●
J
os laite jumiutuu käytön aikana,
katkaise virta. Vapauta tukos
p
ainamalla suunnanvaihtokytkintä (R)
5
m
uutaman sekunnin ajan. Irrota
pistoke pistorasiasta. Poista tukos.
●
O
dota ennen nopeudensäätimen
k
ääntämistä peruutusasentoon (R),
että laite on pysähtynyt.
6
Katkaise laitteesta virta ja irrota
p
istoke sähköpistorasiasta käytön
jälkeen.
7 Löysennä rengasmutteri. Käytä
tarvittaessa laitteen mukana
toimitettua kiintoavainta.
8 Pidä moottoriosan yläosassa
näkyvää vapautuspainiketta
2
painettuna. Käännä syöttöputkea
kohti moottoriosan etuosaa ja
vapauta se.
makkaran-valmistuslaite
Käytä porsaansuolelle suurta
suutinta ja lampaansuolelle pientä.
Voit myös pyöritellä makkaroita
leivänmuruissa tai maustetuissa
jauhoissa ennen kypsentämistä.
bq
Pieni suutin (ohuiden makkaroiden
valmistukseen)
br
Iso suutin (paksujen makkaroiden
valmistukseen)
bs
Pohjalevy
makkaran-
valmistuslaitteen käyttö
1 Jos käytät suolta tai
makkarankuorta, liota sitä ensin 30
minuuttia kylmässä vedessä. Aseta
haluamasi suutin ulostuloaukkoon ja
vedä suoli tai kuori sen päälle.
2 Työnnä ruuvi rungon sisään.
3 Kiinnitä pohjalevy
bs
siten, että kolo
tulee tapin
5
päälle.
4 Pitele suutinta lihamyllyn päällä ja
kiinnitä rengasmutteri löysästi.
5 Kun lihamylly on kuvassa
6
näkyvässä kohdassa, paikanna
ulostuloaukko. Käännä runkoa siten,
että syöttöputki on ylöspäin.
6 Kiristä rengasmutteri tiukasti käsin.
7 Aseta alusta paikoilleen:
8
Käynnistä laite. Työnnä ruokaa
syöttöputkeen työntimen avulla. Älä
t
yönnä liian kovaa. Muutoin
l
ihamylly voi vaurioitua. Irrota
suolta tai kuorta suuttimesta sen
t
äyttyessä. Älä täytä liikaa.
9
Muotoile suoli makkaroiksi
kiertämällä sitä.
sianlihamakkarat
100 g kuivaa leipää
600 g suikaloitua porsaankylkeä
1 vatkattu muna
1 tl yrttisekoitusta
suolaa ja pippuria
1 Liota leipää vedessä. Purista
ylimääräinen vesi pois.
2 Jauha sianliha kulhoon.
3 Lisää muut aineet ja sekoita hyvin.
4 Täytä makkarat
makkarantäyttölaitteen käyttöohjeen
mukaisesti.
5 Paista pannulla, uunissa tai grillissä
kunnes kullanruskeita.
kebbenvalmistuslaite
Kebbe on upporasvassa paistettu
lampaanlihasta ja bulgur vehnästä
valmistettu käärö, jossa on täytteenä
jauhelihaa. Se on perinteinen Lähi-
Idän alueen ruoka.
bt
Kartio
ck
Muotti
kebbenvalmistuslaitteen
käyttö
1 Työnnä ruuvi rungon sisään.
2 Kiinnitä muotoilija
ck
siten, että kolo
tulee tapin
7
päälle.
3 Aseta kartio paikalleen
bt
.
4 Kiristä rengasmutteri löysästi.
5 Kun lihamylly on kuvassa
8
näkyvässä kohdassa, paikanna
ulostuloaukko. Käännä runkoa siten,
että syöttöputki on ylöspäin.
6 Kiristä rengasmutteri tiukasti käsin.
7 Aseta alusta paikoilleen:
8 Käynnistä laite. Työnnä massaa
varovasti työntimen avulla. Leikkaa
pötköiksi.
83