Käyttö
Voit käyttää pöytägrilliä neljässä asennossa:
◗ Grillijuhla-asento (puoliksi auki) (kuva 3).
Tässä asennossa pöytägrillissä on laaja grillausalue, jolla voidaan grillata kaikenlaista pikku purtavaa,
esimerkiksi saslikkia, satay-vartaita, vihanneksia tai hedelmiä.
B
Vain pohjalevy on kosketuksessa ruokaan.
◗ Grillijuhla-asento (
kokonaan auki) (kuva 4).
Tässä asennossa pöytägrillissä on laaja grillausalue, jolla voidaan grillata kaikenlaista pikku purtavaa,
esimerkiksi saslikkia, satay-vartaita, vihanneksia tai hedelmiä.
B
Vain pohjalevy on kosketuksessa ruokaan.
◗ Panini-asento (kuva 5).
Tämä asento sopii erityisesti nopeaan kypsentämiseen kuumassa grillissä (esimerkiksi pihvit ja
hampurilaiset) sekä paahdettujen voileipien ja paninien valmistukseen.
B
Molemmat grillilevyt ovat kosketuksessa ruokaan.
◗ Gratiini-asento (fig 6).
Tämä asento sopii erityisesti samanaikaiseen grillaamiseen ja gratinointiin. Gratiini-asennossa voidaan
myös valmistaa päällystettyjä paahtoleipiä, joiden päällä voi olla esimerkiksi kananmunaa, tomaattia,
paprikaa ja/tai sipulirenkaita sekä juustokuorrutus.
B
Ylemmän grillilevyn ei tulisi olla kosketuksessa ruokaan.
Älä jätä laitetta toimintaan ilman valvontaa.
1 Aseta levyt laitteeseen siten, että ne napsahtavat paikalleen (kuva 7).
2 Voitele levyt kevyesti voilla tai öljyllä.
3 Liitä pistotulppa pistorasiaan.
4 Valitse grillattaville aineille sopiva lämpötila kääntämällä lämpötilanvalitsinta. Katso tämän
luvun kohta Grillausajat.
Lämpötilan merkkivalo syttyy.
5 Aseta pöytägrilli haluamaasi asentoon, kun lämpötilan merkkivalo sammuu.
Ole varovainen: grillilevyt ovat kuumia!
◗ Grillijuhla-asento (puoliksi auki): vedä ylempi grillilevy yläasentoon (1) (kuva 8).
◗ Panini-asento: avaa pöytägrilli puoleenväliin (kuva 9).
◗ Gratiini-asento: avaa pöytägrilli puoleenväliin.
6 Aseta rasvankeräysastia valuma-aukon alle rasvan tai nesteen keräämistä varten (kuva 10).
◗ Huomautus: grillijuhla-asennossa (kokonaan auki) on käytettävä kahta rasvankeräysastiaa, yksi
kummankin grillilevyn valuma-aukon alle (kuva 11).
7 Aseta grillattava ruoka grillilevylle tai -levyille.
- Parhaan tuloksen saavuttamiseksi ruoka tulisi asettaa levyn tai levyjen keskelle.
- Grillauksen aikana lämpötilan merkkivalo syttyy ja sammuu ajoittain merkkinä siitä, että
lämmitysvastuksiin kytkeytyy virta tai niistä katkeaa virta oikean lämpötilan säilyttämiseksi.
◗ Grillijuhla-asennot: levitä ruoka pöytägrillin päälle. Kääntele ruokaa ajoittain puisella tai
muovisella lastalla (kuva 12).
◗ Panini-asento: aseta ruoka alemman grillilevyn keskelle (kuva 13).
◗ Gratiini-asento: aseta ruoka alemman grillilevyn keskelle (kuva 14).
8 Sulje laite (vain panini- ja gratiini-asentoa käytettäessä) (kuva 15).
◗ Panini-asento: laske ylempi levy varovasti ruoan päälle. Ylempi levy lepää ruoan päällä, jolloin
ruoka grillautuu tasaisesti molemmilta puolilta.
SUOMI52
4222 001 97783 15-02-2006 15:05 Pagina 52