41
Laitteen käyttö
Pikasekoitin (katso A)
Pikasekoitin soveltuu erinomaisesti dip-
pien, kastikkeiden, keittojen, majoneesin
ja vauvanruokien valmistukseen sekä
juomien, smoothieiden ja pirtelöiden
sekoitukseen.
• Kiinnitä moottoriosa (3) sekoitinvar-
teen (5).
• Aseta pikasekoitin syvälle kulhoon tai
mittakulhoon. Paina vasta sen jälkeen
käynnistyskytkintä (1) tai (2).
• Irrota moottoriosa käytön jälkeen
painamalla vapautuspainikkeita (4).
Jos käytät pikasekoitinta kattilassa
ruoanlaiton yhteydessä, nosta kattila ensin
pois levyltä kiehuvan nesteen roiskumisen
ehkäisemiseksi (palovammojen vaara).
Ruokaohje-esimerkki: Majoneesi
250 g öljyä (esim. auringonkukkaöljyä),
1 kananmuna ja 1 ylimääräinen keltuainen,
1–2 rkl viinietikkaa (noin 15 g),
suolaa ja pippuria maun mukaan
Laita kaikki (huoneenlämpöiset) ainekset
mittakulhoon mainitussa järjestyksessä.
Laita sekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä
se. Käytä sekoitinta suurimmalla
mahdollisella nopeudella ja pidä se
paikallaan, kunnes öljy alkaa emulgoitua.
Pidä sekoitin käynnissä. Nosta sekoitin
hitaasti ylös seoksen pinnalle ja paina se
sitten jälleen alas, jotta loput öljystä
sekoittuu. Valmistusaika: 1 minuutti
(juokseva majoneesi esim. salaatin-
kastikkeeksi) tai 2 minuuttia (paksu
majoneesi esim. dipiksi).
Vispilä (katso A)
Käytä vispilää ainoastaan kerman ja
munanvalkuaisten vatkaukseen sekä
vanukkaiden ja jälkiruokien sekoitukseen.
• Aseta vispilä (6b) vaihteisto-osaan (6a)
ja kiinnitä sen jälkeen moottoriosa (3)
vaihteisto-osaan.
• Laita vispilä syvälle kulhoon. Käynnistä
laite vasta sen jälkeen painamalla
käynnistyskytkintä (1).
• Irrota moottoriosa käytön jälkeen
painamalla vapautuspainikkeita.
Vedä sen jälkeen vispilä irti vaihteisto-
osasta.
Parhaan lopputuloksen
saavuttamiseksi
• Käytä keskikokoista kulhoa.
• Käytä vispilää ainoastaan nopeudella «I».
• Liikuta vispilää myötäpäivään pitäen
sitä samalla hieman kallellaan.
• Vatkaa kerralla enintään 400 ml kylmää
kermaa (rasvapitoisuus vähintään
30 %, 4–8 °C).
• Vatkaa enintään 4 munanvalkuaista
kerralla.
Leikkurit (katso B)
Leikkurit (8) ja (9) sopivat erinomaisesti
esimerkiksi lihan, kovan juuston, sipulin,
yrttien, valkosipulin, porkkanoiden, pähki-
nöiden ja manteleiden hienontamiseen.
Hienonna kovia aineksia (kuten parmesa-
ania ja suklaata) aina nopeudella «II».
Katso taulukko C parhaan lopputuloksen
saavuttamiseksi.
Leikkurin «hc» enimmäiskäyttöaika:
2 minuuttia.
Älä hienonna erittäin kovia aineksia,
kuten jääkuutioita, muskottipähkinää,
kahvipapuja tai jyviä.
Ennen hienontamista ...
• Paloittele liha, juusto, sipuli, valkosipuli,
porkkanat.
• Poista yrteistä varsi ja pähkinöistä
kuoret.
• Poista luut, jänteet ja rustot lihasta.
• Varmista, että liukumaton rengas (8d,
9d) on kiinnitetty leikkurikulhoon.
Varoitus: Terä on erittäin terävä! Pidä aina
kiinni terän muovisesta yläosasta ja käsit-
tele sitä varoen.
5722111494_MQ500-505-520-525-535-535Baby_INT_S6-96.indd 415722111494_MQ500-505-520-525-535-535Baby_INT_S6-96.indd 41 06.02.15 08:3106.02.15 08:31