Russell Hobbs 25820-56 Ohjekirja

  • Olen lukenut tämän käyttöohjeen ja olen valmis vastaamaan kysymyksiisi grillin 25820-56 ominaisuuksista. Tämä ohje kattaa tärkeät varotoimet, grillin osat, ja ohjeet sen käyttöön, puhdistukseen sekä varastointiin. Ohjeessa on myös suositeltuja kypsennysaikoja.
  • Voinko käyttää laitetta muuhun kuin ruoanlaittoon?
    Voinko käyttää metallisia tai teräviä esineitä grillin puhdistamiseen?
    Miten puhdistan grillin, jonka levyt ovat vielä kuumia?
    Voinko laittaa ruoan muovikalvoon, polyeteenipusseihin tai metallifolioon?
38
Lue käyttöohjeet, säilytä ne ja anna ne laitteen mukana, mikäli luovutat sen toiselle henkilölle. Poista
kaikki pakkausmateriaali ennen käyttöä.
RKEI VAROTOIMIA
Seuraa perusvarotoimia, muun muassa seuraavia ohjeita:
Laitetta saavat käyttää yli 8-vuotiaat lapset ja henkilöt, joiden fyysinen,
aistienvarainen tai henkinen toimintakyky on heikentynyt, tai joilla ei ole
kokemusta ja tietoa, jos heitä valvotaan/ohjeistetaan, ja he ymmärtävät
yttöön liittyt vaarat. Lapset eivät saa leikkiä laitteella. Lapset eivät saa
puhdistaa tai tehdä hoitotoimia, jos he eivät ole yli 8-vuotiaita ja valvonnan
alla. Pidä laite ja kaapeli alle 8-vuotiaiden ulottumattomissa.
Älä yhdistä laitetta ajastimen tai kauko-ohjausjärjestelmän kautta.
¬ Laitteen pinnat tulevat kuumiksi.
Jos sähköjohto on vahingoittunut, se pitää antaa valmistajan, tämän
huoltopalvelun tai vastaavan pätevyyden omaavan henkilön
vaihdettavaksi vaarojen välttämiseksi.
b Älä käytä tätä laitetta kylpyammeen, suihkun, pesualtaan tai muun vettä sisältävän säiliön lähellä.
Älä kääri ruokaa muovikalvoon, polyteenipusseihin tai metallifolioon. Se vaurioittaa grilliä ja saattaa
aiheuttaa tulipalovaaran.
Älä käytä laitetta mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin ruoanlaittoon.
Älä käytä laitetta, jos se on vahingoittunut tai toimii huonosti.
Käytä uunikintaita tai vastaavia.
VAIN KOTIKÄYTTÖÖN
PIIRROKSET
1. Virran merkkivalo (punainen)
2. Termostaatin merkkivalo (vihreä)
3. Grillilevyt
4. Virran merkkivalo (punainen)
5. Jalka (alapuolella)
6. Johdon säilytyskoukut (jalassa)
7. Virtakytkin
ENNEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖKERTAA
Pyyhi grillin levyt kostealla liinalla.
Grillisi voi savuta hieman ensimmäisellä käyttökerralla. Tämä on normaalia ja häviää pian.
GRILLIN KALLISTAMINEN/VAAKATASOON ASETTAMINEN
Voit kallistaa grilliä, jotta rasva ja nesteet virtaavat rasvapellille, kun valmistat esimerkiksi pihvejä, lihaa jne.
Vaihtoehtoisesti voit käyttää grillitasoa esimerkiksi paninien, täytettyjen leipien jne. valmistamiseen tai
käyttäessäsi syvää levyä.
Saat grillin kallistettua laskemalla grillin alla olevan jalan alas (KUVA A). Saat grillin uudelleen vaakatasoon
taivuttamalla jalan takaisin.
39
GRILLIN KÄYTTÄMINEN
Aseta laite vakaalla, tasaiselle ja kuumuutta kestävälle alustalle.
Liu’uta rasvapelti kahden ohjaimen väliin grillin etuosan alle. Liuuta pelti loppuun asti. Rasvapelti
kerää kaiken rasvan ja nesteet, jotka virtaavat levyiltä valmistuksen aikana.
1. Laita pistoke kiinni pistorasiaan. Siirrä kytkin asentoon I. Virran merkkivalo syttyy.
2. Termostaatin valo palaa, ja syttyy ja sammuu sen mukaan, miten termostaatti pitää lämpötilan.
3. Odota valon sammumista ennen kuin aloitat käytön.
4. Aseta ruoka grillin pohjalevylle lastalla tai pihdeillä, mutta ei sormin.
5. Älä käytä metallisia tai teräviä työkaluja. Ne vaurioittavat tarttumatonta pintaa.
6. Sulje grilli.
7. Odota kunnes ruoka on valmista.
Tarkista ruoan kypsyys. Jos epäilet, pidä vielä hetki grillissä.
Käytä ruoan poisottoon puisia tai muovisia työkaluja.
Sarana soveltuu myös paksuille ja erikoisen muotoisille ruoille.
Grillilevyjen tulee olla täysin vierekkäin ja samalla tasolla epätasaisen grillaustuloksen välttämiseksi.
HOITO JA HUOLTO
Yleinen puhdistaminen
1. Pyyhi laitteen ulkopinnat puhtaalla, kostealla liinalla.
2. Pese rasvapelti lämpimässä saippuavedessä tai astianpesukoneen yläkorissa.
Grillilevyt
Älä käytä voimakkaita tai hankaavia puhdistusaineita, liuottimia, hankaussieniä, teräsvillaa tai
saippuasieniä.
Niistä paikoista, joissa ylä- ja alalevy koskettavat toisiaan, voi tarttumattomissa pinnoissa näk
hieman kulumista. Tämä on puhtaasti kosmeettista eikä vaikuta grillin toimintaan.
Grillilevyjen puhdistamiseen on kaksi tapaa:
Levyjen ollessa vielä kuumia
Käytä asianmukaisia suojia, kuten uunikintaita tai vastaavia, ja ole erittäin varovainen, kun pyyhit
kuumia levyjä (huomaa selvyyden vuoksi, että uunikintaat eivät näy kuvassa B).
1. Irrota grilli sähköverkosta.
2. Käytä taitettua talouspaperia tai kosteaa liinaa, pyyhi levyt jatkuvalla liikkeellä takaa eteen. Tue aina
ylälev, kun pyyhit joko ylä- tai alalevyä (kuva B), jotta vältät laitteen putoamisen.
Levyjen ollessa kylmiä
1. Irrota grilli sähköverkosta ja anna sen jäähtyä kunnolla.
2. Pyyhi levyt kostealla liinalla tai sienellä. Poista pinttynyt lika talouspaperilla, jossa on ripaus
kasviöljyä.
SÄILYTYS
Säästät tilaa kääntämällä tukiläpän alas, kiertämällä johdon säilytyspidikkeiden ympärille ja säilyttämällä
grilli pystyasennossa.
VALMISTUSAJAT JA TURVALLISUUS
Käytä näitä ohjeellisia aikoja grillatessasi.
Ne on tarkoitettu tuoreelle tai pakastetulle ruoalle.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
40
LIHA HUOMAUTUKSIA
AIKA (MIN)
Lihapihvi
Parhaimman tuloksen saat valmistamalla pihvit
huoneenlämpöisinä.
Anna niiden seistä 3–6 min valmistuksen jälkeen.
Puoliraaka 2
Medium 3
Läpikypsä 5 +
Kananrinta Paista kunnes lihan neste on kirkasta.
8-10
Lampaankyljykset
Medium 4-6
Läpikypsä 8
Porsaankyljykset
Paista kunnes lihan neste on kirkasta. Noin 1–2 cm paksu.
5-8
Makkarat Käännä muutamia kertoja
6-10
Jauhelihapihvit Käännä muutamia kertoja
6-10
Pekoni
3-5
KALA
Lohi
3-5
Katkaravut
1-2
Kampela Punakampela, meriantura jne.
2-6
Pyöreä kala Kolja, turska jne.
3-8
Tonnikala/
miekkakala
5-10
VIHANNEKSET
Paprikat
4-6
Munakoiso Viipaloitu
6-8
Parsa
3-4
Kesäkurpitsa Viipaloitu
1-3
Tomaatit Halkaistu
2-3
Sipuli Leikattu lohkoiksi
5-6
Sienet Kokonaiset, laakealakkiset sienet
3-6
MUUT
Halloumi
2-4
Jos grillaat pakastettuja tuotteita, lisää 2–3 minuuttia kaloille ja äyriäisille ja 3–6 minuuttia lihalle ja
kanalle riippuen valmistettavan ruoan paksuudesta.
Kontrollera grillningen och utöka grilltiden vid behov.
Valmista liha, kana ja lihatuotteet (jauheliha, hampurilaispihvit jne.) kunnes lihan neste on kirkasta.
Valmista kala kunnes sen liha on läpikypsää.
KIERRÄTYS
W
Jotta vältettäisiin vaarallisista aineista ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, näillä
symboleilla varustettuja laitteita sekä ladattavia ja kertakäyttöisiä paristoja ei saa
hävittää lajittelemattomana sekajätteenä. Hävitä sähkö- ja elektroniikkatuotteet sekä,
mikäli sovellettavissa, ladattavat ja kertakäyttöiset paristot asianmukaiseen viralliseen
kierrätys-/keräilypisteeseen.
/