56
1. Kun olet valinnut ruokaohjelman klikkaa painiketta ”Hour/Min” ja ase-
ta tunti. Jos pidätte painiketta muutaman sekunnin, aloittaa nopea
arvonmuutos. Näppäilemällä ”Cooking time”-painiketta mittaa minuutit
(ajan nopeata muuttamista varten pidä näppäintä).
2. Painamalla painiketta ”Hour/Min” asettaa minuutin. Jos pidätte paini-
ketta muutaman sekunnin, aloittaa nopea arvonmuutos. Näppäilemäl-
lä ”Cooking time” aseta ajan nopeutettu mittaus (ajan nopeata muut-
tamista varten pidä näppäintä).
3.
Aseta tarvittaessa ruoanlaiton aika vähintään 1 tunti ja säätämisen
aikana paina ”Cooking time” – painiketta, kunnes näytöltä poistuu ajan
indikaattori. Paina ”Hour/Min” – painiketta, indikaattori alkaa vilkkua.
Paina ”Cooking time” – painiketta ja aseta minuutit.
4. Kypsennysajan asennuksen jälkeen, siirry seuraavaan vaiheeseen ruo-
kaohjelman valittamista varten. Peruuttamaksi asetukset, paina ”Keep
warm / Cancel” ja alka kaikki uudelleen.
TÄRKEÄÄ! Ruoanlaiton käsin asettamisessa käytetään ota huomioon mah-
dolliset asetukset ja valmistajan ohjelman mukaisesti tehtaalla määrätyn
taulukon mukaan (s. 58).
Mukavuuksien syystä ruoanlaiton ohjelmat alkavat vähimmäisarvoista. Se mah-
dollistaa ohjelman jatkamista, jos ruoka ei ole valmistunut määrätyssä ajassa.
Hidas liesi on varustettu energiasta riippumattomalla muistilla. Jos sähkö
katkaistaan tilapäisesti kaikki säädetyt asetukset tallennetaan, mukaan lu-
kien siirretyn startin asetukset.
Preset Function (”Siirretty alku” toiminto)
Mahdollistaa tarkan ajan asettamista, jonka mennessä automaatio-ohjelma on
suoritettava loppuun. Siirretään ruoanlaittoprosessi 10 minuutista 24 tuntiin
10 minuutin välein. Laite on varustettu kahdella itsenäisellä ajastimella, joiden
avulla voidaan muistaa aika, jonka mennessä ruoka valmistuu yleensä.
Ajastimen asettamiseksi:
1. Valitse automaattinen ohjelma, tarvittaessa muuta ruoanlaiton ajika,
joka on asetettu alussa.
2. Painamalla ”Preset” – näppäintä valitse muisti PRESET1 tai PRESET2.
3. Painamalla ”Hour/Min” – näppäintä pane päälle ajastimella kello, kel-
lojen indikaattori alkaa vilkkua.
4. ”Cooking time” – näppäimen avulla aseta kello (asetusväli on 1 tunti).
Painamalla ”Hour/Min” minuutin indikaattori alkaa vilkkua. ”Cooking
time” – näppäimellä aseta minuutit (asetusväli on 10 minuuttia).
5. Asetuksen päätyttyä paina ”Start”. ”Start”, ”Keep warm / Cancel” ja ”Pre-
set” – näppäimet syttyvät. Näytöllä näkyy aika, jonka mennessä ruoka
on valmista.
Preset –toiminnan käyttö on mahdollista kaikkia ohjelmia varten pois luki-
en ohjelmat ”FRY” ja ”PASTA”.
Asettaessa Preset-toimintaa tulee ottaa huomioon, että muutamissa ohjel-
missa aika alkaa vain laitteen pääsyn jälkeen tiettyyn lämpötilaan.
Ei saa siirtää ohjelman startti pitkäksi aikaa, jos ruoan aineosat ovat nope-
asti pilaantuvia.
Keep warm Function (Valmisruokajen lämpötilan ylläpidan toi-
minto – autolämmitys)
Se käynnistyy automaattisesti heti ruoanlaittoohjelman käytön jälkeen ja
voi säilyttää valmiin lautasen lämpötilan sisällä St 70–75°C 24 tunnissa.
Autolämmityksen toiminnassa indikaatori ”Keep warm / Cancel” palaa, näy-
tössä on ajan suora lukeminen. Tarvittaessa autolämmityksen voidaan sam-
muttaa painamalla painikkeetta muutaman sekunnin ”Keep warm / Cancel”.
Reheat Function (Ruoan lämmityksen toiminto)
Hidas liesi REDMOND RMC-M4502E voi lämmittää kylmää ruokää. Sitä var-
ten:
1. Laita ruoka kulhoon, aseta se hataan lieden runkoon.
2. Sulje kansi, kytke sen virkavirtaan.
3. Paina muutama sekuundia painekketta ”Keep warm / Cancel” äänteen.
Indikaatori palaa näytässä. Ajastin alkaa lämmityksen aikalaskenta.
4. Hidas liesi lämmittää ruokaa 70–75°С asti ja ylläpitää sitä lämpimänä
24 tuntia. Tarvittaessa lämmitys on sammutettava painaamalla muu-
tama sekuundia paineketta ”Keep warm / Cancel”, siihen asti että indi-
kaatorit eivät palaa.
Vaikka se voi säilyttää ruokaa lämmitettynä 24 tuntia, älä jätä lämmityksen
yli kaksi tai kolme tuntia, koska se voi joskus aiheuttaa sen makuun.
Yhteisiä menettelyjä käyttäen automaattisia ohjelmia
1. Mitaa tarvittavat ainekset.
2. Laita ainekset hidas lieden kulhossa ohjelman mukaisesti ja aseta se
runkoon. Varmista, että kaikki ainesosat, kuten neste on alle kulhon
suurimman merkin. Varmista, että kulho asennetaan vääristymiä ilman,
ja se on lämmityselementin yhteydessä.
3. Sulje kansi, kunnes se napsahtaa. Kytke sen verkkovirtaan.
4.
Painamalla ”Menu” valitse tarvitettu ruoanlaitoohjelman (näytossä
palaa indikatoori).
5. Jos ohjelmassa on valitettu tuotteen tyyppi, valitse sopiva aliohjelman
käyttäen ”tuote” (ohjelmia ”MULTI-COOK”, ”STEAM”, ”FRY”) tai ”Cooking
mode” (ohjelman ”COOK”). Kunkin osa-sarja oikea paistoaika oletukse-
na, joka näkyy näyttölaite.
6. Voit muuttaa alussa asetettu aika (s. 55).
Tarvittaessa aseta siirretty startti. ”Preset” – toimintaa ei saa käyttää,
jos käytetään ”FRY” ja ”PASTA” -ohjelmia.
7.
Ruoanlaitto-ohjelman käynnistämiseksi paina ”Start”. Syttyy ”Start” –
näppäimen indikaattori. Ohjelma käynnistyy ja alkaa ruoanlaiton läh-
tölaskenta. ”STEAM” –ohjelmassa lähtölaskenta vastaa veden kiehumi-
sen jälkeen ja kun höyryn tiheys on kupissa riittävä; ”MULTI-COOK”,
”FRY” – ohjelmassa laitteiden käynnistettyä; ”PASTA” -ohjelmassaveden
kiehumisen kupissa, ruokien laittamisen ja painikkeen toistuvan ”Start”
– näppäimen painamisen jälkeen.
8. Ohjelman lopussa ruoanlaitto-ohjelma antaa äänimerkin. Sitten laite
siirtyy automaattiseen lämmitykseen (syttyy ”Keep warm / Cancel” –
näppäimen indikaattori).
9.
Syötetyn ohjelman peruuttamiseksi, ruoanlaittoprosessin keskeyttämi
-
seksi paina ”Keep warm / Cancel” .
Parhaalle tulokselle tarjoamme ruoanlaiton reseptejä hitaan lieden REDMOND
RMC-M4502E kirja ”120 reseptejä” kehitetty erityisesti tätä mallia varten.
Jos mielestäsi, et voi saavuttaa haluttua tulosta tavanomaisilla automaattisl-
la ohjelmlla, käytä yleisen ohjelman ”MULTI-COOK” laajennetuin manuaalis-
ten asetuksien kanssa, joka tarjoaa suuria mahdollisuuksia kulinaarisia ko-
keiluja.
”MULTI-COOK” ohjelma
Tämä ohjelma on tarkoitettu mitä tahansa mukien valmistamiseksi käyttäjän
lämpötilaa ja aikaa koskevien asetusten mukaisesti. ”MULTI-COOK”-ohjelman
mukaisesti hidas liesi voi korvata monia keittolaitteita ja antaa mahdolli-
suuden valmistaa ruoka halutun reseptin, vanhan keittokirjan tai Internetis-
tä otetun reseptin mukaan. On mahdollisuus valmistaa ruokia alussa sää-
dettyjen asetusten perusteella (vihannekset, kalaa, lihaa).
Ruoanlaiton aika riippuu tuotteen valitusta ajasta: ”VEGETABLES” (”VIHAN-
NEKSET”) — 15 minuuttia, ”FISH” (”KALA”) — 20 minuuttia, ”MEAT” (”LIHA”)
— 40 minuuttia. Ruoanlaiton alussa säädetty lämpötila on 160°С.
Käsin säädön aika on 5 minuuttia— muutetaan 12 tuntien välein, yhdessä
minuutissa alle 1 tunnin ajalle; viidessä minuutissa 1-12 tunnin ajalle.
Lämpötilan käsisäädön väli (muutetaan ”Temperature” näppäintä) 40°С —
160°С muutetaan 20°С välein.
”MULTI-COOK” – ohjelmassa on mahdollista valmistaa monia erilaisia ruokia.
Käytä kirjaa 120 reseptiä ammatillisilta keittäjiltämme tai suosittujen läm-
pötilojen taulukkoa koskien erilaisten tuotteiden valmistusta (s. 58).
”STEAM” ohjelma
Suositellaan, että vihanneksia, lihaa ja kalaa, dieetti- ja vegaaniruokia,
lasten ruokia valmistellaan höyryllä. Ruoanlaiton aika riippuu valitusta
tuotteesta: ”VEGETABLES” (”VIHANNEKSET”) — 10 minuuttia, ”FISH” (”KALA”)
— 15 minuuttia, ”MEAT” (”LIHA”) — 40 minuuttia. On mahdollista asettaa
ruoanlaiton aika 5 minuutista 1 tunti, asetetaan 1 minuuttiin.
Tässä ohjelmassa laittamiseksi käytä erikoissäiliötä (sisältyy settiin):
1. Kaada kulhoon 600–1000 ml vettä. Aseta kulhoon Höyryssä ruoanlait-
toa varten astian
2. Mittaa ja valmistaa ruokaa reseptin mukaan, laita ne tasaisesti astial-
la ja aseta kuppi kulhoon. Varmista, että kulho on kosketuksessa läm-
mityselementin kanssa.
3. Seuraa 3–9 ”Yhteisiä menettelyjä käyttäen automaattisia ohjelmia” .
”FRY” ohjelma
Suositellaan vihannesten, lihan, kalan, merenantimien paistamiseksi jne. Alus-
sa asetettu ruoanlaiton aika riippuu valitusta tuotteesta: ”VEGETABLES” (”VI-
HANNEKSET”) — 10 minuuttia, ”FISH” (”KALA”) — 15 minuuttia, ”MEAT” (”LIHA”)
40 minuuttia. Voidaan asettaa aika käsin 5 minuutista 1 tunti, ja yhteen mi-
nuuttiin. Myös on sallittua paistaa tuotteita, kun laitteen kansi on auki.
”STEW” ohjelma
Suositellaan laittaa höyryssä kasviksia, lihaa, siipikarjaa ja äyriäisiä. Oletuk-
sena ohjelman valmistelun aika on 1 tunti. Manuaalinen säätö kypsennys-
aika on mahdollista välillä 10 minuutista 12 tuntiin 5 minuutin muutosas-
kelen kanssa.
”COOK” ohjelma
Suositellaan riisin, tattarinpuuron ja mureiden puurojen valmistamiseksi.
Alussa asetettu ruoanlaiton aika riippuu valitusta ohjelmasta: (”QUICK COOK”
— 25 minuuttia, ”COOK” — 1 tunti, ”OATMEAL” — 10 minuuttia). Aika voi säätää
käsin 5 minuutista puoleentoista tuntiin, 1 minuuttiin (”QUICK COOK”, ”OAT-
MEAL”) ja 30 minuutista 2 tuntiin, 5 minuuttiin (”COOK”).
Maidon kiehumisen välttämiseksi ja saamiseksi toivottua tulosta, on suosi-
teltavaa tekemään seuraavaa ennen valmistautuu:
•
pestää kaikki täysjyväviljaa (riisi, hirssi, y.m.), kunnes vesi on puhdasta;
• ruoanlaittoa ennen rasvata kuppia voilla;
• pitää osuusta, mittaamalla aineista kirjan reseptien mukaan, vähentää
tai lisätä määrää ainesosien tiukasti suhteessa;
• käyttäessä täysmaitoa laimentaa sitä juomaveden kanssa 1:1.
Maidon, jyvien ominaisuudet riippuvat alkuperästä ja valmistajasta, ne voi-
vat erota, mikä joskus vaikuttaa valmistuksen tulokseen.
Jos haluttua tulosta ”COOK”-ohjelmassa ei ole saavutettu, käytä universaa-
lista ”MULTI-COOK”-ohjelmaa. Maitopuuron sopiva lämpötila on 100ºС. Ai-
neosien laitto ja aika säädetään reseptin mukaan.