www.barbecook.com 81
H
LIEKKIEN SILMÄMÄÄRÄINEN TARKISTUS
Jos poltinten liekit hyppäävät ulos polt
-
inlaatikosta kun grilliä käytetään, käännä
säätimet välittömästi pois päältä. Odota
viisi minuuttia ennen grillin uudelleensyty-
tystä, jotta kaasu haihtuu. Lue luku ‘Ongel-
matilanteet’, jos ongelma toistuu.
Liekit on tarkistettava joka kerta, kun grilli
sytytetään. (Kuva I) Sopiva liekki on lähes
kokonaan sininen, jossa on hieman kel
-
taista kärjessä. Jos liekki on epätavallisen
pieni tai enimmäkseen keltainen, sammuta
grilli ja tarkasta kaasutinputket tukosten
varalta tai lue luku ‘Ongelmatilanteet’.
I
GRILLIN SAMMUTTAMINEN
• Sulje kaasupullon venttiili.
• Käännä kaikkien poltinten säätimet
asentoon OFF.
Jos toimit tässä järjestyksessä, järjes
-
telmään ei jää paineistettua kaasua.
HYÖDYLLISIÄ KÄYTTÖVINKKEJÄ
GRILLILLE
BRAHMAN KÄYTTÄMINEN ENSIMMÄISTÄ
KERTAA
Kun käytät grilliä ensimmäistä kertaa,
anna sen palaa hetken aikaa ennen kuin
alat valmistaa mitään ruokaa. Aloita grillin
sisäänajaminen sytyttämällä grilli. Sulje
kansi ja pidä lämpötila asennossa HIGH 15
minuutin ajan. Älä avaa kantta tänä aikana.
Tämän jälkeen avaa kansi ja anna liekin
palaa suurella (HIGH) vielä 5 minuutin ajan.
Grilli on nyt käyttövalmis.
GRILLIN LÄMMITTÄMINEN
Anna grillin kuumentua ennen kuin laitat
mitään ruokaa siihen. Sulje kansi ja kuu
-
menna paistoalustaa vähintään
10 minuuttia asennossa HIGH. Jos kyp-
sennät matalammassa lämpötilassa kuin
asennossa HIGH, käännä säätimet halut-
tuun asentoon ennen kuin laitat ruokaa
grilliin.
KYPSENNYSAIKA
Kypsennysaika riippuu monista tekijöistä,
kuten mausta, ulkolämpötilasta ja tuulesta.
Kokemus opettaa, miten kypsennysaika
arvioidaan.
HULMAHDUSTEN HALLINTA
Grillauksen aikana esiintyy tavallisesti
satunnaisia hulmahduksia. Liian monet
hulmahdukset nostavat kuitenkin grillin
lämpötilaa, jolloin kertynyt rasva voi syttyä
ja aiheuttaa tulipalon.
Hulmahdusten vähentäminen:
• poista lihasta ylimääräinen rasva en
-
nen paistamista,
• kypsennä rasvainen liha matalalla
lämmöllä,
• tarkista, että rasvakourun edessä
oleva reikä ei ole tukossa ja että
rasvankeruukaukalo ei ole täynnä,
• kypsennä kansi suljettuna ilmanku-
lun estämiseksi ja vähennä lämpöti-
laa.
HUOMAA: Jos kansi on kiinni, grillin läm
-
pötila pysyy tasaisempana ja ruoka kypsyy
nopeammin ja vähemmällä energialla.
Mikäli polttimet sammuvat kypsennyksen
aikana, avaa kansi, käännä polttimet pois
päältä ja odota viisi minuuttia ennen pol
-
tinten uudelleensytyttämistä, jotta kaasu
haihtuu.
KUINKA ESTÄÄ RUOKAA TARTTUMASTA
RITILÄÄN
• Hiero ruokaa kevyesti öljyllä ennen
kuin panet sen ritilälle.
• Voit myös levittää ritilään harjalla
ruokaöljyä estämään ruokaa tart
-
tumasta.
• Älä käännä ruokaa liian pian ritilälle
panemisen jälkeen.
VAROITUS:
• Älä koskaan jätä käytössä olevaa
grilliä valvomatta, etenkään kun pai-
kalla on lapsia tai lemmikkieläimiä.
Tarkasta säännöllisesti grillin kaik-
kien osien oikea toiminta.
• Grillin osat voivat kuumua hyvin
paljon. Käytä asianmukaisia suoja-
varusteita, kun kosket grillin osiin.
Pidä lapset etäällä grillistä.
• Älä koskaan liikuta grilliä käytön
aikana.
• Älä koskaan käytä hiiltä, puuta tai
brikettejä.
• Älä koskaan käytä laavakiviä tai
keraamisia brikettejä.
PUHDISTUS- JA HUOLTOVINKIT
Laitteen käyttöiän maksimoimiseksi se
tulisi puhdistaa huolellisesti jokaisen käyt
-
tökerran jälkeen.
JÄÄMIEN POLTTAMINEN
Käytön jälkeen tyhjennä ruoat ja anna
laitteen olla päällä kansi suljettuna 10 mi
-
nuuttia kaikki polttimet käännettynä asen-
toon HIGH. Näin varmistetaan, että suurin
osa jäämistä palaa pois, mikä helpottaa
laitteen puhdistusta. Anna laitteen jäähtyä.
Sen jälkeen poista palaneet jäämät
hankaamattomalla harjalla ja puhdista laite.
GRILLIRITILÄT JA PAISTOLAATAT
Jokaisen käytön jälkeen anna grillin jäähtyä
ja puhdista grilliritilät hankaamattomalla
harjalla. Grilliritilät voidaan myös pestä
Barbecook® all cleaner -pesuaineella,
miedolla pesuaineella tai natriumbikarbo
-
naatilla. Älä käytä uuninpuhdistusaineita.
Laitteen käyttöiän maksimoimiseksi kaikki
alla luetellut toimet tulisi suorittaa mieluiten
grillikauden aluksi.
POLTTIMET JA VENTURIPUTKET
TÄRKEÄÄ
Luonnon vaarat – hämähäkit ja hyöntei
-
set: hyvin pienet hyönteiset saattavat
tehdä verkon tai pesän kaasupolttimien
venturiputkiin (kuva E).
E
Se saattaa tukkia kaasunsyötön osittain
tai kokonaan. Haiseva keltainen liekki
tai poltin, jota on vaikea tai mahdoton
sytyttää, ovat merkkejä siitä, että putki
on tukkeutunut. Kaasu saattaa päätyä
palamaan venturiputken ulkopuolella ja
vaurioittaa laitetta vakavasti. Jos näin
käy, sulje kaasupullo heti.
Venturiputkien/polttimien puhdistami-
nen
Polttimet ja venturiputket on irrotettava ja
puhdistettava ainakin kahdesti vuodessa.
• Irrota polttimet kuvan F mukaan.
• Puhdista venturiputket perusteellisesti.
Puhdista aukon mahdolliset tukkeumat
putkenpuhdistusaineella tai harjalla
(esim. avaamaton paperiliitin).
• Aseta poltin takaisin ohjeiden mukaan
(kuva F). Puhdistuksen jälkeen ven
-
turiputket on asetettava oikein takaisin
kaasuventtiileihin.
Man_CEBU_3.1_131004_A.indd 81 7/10/13 09:48