Philips CUCINA HR7633 Ohjekirja

Kategoria
Food processors
Tyyppi
Ohjekirja
SUOMI58
Monitoimikone: osat ja lisäosat
A) Nopeudensäädin
B) Runko
C) Turvakytkin
D) Kulho
E) Lisäosanpidin
F) Kannen kieleke (sulkee ja avaa turvakytkimen)
G) Kulhon kansi
H) Syöttösuppilo
I) Syöttöpainin
J) Kannen suojus jossa säilytystila
K) Viipalointiterä - puolipaksu
L) Suikalointiterä - hieno
M) Suikalointiterä - puolikarkea
N) Teräalusta
O) Hienonnusterä (+ suojus)
P) Taikinansekoitin
Q) Vispilälevy
R) Kaavin
Johdanto
Laite on varustettu ylikuumenemissuojalla, joka
katkaisee automaattisesti virran, mikäli laite
ylikuumenee.
Jos laite lakkaa yhtäkkiä käymästä:
1 Vedä liitosjohto irti pistorasiasta.
2 Paina painiketta 'PULSE/0'.
3 Anna laitteen jäähtyä 60 minuuttia.
4 Työnnä pistotulppa pistorasiaan.
5 Käynnistä laite uudelleen.
Ota yhteys Philips-myyjään tai Philips
Kodinkoneiden valtuuttamaan huoltoliikkeeseen,
jos automaattinen ylikuumenemissuoja toimii liian
usein.
VAROITUS: Laitetta ei saa liittää aikakytkimeen
ettei automaattisen ylikuumenemissuojan
palautuminen aiheuta vaaratilannetta.
Tärkeää
Lue käyttöohje huolellisesti ja katsele kuvat,
ennen kuin alat käyttää laitetta.
Säilytä käyttöohje vastaisen varalle.
Tarkasta, että laitteeseen merkitty
käyttöjännite vastaa paikallista
verkkojännitettä (220-240 V), ennen kuin liität
laitteen pistorasiaan.
Älä käytä laitteessa muiden valmistajien
lisäosia tai osia, ellei Philips ole näin erikseen
neuvonut.Takuu ei korvaa vahinkoja, jos
tällaisia osia on käytetty.
Älä käytä laitetta, jos sen liitosjohto,
pistotulppa tai jokin muu osa on viallinen.
Jos verkkoliitosjohto on vaurioitunut, se on
vaaratilanteiden välttämiseksi vaihdatettava
Philips Kodinkoneiden valtuuttamassa
huoltoliikkeessä.
Pese kaikki ruuan kanssa kosketuksiin joutuvat
osat ennen käyttöönottoa.
Varo ylittämästä taulukossa annettuja määriä ja
valmistusaikoja.
Vispilälevy, hienonnusterä ja taikinansekoitin
on asetettava kulhossa olevaan
lisäosanpitimeen.
Varo ylittämästä taulukossa annettuja määriä ja
valmistusaikoja.
Kulhoon merkittyä enimmäismäärää eli
asteikon ylintä viivaa ei saa ylittää.
Irrota pistotulppa pistorasiasta heti käytön
jälkeen.
Paina aineita syöttösuppilossa alaspäin vain
syöttöpainimella, ei koskaan sormilla tai esim.
kaapimella.
Pidä laite poissa lasten ulottuvilta. Älä anna
lasten käyttää laitetta ilman valvontaa.
Älä jätä laitetta käyntiin ilman valvontaa.
Katkaise laitteen toiminta ennen lisälaitteen
irrotusta.
Älä upota runkoa veteen tai muuhun
nesteeseen äläkä huuhtele sitä juoksevalla
vedellä. Pyyhi runko puhtaaksi kostealla liinalla.
Poista hienonnusterästä suojus ennen käyttöä.
Varo koskemasta TERÄVIÄ teriä, varsinkin
silloin kun pistotulppa on pistorasiassa.
Jos hienonnusterä juuttuu paikalleen, IRROTA
PISTOTULPPA PISTORASIASTA ennen kuin
irrotat kiinnitarttuneet ruoka-aineet.
Varo ylikuormittamasta laitetta.
Anna aineiden jäähtyä ennen käsittelyä
(maksimilämpötila 80cC).
Käyttö
Kulho
C
1 Asenna kulho monitoimikoneeseen
kiertämällä kahvaa nuolen suuntaan,
kunnes kuulet napsahduksen.
C
2 Laita kansi kulhon päälle. Kierrä kantta
nuolen suuntaan, kunnes kuulet
napsahduksen (tämä vaatii hieman voimaa).
Turvakytkin
B
Sekä rungossa että kannessa on merkki. Laite
toimii vain, jos rungon nuoli on asetettu aivan
kannen merkin kohdalle.
C
3 Varmista, että kannen merkki ja kulhon
nuoli ovat suoraan toisiaan vastaan.
Kannen kieleke peittää nyt kahvan aukon.
Syöttösuppilo ja syöttöpainin
C
1 Lisää nestemäiset ja/tai kiinteät aineet
syöttösuppilon kautta. Paina
syöttösuppilossa olevia kiinteitä aineita
varovasti syöttöpainimella alaspäin.
1
2
CLICK
1
2
CLICK
CLICK
59SUOMI
C
2 Voit sulkea syöttösuppilon
syöttöpainimella, niin ettei mm. jauhopöly
nouse ylös.
Hienonnusterä
Hienonnusterällä hienonnetaan, soseutetaan ja
sekoitetaan.
C
1 Nosta kulho rungolle.
C
2 Poista hienonnusterästä teränsuojus.
Hienonnusterän reunat ovat erittäin terävät.Varo
koskemasta niihin!
C
3 Aseta hienonnusterä lisäosanpitimeen.
C
4 Laita lisäosanpidin kulhoon.
5 Laita aineet kulhoon. Leikkaa isot palat
noin 3 cm:n kuutioiksi. Laita kansi kulhon
päälle.
1
2
CLICK
C
6 Laitteen nopeutta säätämällä saadaan
mahdollisimman hyvä lopputulos.
B
painike PULSE / 0: pitopainike ja virran katkaisu.
Kun painiketta PULSE / 0 pidetään painettuna,
laite käy suurimmalla nopeudella. Laite pysähtyy,
kun painike vapautetaan.
B
painike 1: normaali
B
painike 2: suuri nopeus.
Katso suositeltavat nopeudet taulukosta. Käyntiaika
1 - 60 sekuntia.
Vinkkejä
Laite hienontaa hyvin nopeasti. Käytä
pitopainiketta vain lyhyitä jaksoja kerralla,
etteivät aineet hienonnu liikaa.
Älä hienonna kovia juustoja liian pitkään.
Juusto lämpiää ja alkaa paakkuuntua.
Älä hienonna kovia aineita, kuten kahvipapuja,
muskottipähkinöitä tai jääpaloja. Ne tylsyttävät
terää.
Jos aineet takertuvat terän ympärille tai tarttuvat
kulhon reunoihin:
1 Pysäytä laitteen toiminta.
2 Poista kansi kulhon päältä.
3 Irrota aineet kaapimella.
SUOMI60
Viipalointi-, suikalointi- ja raastinterät
Aseta valittu terä teräalustaan.
Terien leikkuureunat ovat hyvin terävät.Varo
koskemasta niihin!
C
1 Aseta teräalusta lisäosanpitimeen, joka on
kulhossa.
C
2 Aseta teräalusta lisäosanpitimeen, joka on
kulhossa.
3 Laita kansi kulhon päälle.
C
4 Laita aineet syöttösuppiloon. Leikkaa
suuret palat pienemmiksi, niin että ne
mahtuvat syöttösuppiloon.
5 Täytä syöttösuppilo mahdollisimman
tasaisesti.
Kun aiot viipaloida tai suikaloida suuria määriä,
käsittele kerralla vain pieni osa ja tyhjennä kulho
aina välillä.
6 Valitse lopputuloksen kannalta sopiva
nopeus. Katso taulukosta suositeltavat
nopeudet.
Taulukossa mainitut ruokaohjeet ovat valmiit 10 -
60 sekunnissa.
C
7 Paina aineita syöttöpainimella hitaasti ja
tasaisesti syöttösuppilossa alaspäin.
1
2
CLICK
C
8 Terän irrotus teräalustasta: Ota teräalusta
käteen alapuoli itseesi päin. Paina terän
reunoja peukalolla, niin että terä irtoaa
alustasta.
Taikinansekoitin
Taikinansekoitin käytetään hiivataikinan tekoon ja
muiden taikinoiden vatkaamiseen ja
sekoittamiseen.
C
1 Aseta taikinan sekoitin lisäosanpitimeen.
2 Mittaa aineet kulhoon.
C
3 Sulje kulho kannella.
C
4 Sulje syöttösuppilo syöttöpainimella.
C
5 Valitse lopputuloksen kannalta sopiva
nopeus. Katso taulukosta suositeltavat
nopeudet.
1
2
CLICK
61SUOMI
Vispilälevy
Vispilälevyllä valmistetaan majoneesi, vatkataan
kerma ja munanvalkuaiset.
C
1 Aseta vispilälevy kulhossa olevaan
lisäosanpitimeen.
2 Mittaa aineet kulhoon ja laita kansi kulhon
päälle.
C
3 Valitse lopputuloksen kannalta sopiva
nopeus. Katso taulukosta suositeltavat
nopeudet.
Vinkkejä
Vatkaa munanvalkuaiset huoneenlämpöisinä.
Ota munat jääkaapista vähintään puoli tuntia
ennen käyttöä.
Kaikki majoneesiin tarvittavat aineet on
käytettävä huoneenlämpöisinä.
Öljy voidaan lisätä syöttöpainimen pohjassa
olevan reiän kautta.
Vatkaa kerma vaahdoksi jääkaappikylmänä.
Katso taulukosta kerman vaahdotusaika.
Kermaa ei saa vatkata liian kauan.
Käytä pitopainiketta, niin voit helpommin valvoa
vaahdon paksuutta.
Puhdistus
Irrota pistotulppa pistorasiasta aina ennen rungon
puhdistusta.
1 Pyyhi runko puhtaaksi kostealla liinalla. Älä
upota runkoa veteen, äläkä huuhtele sitä.
2 Pese ruuan kanssa kosketuksissa olleet
osat lämpimällä pesuvedellä heti käytön
jälkeen.
Kulho, kulhon kansi, syöttöpainin ja lisäosat
voidaan pestä myös astianpesukoneessa.
Näiden osien konepesunkestävyys on testattu
normin DIN EN 12875 mukaisesti.
Konepesunkestävyys on testattu normin DIN EN
12875 mukaisesti.
Kannen suojus ei ole konepestävä!
Puhdista hienonnusterä ja muut terät varovasti.
Niiden leikkuureunat ovat hyvin terävät!
Jotkut aineet saattavat aiheuttaa lisäosien
värjääntymistä.Tämä ei vaikuta lisäosien
toimintaan.Värjääntyminen häviää yleensä
vähitellen.
SUOMI62
Säilytys
MicroStore
C
Laita lisäosat (vispilälevy, hienonnusterä,
taikinansekoitin, teräalusta) lisäosanpitimeen ja
säilytä niitä kulhossa.Teräalusta tulee aina
viimeiseksi.
C
Kulhon kannen suojuksessa voidaan säilyttää
kahta terää, suojuksen sisäpuolella näytetyllä
tavalla.Terät työnnetään, ei paineta, paikalleen
suojukseen .
C
Aseta kannen suojus kulhon läpinäkyvän
kannen päälle.
Kierrä liitosjohto laitteen takana olevan
pidikkeen ympärille.
Takuu & huolto
Jos haluat lisää tietoa tai laitteen kanssa tulee
ongelmia, katso Philipsin www-sivustoa
osoitteessa www.philips.com tai kysy neuvoa
Philipsin asiakaspalvelusta (puhelinnumero on
kansainvälisessä takuulehtisessä).Voit myös kääntyä
Philips-myyjän tai Philips Kodinkoneiden
valtuuttaman huoltoliikkeen puoleen.
Määrät ja valmistusajat
Käyttötar
koitus
Kiisselit, piiraat
Ohukaiset,
pannukakut,
vohvelit
Jauheliharuuat,
kakkuvuokien
jauhotus
Jälkiruuat,
leivokset
Kuorrutus,
keitot,
kastikkeet.
Kastikkeet,
pizzat,
kuorrutukset,
fondue
Koristelu,
kastikkeet,
mousset,
vanukkaat.
Muhennokset,
keitot
Vauvanruoka,
dieettiruoka
Ohje
Leikkaa hedelmät
syöttösuppiloon sopiviksi
paloiksi.Täytä syöttösuppilo ja
suikaloi/viipaloi painaen kevyesti
syöttöpainimella.
Kaada kulhoon ensin maito ja
sen jälkeen kuivat aineet.
Sekoita noin 1 minuutti.
Tarvittaessa toista pari kertaa.
Käytä kuivaa leipää.
Käytä pehmeää voita.
Käytä kovaa juustoa. Leikkaa
noin 3 cm:n paloiksi.
Leikkaa juusto syöttösuppiloon
sopiviksi paloiksi. Paina varovasti
syöttöpainimella.
Käytä kovaa taloussuklaata.
Paloittele 2 cm:n paloiksi.
Käytä keitettyjä herneitä tai
papuja. Lisää tarvittaessa
hieman nestettä.
Karkea: lisää vain hieman
nestettä. Hieno: lisää nestettä
tarpeen mukaan.
Nope
us/Lis
äosa
2/P k
g
2 / P
2 / P
2 / P
2 / P
2 / k
2 / P
2 / P
2 / P
Enim
mäism
äärä
350 g
2 1/2
dl
maito
a
100 g
300 g
200 g
200 g
200 g
250 g
300 g
Ruoka-aine
Omena -
suikaleet/viipal
eet
Ohukaistaikina
- sekoitus
Korppujauhot
- hienonnus
Voikreemi -
vatkaus
Juusto -
hienonnettu
Juusto - raaste
Suklaa - rouhe
Palkokasvit,
keitetyt - sose
Keitetyt
kasvikset ja liha
- sose
63SUOMI
Käyttötar
koitus
Salaatti,
koristelu
Leipä
Pizza
Piiraat,
paistokset,
quiche
Ohje
Aseta kurkku pystyyn
syöttösuppiloon ja paina
varovasti.
Sekoita vesi (37cC), hiiva ja
sokeri. Lisää jauhot, öljy ja suola.
Sekoita taikinaa noin 90
sekuntia. Anna taikinan nousta
noin 30 minuuttia tai kunnes
taikina irtoaa kulhon reunoista.
Noudata leipätaikinan
valmistusohjetta. Sekoita
taikinaa noin 1 minuutti tai
kunnes taikina irtoaa kulhon
reunoista.
Leikkaa kylmä voi 2 cm:n
paloiksi. Laita voi kulhoon
jauhojen päälle. Sekoita
suurimmalla nopeudella, kunnes
taikina on ryynimäistä. Lisää
kylmä vesi. Sekoita kunnes
taikinasta muodostuu pallo.
Jäähdytä taikina ennen
kaulimista.
Nope
us/Lis
äosa
1 / g
2 / {
2 / {
2 / P
Enim
mäism
äärä
1
kurkku
350 g
jauhoj
a
400 g
jauhoj
a
Ruoka-aine
Kurkku -
viipaleet
Hiivataikina
(leipä)
Hiivataikina
(pizza)
Paistostaikina
Käyttötar
koitus
Kotipulla
Vanukkaat,
kohokkaat,
marenki
Vanukkaat,
kohokkaat,
marenki
Kastikkeet,
keitot,
maustevoit
Kastikkeet,
kuorrutukset
Jauhettu liha,
raakapihvit,
lihapullat,
kalapullat
Ohje
Sekoita ensin maito (37cC),
hiiva ja sokeri eri kulhossa.
Mittaa kaikki aineet
monitoimikoneen kulhoon ja
vaivaa taikina tasaiseksi, kunnes
se ei enää tartu kulhon
reunoihin (noin 1 minuutti).
Anna taikinan nousta noin 30
minuuttia.
Vatkaa munanvalkuaiset
huoneenlämpöisinä. Huomaa:
vatkaa kerralla vähintään 2
munanvalkuaista.
Vinkki: lisää hieman sitruunan
mehua tummumisen
estämiseksi. Lisäämällä hieman
nestettä saadaan tasaisempi
sose.
Pese ja kuivaa yrtit.
Käytä aineet
huoneenlämpöisinä. Huomaa:
käytä vähintään 1 iso muna,
kaksi pientä munaa tai kaksi
munankeltuaista. Laita muna ja
hieman viinietikkaa kulhoon ja
lisää öljy vähitellen.
Poista kalvot, rustot ja luut.
Leikkaa noin 3 cm:n kuutioiksi.
Pitopainiketta käyttämällä tulee
karkeampi lopputulos.
Nope
us/Lis
äosa
2 / {
2 / S
P / P
2/P / P
1-2 /
S
2/P / P
Enim
mäism
äärä
300 g
jauhoj
a
4
munan
valkuai
sta
500 g
Vähint
ään 75
g
3
munaa
300 g
Ruoka-aine
Hiivataikina
Valkuaisvaahto
Hedelmäsosee
t (esim.
omenat,
banaanit)
Mausteyrtit
(esim. persilja)
- hienonnettu
Majoneesi
Liha, kala -
hienonnus
SUOMI64
Käyttötar
koitus
Kuivakakut
Kuivakakut
Erilaisiin
ruokiin
Erilaisiin
ruokiin
Jauhettu liha
Keitot,
raakasalaatit
Ohje
Käytä aineet
huoneenlämpöisinä.Vatkaa
pehmeä voi ja sokeri
kuohkeaksi. Lisää maito, munat
ja jauhot.
Karkea rouhe: pitopainike;
hieno rouhe: nopeus 2.
Kuori sipulit ja leikkaa 4 osaan.
Huomaa: kerralla vähintään 100
g. Käytä pitopainiketta nopeina
sykäysinä, etteivät sipulit
hienonnu liikaa.
Kuori sipulit ja leikkaa 4 osaan.
Huomaa: kerralla vähintään 100
g. Käytä pitopainiketta nopeina
sykäyksinä, etteivät sipulit
hienonnu liikaa.
Poista ensin jänteet ja luut.
Leikkaa liha 3 cm:n kuutioiksi.
Jos haluat karkean
lopputuloksen, käytä
pitopainiketta.
Leikkaa kasvikset 3 cm:n
kuutioiksi ja hienonna
hienonnusterällä.
Nope
us/Lis
äosa
2 / P
2/P / P
P / P
1 / g
2/P / P
2 / P
Enim
mäism
äärä
3
munaa
250 g
400 g
300 g
200 g
250 g
Ruoka-aine
Murotaikina
Pähkinät,
mantelit -
hienonnettu
Sipuli -
hienonnettu
Sipuli - renkaat
Siipikarja -
hienonnettu
Kasvikset -
hienonnus
Käyttötar
koitus
Koristelu,
jälkiruuat,
jäätelöseokset
Ohje
Käytä jääkaappikylmää kermaa.
Huomaa: vatkaa kerralla
vähintään 1 1/4 dl.
Kermavaahto on valmista noin
20 sekunnin kuluttua.
Nope
us/Lis
äosa
P / S
Enim
mäism
äärä
350
ml
Ruoka-aine
Kermavaahto
65
SUOMI
Ruokaohjeita
Parsakaalikeitto (4 annosta)
Lisäosa: kP
- 50 g kypsää Gouda-juustoa
- 300 g keitettyä parsakaalia (varret ja kukinnot)
- 2 keitettyä perunaa paloina
- n. 7 dl parsakaalin keitinvettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- currya
- pippuria
- muskottipähkinää
- suolaa
- 2 rkl kermaa
B
Aseta raastinterä koneeseen ja raasta juusto.
Soseuta kypsät kasvikset ja pieni määrä
keitinlientä tehosekoittimessa. Kaada seos
kattilaan ja lisää tarvittaessa keitinlientä niin, että
keitto on sopivan sakeaa. Kuumenna keittoa koko
ajan sekoittaen. Mausta keitto currylla, pippurilla
ja muskottipähkinällä sekä tarvittaessa suolalla.
Lisää lopuksi kerma ja raastettu juusto. Keiton
lisäkkeenä voit tarjota paahdettuja leipäkuutioita.
Hedelmäkakku
P
- 450 g kivettömiä taateleita, puolitettuna
- 200 g kuivattuja luumuja, puolitettuna
- 650 g pekaanipähkinöitä
- 150 g kookoshiutaleita
- 300 g sokerihuurrettuja ananaspaloja
- 1 tölkki (400 g) makeutettua maitotiivistettä
- 1 tl vanilliiniesanssia
B
Voitele kaksi 20 cm pitkää kakkuvuokaa ja
esikuumenna uuni 135 asteeseen.
B
Mittaa puolitetut taatelit ja luumut
monitoimikoneen kulhoon ja hienonna
suurimmalla nopeudella 30 sekuntia.Tyhjennä sen
jälkeen kulho.
B
Mittaa pekaanipähkinät monitoimikoneen kulhoon
ja hienonna pähkinät karkeasti käyttäen
pitotoimintoa.Tyhjennä sen jälkeen kulho.
B
Mittaa sokerihuurrutetut ananaspalat
monitoimikoneen kulhoon ja hienonna käyttäen
pitotoimintoa.Tyhjennä sen jälkeen kulho.
B
Laita hienonnetut taatelit, luumut,
pekaanipähkinät ja kookoshiutaleet kulhoon ja
sekoita keskenään.
B
Sekoita joukkoon maito ja vanilliini.
B
Kaada hedelmäseos vuokaan ja paista 135-
asteisessa uunissa noin 90 minuuttia. Älä valmista
samaa ohjetta uudelleen heti. Jos haluat kerralla
suuremman määrän, anna laitteen ensin jäähtyä,
ennen kuin jatkat.
SUOMI66
Perunasose
P
- 750 g keitettyjä perunoita
- noin 2 1/2 dl kuumaa maitoa (90cC)
- 1 rkl voita
- muskottipähkinää
B
Soseuta ensin perunat, lisää sitten maito, suola ja
voi. Käytä nopeutta 1 ja sekoita vain noin
30 sekuntia, ettei soseesta tule liisterimäistä.
Majoneesi
S
- 2 munankeltuaista tai 1 suuri muna
- 2 tl sinappia
- 3 rkl sitruunamehua;
- 2 1/2 dl öljyä
B
Kaikkien aineiden tulee olla huoneenlämpöisiä.
Aseta vispilälevy kulhoon. Sekoita munankeltuaiset
tai muna, sinappi, sitruunamehu, suola, pippuri ja
sokeri monitoimikoneen kulhossa nopeudella 2.
Kaada öljy ohuena nauhana koneen käydessä
syöttösuppilon kautta muiden aineiden
joukkoon.Sekoita tasaiseksi. Syöttöpainimen
pohjassa olevaa reikää voi käyttää öljyn
lisäämiseen.
B
Tartar-kastike: lisää persiljaa, maustekurkkua ja
kovaksi keitettyjä kananmunia.
B
Cocktail-kastike: lisää 1/2 dl ranskankermaa,
tilkka viskiä, 3 tl tomaattisosetta ja tilkka
inkiväärisiirappia 1 dl:aan majoneesia.
liikkua työpöydällä. Siirrä taikina toiseen kulhoon ja
anna nousta liinan alla noin 30 minuuttia.
B
Vaihda hienonnusterä kulhoon. Hienonna sipuli ja
valkosipulinkynnet ja paista ne öljyssä pannulla
läpikuultaviksi.
B
Lisää pannuun tomaattimurska ja mausteet. Anna
kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
B
Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.Anna
tomaattikastikkeen jäähtyä.
B
Kauli taikina kahdeksi pyöreäksi pizzapohjaksi.
Nosta pohjat pellille leivinpaperin päälle. Levitä
pizzapohjille kastike ja haluamasi täytteet.
Ripottele pinnalle juustoraaste.
B
Paista pizzat uunin keskitasolla 250 asteessa
12 - 15 minuuttia.
Peruna-kesäkurpitsapaistos
Pgk
- 4 keskikokoista perunaa, 375 g
- 1 tl suolaa
- 1 kesäkurpitsa (n. 250 g)
- 1 valkosipulinkynsi, murskattuna
- 40 g voita + voita uunivuuan voiteluun
- 2 tl yrttimausteita
- 1 suuri muna
- 3/4 dl kermaa
- 3/4 dl maitoa
- suolaa
- 70 g puolikypsää juustoa
B
Pese ja kuori perunat.
B
Pese kesäkurpitsa.
B
Aseta viipalointiterä teränpitimeen ja aseta
teränpidin kulhoon.
67SUOMI
Pirtelö
P
- 1 3/4 dl maitoa
- 2 tl sokeria
- 1/2 banaania tai noin 65 g muita tuoreita
hedelmiä tai marjoja
- 50 g vaniljajäätelöä
B
Sekoita, kunnes pinnalla on vaahtoa.
Pizza
P
- 400 g jauhoja
- 4 dl öljyä
- 4 dl öljyä
- 1/2 tl suolaa
- 20 g tuoretta hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
- 1 tl sokeria
B
Pizzakastikkeeksi:
- 3 dl tomaattimurskaa
- 2 tl oreganoa
- 1 sipuli, 2 valkosipulinkynttä, suolaa, pippuria,
paprikajauhetta
- hieman sokeria
- Kastikkeen päälle sopivia täytteitä makusi
mukaan: oliiveja, salamia, herkkusieniä, anjovista,
paistettua jauhelihaa, kinkkua, tonnikalaa jne.
Sekä juustoraastetta esim. mozzarellaa.
B
Aseta taikinansekoitin kulhoon. Mittaa vesi ja liota
siihen hiiva. Lisää loput aineet kulhoon ja
käynnistä nopeudelle 2.Anna koneen käydä noin
1 minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
Pidä laitetta toisella kädellä kiinni, jos se alkaa
B
Lisää sipuleiden joukkoon suola, cayennenpippuri,
sitruunamehu, lohipala ja lohitölkin liemi. Soseuta
tasaiseksi seokseksi nopeudella 2.
B
Kiehauta tilkka vettä ja liuota liivatelehdet siihen.
B
Kaada liivate-vesiseos monitoimikoneen kulhoon
lohiseoksen päälle. Sekoita kaikki keskenään.
B
Lisää kermavaahto lohiseokseen ja sekoita
nopeasti tasaiseksi.
B
Kaada mousse tarjoiluastiaan ja jäähdytä
jääkaapissa muutama tunti.
B
Koristele vesikrassilla.
Voileipätahna
P
- 2 pientä porkkanaa
- 2-3 maustekurkkua
- 75 g kukkakaalia
- 75 g juuriseller
- tuoreita mausteyrttejä (persiljaa, tilliä, rakuunaa,
varsisellerin paloja)
- 100 g majoneesia
- 100 g rahkaa
- muskottipähkinää
- suolaa
B
Laita kulhoon hienonnusterä. Hienonna porkkanat,
maustekurkut, kukkakaali, mausteyrtit, varsiselleri
ja juuriselleri hienoksi. Sekoita varovasti majoneesin
ja rahkan kanssa. Mausta pippurilla ja suolalla.
SUOMI68
B
Viipaloi perunat ja kesäkurpitsa nopeudella 1.
B
Voitele uunivuoka ja kaada peruna- ja
kesäkurpitsaviipaleet ja valkosipulinkynnet
vuokaan.
B
Vaihda hienonnusterä jälleen kulhoon.
B
Laita kulhoon munat, kerma, maito ja mausteet.
Sekoita nopeudella 2 ja kaada seos vuokaan.
B
Vaihda kulhoon raastinterä ja raasta juusto
B
Ripottele juustoraaste peruna- ja
kesäkurpitsaviipaleiden päälle.
B
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunnin
ajan.
Lohimousse (3-4 annosta)
PS
- 1 tölkki säilöttyä lohta (220 g)
- 2 liivatelehteä
- muutama ruohosipulinvarsi
- 1 tl suolaa
- 1 tl cayennenpippuria
- 1/2 rkl sitruunamehua
- 1 1/4 dl kermaa
- 1 pieni sipuli
- vesikrassia koristeluun
B
Laita vispilälevy kulhoon ja vatkaa kerma
vaahdoksi painamalla pitopainiketta noin 15
sekuntia.
B
Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä pakkauksen
ohjeen mukaisesti.
B
Laita kulhoon hienonnusterä. Hienonna kuorittu
sipuli ja ruohosipuli käyttäen pitopainiketta.
B
Poista lohesta ruodot ja nahka.
Tzatziki-salaatti
k
- 1 kurkku
- 2 dl maustamatonta jugurttia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl hienonnettua tilliä
- koristeeksi mintunlehtiä
B
Aseta suikalointiterä kulhoon. Kuori kurkku ja
suikaloi nopeudella 1. Nosta kurkkusuikaleet
siivilään ja valuta hyvin.
B
Sekoita kulhossa kurkun joukkoon muut aineet.
Kaada salaatti tarjoiluastiaan ja jäähdytä
jääkaapissa. Koristele mintunlehdillä ennen
tarjoamista.
69SUOMI
Espanjalainen kaalisalaatti
g
- 1 pieni punakaali
- 2 punasipulia
- 1 fenkoli
- 1 omena
- yhden appelsiinin mehu ja 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 rkl sinappia
B
Sekoita tuoremehu ja viinietikka.Viipaloi kaali,
sipulit, fenkoli ja omena nopeudella 1.
B
Sekoita aineet keskenään salaattikulhossa.
Sokerikakku (kakkupohja)
P
- 4 munaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 tl vanilliinisokeria
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
B
Kaikkien valmistusaineiden tulee olla
huoneenlämpöisiä. Sekoita kuivat aineet
keskenään erillisessä kulhossa.Vatkaa munat ja
sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet seokseen ja
sekoita varovasti esim. kaapimella, jotta vaahto ei
laskisi. Kaada taikina voideltuun ja
korppujauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan ja
paista 175-asteisessa uunissa noin 30-35
minuuttia.
B
Vinkki:Voit täyttää kakun esimerkiksi
kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98

Philips CUCINA HR7633 Ohjekirja

Kategoria
Food processors
Tyyppi
Ohjekirja