Kenwood MG510 Omistajan opas

Luokka
Mincers
Tyyppi
Omistajan opas

Tämä ohje sopii myös

turvallisuus
Varmista aina ennen jauhamista, että
luut ja kamara jne. on irrotettu
lihasta.
Pähkinöitä jauhettaessa syötä vain
muutama pähkinä kerrallaan. Älä
syötä lisää, ennen kun edellä lisätyt
pähkinät ovat syöttöruuvissa.
Irrota pistoke pistorasiasta aina:
ennen osien asennusta ja
irrottamista
käytön jälkeen
ennen puhdistusta.
Käytä ainoastaan laitteen mukana
toimitettua syöttöpaininta. Älä työnnä
sormia tai työvälineitä
syöttösuppiloon.
Varoitus - lihamyllyn terä on hyvin
terävä. Käsittele varoen käytön
aikana ja puhdistettaessa.
Varmista, että lisälaite on varmasti
kiinni paikallaan, ennen kuin laite
käynnistetään.
Sähköiskuvaaran välttämiseksi älä
anna runko-osan, virtajohdon tai
pistokkeen kastua.
Älä koskaan käytä vioittunutta
lihamyllyä. Vie se tarkastettavaksi tai
korjattavaksi: katso kohta ‘huolto’.
Älä koskaan käytä sellaista
lisälaitetta, jota ei ole ostettu
valtuutetulta Kenwood-kauppiaalta.
Älä anna liitosjohdon roikkua
sellaisessa paikassa, missä lapsi voi
tarttua siihen.
Tätä lihamyllyä ei ole tarkoitettu
lapsien tai taitamattomien
henkilöiden käyttöön ilman
valvontaa.
Älä anna pienten lasten leikkiä
laitteella
Använd bara maskinen för avsett
bruk i hushållet.
innan du sätter i sladden
Kontrollera att din eltyp är samma
som anges på maskinens undersida.
Denna maskin uppfyller kraven i EU-
direktivet 89/336/EEG.
ennen ensimmäistä
käyttökertaa
1Avlägsna allt förpackningsmaterial.
2 Pese osat: katso kohta ‘perushuolto’
lihamylly
runko-osa, jossa moottori
voimansiirtoistukka lisälaitetta
varten
lukitusruuvi
käynnistyskytkin
suunnanvaihtokytkin
kiinnitysrenkaan avain
kiinnitysrengas
reikälevyt: hieno, puolikarkea,
karkea
terä
syöttöruuvi
lihamyllyn runko
syöttölautanen
syöttöpainin
syöttöpainimen kansi
astia/kansi
lihamyllyn kokoaminen
1 Aseta syöttöruuvi lihamyllyn rungon
sisään.
2 Aseta terä paikalleen niin, että
leikkaava puoli on päällimmäisenä
. Varmista, että terä on
kunnolla paikallaan, sillä
muuten laite saattaa
vaurioitua.
3 Aseta reikälevy paikalleen .
Reikälevyssä olevan kolon tulee olla
rungossa olevan tapin kohdalla.
Käytä hienoon jauhatukseen
tarkoitettua reikälevyä ra’alle lihalle,
kalalle, pienille pähkinöille tai
kypsennetylle lihalle (esim.
lihapasteijoiden tai murekkeen
valmistus).
Käytä puolikarkeaan tai karkeaan
jauhatukseen tarkoitettua reikälevyä
ra’alle lihalle, kalalle, pähkinöille,
vihanneksille, kovalle juustolle tai
kuivatuille hedelmille tai hedelmän
kuorille (esim. jälkiruokien ja
marmeladin valmistus).
41
Suomi
Ennen ohjeiden lukemista taita etusivu auki kuvien esiinsaamiseksi
k
m
l
b
c
d
e
f
g
h
i
j
n
o
a
4 Aseta kiinnitysrengas löyhästi
paikalleen.
lihamyllyn käyttö
1Vapauta lukitusruuvi kääntämällä sitä
vastapäivään . Työnnä sitten
lisälaite voimansiirtoistukkaan .
2 Käännä lisälaitetta kumpaankin
suuntaan, kunnes se lukkiutuu
paikalleen. Käännä sitten
lukitusruuvia myötäpäivään, jotta laite
kiinnittyy kunnolla.
3 Kiristä kiinnitysrengas käsin.
4 Aseta syöttölautanen paikalleen.
Laita astia/kansi lihamyllyn alle niin,
että jauhettu ruoka putoaa siihen.
5 Jäiset tuotteet tulee sulattaa
ennen käyttöä. Leikkaa liha 2,5
cm:n suikaleksi.
6 Käytä nopeutta . Ohjaa
syöttöpainimella ruoka kevyesti
lihamyllyyn yksi pala kerrallaan. Älä
työnnä liian voimakkaasti,
ettei lihamylly vaurioitu.
Jos koneen toiminta hidastuu tai se
jumittuu käytön aikana, kytke kone
pois päältä. Paina alas
suunnanvaihtokytkintä muutaman
sekunnin ajan, kunnes tukos irtoaa.
Irrota pistoke pistorasiasta ja poista
tukos.
makkaran-
valmistuslaite
Pohjalevy*
Iso suutin* (paksujen makkaroiden
valmistukseen)
Pieni suutin* (ohuiden makkaroiden
valmistukseen)
* Säilytetään syöttöpainimessa
Osta suolta makkaran valmistusta
varten lihakauppiaaltasi. Käytä sian
suolta ison suuttimen kanssa ja
lampaan suolta pienen suuttimen
kanssa. Voit myös suolen sijasta
kieritellä makkarat korppujauhoissa
tai maustetussa
vehnäjauhoseoksessa ennen niiden
kypsentämistä.
makkaran-
valmistuslaitteen käyttö
1 Käytettäessä suolta liota sitä ensin
kylmässä vedessä 30 minuuttia.
2Vapauta lukitusruuvi kääntämällä sitä
vastapäivään . Työnnä sitten
lisälaite voimansiirtoistukkaan .
3 Käännä lisälaitetta kumpaankin
suuntaan, kunnes se lukkiutuu
paikalleen. Käännä sitten
lukitusruuvia myötäpäivään, jotta laite
kiinnittyy kunnolla.
4 Aseta syöttöruuvi rungon sisään.
5Aseta pohjalevy paikalleen .
Pohjalevyssä olevan kolon tulee olla
rungossa olevan tapin kohdalla.
6 Käytettäessä luonnonsuolta avaa
suoli vesisuihkun avulla. Laita sitten
käytettävä suutin juoksevan veden
alle ja vedä suoli suuttimen päälle.
7 Aseta suutin lihamyllyyn ja kiristä se
kiinnitysrenkaalla .
8 Aseta syöttölautanen paikalleen.
9 Käynnistä laite. Ohjaa
syöttöpainimella ruoka lihamyllyyn.
Älä työnnä liian voimakkaasti,
ettei lihamylly vaurioitu. Irrota
suolta suuttimesta samalla, kun se
täyttyy. Älä täytä liikaa.
10Kierrä suolta säännöllisin välein
makkaroiden muodostamiseksi.
sianlihamakkarat
100 g kuivaa leipää
600 g suikaloitua porsaankylkeä
1 vatkattu muna
1 tl yrttisekoitusta
suolaa ja pippuria
1 Liota leipää vedessä ja purista sitten
liika vesi pois.
2 Jauha sianliha kulhoon.
3 Lisää muut aineet ja sekoita hyvin.
4Valmista seoksesta makkaroita
(katso yllä olevat käyttöohjeet).
5 Paista pannulla, uunissa tai grillissä
kunnes kullanruskeita.
42
p
q
r
43
kebbenvalmistuslaite
Muotti*
Kartio*
* Säilytetään syöttöpainimessa
Kebbe on upporasvassa paistettu
lampaanlihasta ja bulgur vehnästä
valmistettu käärö, jossa on täytteenä
jauhelihaa. Se on perinteinen Lähi-
Idän alueen ruoka.
kebbenvalmistuslaitteen
käyttö
1Vapauta lukitusruuvi kääntämällä sitä
vastapäivään . Työnnä sitten
lisälaite voimansiirtoistukkaan .
2 Käännä lisälaitetta kumpaankin
suuntaan, kunnes se lukkiutuu
paikalleen. Käännä sitten
lukitusruuvia myötäpäivään, jotta laite
kiinnittyy kunnolla.
3 Aseta syöttöruuvi lihamyllyn rungon
sisään.
4 Aseta muotti paikalleen . Muotissa
olevan kolon tulee olla rungossa
olevan tapin kohdalla.
5 Aseta kartio paikalleen .
6 Laita kiinnitysrengas ja kiristä se.
7 Aseta syöttölautanen paikalleen.
8 Käynnistä laite. Ohjaa
syöttöpainimella seos varovasti
lihamyllyyn. Leikkaa kebbet
pitkittäissuunnassa.
täytetyt kebbet
ulkokuori
500 g suikaloitua vähärasvaista
lampaanlihaa
500 g huuhdeltua ja valutettua
bulgur vehnää
1 pieni sipuli
1 Jauha hienolla jauhatuksella liha ja
vehnä vuorottaisissa erissä. Lisää
sipuli ennen viimeistä erää.
2 Sekoita ja syötä seos lihamyllyn läpi
vielä kaksi kertaa.
3 Syötä seos kebben valmistuslaitteen
läpi (katso yllä olevat käyttöohjeet).
täyte
400 g suikaloitua lampaanlihaa
1 rkl öljyä
2 hienonnettua keskikokoista sipulia
1-2 tl jauhettua maustepippuria
1 rkl vehnäjauhoja
suolaa ja pippuria
1 Jauha lampaanliha hienolla
jauhatuksella.
2 Kuullota sipulit kullanruskeiksi. Lisää
lampaanliha.
3Lisää muut aineet ja kypsennä 1-2
minuuttia.
4Valuta ylimääräinen rasva. Anna
jäähtyä.
viimeistely
1 Syötä kuorta varten valmistettu seos
kebben valmistuslaitteen läpi.
2 Leikkaa 8 cm:n pituisiksi paloiksi.
3 Sulje putki puristamalla sen toisesta
päästä. Laita täytettä toisesta päästä
ja sulje. Älä täytä liikaa.
4 Keitä kuumassa öljyssä (190ºC) noin
6 minuuttia tai kunnes kullanruskeita.
s
t
perushuolto
runko
Pyyhi kostealla pyyhkeellä ja kuivaa
sitten.
lihamyllyn lisälaite
1Irrota kiinnitysrengas käsin tai
kiinnitysrenkaan avaimen avulla.
Pese kaikki osat kuumassa
astianpesuaineliuoksessa ja kuivaa
ne sitten. Älä pese mitään osia
astianpesukoneessa. Älä
koskaan käytä soodaliuosta.
2 Kokoa laite uudelleen.
3 Pyyhi reikälevyt kasviöljyllä. Kääri ne
sitten voipaperiin, jotta ne eivät
ruostuisi tai värjääntyisi.
4 Jos lihamyllyä säilytetään laitteessa,
aseta astia/kansi syöttölautasen
päälle pölysuojaksi.
5 Syöttöpainimen kansi irtoaa, jolloin
makkaran ja kebben
valmistuslaitteen osat voidaan
säilyttää sen sisällä.
huolto ja
käyttökysymykset
Mikäli laitteeseen tulee vikaa tai
liitäntäjohto on vioittunut, ota
yhteyttä valtuutettuun
huoltoliikkeeseen. Yhteystiedot ja
takuuehdot saa joko KENWOOD-
kauppiaalta tai maahantuojalta.
Käyttöön liittyvissä kysymyksissä tai
epäselvissä tapauksissa ota yhteys
maahantuojaan.
Pakkauksen ja laitteen hävittämisestä
antavat ohjeita
ympäristöviranomaiset.
Oikeus niihin laitemuutoksiin, jotka
tämän käyttöohjeen laatimisen
44
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79

Kenwood MG510 Omistajan opas

Luokka
Mincers
Tyyppi
Omistajan opas
Tämä ohje sopii myös