MUM59M55/05

Bosch MUM59M55/05 Omistajan opas

  • Olen lukenut tämän käyttöohjeen ja olen valmis vastaamaan kysymyksiisi Bosch MUZ5FW1 lihamyllystä. Dokumentti sisältää ohjeet lihamyllyn turvalliseen käyttöön, puhdistamiseen sekä sen ominaisuuksista. Lisäksi ohjeessa kerrotaan mahdollisista lisävarusteista. Olen valmis vastaamaan kysymyksiisi liittyen tähän laitteeseen.
  • Mitä laitteella voi hienontaa?
    Mitä tehdä, jos laite ylikuormittuu?
    Voinko laittaa luita laitteeseen?
    Mihin muuhun laitetta voi käyttää?
27
Suomi
Turvallisuusasiaa
Tämä varuste soveltuu käytettäväksi yleiskoneen MUM5.... kanssa.
Noudata yleiskoneen MUM5.... käyttöohjeita.
Tämä varuste soveltuu raa’an ja keitetyn lihan, silavan, linnunlihan
ja kalan hienontamiseen ja käsittelyyn. Sitä ei saa käyttää muiden
tarvikkeiden tai aineiden hienontamiseen.
Valmistajan hyväksymien lisävarusteiden kanssa voit käyttää sitä
myös muihin käyttötarkoituksiin.
Laitetta koskevat turvallisuusohjeet
A Loukkaantumisvaara!
Älä laita sormia täyttösuppiloon, työnnä ainekset aina sisäänpäin
syöttöpainimella.
Irrota ja kiinnitä lihamylly vain, kun moottori on pysähtynyt.
A Tärkeää!
Käytä lihamyllyä vain ilmoitetussa käyttöasen-nossa.
Käytä lihamyllyä vain, kun sen kaikki osat ovat paikoilleen
kiinnitettyinä. Kokoa ensin lihamylly ja kiinnitä se vasta sitten
peruskoneeseen.
Laitteen osat
Kuva A
1 Lihamylly
a Kiinnitysrengas
b Reikälevy (reikien halkaisija 4,5 mm)
c Terä
d Syöttöruuvi ja vääntiö
e Lukitusvipu
f Tiiviste
2 Täyttöastia
3 Syöttöpainin
Lisävaruste
4 Sosepuserrin
5 Kakkupursotin
6 Raastinlaite
7 Reikälevyt
(reikien halkaisija 3 mm ja 6 mm)
Kuva B: Käyttöasento
Ylikuormitussuoja
Vääntiössä on lovi (murtumiskohta), joka
suojaa laitetta suuremmilta vahingoilta
lihamyllyn ylikuormittuessa. Vääntiö murtuu
tästä kohtaa ylikuormituksessa. Vääntiön
tilalle voi helposti vaihtaa uuden. Uuden
vääntiön voit tilata huoltopalvelusta.
28
fi Suomi
Käyttö
Puhdista lihamylly huolellisesti ennen ensim-
mäistä käyttökertaa, katso »Puhdistus«.
Tärkeä ohje
Käyttöohjeessa suositellut työnopeuden
viite- arvot koskevat koneita, joissa on
7-asentoinen valitsin. Jos koneessa on
4-asentoinen valitsin, vastaavat tiedot on
annettu suluissa.
Kokoa lihamylly kuvan mukaisessa
järjestyksessä (kuva A). Älä kiristä kiinni-
tysrengasta täysin kiinni.
Aseta tiiviste paikalleen. Huomioi asento
(kuva C)!
Kuva D
Paina avaamispainiketta ja
käännä varsi asentoon 4.
Aseta lihamylly käyttöliitännän
päälle. Huomioi vääntiön asento
käyttöliitäntään. Kierrä tarvittaessa vähän
vääntiötä. Kiinnitysrengas ei saa olla kiinni
kiristettynä!
Käännä lihamyllyä vastapäivään.
Paina lukitusvipu alas.
Kiristä nyt kiinnitysrengas kiinni.
Aseta täyttöastia paikalleen.
Aseta kulho tai lautanen ulostuloaukon
alapuolelle.
Laita pistotulppa pistorasiaan.
Aseta valitsin asentoon nopeudella 7 (4).
Laita käsiteltävät ainekset täyttöas-
tiaan. Työnnä ainekset sisäänpäin
syöttöpainimella.
Huomio!
Älä hienonna luita.
Vinkki: Hienonna tartarpihvin liha kahteen
kertaan.
Käytön jälkeen
Pysäytä kone valitsimesta.
Nosta lukitusvipu ylös.
Käännä lihamyllyä myötäpäivään ja irrota.
Puhdista lihamylly.
Puhdistus
Huomio!
Älä käytä hankaavia puhdistusaineita.
Laitteen pinnat voivat vaurioitua. Lihamylly
ja sen osat eivät ole astianpesukoneen
kestäviä.
Avaa kiinnitysrengas ja pura lisävaruste
osiin.
Pese osat käsin ja kuivaa heti.
Lisävaruste
(saatavissa alan liikkeistä)
Huomio!
Kokoa lisävarusteet aina ilman terää ja
reikälevyä. Lue sitä ennen ohjeet kohdista
»Turvallisuusasiaa«, »Käytön jälkeen« ja
»Puhdistus« ja noudata ohjeita.
Sosepuserrin
soseuttaa esim. marjat, tomaatit, omenat,
päärynät, ruusunmarjat (keitä ruusunmarjoja
noin tunnin ajan ennen soseuttamista).
Soseutettu hedelmäliha soveltuu erittäin
hyvin hillojen valmistamiseen.
Kuva E
Tee alkuvalmistelut kuten lihamyllyn
kohdalla neuvotaan. Kun kokoat sosepu-
sertimen, katso kuvasta tarvittavat osat ja
kokoamis- järjestys.
Avaa ensin kiinnitysruuvia sen verran, että
hedelmäliha poistuu vielä kosteana.
Kiristä sitten kiinnitysruuvia niin, että
hedelmälihaa tulee ulos sopivan kosteana.
Laita käsiteltävät ainekset täyttöas-
tiaan. Työnnä ainekset sisäänpäin
syöttöpainimella.
Aseta valitsin asentoon nopeudella 7 (4).
29
Suomi
Kakkupursotin
muotoilee pursotinleivonnaiset tai
murotaikinan.
Kuva F
Tee alkuvalmistelut kuten lihamyllyn
kohdalla neuvotaan. Kun kokoat kakkupur-
sottimen, katso kuvasta tarvittavat osat ja
kokoamis- järjestys.
Laita käsiteltävä taikina täyttöas-
tiaan. Työnnä ainekset sisäänpäin
syöttöpainimella.
Aseta taikinan koostumuksen mukaan
valitsin asentoon 4 (2) tai 5 (3).
Irrota muotista tuleva taikina lastalla tms.
Pysäytä yleiskone hetkeksi, jos taikinaa
tulee ulos liian nopeasti.
Raastinlaite
rouhii mantelit, pähkinät, kuivat leipäpalat ja
sämpylät.
Huomio!
Rouhi pähkinät ja mantelit vain kuivina ja
pieninä määrinä!
Kuva G
Tee alkuvalmistelut kuten lihamyllyn
kohdalla neuvotaan. Kun kokoat raastin-
laitteen, katso kuvasta tarvittavat osat ja
kokoamisjärjestys.
Laita käsiteltävät ainekset täyttöas-
tiaan. Työnnä ainekset sisäänpäin
syöttöpainimella.
Aseta ainesten kovuuden mukaan valitsin
asentoon 3 (2) tai 4 (3).
Oikeudet muutoksiin pidätetään.
/