avustavan ruoanvalmistuksen reseptit electrolux 19
Janssonin kiusaus
Ainekset:
• 8-10 perunaa
• 2 sipulia
• 125 g anjovisfileitä
• 300 ml kermaa
• 2 rkl korppujauhoja
• pippuria
• tuoretta silputtua timjamia
• 2 rkl voita
Valmistus:
Pese ja kuori perunat ja leikkaa ohuiksi
tikuiksi. Kuori sipulit ja leikkaa suikaleik-
si.
Voitele uunivuoka voilla. Laita kolmas-
osa perunoista ja sipulista vuokaan. Lai-
ta niiden päälle puolet anjovisfileistä ja
peitä anjovikset toisella kolmanneksella
perunoita ja sipulia. Levitä loput anjovik-
set tämän kerroksen päälle. Laita loput
perunat ja sipulit päällimmäiseksi siten,
että ylin kerros on perunoita.
Ripottele pinnalle pippuria ja timjamisilp-
pua.
Kaada anjovisliemi ja kerma kiusauksen
päälle. Ripottele korppujauhoa pinnalle
ja laita voinokareita päällimmäiseksi.
– Paistoaika: 60 minuuttia
– Kannatintaso: 3
Täytetty kala (taimen)
Ainekset:
• 4 forellia, noin 250 g
• suolaa, pippuria, paprikaa ja currya
Valmistus:
Pese ja kuivaa forellit ja pirskottele sit-
ruunaa kalojen sisä- ja ulkopuolelle.
Anna mehun imeytyä jonkun aikaa ja
mausta sen jälkeen suolalla ja pippurilla.
Laita kalat teräskulhoon, jossa on
rei'itetty välike.
– Lisää vettä vesilokeroon: 450 ml
– Paistoaika: 30 minuuttia
– Kannatintaso: 3
Kakku
Sitruunakakku
Taikina:
• 250 g voita
• 200 g sokeria
• 1 pakkaus vaniljasokeria
• ripaus suolaa
• 4 kananmunaa
• 150 g vehnäjauhoja
• 150 g peruna- tai maissijauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
• 2 sitruunan raastettu kuori
Kuorrutus:
• 125 ml sitruunamehua
• 100 g tomusokeria
Lisäksi tarvitset:
• pitkä kakkuvuoka, pituus 30 cm
• margariinia vuoan voiteluun
• korppujauhoja vuoan jauhotukseen
Valmistus:
Vatkaa voi, sokeri, sitruunankuori, vanil-
jasokeri ja suola vaahdoksi. Lisää ka-
nanmunat yksi kerrallaan ja vatkaa
edelleen vaahdoksi.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja pe-
runajauhoihin, lisää jauhoseos vaahtoon
ja sekoita.
Kaada taikina voideltuun ja korppujau-
hotettuun vuokaan, tasoita ja laita uu-
niin.
Kun kakku on paistunut, sekoita sitruu-
namehu ja tomusokeri. Kumoa kypsä
kakku alumiinifolion päälle.
Nosta alumiinifolion reunat kakun ympä-
rille siten, että kuorrutus ei valu pois. Pis-
tele kakkua puutikulla ja levitä kuorrutus
kakun päälle voitelusutilla.
Anna kakun vetäytyä jonkun aikaa.
– Paistoaika: 75 minuuttia
– Kannatintaso: 1