Philips HD 4426 Ohjekirja

Kategoria
Barbecues & grills
Tyyppi
Ohjekirja
Laitteen osat (kuva 1)
A Pistoke
B Termostaatti, virtajohto ja lämpötilan merkkivalo
C Lämpötilansäädin ja käynnistyskytkin
D Runko
E Valuma-astia
F Irrotettava grillauslevy (vain mallissa HD4426)
G Irrotettava grillauslevy, jossa paistolevy (vain mallissa HD4427)
H Kuumentumattomat kahvat
I Termostaatin vastake
Tärkeää
Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa ja säilytä ohje vastaisen varalle.
Tarkasta, että laitteen pohjassa oleva jännitemerkintä vastaa paikallista verkkojännitettä,
ennen kuin liität laitteen sähköverkkoon.
Jos virtajohto on vaurioitunut, se on vaaratilanteiden välttämiseksi vaihdatettava Philipsin
valtuuttamassa huoltoliikkeessä.
Älä liitä termostaattia pistorasiaan ennen kuin termostaatti on kiinnitetty laitteeseen.
Varmista, että termostaatin vastake on täysin kuiva, ennen kuin liität termostaatin
vastakkeeseen.
Käytä vain laitteen mukana toimitettua termostaattia (mallinro TKSP-S007I).
Yhdistä laite vain maadoitettuun pistorasiaan.
Älä jätä liitosjohtoa roikkumaan pöydän tai tiskipöydän reunan yli äläkä anna liitosjohdon
koskea laitteen kuumiin pintoihin.
Aseta laite tasaiselle, vakaalle alustalle siten, että sen ympärillä on riittävästi tilaa.
Valuma-astian on aina oltava paikallaan ruoanvalmistuksen aikana.
Anna aina levyn kuumentua ennen ruoan asettamista sen päälle.
Laitteen ulkopinta voi kuumentua käytön aikana.
Pidä laite poissa lasten ulottuvilta.
Älä jätä laitetta toimintaan ilman valvontaa.
Varo roiskuvaa rasvaa, kun grillaat rasvaista lihaa tai makkaraa.
Irrota pistoke pistorasiasta aina käytön jälkeen.
Katkaise aina laitteesta virta ja irrota pistoke pistorasiasta, ennen kuin irrotat termostaatin
vastakkeestaan.
Älä upota liitosjohtoa ja termostaattia veteen tai muuhun nesteeseen.
Laitetta ei ole tarkoitettu ulkokäyttöön. Käytä laitetta vain sisätiloissa.
Käyttöönotto
1 Poista mahdolliset tarrat ja pyyhi laitteen runko kostealla liinalla.
2 Puhdista laite ja levy huolellisesti (katso lukua Puhdistus).
B
Ensimmäisellä käyttökerralla laitteesta saattaa tulla hieman käryä. Tämä on normaalia.
Käyttö
1 Aseta valuma-astia rungon päälle (kuva 2).
2 Lisää valuma-astiaan sen verran vettä, että astian pohja peittyy (kuva 3).
- Valuma-astiassa oleva vesi ehkäisee ruuan murujen palamista ja siten savun ja käryn syntymistä.
- Puhdistuksen helpottamiseksi voit vuorata valuma-astian alumiinifoliolla ennen kuin lisäät veden.
- Kun asetat foliota valuma-astiaan, varmista, ettei folio ulotu astian reunojen yli, koska se haittaisi
ilmanvaihtoa.
SUOMI42
3 Aseta grillauslevy rungon päälle (kuva 4).
Grillauslevy sopii paikalleen vain oikein päin asetettuna.
4 Voitele grillauslevy kevyesti voilla tai öljyllä.
5 Liitä termostaatti laitteen sivussa olevaan termostaatin vastakkeeseen (kuva 5).
6 Työnnä pistoke pistorasiaan.
7 Säädä lämpötilansäädin grillattavalle ruoalle sopivaan asentoon (katso tämän luvun kohtaa
Grillausajat).
Lämpötilan merkkivalo syttyy.
8 Aseta aineet grillauslevylle, kun lämpötilan merkkivalo sammuu.
Ole varovainen: grillauslevy on kuuma!
B
Grillaamisen aikana lämpötilan merkkivalo syttyy ja sammuu ajoittain merkkinä siitä, että
lämmitysvastuksiin kytkeytyy virta tai niistä katkeaa virta oikean lämpötilan säilyttämiseksi.
9 Kääntele ruokaa ajoittain puisella tai muovisella lastalla tai pihdeillä.
10 Ota kypsynyt ruoka pois grillistä.
Käytä puista tai muovista lastaa ottaessasi ruokaa laitteesta. Älä käytä metallisia, teräviä tai
karkeapintaisia välineitä.
11 Saat parhaan tuloksen, kun poistat ylimääräisen öljyn levyltä talouspaperilla ennen seuraavan
ruokaerän grillaamista.
12 Jatka grillaamista asettamalla seuraava ruokaerä grillauslevylle, kun lämpötilan merkkivalo
sammuu.
Grillausajat
Tämän käyttöohjeen lopussa olevassa taulukossa on mainittu joitakin ruokia, joita voit grillata tällä
pöytägrillillä. Taulukossa on mainittu sopiva lämpötila ja grillausaika. Laitteen kuumenemiseen kuluvaa
aikaa ei ole laskettu mukaan taulukossa näkyviin grillausaikoihin. Grillausaikaan ja lämpötilaan
vaikuttavat ruoan tyyppi (esimerkiksi liha), paksuus ja lämpötila sekä luonnollisesti myös omat
mieltymykset. Voit myös katsoa pöytägrillin rungossa olevia ohjeita.
Puhdistaminen
Älä käytä laitteen puhdistukseen hankausaineita, sillä ne vaurioittavat levyn tarttumatonta
pinnoitetta.
Älä upota liitosjohtoa ja termostaattia veteen tai muuhun nesteeseen.
1 Aseta lämpötilansäädin off-asentoon.
2 Irrota pistoke pistorasiasta ja anna laitteen jäähtyä.
3 Poista termostaatti vetämällä se irti laitteesta (kuva 6).
4 Poista grillauslevy nostamalla se rungon päältä kädensijojen avulla. Grillauslevyä ei voi poistaa,
jos termostaatti on kiinni laitteessa (kuva 7).
Pyyhi liika öljy pois levyltä talouspaperilla ennen levyn irrottamista.
5 Poista valuma-astia nostamalla se rungon päältä (kuva 8).
6 Puhdista grillauslevy, valuma-astia ja runko pehmeällä liinalla tai sienellä kuumassa vedessä,
johon on lisätty astianpesuainetta, tai astianpesukoneessa.
SUOMI 43
Voit poistaa grillauslevyyn tarttuneet ruoantähteet liottamalla levyä viiden minuutin ajan kuumassa
vedessä, johon on lisätty astianpesuainetta, tai pirskottamalla levylle sitruunamehua. Näin kuivuneet
ruoantähteet ja rasva irtoavat levystä.
7 Kuivaa grillauslevy, valuma-astia ja runko. Kokoa ne uudelleen.
Termostaatin vastakkeen on oltava täysin kuiva, ennen kuin termostaatti liitetään siihen
uudelleen. Voit kuivata vastakkeen pyyhkimällä sen sisäpuolen kuivalla liinalla. Tarvittaessa voit
ensin poistaa liian veden ravistamalla.
8 Puhdista termostaatin ulkopinta kostealla liinalla.
Vinkkejä
Grillauslevy sopii lihan, kanan, kalan ja vihannesten paistamiseen. Rasva ja liemi valuvat ritilän
läpi valuma-astiaan, jolloin grillaaminen on lähes kärytöntä ja tuloksena on terveellistä,
vähärasvaista ruokaa (kuva 9).
Paistolevy (vain mallissa HD4427) sopii erityisesti esimerkiksi kalan, kananmunien, pekonin,
sienien, tomaattien ja sipulien paistamiseen. Se sopii myös ruoan pitämiseen kuumana
(kuva 10).
Voit käyttää pöytägrilliä myös termostaatilla ohjattuna lämpölevynä, joka pitää ruoan
automaattisesti halutun lämpöisenä. Peitä grillauslevy alumiinifoliolla siten, että folion kiiltävä
puoli on ylöspäin, ja aseta lämpötilansäädin asentoon 2 tai 3.
Mureat lihapalat sopivat parhaiten grillattaviksi.
Esimerkiksi pihvejä tai kyljyksiä voi mureuttaa pitämällä niitä marinadissa yön yli.
Älä kääntele grillattavaa ruokaa liian usein. Kun ruoka on ruskistunut molemmilta puolilta,
sitä kannattaa grillata alemmalla lämmöllä, jotta se ei kuivu vaan kypsyy mahdollisimman
tasaisesti.
Jos haluat sulattaa pakastettua ruokaa, kääri pakaste alumiinifolioon ja aseta lämpötilan säädin
asentoon 3 tai 4. Kääntele ruokaa ajoittain. Sulatusaika määräytyy ruoan painon mukaan.
Kun valmistat satay-vartaita, kanaa tai porsaan- tai vasikanlihaa, kuumenna ensin liha
korkeassa lämpötilassa (asento 5). Tarvittaessa voit tämän jälkeen alentaa lämpötilaa yhden
portaan verran ja kypsentää ruoan valmiiksi.
Kun valmistat satay-vartaita tai kebab-lihaa, liota bambu- tai puuvartaita vedessä, jotta ne
eivät palaisi grillauksen aikana. Älä käytä metallivartaita.
Makkarankuoret halkeavat usein grillattaessa. Voit estää tämän pistelemällä makkaroihin
reikiä haarukalla.
Tuore liha tuottaa paremman grillaustuloksen kuin pakastettu tai pakasteesta sulatettu liha.
Lisää lihaan suolaa vasta grillaamisen jälkeen, jotta liha pysyisi mehukkaana. Saat parhaan
tuloksen käyttämällä riittävän ohuita lihapaloja (noin 1,5 cm).
Tässä pöytägrillissä ei voi valmistaa leivitettyjä ruokia.
Ympäristöasiaa
Älä hävitä vanhoja laitteita tavallisen talousjätteen mukana, vaan toimita ne valtuutettuun
kierrätyspisteeseen. Näin autat vähentämään ympäristölle aiheutuvia haittavaikutuksia
(kuva 11).
Takuu & huolto
Jos haluat lisätietoja tai laitteen suhteen on ongelmia, käy Philipsin Internet-sivuilla osoitteessa
www.philips.com tai ota yhteys Philipsin asiakaspalveluun (puhelinnumero löytyy takuulehtisestä).
Voit myös ottaa yhteyden Philips-myyjään tai Philips Kodinkoneiden valtuuttamaan huoltoliikkeeseen
tai suoraan Philips Domestic Appliances and Personal Care BV:n huolto-osastoon.
SUOMI44
45
Tässä pöytägrillissä ei voi valmistaa leivitettyjä ruokia.
Lämpötila-asetus
4-5
4-5
4
4-5
4-5
4-5
4-5
5
5
5
5
5
5
2-3
3-4
Grillausajat (minuutteina)
5-7
3-4
4-6
6-8
8-10
6-15
8-12
Lihan paksuuden ja omien
mieltymysten mukaan
4-7
4-7
4-5
8-10
8-10
Ruokalaji
Lohi- tai tonnikalafile
Katkaravut
Kala (pienet fileet)
Kalkkuna-/kanafileet
Makkara
Hampurilainen (pakaste,
esikypsennetty)
Lampaankyljys
Nopeasti kypsyvä liha (esimerkiksi
pihvit/vasikanfilee)
Paloiteltu liha
Vihannekset/hedelmät
Juustolla kuorrutetut vihannekset /
hedelmät
Grillisekoitus (pieneksi paloiteltu)
Saslikki/satay-vartaat
Ruoan pitäminen lämpimänä
Pakasteen sulatus
SUOMI
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84

Philips HD 4426 Ohjekirja

Kategoria
Barbecues & grills
Tyyppi
Ohjekirja