87
Ruoka-ainekset on valittu väärin. Kysei-
set ainekset eivät sovi valitulle valmis-
tusmenetelmälle tai on väärä valmistu-
sohjelma.
Ainekset on paloiteltu liian isoiksi, ei
ole noudatettu ruoka-aineksien määrä-
suhteita.
On väärin asetettu (laskettu) valmistu-
saika.
Valittu resepti on sopimaton ruoanval-
mistukseen tämän mallin monitoi-
mikeittimessä
Suositellaan käyttämään tarkastettuja ( tälle moni-
toimikeittimen mallille adaptoituja reseptejä ). Käytä
luotettavia reseptejä.
Ruoka-aineksien valinnan, leikkaamisohjeiden,
määräsuhteiden, ohjelman valinnan ja valmistusajan
tulee vastata valitun reseptin valmistusohjeita
Höyrytyksen aikana: kulhossa on liian
vähän vettä turvatakseen riittävästi
höyryä
Kaada kulhoon reseptin mukainen vesimäärä. Mikäli
epäilet, tarkista vesimäärä valmistuksen aikana
Paistamisen
aikana:
Kulhossa on liikaa
kasviöljyä
Tavalliseen paistamiseen riittää, että öljy ohuella
kerroksella peittää kulhon pohjan.
Friteerauksessa noudata reseptin ohjeita
Kulhossa on liikaa
nestettä
Älä sulje monitoimikeittimen kantta paistamisen
aikana, mikäli reseptissä ei ole määrätty toisin. Pa-
kasteruoka-aineet sulata ja valuta neste ennen
paistamista
Keittämisen aikana: liemen haihtu-
minen, jos ainekset ovat liian happamai-
sia
Eräät ruoka-aineet vaativat erikoiskäsittelyä ennen
keittämistä: huuhtelua, passeerausta jne. Noudata
valitun reseptin valmistusohjeita
Leivonnan
aikana:
(taikina ei
ole kypsynyt
kokonaan )
Kohotusvaiheessa taiki-
na tarttui sisäiseen
kanteen ja tukkii
höyrynpoistoventtiilin
Laita kulhoon vähemmän taikinaa
Liikaa taikinaa kulhossa
Jatkossa laita kulhoon vähemmän taikinaa
RUOKA ON YLIKYPSYNNETTY
Olet erehtynyt ruokatyypin va
-
linnassa tai valmistusajan aset-
taessa (laskelmia tehtäessä).
Ruoka-aineksien koko on liian
pieni
Suositellaan käyttämään tarkastettuja ( tälle monitoimikeit-
timen mallille adaptoituja reseptejä ). Ruoka-aineksien
valinnan, leikkaamisohjeiden, määräsuhteiden, ohjelman
valinnan ja valmistusajan tulee vastata valitun reseptin
valmistusohjeita
Valmis ruoka on liian kauan ollut
kulhossa ”Automaattinen läm-
mitys”-toiminto päällä
Pitkäänkestävä “Automaattinen lämmitys”-toiminto
ei ole suositeltavaa. Mikäli kyseisessä monitoimikeittimessä
on tämän toiminnon poiskytkentämahdollisuus, käytä se
RUOANVALMISTUKSEN AIKANA RUOKA KIEHUU YLI
Maitopuuroa keitettäessä mai-
to kiehuu
Maidon laatu ja ominaisuudet voivat johtua maidontuotannon
paikan ja olosuhteiden eroista.
Suositellaan käyttämään vain ultrapastöroitua rasvapitoisuu-
deltaan 2,5% maitoa. Tarvittaessa laimenna maito juomavedellä
Ennen keittämistä
ruoka-aineksia ei ole käsitelty
tai ne on käsitelty väärin (pesty
huonosti yms). Aineksien mit-
taus on tehty väärin tai ruoka-
aineen tyyppi on väärä
Käytä tarkastettua reseptiä ( tälle monitoimikeittimen mallille
adaptoituja reseptejä ). Ruoka-aineksien valinnan, leikkaami-
sohjeiden, määräsuhteiden, ohjelman valinnan ja valmistu-
sajan tulee vastata valitun reseptin valmistusohjeita.
Täysjyväryynyt, liha, kala ja äyriäiset pitää pestä huolellises-
ti kunnes pesuvedestä tulee kirkas
RUOKA PALAA POHJAAN
Kulho oli puhdistettu huonosti edellisen
käytön jälkeen.
Pohjaan palamisen estävä kulhon pinnoite
on vaurioitunut
Ennen ruoanvalmistusta tarkista, että kulho on
hyvin pesty ja pohjaan palamisen estävä pinnoite
on ehjä ja ilman vaurioita
Aineksien yhteismäärä on pienempi kuin
mitä reseptissä määrätään
Käytä tarkastettua reseptiä (tälle laitemallille
adoptuitua)
On asetettu liian pitkä valmistusaika
Lyhennä valmistusaika tai noudata tälle laitemal-
lille adoptoidun reseptin ohjeita
Paistamisen aikana: olet unohtanut kaataa
öljyä kulhoon, aineksia ei ole sekoitettu tai
valmistettavat aineet on käännetty liian
myöhään
Tavallisessa paistamisessa kaada kulhoon vähän
öljyä niin, että se ohuella kerroksella peittää
kulhon pohjan. Saadakseen tasaisesti paistettua
ruokaa ainekset tulee valmistaa aika ajoin sekoit-
taen tai käännellen määrätyn ajan välein
Haudutuksen aikana: kulhossa on liian
vähän kosteutta
Lisää kulhoon nestettä. Valmistuksen aikana älä
avaa monitoimikeittimen kantta ilman tarvetta
Keittämisen aikana: kulhossa on liian
vähän nestettä (aineksien määräsuhteita
ei ole noudatettu)
Noudata oikeita neste- ja ainemääriä
Leivonnan aikana: ennen leivontaa kulhon
sisäpintaa ei ole voideltu
Voitelee kasviöljyllä tai voilla kulhon pohja ja
seinämät ennen, kun laitat taikinan kulhoon ( älä
kaada kulhoon öljyä! )
RUOKA MENETTÄÄ PALOITTELUMUOTONSA
Olet liian usein sekoittanut valmistet-
tavaa ruokaa
Tavallisen paistamisen aikana sekoita valmistettava
ruoka enintään 5-7 minuutin välein
On asetettu liian pitkä valmistusaika
Lyhennä valmistusaika tai noudata tälle laitemallille
adoptoidun reseptin ohjeita
LEIVOTTU RUOKA ON LIIAN KOSTEA
Leivontaan on käytetty sopimattomia
aineksia, jotka antavat ylimääräistä
kosteutta (mehukkaat hedelmät tai vi-
hannekset, pakastemarjat, smetana tms)
Käytä reseptin mukaisia aineksia. Vältä paljon nes-
tettä sisältäviä aineksia tai mikäli se on mahdollis-
ta käytä ne minimimäärin.
Leivottu ruoka on jäänyt suljettuun
monitoimikeittimeen liian pitkäksi aikaa
Yritä aina poistaa leivonnaiset monitoimikeittimestä
heti valmistumisen jälkeen. Tarvittaessa voit jättää
leivonnainen monitoimikeittimeen lyhyeksi aikaa
”Automaattinen lämmitys”- toimintoa käytettäessä
TAIKINA EI KOHENE
Kananmunia ja sokeria on vaahdotettu huonosti
Käytä tarkastettua (tälle
laitemallille adoptuitua)
reseptiä.
Aineksien valinnan, nii-
den esikäsittelyn ja
määräsuhteiden tulee
vastata reseptissä an-
nettuja ohjeita.
Taikina on seisonut liian kauan leivinjauheen lisäämisen jälkeen
Jauhoja ei ole siivilöity tai taikina on alustettu huonosti
On virheitä aineksien kulhoon asettaessa
Valittu resepti ei sovi leivontaan monitoimikeittimen kyseisessä
mallissa
REDMOND-monitoimikeittimien muutamassa mallissa ohjelmissa ”STEW” ja
”SOUP” käynnistyy ylikuumenemista estävä järjestelmä, jos kulhossa on vähän
nestettä. Tässä tapauksessa monitoimikeittimen valmistusohjelma pysähtyy ja
käynnistyy ”Automaattinen lämmitys”- toiminto.
Erilaisten ruokien hörytyksen suositusaika
Ruoka-aine
Paino, g/
Määrä, kpl
Vesimäärä,
ml
Valmistu-
saika, min
1 Sian-/naudanlee (kuutioina 1,5-2 сm) 500 800 30/40
2 Lampaanlee(kuutioina 1,5-2 сm) 500 800 40
3 Kanalee (kuutioina 1,5-2 сm) 500 800 20
4 Lihapullat/kotleetit
10 kpl / 5
kpl
800 25/40
5 Kala (lee) 300 800 15
6 Äyriäiset (tuoreena pakastetut) 300 800 5
7 Mantit/khinkalit 5 kpl 800 25/30
8 Peruna (leikattu neljään osaan) 500 800 20
9 Porkkana (kuutioina 1,5-2 сm) 500 800 35
10 Punajuuri (leikattu neljään osaan) 500 1500 90
11 Vihannekset (tuoreena pakastetut) 500 800 5
12 Kananmuna 5 kpl 800 10
Tulee huomioida, että nämä ovat yleisiä suosituksia. Todellinen valmistusaika
voi poiketa suositelluista arvoista johtuen konkreettisen ruoka-aineen ominai-
suuksista sekä omista makutottumuksista.
Taulukko: Valmistusohjelmat (tehtaan asetukset)
Ohjelma
Käyttösuositukset
Asetettu valmistusaika
Valmistusaika/ Asetusväli
Viivästysaika
Työtilan ododtusaika
Automaattinen lämmitys
MULTI-
COOK
Erilaisten ruokien valmistus,
lämpötilan ja valmistusajan
asetus
0:30
2 min— 1 t /
1 min
1 t— 15 t / 5
min
+ – +
COOK
Vihannesten ja papujen
keittäminen
0:40
5 min— 8 t /
5 min
+ – +
EXPRESS
Vesipohjaisten mureiden
puurojen nopea valmistus
sekä valmiin ruoan uu-
delleenlämmitys
– – – – –
STEW
Haudutus: liha, kala, vi-
hannekset, lisukkeet ja useas-
ta ruoka-aineesta valmistet-
tavat ruoat
1:00
5 min— 12 t
/ 5 min
+ – +
PIZZA
Pizza eri täytteillä: liha, kana,
juusto yms.
0:25
10 min— 8 t
/ 5 min
+ – +
PORRIDGE
Maitoon keitettyjen puurojen
valmistus
0:20
5 min— 1 t /
1 min
1 t— 4 t / 5
min
+ + +
SOUP
Liemien, höystettyjen, kyl-
mien ja vihanneskeittojen
valmistus
1:00
10 min— 8 t
/ 5 min
+ – +
RICE
Riisin valmistus. Mureaksi
veteen keitettyjen puurojen
valmistus
0:30
5 min— 4 t /
1 min
+ – +
GRAIN
Erilaisten ryynien ja lisukkei-
den valmistus
0:30
5 min— 4 t /
1 min
+ – +
SAUCE
Erilaisten kastikkeiden sekä
hillojen ja marmeladien val-
mistus
0:35
5 min— 2 t /
5 min
+ – +
SELF-
CLEAN
Sisäkannen ja kulhon auto-
maattinen puhdistusjärjes-
telmä
0:30
5 min— 2 t /
5 min
+ + +
FRY
Lihan, kalan, vihanneksien ja
useasta ruoka-aineesta val-
mistettavien ruokien valmistus
0:15
5 min— 2 t /
1 min
– – +