Vihjeitä ja neuvoja
VAROITUS!
Lue turvallisuutta koskevat
luvut.
Taulukoissa mainitut
lämpötilat ja paistoajat ovat
ainoastaan suuntaa antavia.
Lämpötila ja paistoaika
riippuvat reseptistä sekä
käytettyjen ainesten
laadusta ja määrästä.
Ruoanlaittoon liittyviä
suosituksia
Uunisi voi paistaa eri tavalla kuin entinen
uunisi. Alla olevat taulukot sisältävät
suositellut lämpötilat, kypsennysajat ja
kannatintasot eri ruokalajeihin.
Jos taulukosta ei löydy reseptiisi sopivia
asetuksia, voit soveltaa jonkin
samantyyppisen paistoksen asetuksia.
Muita suosituksia on saatavilla
ruoanvalmistustaulukoista
verkkosivustollamme. Tarkista uunin
tuotenumero (PNC) etukehyksessä
olevasta arvokilvestä ruoanlaittovinkkien
löytämiseksi.
Neuvoja uunin erityisiin
toimintoihin
Lämpimänä pito
Toiminto mahdollistaa ruoan
säilyttämisen lämpimänä. Lämpötila
säätyy automaattisesti arvoon 80 °C.
Lautasten lämmitys
Toiminto mahdollistaa lautasten ja
astioiden lämmittämisen ennen tarjoilua.
Lämpötila säätyy automaattisesti arvoon
70 °C.
Aseta lautaset ja astiat tasaisesti
päällekkäin uunin ritilälle. Käytä
ensimmäistä kannatintasoa. Vaihda
niiden paikkaa, kun lämmitysajasta on
kulunut puolet.
Taikinan nostatus
Toiminto mahdollistaa hiivataikinan
kohottamisen. Aseta taikina suureen
astiaan. Käytä ensimmäistä
kannatintasoa. Aseta toiminto: Taikinan
nostatus ja kypsennysaika.
Sulatus
Poista pakkausmateriaalit ja aseta ruoka
lautaselle. Älä peitä ruokaa, muutoin
sulatusaika voi olla pitempi. Käytä
ensimmäistä kannatintasoa.
SousVide-ruoanlaitto
Tämä toiminto käyttää normaalia
alhaisempia kypsennyslämpötiloja.
SousVide-ruoanlaitto Suositukset
Käytä laadukkaita, tuoreita ja raakoja
aineksia. Puhdista ruoka aina ennen sen
kypsentämistä. Käytä raakoja
kananmunia varoen.
Alhaiset lämpötilat sopivat ainoastaan
sellaisille ruoka-aineksille, jotka voidaan
nauttia raakana.
Älä kypsennä ruokaa pitkään käyttäessä
alle 60 °C lämpötilaa.
Keitä alkoholia sisältävät ainekset ennen
niiden pakkaamista tyhjiöön.
Aseta tyhjiöpussit vierekkäin ritilän
päälle.
Voit säilyttää kypsennettyjä
elintarvikkeita jääkaapissa 2-3 päivää.
Jäähdytä elintarvikkeet nopeasti
(jääastiassa).
Älä käytä tätä toimintoa jäljelle jääneiden
ruokien lämmittämiseen.
Tyhjiöön pakkaaminen
Käytä ainoastaan Sous Vide -
kypsennykseen suositeltuja tyhjiöpusseja
ja tiivistyslaitetta. Ainoastaan kyseinen
tiivistyslaite voi pakata nesteitä tyhjiöön.
Älä käytä tyhjiöpusseja uudelleen.
Aseta suurin tyhjiöaste nopeampia ja
parempia tuloksia varten.
2