ajan. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja
muskottipähkinällä ja anna kiehua noin
10 minuuttia ilman kantta. Voitele iso
suorakaiteen muotoinen paistovuoka 1
ruokalusikallisella voita. Levitä
lasagnelevyt, jauhelihakastike, Béchamel-
kastike ja keskenään sekoitetut juustot
vuokaan vuorotellen kerroksittain. Laita
päällimmäiseksi Béchamel-kastikekerros
ja ripottele juustoraaste sen päälle. Laita
loput voista nokareina paistoksen
pinnalle.
• Paistoaika (min): 55
• Kannatintaso: 1
5.7 Moussaka:
8-10 henkilölle.
Ainekset:
• 1 sipuli, silputtu
• oliiviöljyä
• 1,5 kg jauhelihaa
• 1 tölkki tomaattimurskaa (400 g)
• 50 g juustoraastetta
• 4 tl korppujauhoja
• suolaa ja pippuria
• kanelia
• 1 kg perunoita
• 1,5 kg munakoisoja
• voita paistamiseen
Bechamel-kastikkeen ainekset:
• 75 g voita
• 50 g vehnäjauhoja
• 600 ml maitoa
• suolaa, pippuria ja muskottipähkinää
Muut ainekset:
• 150 g juustoraastetta
• 4 rkl korppujauhoja
• 50 g voita
Valmistustapa:
Kuullota silputut sipulit oliiviöljyssä, lisää
jauheliha ja ruskista sekoittaen. Lisää
tomaattimurska, emmentalraaste ja
korppujauhot, sekoita hyvin ja kiehauta.
Mausta suolalla, pippurilla ja kanelilla ja
poista pannu liedeltä. Kuori perunat ja
leikkaa ne 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi,
pese sitten munakoisot ja leikkaa nekin 1
cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuivaa kaikki
viipaleet talouspaperilla. Ruskista
pannussa, käytä runsaasti voita. Valmista
sillä välin Béchamel-kastike: Sulata voi
pannussa, lisää jauhot ja paista koko ajan
sekoittaen, kunnes jauhot ovat
kullanruskeat. Lisää maito joukkoon
vähitellen sekoittaen kastiketta koko
ajan. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja
muskottipähkinällä ja anna kiehua noin
10 minuuttia ilman kantta. Aseta
perunaviipaleet voidellun uunivuoan
pohjalle, ripottele juustoraastetta päälle.
Aseta kerros munakoisoja perunoiden
päälle. Levitä munakoisojen päälle kerros
jauhelihaa. Levitä jauhelihan päälle
Bechamel-kastiketta. Levitä toinen kerros
perunoita, munakoisoja ja jauhelihaa.
Viimeisen kerroksen tulee olla Bechamel-
kastiketta. Levitä päälle kerros
juustoraastetta ja sitten korppujauhoja.
Sulata voi ja kaada se moussakan päälle.
• Paistoaika (min): 60
• Kannatintaso: 1
5.8 Makaronivuoka:
2-4 henkilölle.
Ainekset:
• 1 litra vettä
• suolaa
• 250 g tagliatelle-pastaa
• 250 g keittokinkkua
• 20 g voita
• 1 nippu persiljaa
• 1 sipuli
• 100 g voita
• 1 kananmuna
• 250 ml maitoa
• suolaa, pippuria ja muskottipähkinää
• 50 g parmesaaniraastetta
Valmistustapa:
Kiehauta suolattu vesi. Lisää kiehuvaan
veteen tagliatellet ja anna niiden kiehua
noin 12 minuutin ajan. Valuta vesi pois.
Leikkaa kinkku kuutioiksi. Kuumenna voi
pannussa. Silppua persilja, kuori ja
silppua sipulit. Kuullota kumpaakin
paistinpannussa. Voitele uunivuoka voilla.
Sekoita nauhamakaronit, kinkku ja
kuullotettu persilja ja sipulit.Laita seos
vuokaan. Sekoita kananmunat ja maito,
mausta suolalla, pippurilla ja
muskottipähkinällä.Kaada seos pastan
joukkoon. Levitä parmesaania vuokaan.
• Paistoaika (min): 45
• Kannatintaso: 1
SUOMI
11