Melissa 646-034 Ohjekirja

Luokka
Mincers
Tyyppi
Ohjekirja
JOHDANTO
Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen lihamyllyn käyttöönottoa,
niin hyödyt enemmän uudesta lihamyllystäsi. Suosittelemme
lisäksi käyttöohjeen säilyttämistä, jos lihamyllyn toimintoja pitää
myöhemmin tarkistaa.
- Ennen lihan jauhamista tulee varmistaa, ettei lihassa ole
jäljellä yhtään luita, rustoja eikä kamaraa.
- Rouhittaessa pähkinöitä laitetaan vain muutama pähkinä
kerralla syöttölautaselle ja odotetaan, että syöttöruuvi on
kerännyt ne kaikki ennen uusien pähkinöiden laittamista.
- Ota pistoke aina pistorasiasta: ennen kuin osia laitetaan
paikoilleen tai irrotetaan - käytön jälkeen - ennen
puhdistusta.
- Käytä aina laitteeseen kuuluvaa syöttöpaininta. Sormia tai
työkaluja ei saa missään tapauksessa työntää
syöttöaukkoon.
-Varoitus – terä on erittäin terävä. Sitä tulee käsitellä
varovaisuudella niin käytön aikana kuin sitä puhdistettaessa.
-Varmista, että lisäosat ovat kunnolla kiinnitetyt ennen laitteen
käynnistämistä.
- Moottoriosa, johto tai pistoke eivät saa kastua, jotta
vältetään sähköiskut.
-Vaurioitunutta lihamyllyä ei saa koskaan käyttää. Tarkistuta
tai korjauta se valtuutetulla korjaajalla.
- Käytä vain laitteen mukana tulleita lisäosia.
- Johtoa ei saa koskaan jättää roikkumaan, ettei lapsi tartu
siihen.
- Tämä lihamylly ei ole tarkoitettu pienten lasten tai heikkojen
henkilöiden käytettäväksi ilman valvontaa.
- Laite tulee pitää lasten ulottumattomissa. Kaikissa tilanteissa
tulee varmistaa, etteivät pienet lapset pääse leikkimään
laitteen kanssa.
- Tämä lihamylly ei ole tarkoitettu kaupalliseen käyttöön.
ENNEN PISTOKKEEN KYTKEMISTÄ PISTORASIAAN
Varmista, että sähköverkon jännite vastaa laitteen pohjassa
olevia tyyppitietoja.
ENNEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖKERTAA
1 Poista kaikki pakkausmateriaalit.
2 Pese osat: ks. 'puhdistus'.
Asenna terä ja reikälevyt melko tiukalle, käytä lihamyllyä kaksi
minuuttia jokaisen reikälevyn kanssa tyhjänä. Poista terä ja
reikälevyt, huuhtele ja laite on valmis käyttöön.
Huomautus: kun asennat terän ja reikälevyt varsinaista käyttöä
varten, älä asenna niitä tiukalle.
1. Moottoriosa
2. Lisälaiteistukka
3. Lukitusruuvi
4. Käynnistys/katkaisupainike
5. Kiinnitysrengas
6. Reikälevyt: hieno, puolikarkea, karkea
7. 4-siipinen terä
8. Syöttöruuvi
9. Lihamyllyn runko
10. Alusastia
11. Syöttöpainin
12. Kebbe-lisävaruste
13. Kakkulevy
14. Makkarasuppilo
KOKOAMINEN
Aseta syöttöruuvi lihamyllyn rungon sisään.
Aseta 4-siipinen terä paikalleen – siipien tulee kääntyä ulospäin.
Varmista, että terä on kunnolla paikallaan, sillä muuten lihamylly
saattaa vaurioitua.
Laita reikälevy paikalleen. Aseta reikälevyn kolo rungossa
olevaan tappiin.
Hienoon jauhatukseen tarkoitettua levyä käytetään raa'an lihan,
kalan, pienten pähkinöiden tai kypsennetyn lihan (esim. keitetyn
kinkun) jauhamiseen.
Puolikarkeaan ja karkeaan jauhatukseen tarkoitettua levyä
käytetään raa'an lihan, kalan, suurempien pähkinöiden,
vihannesten, kovien juustojen tai appelsiinin- ja sitruunankuoren
jauhamiseen.
Laita kiinnitysrengas paikalleen, mutta älä kiristä sitä liikaa.
11
FI
1
4
3
2
11
14
13
6
12
9
7 8
10
5
NÄIN KÄYTÄT LIHAMYLL
Avaa lukitusruuvi kääntämällä sitä vastapäivään ja aseta lisälaite
istukkaan.
Käännä sitä kumpaankin suuntaan, kunnes se lukkiutuu
paikoilleen. Käännä sitten lukitusruuvia myötäpäivään, jotta
lisälaite kiinnittyy paikalleen.
Kiristä kiinnitysrengas käsin. Laita syöttölautanen paikalleen.
Laita alusastia lihamyllyn alle niin, että jauhettu ruoka putoaa
siihen.
Pakastetut ruokatarvikkeet tulee sulattaa kunnolla ennen
jauhamista.
Leikkaa liha 2,5 cm:n suikaleiksi.
Käynnistä kone painamalla painikkeesta. Työnnä lihaa
syöttöpainimella myllyyn pala kerrallaan. Älä työnnä liian
voimakkaasti. Se saattaa vahingoittaa lihamyllyä.
Sammuta kone katkaisupainikkeesta. Lihamylly pitää sammuttaa,
jos se pysähtyy tai jää jumiin käytön aikana.
MAKKARASUPPILO
Pohjalevy
Suutin
Tämän suuttimen kanssa tulee käyttää siansuolta. Makkaroita voi
myös valmistaa kuorettomina eli niitä voi kieritellä
korppujauhoissa tai suolalla ja pippurilla maustetussa
vehnäjauhoseoksessa ennen paistamista tai keittämistä.
NÄIN KÄYTÄT MAKKARASUPPILOA
Jos makkaranvalmistukseen käytetään suolia, niiden tulee ensin
liota kylmässä vedessä 30 minuuttia.
Avaa lukitusruuvi kääntämällä sitä vastapäivään ja aseta lisälaite
istukkaan.
Käännä sitä kumpaankin suuntaan, kunnes se lukkiutuu
paikoilleen. Käännä sitten lukitusruuvia myötäpäivään, jotta
lisälaite kiinnittyy paikalleen.
Aseta syöttöruuvi lihamyllyn rungon sisään.
Aseta pohjalevy paikalleen – aseta levyn kolo rungossa olevaan
tappiin.
Käytettäessä suolia avaa ne juoksevan veden avulla. Aseta
valitsemasi suutin juoksevan vesihanan alle ja vedä suoli
suuttimen päälle.
Aseta suutin lihamyllyyn ja kiristä se kiinnitysrenkaalla.
Laita syöttölautanen paikalleen.
Käynnistä kone. Työnnä lihaa syöttöpainimella myllyyn.
Älä työnnä liian voimakkaasti - se saattaa vahingoittaa lihamyllyä.
Irrota suolta suuttimesta sitä mukaa kun se täyttyy. Älä täytä
suolta liian täyteen. Kierrä suolta säännöllisesti muodostaaksesi
haluamasi pituisia makkaroita.
Sianlihamakkararesepti
100 g kuivaa vaaleaa leipää
600 g vähärasvaista sianlihaa suikaleina
1 vatkattu muna
5 ml (1 tl) yrttisekoitusta
suolaa ja pippuria
1. Liota leipää vedessä. Purista ylimääräinen vesi pois.
2. Jauha sianliha astiaan.
3. Lisää muut aineet ja vaivaa kunnolla.
4. Taikinasta voi nyt valmistaa makkaraa (ks. yllä).
5. Paista makkaroita pannulla, uunissa tai grillissä, kunnes ne
ovat kullanruskeita.
KEBBE-LISÄVARUSTE
Reikälevy
Kartio
Kebbe on upporasvassa paistettu lampaanlihasta ja bulgur-
vehnästä valmistettu käärö, jossa on täytteenä jauhelihaa. Se on
perinteinen Lähi-idän alueen ruoka.
Näin käytät kebbe-lisävarustetta
1. Avaa lukitusruuvi kääntämällä sitä vastapäivään ja aseta
lisävaruste istukkaan.
2. Käännä sitä kumpaankin suuntaan, kunnes se lukkiutuu
paikoilleen. Käännä sitten lukitusruuvia myötäpäivään, jotta
lisälaite kiinnittyy paikalleen.
3. Aseta syöttöruuvi lihamyllyn rungon sisään.
4. Laita reikälevy paikalleen. Aseta reikälevyn kolo rungossa
olevaan tappiin.
5. Aseta kartio paikalleen.
6. Kiristä kiinnitysrengas paikalleen.
7. Laita syöttölautanen paikalleen.
8. Käynnistä kone. Työnnä seos hiljalleen syöttöpainimella
lihamyllyyn. Leikkaa sopivan kokoisiin paloihin.
Täytetyt kebbet
Kebbe-kuori
500 g suikaloitua vähärasvaista lampaanlihaa
500 g huuhdeltua ja valutettua bulgur-vehnää
1 pieni sipuli
1. Jauha hienolla reikälevyllä vuorotellen liha ja vehnä. Lisää
sipuli viimeiseen lihaerään.
2. Vaivaa seos ja jauha se lihamyllyllä vielä kaksi kertaa.
3. Syötä seos kebbe-lisävarusteen läpi (ks. yllä olevia ohjeita).
Täyte
400 g suikaloitua lampaanlihaa
15 ml (1 rkl) öljyä
2 keskikokoista sipulia
2 rkl maustesekoitusta
1 rkl vehnäjauhoja
suolaa ja pippuria
1. Jauha lampaanliha hienolla reikälevyllä.
2. Kuullota sipulit kullankeltaisiksi. Lisää lampaanliha.
3. Lisää muut ainekset ja kypsennä 1-2 minuuttia.
4. Valuta mahd. ylimääräinen rasva ja anna täytteen jäähtyä.
Viimeistely:
1. Syötä kebbe-kuoriseos kebbe-lisälaitteen läpi.
2. Leikkaa 8 cm paloja.
3. Sulje kebbe-käärön toinen pää puristamalla se kiinni. Laita
täytettä sisään toisesta päästä ja sulje käärö. Varo
täyttämästä liikaa.
4. Keitä kuumassa öljyssä (190°C) n. 6 minuuttia tai kunnes
ovat kullanruskeita.
KAKKULEVY
Tämän lihamyllyn lisävarusteena on kakkulevy, jolla taikinasta saa
puristettua erimallisia pikkuleipiä. Se asetetaan etumaiseksi
syöttöruuvin eteen. Sen kanssa ei laiteta terää eikä reikälevyjä.
Kakkulevy asetetaan kiinnitysrenkaan taakse. Pitkulainen
kuviollinen tankolevy laitetaan paikalleen viimeiseksi.
Työntämällä sitä eteen- ja taaksepäin voit valita eri kuvioita.
12
PUHDISTUS
Moottoriosa
Pyyhi ulkopinta kostealla liinalla ja kuivaa se astiapyyhkeellä.
Lihamyllyosat
Irrota kiinnitysrengas käsin tai kiinnitysrengasavaimella. Pura
lihamyllyn osat. Pese kaikki osat lämpimässä astianpesuvedessä
ja kuivaa huolella. Älä koskaan käytä soodaliuosta.
Puhdistuksen jälkeen reikälevyt kannattaa pyyhkiä kasvisöljyllä ja
kääriä ne voipaperiin, jotta ne eivät ruostuisi eikä värjääntyisi.
YMPÄRISTÖSUOSITUS
Toimintakelvoton sähköinen tai elektroninen laite tulee hävittää
ilman turhaa ympäristön kuormittamista. Laite tulee hävittää
kunnan antamien ohjeiden mukaisesti. Useimmissa tapauksissa
laite voidaan toimittaa paikalliseen kierrätyskeskukseen.
TAKUU EI OLE VOIMASSA
- Jos yllämainittuja kohtia laiminlyödään.
- Jos laitetta on käsitelty väärin, väkivalloin tai jos sitä on
ylikuormitettu.
- Jos vika on johtoverkossa.
- Jos laitteeseen on tehty luvattomia toimenpiteitä.
Tuotteidemme jatkuvan tuotekehittelyn vuoksi pidätämme
itsellämme oikeuden tehdä tuotteeseen muutoksia ilman
ennakkovaroituksia.
MAAHANTUOJA
Adexi Group
Valmistaja ei vastaa painovirheistä.
13
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25

Melissa 646-034 Ohjekirja

Luokka
Mincers
Tyyppi
Ohjekirja