdettavaksi vaarojen välttämiseksi.
vain kotikäyttöön
U ENNEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖKERTAA
Pese kulho, kansi ja kori lämpimällä saippuavedellä, huuhtele ja kuivaa
d NÄIN LAITE TOIMII
Periaatteessa laitat ruoan ja veden kulhoon, ja jätät sen kiehumaan kuiviin. Keitin tunnistaa
kiehumisen ja kuivumisen, ja siirtyy itsekseen "lämpimänäpito"-tilaan.
T VALMISTUSAJAT
•Valmistusaikaa voidaan säädellä kahdella menetelmällä:
1) Laita tarkalleen oikea määrä vettä, ja jätä keitin siirtymään automaattisesti pois päältä
– tämä on oikea menetelmä riisiä keitetessä.
2) Käytä runsaasti vettä, seuraa ruoan valmistumista, ja kytke keitin pois päältä manuaalisesti,
kun ruoka on kypsää. Tämä on helpoin tapa höyrytä "tuntemattomat", tuntemattomat
määrät, tuntemattomat vihannekset, tuntemattomat koot.
3 Kun käytät menetelmää 2, tee muistiinpanoja. Seuraavalla kerralla osaat käyttää juuri oikean
määrän vettä, ja voit jättää keittimen toimimaan itsekseen (menetelmä 1).
C YLIKYPSENNYS
4 Älä murehdi liikaa ylikypsymisestä – höyryttäminen on melko lempeä valmistusmenetel
ja muutama ylimääräinen minuutti ei haittaa yleensä mitään.
5 Älä ylikypsennä kalaa – siitä tulee kumimainen ja pahvilta maistuva.
43
käyttöohjeet
C VALMISTELU
6 Aseta laite vakaalla, tasaiselle ja kuumuutta kestävälle alustalle.
7 Älä käytä laitetta lähellä verhoja tai niiden alla tai hyllyjen, kaappien tai minkään muun
nousevasta vesihöyrystä vahingoittuvan alla.
8 Vie sähköjohto siten, että se ei roiku eikä siihen voi kompastua tai takertua kiinni.
9 Käytä patakinnasta (tai liinaa) käsissä ja lämpöä kestävää alustaa tai ruokalautasta, jonka
päälle laitat kulhon valmistuksen jälkeen.
10 Laita kulho keittimen sisälle.
C RIISIN PESEMINEN
11 Osa ihmisistä sanoo, että riisiä ei pitäisi pestä, koska silloin pesee pois myös ravintoaineet.
12 Osa ihmisistä sanoo, että riisi pitää pestä, koska se poistaa ylimääräisen tärkkelyksen,
riisijauhon ja mahdolliset irralliset leseet.
13 Jos teet riisipalloja tai sushia, ja haluat riisin pysyvän koossa, niin ei ole järkeä pestä sitä.
14 Jos haluat irtonaista riisiä, jossa riisin jyvät erottuvat helposti toisistaan, niin pesu voi auttaa.
C TÄYTTÖ
15 Täytä kulho tarvittavalla määrällä riisiä.
16 Lisää tarvittava määrä vettä – yleisesti käytetään 1 kupillinen vettä riisikupillista kohden.
17 Älä täytä täyttömerkin yli.
C YRYTTÄMINEN
18 Käännä kulhoa neljänneskierroksen verran kumpaankin suuntaan, jotta varmistat kulhon
pohjan kontaktin elementtiin.
19 Laita kansi kulhon päälle.
20 Laita pistoke kiinni pistorasiaan. Merkkivalo N palaa.
21 Siirrä säädin kohtaan P. Merkkivalo N sammuu.
22 Kun riisi on valmista, säädin siirtyy kohtaan N, merkkivalo P sammuu ja merkkivalo N palaa.
23 Anna riisin levätä noin 10 minuuttia, irrota keitin sitten verkkovirrasta.
24 Laita patakintaat käsiin.
25 Höyry ja kuuma ilma pääsee ulos kun nostat kantta. Kallista astiaa hieman, jotta höyryn
suunta on itsestäsi poispäin.
26 Nosta kulho pois ja aseta se lämmönkestävän alustan tai ruokalautasen päälle.
27 Käytä lastaa riisin kääntämiseen ja sekoittamiseen, jotta kaikki jäljellä oleva höyry haihtuu.
28 Joskus kulhoon kosketuksissa olevaan riisikerrokseen muodostuu kuorta.
29 Jotkut ihmiset pitävät kuorta herkkuna.
30 Jos et halua sitä, voit poistaa sen lastalla sen jälkeen, kun olet tarjoillut riisin.
C Lisätyt ainekset
31 Jos lisäät muita ainesosia (rusinat, hedelmät, pähkinät jne.), sinun pitää vähentää riisin
määrää kompensoidaksesi lisättyjen ainesten imemän vesimäärän.
32 Rusinat ja kuivatut hedelmät imevät yhtä paljon vettä kuin riisi, joten laita ne mittakuppiin
riisin mukana.
33 Pähkinät eivät yleensä ime paljon vettä, joten voit lisätä ne sen jälkeen, kun olet mitannut
riisin.
piirrokset
1 nuppi
2 kansi
3 aukko
4 kori
5 täyttömerkki
6 kulho
7 mittakuppi
8 lasta
9 mäntä
10 elementti
Nlämpimänä pito
Pyrytys
11 merkkivalot
12 säädin
44
C YTTÖ HÖYRYKEITTIMENÄ
34 Lisää tarvittava määrä vettä – Käytä menetelmää 1 tai 2 edellä.
35 Aseta kori kulhon päälle ja laita ruoka koriin.
36 Leikkaa kaikki ruoka-aineet suunnilleen samankokoisiksi tasaisen kypsymisen
varmistamiseksi.
37 Kääri kaikki ainekset, jotka voivat päästä veteen, kuten herneet, alumiinifolioon.
38 Ole varovainen poistaessasi paketin – käytä patakinnasta ja muovisia pihtejä/lusikoita.
39 Aseta kansi korin päälle.
40 Käytä keitintä samalla tavalla kuin riisiä keitessäsi.
41 Noudata höyrytysaikoja.
42 Älä jätä ruokaa keittimeen höyrytyksen jälkeen – siitä tulee vetistä.
t TEE MUISTIINPANOJA
43 Merkitse ylös ruoka, sen määrä ja veden määrä. Seuraavan kerran osaat laittaa oikean määrän
vettä ja keitin voi hoitaa valmistuksen automaattisesti.
C MÄN
44 Mäntä estää elementtiä toimimasta, jos kulho ei ole paikoillaan.
C VALMISTA?
45 Irrota laite sähköverkosta.
46 Älä siirrä riisikeitintä, kun täysi kulho on sisällä. Se on raskas ja kaapeli voi tarttua kiinni
johonkin liikkuessasi.
47 Poista kulho riisikeittimestä ennen tyhjentämistä. Jos yrität poistaa ruokaa kulhosta sen
ollessa keittimen sisällä, ruokaa voi roiskua riisikeittimen sisälle. Tämä vahingoittaa keitintä.
C HOITO JA HUOLTO
48 Irrota laite sähköverkosta ja anna sen jäähtyä ennen puhdistusta tai säilytykseen laittamista.
, Irrota ensin pistoke pistorasiasta ja irrota sitten virtaliitin laitteen liitännästä.
49 Pese kansi, kulho ja teline lämpimällä saippuavedellä, huuhtele ja kuivaa.
50 Pyyhi kaikki pinnat puhtaalla, kostealla liinalla.
51 Älä laita laitteen mitään osaa astianpesukoneeseen.
45
valmistusajat & turvallisuus
, Älä käytä simpukoita, jotka ovat avoinna ennen kypsentämistä. Höyrytä kunnes kuoret
avautuvat kokonaan, ja heitä pois kaikki, jotka eivät ole auki höyryttämisen jälkeen.
52 Nämä ajat ovat yhdelle ruokakerrokselle. Kokeile eri aikoja, jotta näet mitkä sopivat parhaiten
suosikkiruokiisi ja eri ruoka-aineiden yhdistelmiin.
53 Valmista liha, kana ja lihatuotteet (jauheliha, hampurilaispihvit jne.) kunnes lihan neste on
kirkasta. Valmista kala kunnes sen liha on läpikypsää.
54 Keitä lehtivihanneksia mahdollisimman vähän, jätä ne vihreiksi ja rapeiksi. Niiden
upottaminen jääveteen lopettaa kypsennyksen.
H YMPÄRISTÖN SUOJELU
Jotta vältettäisiin ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, jotka johtuvat vaarallisista aineista
sähkölaitteissa ja elektronisissa laitteissa, tällä symbolilla varustetut laitteet tulee heittää
pois erillään lajittelemattomista jätteistä, ne on otettava talteen, käytettävä uudestaan ja
kierrätettävä.
ruoka (tuore) määrä aika (minuutteja)
parsat 400g 15-18
vihreät pavut 200g 20
parsakaali 200g 18
ruusukaali 200g 20
keräkaali (neljännes) 25-30
porkkanat (viipaleina) 200g 15-20
kukkakaali 200g 15
maissintähkät 2 24-35
kesäkurpitsa (viipaloitu) 200g 10-12
perunoita (lohkottu neljään) 400g 25-30
pinaatti 200g 5-8
kana (luuton) 400g 6-8
kalafileet 400g 8-10
kalapihvit 2 20-23
katkaravut 250g 10-12
ravunpyrstöt (pakaste) 12-15
simpukat 250g 15
/