4
Aseta syöttölautanen paikalleen.
L
aita astia/kansi lihamyllyn alle niin,
että jauhettu ruoka putoaa siihen.
5
Jäiset tuotteet tulee sulattaa
e
nnen käyttöä. Leikkaa liha 2,5
cm:n suikaleksi.
6 Käytä nopeutta 4. Ohjaa
syöttöpainimella ruoka lihamyllyyn
pala kerrallaan. Älä työnnä liian
voimakkaasti, ettei laite vaurioitu.
makkaran
valmistuslaite
Pohjalevy*
Iso suutin* (paksujen makkaroiden
valmistukseen)
Pieni suutin* (ohuiden makkaroiden
valmistukseen)
* Säilytetään syöttöpainimessa
Osta suolta makkaran valmistusta
varten lihakauppiaaltasi. Käytä sian
suolta ison suuttimen kanssa ja
lampaan suolta pienen suuttimen
kanssa. Voit myös suolen sijasta
kieritellä makkarat korppujauhoissa
tai maustetussa
vehnäjauhoseoksessa ennen niiden
kypsentämistä.
makkkaran
valmistuslaitteen käyttö
1 Käytettäessä suolta liota sitä ensin
kylmässä vedessä 30 minuuttia.
2 Vedä pidikkeestä ja irrota
ulostuloaukon suojus .
3 Vedä pidikettä taaksepäin ja työnnä
lihamyllyn runko paikalleen. Käännä
sitä kumpaankin suuntaan, kunnes
se lukkiutuu paikalleen.
4 Aseta syöttöruuvi rungon sisään.
5 Aseta pohjalevy paikalleen .
Pohjalevyssä olevan kolon tulee olla
rungossa olevan tapin kohdalla.
6 Käytettäessä luonnonsuolta avaa
suoli vesisuihkun avulla. Laita sitten
käytettävä suutin juoksevan veden
alle ja vedä suoli suuttimen päälle.
7
Aseta suutin lihamyllyyn ja kiristä se
kiinnitysrenkaalla .
8
Aseta syöttölautanen paikalleen .
9
Käytä nopeutta 3 tai 4. Ohjaa
syöttöpainimella ruoka lihamyllyyn.
Älä työnnä liian voimakkaasti,
ettei laite vaurioitu. Irrota suolta
suuttimesta samalla kun se täyttyy.
Älä täytä liikaa.
10Kierrä suolta säännöllisin välein
makkaroiden muodostamiseksi.
sianlihamakkarat
100 g kuivaa leipää
600 g suikaloitua porsaankylkeä
1 vatkattu muna
1 tl yrttisekoitusta
suolaa ja pippuria
1 Liota leipää vedessä ja purista sitten
liika vesi pois.
2 Jauha sianliha kulhoon.
3 Lisää muut aineet ja sekoita hyvin.
4 Valmista seoksesta makkaroita
(katso yllä olevat käyttöohjeet).
5 Paista pannulla, uunissa tai grillissä
kunnes kullanruskeita.
kebben valmistuslaite
Muotti*
Kartio*
* Säilytetään syöttöpainimessa
Kebbe on upporasvassa paistettu
lampaanlihasta ja bulgur vehnästä
valmistettu käärö, jossa on täytteenä
jauhelihaa. Se on perinteinen Lähi-
Idän alueen ruoka.
kebben valmistuslaitteen
käyttö
1 Vedä pidikkeestä ja irrota
ulostuloaukon suojus .
2 Vedä pidikettä taaksepäin ja työnnä
lihamylly paikalleen. Käännä sitä
kumpaankin suuntaan, kunnes se
lukkiutuu paikalleen.
3 Aseta syöttöruuvi lihamyllyn rungon
sisään.
43
k
l
m
n
o