Braun FP 3020 määrittely

Kategoria
Food processors
Tyyppi
määrittely
46
Suomi
Tuotteemme on suunniteltu täyttämään
korkeimmat laatuvaatimukset. Toivomme,
että uudesta Braun-laitteestasi on Sinulle
paljon iloa ja hyötyä.
Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen
ensimmäistä käyttöä.
Tärkeää
Tämä laite ei sovellu lasten käyt-
töön. Säilytä laite ja sen johto las-
ten ulottumattomissa. Kytke laite
pois päältä ja irrota verkkojohto
ennen varusteiden vaihtamista tai
ennen liikkuvien osien käsittelyä.
Tätä laitetta saa käyttää myös
henkilö, jonka fyysinen, aistillinen
tai henkinen kyky on alentunut tai
jolla on vain vähäistä kokemusta
tai tietämystä laitteen käytöstä,
jos hänen toimintaansa valvotaan
tai hänelle annetaan ohjeet lait-
teen turvallisesta käytöstä ja jos
hän ymmärtää käyttöön liittyvät
vaaratilanteet.
Terä
9
on erittäin terävä!
Tartu terään vain varresta.
Ota terä pois peruskulhosta 6
aina ennen kul hon tyhjentämistä.
Varmista, että verkkojännite
vastaa laitteen pohjaan merkittyä
jännitettä. Laitteen saa kytkeä
ainoastaan vaihto virtaan.
Pidä laite poissa laten ulottuvilta.
Laite on tarkoitettu ainoastaan
kotita louksille. Suositeltavat val-
mistusmäärät on annettu jäljem-
pänä.
Älä laita mitään osia mikroaaltou-
uniin.
Älä jätä laitetta toimimaan ilman
val vontaa.
Braunin sähkölaitteet täyttävät
vaadittavat turvallisuusstandardit.
Verkkojohdon korjauksen tai vaih-
don saa suorittaa ainoastaan val-
tuutettu Braun-huoltoliike. Virhe-
ellinen, epäpätevä korjaus voi
aiheuttaa vahinkoa käyttäjälle.
Irrota laite aina pistorasiasta, jos
se jätetään valvomatta sekä
ennen kokoamista, purkamista ja
puhdistusta.
Tekniset tiedot
Jännite/teho: katso laitteen pohja.
Käyttöaika ja suurin kapasiteetti:
katso käyttöohjeita jäljempänä.
Laitteen osat
Braun FP 3010 / FP 3020 vaivaaminen,
sekoitta minen, soseuttaminen, hienonta-
minen, viipaloiminen ja suikaloiminen on
help poa ja nopeaa.
1 Runko
2 Verkkojohdon säilytyspaikka
3 Käyttökytkin
(päällä = «I», pois päältä = «O»)
4 Pitokytkin «»
5 Portaaton nopeuden säätö (1 - 15)
6 Peruskulho (2 l)
7 Peruskulhon kansi 6
8 Syöttöpainin 7
Peruskulhon 6 varusteet
(Kaikki varusteet eivät kuulu kaikkien
mallien varustukseen.)
9 Leikkuuterä ja sen suojus
j Terälevyn pidin
q Hienoviipalointiterä – a
l Karkeaviipalointiterä – b
m Hienoraastinterä – c
n Karkearaastinterä – d
o Soseutusterä – e
p Ranskanperunaterä
q Ttaikinakoukku
r Vispilä
s Sitruunapuristin
t Pilkontalaite
Huomaa: puhdista kaikki osat ennen
ensimmäistä käyttökertaa kuten
kohdassa «Puhdistus» neuvotaan.
Ylikuormitussuoja
Jotta mahdollisen ylikuormituksen
aiheuttamilta vahingoilta vältyttäisiin,
laite sammuu automaattisesti jos
moot tori on vaarassa ylikuormittua. Kun
näin käy, käännä käyttökytkin 3 pois
päältä («O»-asentoon) ja odota noin
15 minuuttia ennen kuin käynnistät
laitteen uudestaan. Näin moottori ehtii
jäähtyä.
Pitokytkin «» 4
Pitokytkimen käyttö on suositeltavaa,
kun:
hienonnetaan pehmeitä tai herkkiä
raaka-aineita kuten keitettyjä kanan-
munia, sipulia tai persiljaa
lisätään jauhoja varovatsi esimerkiksi
kakkutaikinaan
lisätään vatkattuja kananmunia tai
ker mavaahtoa taikinaan tai ruokaan.
Pulssitila «» aktivoidaan kääntämällä
moottorikytkintä vasemmalle. Kytkin
ei jää pohjaan tällä asetuksella. Pidä
kytkintä pulssiasennossa tai käännä
se pulssiasentoon toistuvasti.
Ennen pitokytkimen käyttöä, valitse
haluttu nopeus nopeudensäätimestä 5.
Kun vapautat pulssitilan, laite sammuu.
Suositeltavat nopeudet eri
toiminnoille
Säädä nopeus nopeudensäätimestä 5.
Nopeus on suositeltavaa valita ennen
laitteen käynnistämistä. Näin laite toimii
heti oikealla nopeudella.
Laitteen osa Nopeus
Taikinakoukku 7
Terä 9 6 - 15
Vispilä
– munanvalkuaiset 4 - 5
– kerma 2
Viipalointi-, raastin- ja
soseutusterä 1 - 8
Ranskanperunaterä 1 - 2
Kaksinkertainen turvalukitus
Laite voidaan käynnistää vain kun sekä
peruskulho että kansi ovat oikein paikoil-
laan. Jos kansi avataan laitteen ollesa
toiminnassa moottori sammuu auto-
maattisesti. Käyttökytkin 3 jää tällöin
päällä-asentoon («I»), käännä se pois
päältä («O»-asentoon), jotta mootto -ria ei
myöhemmin käynnistetä vahin gossa.
Peruskulhon 6 ja kannen 7
asentaminen
1. Moottorin ollessa pois päältä aseta
peruskulho runko-osan kulhoalustalle
kohdistaen kulhossa ja runko-osassa 1
olevat nuolet (A). Käännä kulhoa
«function»-suuntaan niin pitkälle kuin se
menee.
A
1
2
2. Aseta haluttu työväline (katso eri osien
käyttöohjeet) kulhoon vetoakselin päälle
ja paina se niin alas kuin mahdol lista.
3. Laita kulhon kansi 7 paikoilleen koh-
distamalla kulhossa ja kannessa olevat
nuolet.
Käännä sitten kantta myötäpäivään
kunnes kannen uloke on rungon 1
turvalukon aukossa ja kansi napsahtaa
kuuluvasti paikoilleen (B).
B
click
click
1
2
5722010064_FP3010_S06-104.indd 46 04.02.14 08:35
47
Peruskulhon ja kannen
irrottaminen
Sammuta laite. Käännä kantta vastapäi-
vään ja nosta se pois. Käännä peruskul-
hoa «click»-suuntaan kunnes se on
nostettavissa irti.
Poistaessasi terän kulhosta tartu terään
varresta ja nosta se irti.
Varoitus: Terä on erittäin terävä!
Leikkuuterään 9 kuuluu suojus. Kun et
käytä terää, säilytä se suojuksessaan.
Puhdistus
Laite tulee sammutta ja pistoke irrottaa
pistorasiasta aina ennen puhdistusta.
Puhdista runko 1 ainoastaan kostealla
rievulla pyyhkien.
Kaikki osat voidaan pestä astianpesuko-
neessa. Vaikeasti puhistettavat kohdat
on hyvä puhdistaa lastalla tai harjalla
ennen pesemistä vedellä.
Värjäävät ruoka-aineet kuten porkkana
saattavat värjätä muoviosia. Poista
värjäymät ruokaöljyllä ennen osien pese-
mistä vedellä.
Älä käytä puhdistuksessa teräviä esi-
neitä.
Puhdista terät varovasti, ne ovat hyvin
terävät!
1. Vaivaaminen
Vaimaamiseen voidaan käyttää taikina-
koukkua q tai leikkuuterää 9. Parhain
tulos saavutetaan taikinakoukulla, joka
on suunniteltu erityisesti hiiva-, pasta-
ja voitaikinoiden tekoon.
Hiivataikina (leipä- tai pullataikina)
Enintään 500 g jauhoja
Nopeus 7, 1
1
/
2
minuuttia
Kaada jauhot peruskulhoon ja lisää muut
paitsi nestemäiset aineet. Lukitse kansi
7 paikoilleen. Valitse nopoeudeksi 7 ja
käynnistä laite. Lisää nestemäiset ainek-
set kaatamalla ne kannen syöttöaukosta
moottorin käydessä.
Sekoittaessasi taikinaa leikkuuterällä 9
älä lisää joukkoon rusinoita, manteleita
tai muita aineita, joita ei ole tarkoitus
hienontaa. Tällaiset ainekset tulee lisätä
käsin sekoittaen kun valmis taikina on
kaadettu pois kulhosta.
Pastataikina
Enintään 500 g jauhoja
Nopeus 7, 1
1
/
2
minuuttia
Kaada jauhot peruskulhoon ja lisää muut
paitsi nestemäiset aineet. Lisää tarvittava
määrä nestettä kannen syöttöaukosta
moottorin käydessä.
Älä lisää nestettä sen jälkeen kun taiki-
nasta on tullut kiinteää. Neste ei sekoitu
tällöin enää tasaisesti taikinaan.
Voitaikina
Enintään 500 g jauhoja
Nopeus 7, noin 1 minuutti
Kaada jauhot peruskulhoon ja lisää muut
aineet. Parheimman tuloksen saavutta-
miseksi voi ei saa olla liian pehmeää tai
liian kovaa.
Lukitse kansi 7 paikoilleen. Valitse
nopeudeksi 7 ja käynnistä laite.
Lopeta vaivaaminen pian sen jälkeen
kun taikinasta on tullut kiinteää. Muutoin
taikinasta tulee liian pehmeää.
2. Sekoittaminen
Käytä kakkutaikinoiden
(esim. sokerikakku-) sekoittamiseen
leikkuuterää 9
Taikinakoukku q ei sovellu kakkutaiki-
noiden sekoittamiseen. Käyttökerrat
viittaavat pitokytkimeen.
Enintään 500 g jauhoja
Kakkutaikina
(Kaksi tapaa) Nopeus / Aika
a) Vatkaa voi, sokeri
ja kananmunat
vaahdoksi, 6 / noin 1 min
Kaada juokkoon
maito a lisää 6 / noin 15 sek
jauhot pitokyt- 15 / ca. 10 - 15 x
kintä käyttäen. «»
b) Kaada kaikki muut
paitsi nestemäiset
aineet peruskulhoon
(ei kuitenkaan
rusinoita ym.)
ja vatkaa. 15 / noin 1 min
Lisää nestemäiset aineet kannen
syöttöaukosta moottorin käydessä.
Lisää lopuksi käsin sekoittaen rusinat
ja muut ainekset, jotka häävät koko-
nai siksi.
Sokerikakkutaikina Nopeus / Aika
Vatkaa kananmunat
ja tarvittaessa vesi
vaahdoksi 15 / noin 2 min
lisää sokeri ja
vatkaa hyvin. 15 / noin 4 min
Lisää varovasti
pitokytkintä kyättäen 8 / 5 x «»
kuivat aineet. 8 / 3 x «»
3. Soseuttaminen
Käytä leikkuuterää 9 keittojen ja
pirtelöiden ym. soseuttamiseen
Suurin kapasiteetti 2 litraa
Nopeus 10
(Muuton seos saattaa valua yli reunan)
Valmistaessasi pirtelöä paloittele hedel-
mät peruskulhoon. Lukitse kansi 7
paikoilleen. Soseuta ensin hedelmät
nopeudella 15 ja lisää sitten neste
nopeudella 10. Vaahdottaessasi maitoa
ota huomioon että sen tilavuus kasvaa.
5722010064_FP3010_S06-104.indd 47 04.02.14 08:35
48
Raaka-aine Enimmäis- Esivalmistelu Nopeus Käyttökytkimen Aika /
määrä asento käyttökerrat
Korput 4 neljänneksinä 15 l 45 sek
Jääpalat 28 kokonaisina 15 I 1 minuutti
Omenat 700 g neljänneksinä 8 I 15 sek
Suklaa 400 g paloina 15 I karkea 15 sek
(kova) hieno 30 sek
Kovaksi- 8 kokonaisina 6 8 x
keitetyt
kananmunat
Juusto 400 g 3 cm kuutioina 15 I 20 sek
(pehmeä)
Juusto (kova) 700 g 3 cm kuutioina 15 I 60 - 70 sek
Liha 700 g kuutioina 15 I 40 sek
Porkkanat 700 g paloina 15 I 10 sek
Sipulit 700 g neljänneksinä 15 10 - 13 x
4. Hienontaminen
Hienontaminen leikkuuterällä 9
Esimerkkejä peruskulhon käytlöstä
Valmistusajat ovat ohjeellisia. Tarvittava aika riippuu raaka-aineen laadusta, määrästä
ja halutusta hienousasteesta. Käyttökerrat (x) viittaavat pitokytkimeen.
Pilkontalaitteella pilkkominen t
Esimerkkejä teholeikkurin käytöstä
(suositeltava enimmäisvalmistusmäärä: 200 ml / 200 g)
Pienentäessäsi suuria paloja, käytä ensin pitokytkintä «» ja sitten suurinta nopeutta
kunnes haluttu hienousaste on saavutettu. Älä hienonna erittäin kovia raaka-aineita
kuten kahvipapuja tai muskottipähkinää.
Raaka-aine Suositel-
tava
määrä
Esivalmistelu/
valmistus
Nopeus
Käyttö-
kytkimen
asento
Aika /
käyttökerrat
Yrtit poista kannat 15 I 5 - 10 sek
Sipulit 1 neljänneksinä 6
5 x
Juusto (kova) 50 g paloina 15 I 45 sek
Pähkinät 50 g kokonaisina 15 I 30 sek
Salaattikastike hienonna yrtit
valmiiksi
7 I 5 - 10 sek
Majoneesi max.
1 muna
mix egg, seasoning,
sekoita muna,
mausteet, ja etikka,
lisää öljy nauhana
moottorin käydessä
15 I 60 sek
Vauvanruoka
(vihannekset/
hedelmät)
raakana tai
keitettynä,
ei kuumana
15 I 20 - 30 sek
Reseptiesimerkki
Kuivattuja hedelmiä vaniljahunajassa
(ohukaisten täytteeksi tai levitteeksi)
(käytä sekoitinkulhoa, nopeus: 15)
Jäähdytä jääkaapissa 500 g juoksevaa
hunajaa ja hienonnettuja kuivattuja
hedelmiä (250 g kuivattuja luumuja,
250 g kuivattuja viikunoita). Laita hunaja
ja kuivatut hedelmät sekoitinkulhoon ja
hienonna 20 sekuntia. Lisää sen jälkeen
250 ml vettä ja 3 tippaa vanilja-aromia.
Jatka hienontamista vielä 3 sekuntia.
Puhdistus
Ole varovainen puhdistaessasi leik-
kuuterää. Tartu siihen vain varresta.
Teholeikkuria ei voi pestä astianpesuko-
neessa. Pese se käsin lämpimällä
vedellä.
5722010064_FP3010_S06-104.indd 48 04.02.14 08:35
5. Viipaloiminen, raastaminen
ha soseuttaminen
Aseta tarvitsemasi terälevy terälevyn
pitimeen j napsauttamalla se kuvan
(C) osoittamalla tavalla paikoilleen.
Terä irrotetaan työntämällä pitimen ala-
puolella olevaa uloketa ylöspäin.
a
C
Aseta koottu työväline peruskulhon
käyttöakselille (D).
D
Lukitse kansi 7 paikoilleen. Valitse
nopeus ja lisää raaka-aineet kulhoon
kannen syöttöaukosta moottorin
ollessa sammutettuna. Moottori tulee
sammuttaa myös aineiden lisäämisen
ajaksi.
Älä koskaan kurota syöttöaukkoon
moottorin käydessä. Käytä raaka-ainei-
den lisäämiseen syöttöpaininta 8 (E).
Huomaa: pehmeitä tai kosteita raaka-
aineita käsitellessäsi lopputulos
on parempi kun käytät pienempää
nopeut ta. Kovat aineet vaativat suurem-
pia nopeuksia. Älä täytä kulhoa liian
täyteen.
E
1
2
49
Kun laite on tullut elinkaarensa
päähän, säästä ympäristöä äläkä
hävitä sitä kotitalousjätteiden
mukana. Hävitä tuote viemällä
se Braun-huoltoliikkeeseen
tai asianmukaiseen keräyspisteeseen.
Oikeudet muutoksiin pidätetään.
Hienoviipalointiterä – a q
Nopeus 1 - 2
Esimerkkejä sopivista raaka-aineista:
kurkku, kaali, raaka peruna, porkkana,
sipuli, retiisi.
Karkeaviipalointiterä – b l
Nopeus 1 - 2
Esimerkkejä sopivista raaka-aineista:
kurkku, kyssäkaali, raaka peruna, sipuli,
banaani, tomaatti, sienet, selleri.
Hienoraastinteräe – c m
Nopeus 3 - 6
Esimerkkejä sopivista raaka-aineista:
juusto (pehmeä tai puolikova), kurkku,
porkkana, raaka peruna, omena.
Karkearaastinterä – d n
Nopeus 3 - 6
Esimerkkejä sopivista raaka-aineista:
juusto (pehmeä tai puolikova), kurkku,
kyssäkaali, punajuuri, porkkana, raaka
peruna, omena, kaali.
Soseutusterä – e o
Nopeus 8 - 15
Esimerkkejä sopivista raaka-aineista:
raaka peruna, piparjuuri, parmesaani-
juusto.
6. Vatkaaminen vispilällä r
Nopeus / Aika
Sokerikakkutaikinoiden vatkaaminen
Enintään 280-300 g jauhoja
Vatkaa kananmunat
ja tarvittaessa vesi, 5 / noin 2 min
lisää sokeri 5 / noin 2 min
ja lopuksi varovasti
jauhot. 1 / noin 30 sek
Munanvalkuaisten vaahdottaminen
Vähimmäismäärä:
2 valkuaista 4 - 5 / noin 4 min
Enimmäismäärä:
6 valkuaista 4 - 5 / noin 4 min
Kerman vaahdottaminen
Vähim-
mäismäärä: 1,5 - 2 dl 2 / noin 1 - 2 min
Enim-
mäismäärä: 4 dl 2 / noin 3,5-4 min
Kerma vaahdottuu parhaiten jääkaap-
pikylmänä.
5722010064_FP3010_S06-104.indd 49 04.02.14 08:35
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103

Braun FP 3020 määrittely

Kategoria
Food processors
Tyyppi
määrittely