36
PRINCESS-OHJEITA
- Älä käytä laitetta, jos se on vioittunut, vaan toimita se huoltopalveluumme.
- Jos verkkojohto on vioittunut, sen vaihtaminen on riskien välttämiseksi annettava valmistajan, sen
huoltopalvelun tai vastaavan henkilön tehtäväksi.
- Laitteessa on lämpösulake. Jos termostaatti vioittuu, niin että syntyy ylikuumenemisvaara, virta
katkeaa automaattisesti. Toimita laite tällöin huoltopalveluun.
FRITEERAUS
LAITTEEN KÄYTTÖ
- Avaa kansi painamalla lämpötilanvalitsimen vieressä olevaa painiketta.
- Puhdista laite ennen ensimmäistä käyttökertaa perusteellisesti kuumalla vedellä, jossa on hieman
astianpesuainetta. Varo, että sähköosa ei joudu kosketuksiin veden kanssa.
- Huuhtele puhtaalla vedellä ja kuivaa laite huolellisesti.
- Kaada laitteeseen rasvaa tai kasviöljyä. Jos käytät kiinteää rasvaa, leikkaa se ensin palasiksi ja säädä
lämpötilanvalitsin 90ºC-asteeseen, kunnes rasva on kokonaan sulanut.
- Öljyn pinnan on oltava aina alimman (min) ja ylimmän (max) pinnankorkeuden osoittimen välissä, +/- 1 L.
- Säädä lämpötilanvalitsin haluamaasi lämpötilaan. Katso friteerauskeittimen etupuolella olevaa
lämpötilataulukkoa.
- Merkkivalo sammuu, kun valittu lämpötila on saavutettu.
- Kun merkkivalo sammuu, laske ensin tyhjä kori öljyyn. Se estää ruoka-aineiden tarttumisen kiinni.
- Aseta friteerattavat ainekset koriin. Parhaan tuloksen saamiseksi ainekset on pantava koriin kuivina.
- Laske kori keittimeen irrotettavan kädensijan avulla. Irrota sen jälkeen kädensija korista.
HUOM.: tarkista, että kädensija on kiinnitetty koriin hyvin, jotta se ei irtoa ranskanperunoita ravistettaessa.
- Laske kori hitaasti rasvaan voimakkaan poreilun välttämiseksi.
- Nosta friteerausajan päätyttyä kori jälleen ylös ja ripusta se keittimessä olevaan koukkuun öljyn valutta-
miseksi.
- Irrota pistotulppa pistorasiasta.
- Huuhtele kädensija ja kori käytön jälkeen ja kuivaa ne perusteellisesti.
- Kun friteerauskeitin on kokonaan jäähtynyt, voit laittaa korin takaisin keittimeen ja varastoida laitteen.
Laita friteerauskeitin säilöön kansi suljettuna kuivaan ja pimeään paikkaan. Voit jättää öljyn ja korin
keittimeen.
FRITEERAUSVINKKEJÄ
- Käytä parhaan tuloksen saamiseksi suositeltua öljyä tai rasvaa. Ei ole suotavaa käyttää erilaisia öljyjä
sekaisin.
- Vaihda öljy tai rasva säännöllisesti, varsinkin jos sen väri tummenee tai se on likaantunut tai jos
muodostuu liikaa vaahtoa. Puhdista keittimen sisäpuoli joka kerta vaihdon yhteydessä.
- Jokainen pitkäaikainen kuumennuskerta heikentää öljyn ja rasvan laatua. Kytke laite toiminnasta
jokaisen käyttökerran jälkeen.
- Hyvän tuloksen saamiseksi on parempi olla friteeraamatta suuria määriä yhdellä kertaa.
- Käytä enintään 300 g ranskanperunoita öljylitraa kohti.
- Käytä pakasteita enintään 200 g, koska ne jäähdyttävät öljyn nopeasti. Ravista pakasteita pesualtaan
päällä liian jään poistamiseksi.
- Jos käytät ranskanperunoihin tuoreita perunoita, kuivaa ne pesun jälkeen, jotta öljyyn ei pääse
sekoittumaan vettä.
- Friteeraa ranskanperunat kahdessa eri vaiheessa. Friteeraa ensimmäisellä kerralla (esikypsennys) 5-10
minuuttia 170ºC-asteessa ja toisella kerralla (lopullinen kypsennys) 2-4 minuuttia 190ºC-asteessa.
Valuta hyvin ennen tarjoilua.
- Älä friteeraa liian paljon ruokaa yhdellä kertaa. Laita aineksia vain kerros korin pohjalle, jotta öljyn
lämpötila ei laske. Muuten aineksiin imeytyy enemmän rasvaa.
- Noudata annettua friteerausaikaa.
- Älä lisää ruoka-aineisiin suolaa ennen friteerausta tai friteerauksen aikana, vaan vasta
sitten, kun olet tyhjentänyt korin. Suola ja vesi pilaavat öljyn.
- Anna ruoan valua hyvin ja painele sitä talouspaperilla liian rasvan poistamiseksi.
- Nauti ruoka heti kun se on valmis. Jos ruokaa on pidettävä jonkin aikaa lämpimänä, älä
laita sitä kannelliseen kulhoon. Kondensoituminen estää ruoan pysymisen rapeana. On
parempi pitää ruoka uunissa.