Kenwood AT950A Omistajan opas

Kategoria
Mincers
Tyyppi
Omistajan opas
e
nnen Kenwood-lisälaitteen
käyttämistä
L
ue nämä ohjeet huolella ja säilytä
n
e myöhempää tarvetta varten.
Poista pakkauksen osat ja
mahdolliset tarrat.
turvallisuus
Varmista aina ennen jauhamista, että
luut ja kamara jne. on irrotettu
lihasta.
Pähkinöitä jauhettaessa syötä vain
muutama pähkinä kerrallaan. Älä
syötä lisää, ennen kun edellä lisätyt
pähkinät ovat syöttöruuvissa.
Käytä ainoastaan laitteen mukana
toimitettua syöttöpaininta. Älä työnnä
sormia tai työvälineitä
syöttösuppiloon.
Varoitus: Terä on terävä. Käytä sitä ja
puhdista se varovasti.
Varmista, että lisälaite on varmasti
kiinni paikallaan, ennen kuin laite
käynnistetään.
Älä koske liikkuviin osiin.
Irrota laite yleiskoneesta ennen osien
asettamista paikalleen, irrottamista
tai puhdistamista.
Yleiskoneen käyttöohjeessa on
lisätietoja turvallisuudesta.
ennen ensimmäistä
käyttökertaa
Pese osat: katso kohdasta
'perushuolto'.
Tämä laite täyttää
sähkömagneettista yhteensopivuutta
koskevan EU-direktiivin
2004/108/EU ja 27.10.2004 annetun
elintarvikkeiden kanssa kosketuksiin
joutuvia materiaaleja säätelevän EU-
määräyksen 1935/2004 vaatimukset.
lihamylly
Kiinnitysrenkaan avain
Kiinnitysrengas
R
eikälevyt: hieno, puolikarkea,
karkea
Terä
Syöttöruuvi
Lihamyllyn runko
Syöttölautanen
Syöttöpainin
Syöttöpainimen kansi
Astia/kansi
lihamyllyn kokoaminen
1 Aseta syöttöruuvi lihamyllyn rungon
sisään.
2 Aseta terä paikalleen niin, että
leikkaava puoli on päällimmäisenä
. Varmista, että terä on kunnolla
paikallaan, sillä muuten laite saattaa
vaurioitua.
3 Aseta reikälevy paikalleen .
Reikälevyssä olevan kolon tulee olla
rungossa olevan tapin kohdalla.
Käytä hienoon jauhatukseen
tarkoitettua reikälevyä ra’alle lihalle,
kalalle, pienille pähkinöille tai
kypsennetylle lihalle (esim.
lihapasteijoiden tai murekkeen
valmistus).
Käytä puolikarkeaan tai karkeaan
jauhatukseen tarkoitettua reikälevyä
ra’alle lihalle, kalalle, pähkinöille,
vihanneksille, kovalle juustolle tai
kuivatuille hedelmille tai hedelmän
kuorille (esim. jälkiruokien ja
marmeladin valmistus).
4 Aseta kiinnitysrengas löyhästi
paikalleen.
lihamyllyn käyttö
1 Vedä pidikkeestä ja irrota
ulostuloaukon suojus .
2 Vedä pidikettä taaksepäin ja työnnä
lihamylly paikalleen. Käännä sitä
kumpaankin suuntaan, kunnes se
lukkiutuu paikalleen.
3 Kiristä kiinnitysrengas käsin.
42
Suomi
Ennen ohjeiden lukemista taita etusivu auki kuvien esiinsaamiseksi
b
c
d
e
f
g
h
i
j
a
4
Aseta syöttölautanen paikalleen.
L
aita astia/kansi lihamyllyn alle niin,
että jauhettu ruoka putoaa siihen.
5
Jäiset tuotteet tulee sulattaa
e
nnen käyttöä. Leikkaa liha 2,5
cm:n suikaleksi.
6 Käytä nopeutta 4. Ohjaa
syöttöpainimella ruoka lihamyllyyn
pala kerrallaan. Älä työnnä liian
voimakkaasti, ettei laite vaurioitu.
makkaran
valmistuslaite
Pohjalevy*
Iso suutin* (paksujen makkaroiden
valmistukseen)
Pieni suutin* (ohuiden makkaroiden
valmistukseen)
* Säilytetään syöttöpainimessa
Osta suolta makkaran valmistusta
varten lihakauppiaaltasi. Käytä sian
suolta ison suuttimen kanssa ja
lampaan suolta pienen suuttimen
kanssa. Voit myös suolen sijasta
kieritellä makkarat korppujauhoissa
tai maustetussa
vehnäjauhoseoksessa ennen niiden
kypsentämistä.
makkkaran
valmistuslaitteen käyttö
1 Käytettäessä suolta liota sitä ensin
kylmässä vedessä 30 minuuttia.
2 Vedä pidikkeestä ja irrota
ulostuloaukon suojus .
3 Vedä pidikettä taaksepäin ja työnnä
lihamyllyn runko paikalleen. Käännä
sitä kumpaankin suuntaan, kunnes
se lukkiutuu paikalleen.
4 Aseta syöttöruuvi rungon sisään.
5 Aseta pohjalevy paikalleen .
Pohjalevyssä olevan kolon tulee olla
rungossa olevan tapin kohdalla.
6 Käytettäessä luonnonsuolta avaa
suoli vesisuihkun avulla. Laita sitten
käytettävä suutin juoksevan veden
alle ja vedä suoli suuttimen päälle.
7
Aseta suutin lihamyllyyn ja kiristä se
kiinnitysrenkaalla .
8
Aseta syöttölautanen paikalleen .
9
Käytä nopeutta 3 tai 4. Ohjaa
syöttöpainimella ruoka lihamyllyyn.
Älä työnnä liian voimakkaasti,
ettei laite vaurioitu. Irrota suolta
suuttimesta samalla kun se täyttyy.
Älä täytä liikaa.
10Kierrä suolta säännöllisin välein
makkaroiden muodostamiseksi.
sianlihamakkarat
100 g kuivaa leipää
600 g suikaloitua porsaankylkeä
1 vatkattu muna
1 tl yrttisekoitusta
suolaa ja pippuria
1 Liota leipää vedessä ja purista sitten
liika vesi pois.
2 Jauha sianliha kulhoon.
3 Lisää muut aineet ja sekoita hyvin.
4 Valmista seoksesta makkaroita
(katso yllä olevat käyttöohjeet).
5 Paista pannulla, uunissa tai grillissä
kunnes kullanruskeita.
kebben valmistuslaite
Muotti*
Kartio*
* Säilytetään syöttöpainimessa
Kebbe on upporasvassa paistettu
lampaanlihasta ja bulgur vehnästä
valmistettu käärö, jossa on täytteenä
jauhelihaa. Se on perinteinen Lähi-
Idän alueen ruoka.
kebben valmistuslaitteen
käyttö
1 Vedä pidikkeestä ja irrota
ulostuloaukon suojus .
2 Vedä pidikettä taaksepäin ja työnnä
lihamylly paikalleen. Käännä sitä
kumpaankin suuntaan, kunnes se
lukkiutuu paikalleen.
3 Aseta syöttöruuvi lihamyllyn rungon
sisään.
43
k
l
m
n
o
44
4
Aseta muotti paikalleen . Muotissa
o
levan kolon tulee olla rungossa
olevan tapin kohdalla.
5
Aseta kartio paikalleen .
6
Laita kiinnitysrengas ja kiristä se.
7 Aseta syöttölautanen paikalleen .
8 Käytä nopeutta 1. Ohjaa
syöttöpainimella ruoka varovasti
lihamyllyyn. Leikkaa kebbet
pitkittäissuunnassa.
täytetyt kebbet
ulkokuori
500 g suikaloitua vähärasvaista
lampaanlihaa
500 g huuhdeltua ja valutettua
bulgur vehnää
1 pieni sipuli
Tärkeää
Käytä bulgurvehnä aina heti
kuivaamisen jälkeen. Jos se pääsee
kuivumaan, se voi kuormittaa
lihamyllyä aiheuttaen vaurioita.
1 Jauha hienolla jauhatuksella liha ja
vehnä vuorottaisissa erissä. Lisää
sipuli ennen viimeistä erää.
2 Sekoita ja syötä seos lihamyllyn läpi
vielä kaksi kertaa.
3 Syötä seos kebben valmistuslaitteen
läpi (katso yllä olevat käyttöohjeet).
täyte
400 g suikaloitua lampaanlihaa
1 rkl öljyä
2 hienonnettua keskikokoista sipulia
1-2 tl jauhettua maustepippuria
1 rkl vehnäjauhoja
suolaa ja pippuria
1 Jauha lampaanliha hienolla
jauhatuksella.
2 Kuullota sipulit kullanruskeiksi. Lisää
lampaanliha.
3 Lisää muut aineet ja kypsennä 1-2
minuuttia.
4 Valuta ylimääräinen rasva. Anna
jäähtyä.
v
iimeistely
1 Syötä kuorta varten valmistettu seos
k
ebben valmistuslaitteen läpi.
2
Leikkaa 8 cm:n pituisiksi paloiksi.
3 Sulje putki puristamalla sen toisesta
päästä. Laita täytettä toisesta päästä
ja sulje. Älä täytä liikaa.
4 Keitä kuumassa öljyssä (190ºC) noin
6 minuuttia tai kunnes kullanruskeita.
perushuolto
1 Irrota kiinnitysrengas käsin tai
kiinnitysrenkaan avaimen avulla.
Pese kaikki osat kuumassa
astianpesuaineliuoksessa ja kuivaa
ne sitten. Älä pese mitään osia
astianpesukoneessa. Älä
koskaan käytä soodaliuosta.
2 Kokoa laite uudelleen.
3 Pyyhi reikälevyt kasviöljyllä. Kääri ne
sitten voipaperiin, jotta ne eivät
ruostuisi tai värjääntyisi.
4 Jos lihamyllyä säilytetään laitteessa,
aseta astia/kansi syöttölautasen
päälle pölysuojaksi.
5 Syöttöpainimen kansi irtoaa, jolloin
makkaran ja kebben
valmistuslaitteen osat voidaan
säilyttää sen sisällä.
Kenwood on suunnitellut ja
muotoillut Iso-Britanniassa.
Valmistettu Kiinassa.
TÄRKEITÄ OHJEITA TUOTTEEN
HÄVITTÄMISEEN EUROOPAN
UNIONIN DIREKTIIVIN 2002/96
MUKAISESTI.
Tuotetta ei saa hävittää yhdessä
tavallisten kotitalousjätteiden kanssa
sen lopullisen käytöstä poiston
yhteydessä.
Vie se paikallisten viranomaisten
hyväksymään kierrätyskeskukseen tai
anna se jälleenmyyjän hävitettäväksi,
mikäli kyseinen palvelu kuuluu
jälleenmyyjän toimialaan. Suojelet
luontoa ja vältyt virheellisen tai väärän
romutuksen aiheuttamilta
terveysriskeiltä, mikäli hävität
kodinkoneen erillään muista jätteistä.
Näin myös kodinkoneen sisältämät
kierrätettävät materiaalit voidaan kerätä
talteen, jolloin säästät energiaa ja
luonnonvaroja.
Tuotteessa on ristillä peitetty
roskasäiliön merkki, jonka tarkoituksena
on muistuttaa että kodinkoneet on
hävitettävä erikseen muista
kotitalousjätteistä.
45
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85

Kenwood AT950A Omistajan opas

Kategoria
Mincers
Tyyppi
Omistajan opas