Kenwood FS620 Ohjekirja

Kategoria
Ovens
Tyyppi
Ohjekirja

Tämä käsikirja sopii myös

ennen kuin ryhdyt käyttämään
tätä Kenwood-kodinkonetta
Lue nämä ohjeet huolella ja säilytä
ne myöhempää tarvetta varten.
Poista pakkauksen osat ja
mahdolliset tarrat.
turvallisuus
koneen turvallisuus
Kone tuottaa polttavaa höyryä, joka
voi aiheuttaa palovammoja.
Kantta avatessasi varo ulos tulevaa
höyryä - se polttaa.
Ole varovainen käsitellessäsi konetta:
kaikki neste, tiivistynyt vesi tai
höyrystin on erittäin kuuma. Käytä
patakintaita.
Älä koskaan anna virtajohdon
roikkua, sillä lapsi voi tarttua siihen.
Älä koskaan käytä vioittunutta
höyrykeitintä. Vie se tarkastettavaksi
tai korjattavaksi: katso ohjeet
kohdasta ‘huolto ja
käyttökysymykset’.
Älä aseta höyrykeitintä, virtajohtoa tai
pistoketta veteen – voit saada
sähköiskun. Pidä säätimet puhtaina
ja kuivina.
Irrota höyrykeittimen pistoke
pistorasiasta, jos höyrykeitin ei ole
käytössä.
Älä koskaan aseta höyrykeitintä tai
sen osia liedelle tai uuniin.
Älä koskaan siirrä höyrykeitintä, jos
sen sisällä on jotakin kuumaa.
Tätä laitetta ei ole tarkoitettu
sellaisten henkilöiden käyttöön, joilla
ei ole täysin normaalia vastaavat
fyysiset tai henkiset ominaisuudet
(mukaan lukien lapset), jos heidän
turvallisuudestaan vastaava henkilö
ei ole opastanut heitä käyttämään
laitetta tai jos heitä ei valvota.
Lapsia tulee pitää silmällä sen
varmistamiseksi, että he eivät leiki
laitteella.
Käytä laitetta ainoastaan sille
tarkoitettuun kotitalouskäytöön.
Kenwood-yhtiö ei ole
korvausvelvollinen, jos laitetta on
käytetty väärin tai näitä ohjeita ei ole
noudatettu.
ruoan turvallisuus
Kypsennä liha, siipikarja, kala ja
äyriäiset perusteellisesti. Älä
kypsennä niitä niiden ollessa
jäätyneitä.
Jos käytät useampaa höyrytysastiaa
samaan aikaan, laita liha, kana tai
kala alemmalle tasolle, jotta
lihasnesteet eivät pääse valumaan
ruoan päälle.
Älä lämmitä kypsennettyä riisiä
höyrykeittimessä.
ennen liittämistä
verkkovirtaan
Varmista, että laitteen pohjassa
esitetty jännite vastaa käytettävän
verkkovirran jännitettä.
Höyrykeitin täyttää Euroopan
talousyhteisön direktiivin 89/336/EEC
vaatimukset.
ennen ensimmäistä
käyttökertaa
1 Kun höyrykeitin on koottu ja sen
säiliössä on vettä, käytä sitä 5–10
minuuttia, jotta laite huuhdellaan
ennen sen käyttämistä.
2 Pese osat: katso ohjeet kohdasta
"hoito ja puhdistus"
59
Suomi
Ennen ohjeiden lukemista taita etusivu auki kuvien esiinsaamiseksi
tutustu Kenwood
höyrykeittimeen
kansi
riisikulho
irrotettava kori
korit
vesisäiliö
nesteen tippumusalusta
höyrynohjain
Irrotettava vesisäiliö
jalusta
tehostuspainike
ajastimen neonvalo
ajastin
veden loppumisen merkkivalo
uudelleenlämmityspainike
höyrykeittimen käyttö
Älä käytä höyrykeitintä seinän
vieressä tai kaapin alapuolella, sillä
höyry voi vahingoittaa pintoja.
Mausta ruoka vasta valmistuksen
jälkeen. Jos mausteet pääsevät
veteen, ne voivat vaurioittaa
keittimen kuumennuselementtiä.
Katso ruokien ‘valmistusohjeet’
sivuilta 63 - 64.
Täytä säiliö vedellä:
1 Nosta vesisäiliö irti ja täytä kylmällä
vedellä. Aseta vesisäiliö paikalleen ja
paina sitä.
tai
2 Aseta vesisäiliö paikalleen ja kaada
siihen kylmää vettä.
Tarkista, että vettä on korkeintaan
Max-merkintään saakka.
Suodatettu vesi on parasta, koska
se vähentää kalkkikiven
muodostumista ja pidentää siten
höyrykeittimen kestoikää ja
tehokkuutta (Kenwoodin
vesisuodattimia on saatavissa).
Älä lisää veteen mitään (ei edes
suolaa tai pippuria), sillä mausteet
voivat vaurioittaa keittimen
kuumennuselementin.
Jos vesi käy vähiin kypsentämisen
aikana, voit lisätä sitä. Vedä
vedentäyttöalusta ulos ja lisää uutta
vettä. Älä täytä vettä liikaa.
Jos vesisäiliö tyhjenee käytön aikana,
veden loppumisen merkkivalo syttyy
ja höyrykeittimestä kuuluu
äänimerkki.
3Aseta nesteenkerääjä vesisäiliön
päälle.
4 Aseta irrotettavat korit paikoilleen ja
kiinnitä ylin koreihin (ne ovat
keskenään vaihtokelpoisia). Lisää
ruoka.
5 Pinoa höyrytysastiat alustalle siten,
että pienimmällä numerolla varustettu
astia on pohjalla ja suurimmalla
numerolla varustettu päällä .
(Numerot on merkitty
höyrytysastioiden kahvoihin.)
riisikulhon käyttö
Pane vesi ja riisi riisikulhoon. Pane
riisikulho höyrytysastiaan. (Voit
halutessasi kypsentää jotakin myös
muissa höyrytysastioissa.)
6 Laita kansi paikoilleen, työnnä
laitteen pistoke pistorasiaan ja säädä
ajastin. Merkkivalo syttyy ja höyryä
alkaa pian syntyä.
tehostuspainike
Tehostuspainikkeen painaminen
heti höyrykeittimen käynnistämisen
jälkeen lisää tehoa, joten höyrykeitin
lämpiää nopeammin. Tällöin syttyy
merkkivalo. Tehostus on käytössä
noin 5 minuuttia. Höyrykeitin jatkaa
sen jälkeen toimintaansa normaalilla
teholla. Jos tehostuspainiketta ei
paineta, höyrykeitin toimii
vakioteholla koko kypsentämisen
ajan.
7 Kun aika on kulunut umpeen, kello
hälyyttää. Merkkivalo sammuu ja
höyrykeitin kytkeytyy pois päältä
automaattisesti.
60
uudelleenlämmityspainike
Hieman jäähtynyt ruoka voidaan
lämmittää uudelleen kypsennyksen
päätyttyä. Jos säiliössä on vettä,
paina . Merkkivalo syttyy ja
höyrykeitin tuottaa höyryä noin 5
minuutin ajan.
8 Käytön jälkeen irrota pistoke
pistorasiasta ja puhdista laite.
vihjeitä
Vedeksi tiivistynyt höyry valuu
ylemmästä höyrytysastiasta
alempaan, joten varmista, että
valmistamasi ruoan maut sopivat
yhteen.
Nesteenkerääjään valunut neste sopii
hyvin keiton tai liemen
valmistukseen. Muista kuitenkin olla
varovainen, sillä neste on hyvin
kuumaa.
Voit käyttää sisäastiaa mihin tahansa
nesteessä kypsentämiseen (esim.
kasviksien valmistamiseen
kastikkeissa tai kalan keittämiseen).
Jätä ruokapalasten väliin raot.
Valmistaessa suuria määriä sekoita
valmistuksen puolivälissä.
Pienet määrät kypsyvät nopeammin
kuin suuret.
Samankokoiset ainekset kypsyvät
tasaisesti.
Tavallisen uunin tapaan voit lisätä
ruoka-aineita valmistusvaiheessa.
Jos jonkin ruoka-aineen
kypsymisaika on lyhyempi, lisää se
myöhemmin.
Jos nostat kantta, höyryä pääsee
karkaamaan ja kypsymisaika pitenee.
Ruoan kypsyminen jatkuu, kun
höyrykeitin kytkeytyy pois päältä.
Nosta kypsä ruoka välittömästi pois
keittimeltä.
Sivujen 63 - 64 keittoajat ovat
ohjeellisia aikoja, kun ruoka
kypsytetään alemmassa
höyrytysastiassa. Mitä korkeammalla
tasolla ruoka on, sitä hitaammin se
kypsyy. Lisää kypsymisaikaan 5-10
minuuttia, jos se kypsennetään
ylemmällä tasolla. Tarkista, että
ruoka on täysin kypsää ennen sen
nauttimista.
Jos ruoka ei ole täysin kypsynyt,
aseta aika uudelleen. Voit joutua
lisäämään samalla vettä.
perushuolto
Ennen puhdistamista katkaise aina
virta, irrota pistoke pistorasiasta ja
anna koneen osien jäähtyä.
Älä koskaan upota höyrykeittimen
alustaa veteen tai anna virtajohdon
tai pistokkeen kastua.
alustan puhdistaminen
Pyyhi kostealla kankaalla ja kuivaa.
kaikki muut osat
Pese lämpimässä
pesuaineliuoksessa ja kuivaa.
Pinoa höyrytysastiat säilytystä varten
sisäkkäin siten, että alimmaisena on
suurimmalla numerolla varustettu
astia ja päällimmäisenä astia numero
1 .
kalkin poistaminen
Tästä laitteesta on poistettava kalkki
aina 30 käyttökerran jälkeen tai
kerran kuukaudessa sen mukaan,
kumpi aikaraja saavutetaan
nopeammin.
1 Kaada vesisäiliöön 200 ml
keittiökoneille tarkoitettua
kalkinpoistoainetta ja täytä vesisäiliö
MAX-merkkiin saakka vedellä (noin
800 ml).
2 Kiinnitä nesteenkerääjä, yksi
höyrytysastia ja kansi.
3 Kytke pistoke pistorasiaan, käynnistä
laite ja anna höyrykeittimen toimia 5
minuuttia.
61
4 Katkaise laitteesta virta ja irrota
pistoke pistorasiasta. Jätä laite
käyttämättömäksi yön yli.
5Tyhjennä laite ja kaada
kalkinpoistoneste pois.
6 Pese irrotettava vesisäiliö,
nesteenkerääjä, kori ja kansi
lämpimällä vedellä ja pesuaineella.
Kuivaa lopuksi.
7 Täytä vesisäiliö raikkaalla vedellä,
aseta osat paikoilleen ja anna laitteen
toimia 5 minuuttia. Tyhjennä jäljelle
jäänyt vesi ja kaada se pois.
8 Pese vesisäiliö, nesteenkerääjä, kori
ja kansi lämpimällä vedellä ja
pesuaineella.
9 Laite on nyt valmis käytettäväksi.
huolto ja asiakaspalvelu
Jos virtajohto vaurioituu, se on
turvallisuussyistä vaihdettava.
Vaihtotyön saa tehdä KENWOOD tai
KENWOODIN valtuuttama
huoltoliike.
Jos tarvitset apua
laitteen käyttämisessä tai
laitteen huolto- tai korjaustöissä,
ota yhteys laitteen ostopaikkaan.
62
valmistusohjeet
Nämä kypsennysajat ovat vain ohjeellisia. Tehostustoiminto lyhentää
kypsennysaikaa 5–10 minuuttia.
Katso kohdat ‘ruoan turvallisuus’ sivulta 58 ja ‘vihjeitä’ sivulta 59.
vihannekset
Puhdista vihannekset ennen valmistamista. Poista kannat ja kuori halutessasi.
* Kun haluat keittää kananmunia, aseta ne höyrytysastian pohjassa oleviin
munanpitimiin.
63
vihannes määrä valmistelu minuutit
Parsa 454 g Puhdista 15
Vihreät pavut 454 g Puhdista 15-20
Ruusupavut 454 g Puhdista ja paloittele 15-20
Parsakaali 454 g Leikkaa kukinnot 20
Ruusukaali 454 g Puhdista ja leikkaa
kanta pois 25
Kaali 1 pieni Suikaloi 25
Porkkana 454 g Paloittele 20
Kukkakaali 1 keskikok. Leikkaa kukinnot 20-25
Kesäkurpitsa 454 g Paloittele 15
Lehtiselleri 1 kokonainen Paloittele 15
Purjo 3-4 Paloittele 15
Sokeriherne 227 g Puhdista 15
Herkkusienet 454 g Pyyhi 10
Palsternakka 454 g Kuutioi tai paloittele 15
Herneet 454 g Irrota paloista 15
Uudet perunat 454 g Pyyhi 30-40
kananmuna valmistelu minuutit
Keittäminen* tai Käytä uppomuniin 10-15, pehmeä
uppokeittäminen kuppia tai pientä 15-20, kova
kohokasvuokaa
valmistusohjeet jatkuu
linnut ja kala
Älä täytä höyrytysastioita liian täysiksi.
viljat ja jyvät
Sisäastiaan voit laittaa erimakuisia kypsennysnesteitä, kuten viiniä, liha- tai
kasvislientä. Astiaan voit lisätä mausteita, hienonnettua sipulia, persiljaa,
manteleita tai pilkottuja sieniä. Muista täyttää vesisäiliö vaikka käytät sisäastiaa.
64
ruoka määrä minuutit huomautuksia
Broileri, 4-5 30 Höyrytä läpikypsäksi
luuttomat rintapalat ja mureaksi
Simpukat 454 g 10 Höyrytä kunnes
aukeavat
Katkaravut, keskikok. 454 g 10 Höyrytä vaaleanpunai-siksi
Kala, file 227 g 10-20 Höyrytä kunnes murenee
Kala, pala 2,5 cm 15-20 Höyrytä kunnes murenee
paksu
Kala, kokonainen 340 g 15-20 Höyrytä kunnes murenee
Hummerin pyrstöt 2-4 20 Höyrytä punaisiksi
Sinisimpukat 454g 15 Höyrytä kunnes aukeavat
Osterit 6 15 Höyrytä kunnes aukeavat
Kampa-Simpukat 227 g 15 Höyrytä kunnes kuumia ja
pehmenneitä
ruoka määrä riisikulhoon minuutit
lisättävä neste
Pitkäjyväinen 100 g 125 ml 25
riisi (esim. 200 g 250 ml 30
Basmati, pikariisi) 300 g 375 ml 35
Täysjyväriisi 100 g 125 ml 40
200 g 250 ml 45
300 g 375 ml 50
Kuskus 200 g 150 ml 15-20
lämmintä vettä
Puuro 75 g 450 ml maitoa/ 40 (sekoita
vettä puolivälissä)
Riisipuuro, 75 g 25 g sokeria 80 (60 min.
makea puuroriisiä ja 375-500 ml jälkeen
maitoa ja säädä sekoita
ajastin uudelleen.
Lisää vettä jos
tarpeellista.)
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105

Kenwood FS620 Ohjekirja

Kategoria
Ovens
Tyyppi
Ohjekirja
Tämä käsikirja sopii myös