Panasonic SD-ZP2000 Omistajan opas

Tyyppi
Omistajan opas

Tämä käsikirja sopii myös

Panasonic Taiwan Co., Ltd.
http://www.panasonic.com
© Panasonic Taiwan Co., Ltd. 2018
DZ50B211
MX0818E0
Printed in China
Representative in EU :
Panasonic Marketing Europe GmbH
Panasonic Testing Centre
Winsbergring 15, 22525 Hamburg, Germany
Automatic Bread Maker
OPERATING INSTRUCTIONS (Household Use)
Brotbackautomat
BEDIENUNGSANLEITUNG (Hausgebrauch)
Machine à pain automatique
NOTICE D’UTILISATION (Usage domestique)
Automatische Broodbakoven
GEBRUIKSAANWIJZING (Voor huishoudelijk gebruik)
Macchina per pane automatica
ISTRUZIONI D’USO (Utilizzo Domestico)
Panicadora automática
INSTRUCCIONES DE FUNCIONAMIENTO (Uso Doméstico)
Automatyczny wypiekacz do chleba
INSTRUKCJA OBSŁUGI (Do użytku domowego)
Automatická domácí pekárna
NÁVOD K OBSLUZE (Pro domácí použití)
Automata kenyérsütő gép
KEZELÉSI ÚTMUTATÓ (Háztartási használatra)
Automaattinen leipäkone
KÄYTTÖOHJE (Kotitalouskäyttöön)
Automatisk bagemaskine
BRUGSVEJLEDNING (Husholdningsbrug)
Automatisk Bakmaskin
BRUKSANVISNING (Hushåll)
Model No. / Modell Nr. / Modèle n° / Modelnr. / Modello n° / N.° de modelo /
Model / Model / Típusszám / Mallinumero / Modelnr. / Modellnr.
SD - ZP2000
For recipes, visit: www.experience-fresh.eu
WXE
English Deutsch Français
Nederlands
Italiano Español Polski Magyar
Suomalainen
Dansk SvenskaČesky
FI2 FI3
Pienentääksesi henkilövahingon, sähköiskun tai tulipalon varaa, huomioi seuraava:
n
Seuraavat signaalit ilmaisevat haitan ja vahingon asteen, kun tuotetta käytetään
väärin.
VAROITUS :
Osoittaa mahdollisen vaaran, joka voi johtaa vakavaan
loukkaantumiseen tai kuolemaan.
VAARA:
Osoittaa mahdollisen vaaran, joka voi johtaa lievään
loukkaantumiseen tai omaisuuden vahingoittumiseen.
n
Symbolit on luokiteltu ja selitetty seuraavalla tavalla.
Tämä symboli ilmaisee kieltoa.
Tämä symboli ilmaisee vaatimusta,
jota on noudatettava.
VAROITUS
Sähköiskun, oikosulusta johtuvan tulipalon, savun, palovamman tai henkilövahingon
vaaran välttämiseksi.
l
Älä anna lasten leikkiä pakkausmateriaaleilla.
(Tukehtumisvaara.)
l
Älä pura, korjaa tai muunna tätä laitetta.
É
Ota yhteys laitteen myyjään tai Panasonic - huoltoon.
l
Älä vaurioita virtajohtoa tai virtajohdon pistoketta.
Seuraavat toiminnat ovat ankarasti kiellettyjä:
Mukauttaminen, lämmityselementtien tai kuumien pintojen kanssa
kosketuksiin tai lähelle asettaminen, taivuttaminen, vääntäminen, vetäminen,
ripustaminen / vetäminen terävien reunojen yli, raskaiden esineiden asettaminen
laitteen päälle, virtajohdon niputtaminen, laitteen kantaminen virtajohdosta.
l
Älä käytä laitetta, jos virtajohto tai virtajohdon pistoke on rikki tai jos
virtajohdon pistoke on kytketty huonosti pistorasiaan.
É
Viallisen virtajohdon saa vaihtaa vain laitteen valmistaja, sen valtuuttama
huolto tai tehtävään pätevöitynyt henkilö.
l
Älä kytke tai irrota virtajohdon pistoketta, jos kätesi ovat märät.
l
Älä upota laitetta veteen tai roiskuta sitä vedellä ja / tai muulla nesteellä.
l
Älä koske höyryaukkoihin tai tuki tai peitä niitä käytön aikana.
Valvo erityisesti lapsia.
l
Laitetta saavat käyttää yli 8 - vuotiaat lapset ja henkilöt, joiden fyysinen,
aistinvarainen tai henkinen toimintakyky on rajoittunut, tai joilla ei ole tarvittavaa
kokemusta ja tietoa laitteen käytöstä, jos heitä valvotaan tai opastetaan laitteen
turvalliseen käyttöön ja he ymmärtävät käyttöön liittyvät vaarat.
Lapset eivät saa leikkiä laitteella.
Lapset eivät saa puhdistaa tai tehdä käyttäjän kunnossapitoa, jos he eivät
ole yli 8 - vuotiaita ja valvonnan alla.
Turvallisuusohjeet
Muista noudattaa
näitä ohjeita.
Sisältö
Turvallisuusohjeet .....................................................................................................................................................FI3
Tärkeää tietoa .............................................................................................................................................................FI5
Osien nimet ja ohjeet ...............................................................................................................................................FI6

Päälaite & Tarvikkeet ..................................................................................................................................................FI6

Ohjauspaneeli ja näyttö ..............................................................................................................................................FI7
Leivän valmistusaineet .........................................................................................................................................FI8

Leivän ainekset ..........................................................................................................................................................FI8

Lisäainekset ...............................................................................................................................................................FI9

Gluteenittomuus tietoa ...............................................................................................................................................FI9
Ohjelmakaaviot ja leivontavalinnat ...................................................................................................................FI10
Käsittelyohjeet ja reseptit .....................................................................................................................................FI11

Ennen ensimmäistä käyttöä .....................................................................................................................................FI11

Valmistelu .................................................................................................................................................................FI11

Leivän leipominen ....................................................................................................................................................FI12

Leipäreseptejä ...........................................................................................................................................................FI13

Briossin leipominen ..................................................................................................................................................FI14

Kakun leipominen .....................................................................................................................................................FI14

Gluteenittoman normaali leivän leipominen .............................................................................................................FI15

Gluteenittoman kakun leipominen ............................................................................................................................FI15

Leipätaikinan valmistaminen ....................................................................................................................................FI16

Pizzataikinan valmistaminen ....................................................................................................................................FI16

Hillon valmistaminen ................................................................................................................................................FI16
Puhdistaminen ja hoito .........................................................................................................................................FI17
Vianmääritys .............................................................................................................................................................FI18
Tekniset tiedot ..........................................................................................................................................................FI21
Kiitos, kun valitsit tämän Panasonic - tuotteen.

Lue ohjeet huolellisesti käyttääksesi tuotetta oikein ja turvallisesti.

Ennen kuin käytät tätä tuotetta, kiinnitä erityisesti huomiota Turvallisuusohjeet -
(S. FI3 – FI5) ja Tärkeää tietoa - (S. FI5) kohtiin tässä ohjeessa.

Säilytä ohjeet tulevaa käyttöä varten.
 
Panasonic ei ole vastuussa, jos laitetta on käytetty väärin tai näitä ohjeita ei ole noudatettu.
Suomalainen
FI4 FI5
DN
DN
DN
DN
VAROITUS
Sähköiskun, oikosulusta johtuvan tulipalon, savun, palovamman tai henkilövahingon
vaaran välttämiseksi.
l
Pidä laite ja sen virtajohto alle 8 - vuotiaiden lasten ulottumattomissa.
l
Varmista, että alueesi sähköverkon jännite on sama kuin laitteeseen
merkitty käyttöjännite.
Vältä kytkemästä samaan pistorasiaan useita laitteita. Jos kytket useita
virtajohdon pistokkeita samaan pistorasiaan, varmista, ettei laitteiden
yhteenlaskettu tehontarve ylitä pistorasian sallittua kuormaa.
l
Kytke virtajohdon pistoke hyvin.
l
Puhdista virtajohdon pistoke säännöllisesti pölystä.
É
Irrota virtajohdon pistoke ja puhdista kuivalla pyyhkeellä.
l
Lopeta laitteen käyttö heti ja irrota verkkojohto siinä epätodennäköisessä
tilanteessa, että laite lakkaa toimimasta kunnolla.
Esimerkkejä toimintahäiriöistä tai vioista:
Virtajohto tai virtajohdon pistoke tulevat epätavallisen kuumiksi.
Virtajohto on viallinen tai virransyöttö lakkaa toimimasta.
Rungon muoto muuttuu, se on silminnähden vaurioitunut tai tuntuu
epätavallisen kuumalta.
Laite pitää käytön aikana epätavallista käyntiääntä.
Laitteesta lähtee paha haju.
Tapahtuu jotain muuta epätavallista tai toimintahäiriö.
É
Ota yhteys jälleenmyyjään tai Panasonic - huoltoon toimittaaksesi laitteen
tarkastukseen tai huoltoon.
VAARA
Sähköiskun, tulipalon, palovamman, henkilövahingon tai omaisuusvahingon välttämiseksi.
l
Älä käytä laitetta seuraavissa paikoissa.
Epätasaisten pintojen päällä, sähkölaitteiden, kuten
jääkaappi, päällä, pöytäliinojen tai mattojen kaltaisten
materiaalien päällä, jne.
Laitteen päälle voi roiskua vettä. Laitteen lähellä on
lämmönlähde.
É
Sijoita laite tukevalle, kuivalle, puhtaalle,
kuumuudenkestävälle työtasolle vähintään 10 cm
etäisyydelle työtason reunasta ja vähintään 5 cm
viereisistä seinistä ja muista kohteista.
l
Älä poista leipävuokaa tai irrota laitetta sähkövirrasta käytön aikana.
VAARA
Sähköiskun, tulipalon, palovamman, henkilövahingon tai omaisuusvahingon välttämiseksi.
l
Älä koske kuumaan kohtaan, kuten leipävuokaan, laitteen sisäosiin,
lämmityselementtiin tai kannen sisäpuolelle, laitteen ollessa päällä tai heti
käytön jälkeen.
Luoksepäästävät pinnat voimat kuumentua käytössä. Varo jäännöslämmönlähdettä
erityisesti käytön jälkeen.
É
Vältät palovammat käyttämällä patakintaita aina, kun poistat leipävuoan tai valmiin
leivän. (Älä käytä märkiä patakintaita.)
l
Älä käytä ulkoista ajastinta tms.
Tätä laitetta ei ole tarkoitettu ohjattavaksi ulkoisen ajastimen tai erillisen
etäohjausjärjestelmän kautta.
l
Älä työnnä laitteen aukkoihin mitään esineitä.
l
Älä ylitä jauhojen (500 g) nostatusaineiden, kuten kuivahiivan (7 g) tai
leivinjauheen (13 g) maksimimääriä. (Katso sivu FI21)
l
Irrota laite virtajohdon pistoke, kun laitetta ei käytetä.
l
Kun irrotat virtajohdon sitä irrottaessa, vedä virtajohdon pistokkeesta.
Ei koskaan virtajohdosta.
l
Irrota laite pistorasiasta ja anna sen jäähtyä ennen käsittelyä, siirtämistä tai
puhdistusta.
l
Tämä tuote on tarkoitettu ainoastaan kotikäyttöön.
l
Varmista, että puhdistat laitteen käytön jälkeen, erityisesti pinnat, jotka
ovat kosketuksissa ruokaan. (Katso sivu FI17)
Turvallisuusohjeet
Muista noudattaa
näitä ohjeita.
Tämä laitteeseen oleva symboli ilmaisee ”Kuumaa pintaa, jonka
koskettamista on varottava”.
Tärkeää tietoa

Älä käytä laitetta ulkona, hyvin kosteissa tiloissa tai
kohdista liikaa voimaa osiin, kuten kuvituksessa oikealla,
toimintahäiriön tai vääntymisen estämiseksi.

Älä käytä veistä tai muuta terävää työkalua jäämien
poistamiseen.

Älä pudota laitetta; se voi mennä rikki.

Älä säilytä mitään aineksia tai jyviä leipävuoassa.
Lämpötila - anturi
Kannen sisäpuoli
Lämmityselementti
Liitetty osa
Suomalainen
FI6 FI7
Ohjauspaneeli ja näyttö
n
Toimintatila
Näytetään nykyiselle ohjelman vaiheelle paitsi ja .
: Ilmaisee virtakatkoksen.
:
Ilmaisee ainesten lisäämisen manuaalisesti.
(Ohjelma 2, 3, 5, 7, 10, 11, ja 12.)
Antaa merkin manuaalisen toimen suorittamisesta. (Ohjelma 12 ja 15.)
n
Näkyvissä oleva aika
Valmistumishetkeen jäljellä oleva aika.
Jos valittuna on ohjelma, jonka aikana
käyttäjän on lisättävä aineksia, näyttää
lisäyshetkeen vielä jäljellä olevan ajan.
Ohjelma vaati jonkin verran manuaalisia
toimia, näyttö näyttää jäljellä olevan
ajan ennen prosessin alkamista
Aloita - painikkeen painamisen jälkeen.
n
Ohjelma
Paina tätä painiketta kerran ohjelman asettamiseksi.
Paina painiketta uudestaan Ohjelmanumeron vaihtamiseksi.
(Voit siirtyä eteenpäin nopeammin pitämällä painiketta alhaalla.)
Katso ohjelman numero sivulta FI10.
n
Tilailmaisin

Vilkkuminen ilmaisee koneen olevan asetustilassa tai
tarvitsevan manuaalista toimea.
Aloita - painiketta voidaan painaa.

Jatkuvasti valaistu ilmaisee, että kone on ohjelman
suoritustilassa.
Aloita - painiketta ei voi painaa.
Se ei käynnisty,vaikka pistoke on pistorasiassa.
n
Koko
Valitse koko painamalla tätä
painiketta. Katso sivulta FI10
käytettävissä oleva ohjelma.
L
M
n
Kuori
Valitse kuoren värin
painamalla tätä painiketta.
Katso sivulta FI10
käytettävissä oleva ohjelma.
Medium (Keskitumma)
Light (Vaalea)
n
Aloita
Aloita ohjelma painamalla tätä
painiketta.
n
Seis
Peru asetus / pysäytä ohjelma.
(Pidä painettuna noin 1 sekunti.)

Kuvassa näkyvät kaikki sanat ja symbolit, mutta vain asiaankuuluvat näytetään käytön aikana.
Osien nimet ja ohjeet
Mittakuppi Mittalusikka
10 mL: n askelin
(enintään 310 mL)
(15 mL) (5 mL)
Ruokalusikka
½ merkki
Teelusikka
¼, ½, ¾
merkit
* Laitteessasi oleva virtajohdon pistoke voi olla erinäköinen
kuin kuvassa.
Päälaite
Tarvikkeet
Päälaite & Tarvikkeet
Virtajohdon pistoke *
Kansi
Kahva
Taikinakoukku
Leipävuoka
Ohjauspaneeli
Virtajohto
Höyryaukko
Leipävuoka ja taikinakoukku on pinnoitettu keraamisella pinnoitteella tahrojen välttämiseksi ja helpottamaan leivän
poistamista.
n
Suojaa niiden keraamista pinnoitetta vaurioitumiselta noudattamalla näitä ohjeita:

Älä käytä kovia tai teräviä välineitä, kuten veistä tai haarukkaa, kun poistat leivän leipävuoasta ja / tai kun poistat
taikinakoukun leivästä tai leipävuoasta.

Jos leipä tarttuu leipävuokaan ja ei irtoa helposti, jätä leipävuoka jäähtymään 510 minuutiksi. Käännä leipävuoka
ylösalaisin uunikintaalla (katso sivu FI12). Napauta pitäen molemmilla käsillä keittiöpyyhkeellä peitetystä kirkkaasta
paistopinnasta kunnes leipä tulee ulos.

Taikinakoukku voi jäädä jumiin leipään. Jos leivontakoukku on yhä leivässä, odota leivän jäähtyvän ja ota koukku pois
ennen viipalointia.

Jos taikinakoukkua ei voida irrottaa leipävuoasta, kaada lämmintä vettä leipävuokaan ja odota 5 10 minuuttia. Jos
irrottaminen on vielä vaikeaa, käännä taikinakoukkua sivusuunnassa ja vedä se ulos.

Puhdista leipävuoka ja taikinakoukku pehmeällä sienellä. Älä käytä mitään hankaavaa, kuten puhdistusainetta tai
karkeaa sientä.

Kovat, karkeat ja isot ainesosat, kuten kokonaisia jyviä sisältävät jauhot, sokeri, ja lisätyt pähkinät ja siemenet, voivat vahingoittaa niiden
keraamista pinnoitetta. Jos käytät isoja ainesosia, paloittele tai leikkaa ne pienemmiksi. Noudata ohjeita
Lisäaineksista
(katso sivu FI9) ja
annetuista reseptimääristä.

Käytä tässä laitteessa vain mukana toimitettua taikinakoukkua.
Leipävuoka, taikinakoukku ja leipä voivat olla hyvin kuumia leipomisen jälkeen. Noudata aina varovaisuutta niitä käsitellessäsi.
Taikinakoukun
akseli
n
Ajastin
Aseta viiveajastin (aika, milloin leivän on oltava valmis). Se voidaan asettaa käytettävissä olevalle ohjelmalle enintään 13 tunniksi. (Katso
sivu FI10)
esim. kello on nyt 21.00 ja haluat leivän olevan valmis 6.30 seuraavana aamuna.
É
Aseta ajastimeen 9:30 (9 tuntia 30 minuuttia tästä eteenpäin).
12
9 3
12
9 3
6
6
9 t 30 min tästä
eteenpäin
Nykyinen aika Valmistumisaika
Asetusaika ohjelmille 13 ja 18:
Ohjelma 13
Painikkeen painaminen kerran edistää paistoaikaa, mukaan lukien lisäpaistoaika, 1 minuutin.
Ohjelma 18
Painikkeen painaminen edistää kypsennysaikaa 10 minuuttia, mutta lisäkypsennysaikaa vain 1 minuutin.
Lisää aikaa painamalla tätä painiketta.
Vähennä aikaa painamalla tätä painiketta.
(Edetäksesi nopeammin, paina tätä painiketta kerran ja pidä
sitten painettuna.)
Suomalainen
FI8 FI9
Leivän ainekset
Lisäainekset (Kuivatut hedelmät, pähkinät, pekoni, juusto, jne.)
Gluteenittomuus tietoa
Jauhot
Leivän pääainesosa. Jauhon proteiini muodostaa gluteiinia vaivaamisen aikana.
Gluteiini tuottaa leivän koostumuksen ja pintarakenteen ja auttaa leivän kohoamisessa.
Käytä sitkoa muodostavia karkeita vehnäjauhoja. Sitkoa muodostavat karkeat vehnä-
jauhot jauhetaan kovavehnästä ja niissä on korkea proteiinipitoisuus, joka on välttämä-
tön gluteenin kehittymiselle.
Käymisen aikana muodostuva hiilidioksidi jää gluteenin muodostaman verkkoraken-
teen sisään, ja näin taikina nousee.
Kuivahiiva
Mahdollistaa taikinan nousemisen.
Käytä kuivahiivaa, joka ei vaadi esikäymistä (Älä käytä kuivahiivaa, joka vaati
herätyksen ennen käyttöä).
Suosittelemme kuivahiivaa, jonka pakkauksessa lukee pikahiiva, helppo sei-
koittaa, nopeasti toimiva tai helppo leipoa. Kun käytät pusseissa olevaa hiivaa,
sulje kuivahiivapussi heti käytön jälkeen ja säilytä jääkaapissa. (Käytä valmistajan
ilmoittaman ajan kuluessa.)
Maitotuotteet
Antavat makua ja parantavat ravintoarvoa.
Jos käytät maitoa veden sijasta, leivästä tulee ravitsevampi. Älä kuitenkaan
käytä ajastintoimintoa, sillä maitotuotteet eivät välttämättä säily tuoreina yön yli.
Vähennä veden määrää vastaavasti.
Sokeri (kidesokeri, fariinisokeri, hunaja, siirappi tms.)
Hiivan ravinto, makeuttaa ja lisää makua leipään, antaa kuorelle väriä.
Vähennä sokerin määrää, jos käytät rusinoita tai muita hedelmiä, jotka
sisältävät fruktoosia.
Vesi
Käytä tavallista hanavettä.
Kun huoneen lämpötila on alhainen, käytä haaleaa vettä ohjelmassa 1, 2,
3, 9, 11, tai 14.
Kun huoneen lämpötila on korkea, käytä kylmää vettä ohjelmassa 12.
Käytä kylmää vettä lämpötilasta huolimatta ohjelmassa 6 ja 7.
Mittaa nesteet aina laitteen mukana toimitetulla mittakupilla.
Rasva
Antaa leipään makua ja pehmeyttä.
Käytä voita (suolatonta), margariinia tai öljyä.
Ruokasuola
Parantaa makua ja vahvistaa gluteenia edistäen taikinan kohoamista.
Leipä saattaa menettää makua / kokoa, jos mitta ei ole tarkka.
Gluteenittomat ainekset
Gluteenittomat jauhot, kuten riisistä, tummasta riisistä, mantelista, siemen-
istä, perunatärkkelyksestä jne. valmistetut jauhot, eivät sisällä proteiinia
gluteenin kiinteyttämiseen ja niillä ei yksinään ole tätä sitkoa leiväntekoon.
Xanthan - kumi on eräs sakeuttamisaine, joka toimii gluteiiniproteiinin sijasta
käymisprosessissa gluteenittoman normaalin leivän valmistuksessa.
Gluteenittoman normaalin leivän tekeminen on hyvin erilaista kuin normaali leivän tekemistapa.
On tärkeää neuvotella lääkärin kanssa näistä ohjeista, jos gluteenitonta normaalia leipää tehdään terveydellisistä syistä.
Tämä ohjelma on kehitetty erityisesti tietyille gluteenittomille jauhoseoksille. Omien seosten käyttäminen ei ehkä tuota yhtä hyviä tuloksia.
Kun valitaan gluteeniton resepti, jokaista reseptiä on noudatettava tarkasti. (Muutoin leivän leipominen ei ehkä onnistu.)
Gluteenittomia jauhoseoksia on kahdenlaisia; toisissa on alhainen gluteenipitoisuus ja toisissa ei ole viljaa eivätkä ne sisällä gluteenia. Keskustele ensin
lääkärisi kanssa, jos valitset jonkin näistä ohjelmista.
Paistotulokset ja leivän ulkomuoto voivat vaihdella jauhoseoksesta riippuen. Toisinaan leivän sivuun saattaa jäädä jauhoa.
Viljattomien seosten lopputulokset vaihtelevat eniten.
Parhaan tuloksen saat, kun odotat leivän jäähtymistä ennen kuin leikkaat siitä viipaleita.
Leipä on säilytettävä viileässä ja kuivassa paikassa ja käytettävä 2 päivän sisällä. Jos et ehdi käyttämään koko leipää tässä ajassa, voit laittaa osan siitä
sopiviin annospusseihin ja pakastaa.
Varoitus henkilöille, jotka noudattavat ohjelmaa terveyssyistä:
Muista neuvotella lääkärisi kanssa tai kysyä neuvoa keliakiayhdistyksestä ennen gluteenittoman ohjelman noudattamista. Käytä vain
aineksia, jotka soveltuvat terveystilaasi.
Panasonic ei vastaa seurauksista, jotka aiheutuvat ainesten käytöstä ilman lääkärin kanssa neuvottelua.
On erittäin tärkeää välttää ristikontaminaatio gluteenia sisältävien jauhojen kanssa, jos leipä leivotaan ruokavaliosyistä. Erityistä huomiota on kiinnitettävä
leipävuoan ja taikinakoukun sekä käytettävien välineiden puhdistamiseen.
On hyvin tärkeää käyttää oikeita määriä aineksia parhaiden tulosten saamiseksi.
Nestemäiset ainesosat
Käytä mukana toimitettua mittakuppia tai mittalusikkaa.
Jos resepti edellyttää, seos (nesteet ja muna), on punnittava vaa'alla. Suosittelemme digitaalivaa'an käyttöä.
Kiinteät ainekset
Tulee punnita vaa’alla tai mitata pienille määrille tarkoitetulla mittalusikalla. Digitaalisen vaa'an käyttöä suositellaan.
Saat leivästä maukkaampaa lisäämällä
muitakin aineksia.
n
Munaa
Parantavat leivän ravintoarvoa ja tuovat väriä leipään.

Vähennä nesteen (vesi) määrää suhteessa.

Vatkaa munat ennen niiden lisäämistä. Älä käytä ajastintasetusta
munaa sisältävillä resepteillä. Munat pilaantuvat nopeasti ja ne eivät
ehkä pysy tuoreina.
n
Leseet
Lisäävät leivän kuitupitoisuutta.

Määrä enintään 30 g (2 rkl).
n
Vehnänalkiot
Antavat pähkinäisen maun leipään.

Määrä enintään 30 g (2 rkl).
n
Mausteet, yrtit
Parantavat leivän makua.
Käytä vain pien määrä (enintään 1 rkl) mausteita.
Käytä enintään 1 2 rkl kuivattuja yrttejä.
Jos käytät tuoreita yrttejä, noudata reseptin ohjeita.
Jos käytät leipäseosta...
n
Leipäseos, joka sisältää kuivahiivan
â
Pane seos leipävuokaan, lisää sitten vesi.
(Noudata seospakkauksen ohjeessa annettua vesimäärää)
ê
Valitse ohjelma 9, valitse koko jauhojen määrän mukaan ja
käynnistä kone.
500 g  L
400 g – M

Joidenkin jauhoseosten pakkauksista ei käy ilmi, paljonko kuivahiivaa
on, joten parhaan tuloksen saat kokeilujen kautta.
n
Leipäseos, jossa on erillinen kuivahiivapussi
â
Laita kuivahiiva ensin leipävuokaan, sitten leipäseos ja kaada
lopuksi vesi.
ê
Valitse ohjelma seoksessa olevan jauhotyypin perusteella ja
käynnistä leivonta.
Leivän valmistusaineet
Käytettävissä oleva ohjelma 2, 3, 5, 7, 10, 11, ja 12
Valmista maustutut leipäsi ilman lisäainesten murskausta.
Työvaiheet
Kun Aloita - painiketta on painettu, kuulet merkkiääniä.
Aseta lisäainesosat leipävuokaan käsin, kun vilkkuu.
Aika aloituksesta siihen, kun merkkiääni kuuluu (noin)

Ohjelma 2 / Valkoinen ja rusinoita: noin 20 25 minuuttia

Ohjelma 3 / Valkoinen täytetty: noin 20 25 minuuttia

Ohjelma 5 /Täysjyvävehnä, rusina: noin 1 tunti 25 minuuttia 1 tunti 55 minuuttia

Ohjelma 7 / Laiha ja rusinoita: noin 1 tunti 2 tuntia ja 35 minuuttia

Ohjelma 10 / Pehmeä ja rusinoita: noin 50 minuuttia 1 tunti 15 minuuttia

Ohjelma 11 / Pehmeä ja rusinoita, nopea: noin 20 25 minuuttia

Ohjelma 12 / Briossi: noin 55 minuuttia
Ainesten valvonta
Lisää kaikkia aineksia reseptin / ohjelman ohjeiden määrien mukaisesti.
Muutoin,
Ainekset voivat tippua leipävuoasta aiheuttaen epämiellyttäviä hajuja ja savua.
Leipä ei ehkä kohoa hyvin.
Kuivat / liukenemattomat ainekset
Käytä ohjelmien nimille Rusinoita: Ohjelmat 2, 5, 7, 10, ja 11.
n
Kuivatut hedelmät
Leikkaa n. 1 cm kuutioiksi.
n
Pähkinät, siemenet
Leikkaa n. 1 cm kuutioiksi.
Pähkinät heikentävät gluteenin vaikutusta, joten älä käytä niitä liikaa.
Suuret, kovat siemenet voivat naarmuttaa leipävuoan pinnoitetta.
Pehmeät ja helposti särkyvät ainekset
Käytä Täytetylle leivälle: Ohjelma 3.
n
Pekoni, salami, oliivit, kuivatut tomaatit
Leikkaa pekoni ja salami 1 cm:n kuutioiksi.
Leikkaa oliivit ¼ paloiksi.
n
Juusto, suklaa
Leikkaa juusto 1 cm:n kuutioiksi.
Murskaa suklaa rouheeksi.
Suomalainen
FI10 FI11
n
Valittavissa olevat toiminnot ja toiminta - ajat
Kone pysähtyy ja käy prosessin aikana käyttöohjelman mukaisesti.
Huonelämpötila vaikuttaa eri vaiheisiin tarvittavaan aikaan.
Ohjelman
numero
Ohjelma Asetukset Total
Huoma utus
*
1
( )
Vaiheet
Viitta-
ussivu
Koko Kuori Ajastin
Yhteensä
Rapeakuorinen paisto
1
Valkoinen
4
5 min – 10 min
2 t 15 min
2 t 20 min
50 min 3 t 15 min
S. FI11 –
FI13
2
Valkoinen ja
rusinoita
25 min –
35 min
*4
1 t 50 min
2 t
55 min 3 t 20 min
4
S. FI11 –
FI13
3
Valkoinen täytetty
25 min –
35 min
*4
1 t 50 min
2 t
55 min 3 t 20 min
4
S. FI11 –
FI13
4
Täysjyvävehnä
4
1 t –
1 t 30 min
10 min –
20 min
2 t 15 min
2 t 55 min
55 min 5 t
S. FI11 –
FI13
5
Täysjyvävehnä,
rusina
1 t –
1 t 30 min
30 min –
35 min
*4
2 t –
2 t 35 min
1 t 5 t 5 min
4
S. FI11 –
FI13
6
Laiha
4
45 min –
2 t 20 min
*3
10 min –
15 min
2 t 35 min
4 t 15 min
50 min 6 t
S. FI11 –
FI13
7
Laiha ja rusinoita
45 min –
2 t 20 min
*3
15 min –
25 min
*4
2 t 30 min
4 t 5 min
55 min 6 t 5 min
4
S. FI11 –
FI13
Paisto
8
Pehmeä
4 4 4
30 min –
1 t
25 min –
30 min
*4
1 t 45 min
2 t 10 min
50 min 4 t
S. FI11 –
FI13
9
Pehmeä, Nopea
4 4
15 min –
25 min
55 min –
1 t 5 min
40 min 2 t
S. FI11 –
FI13
10
Pehmeä ja
rusinoita
4 4
30 min –
1 t
20 min –
35 min
*4
1 t 45 min
2 t 15 min
50 min 4 t
4
S. FI11 –
FI13
11
Pehmeä ja Rusinoita,
Nopea
4 4
25 min –
35 min
*4
45 min –
55 min
40 min 2 t
4
S. FI11 –
FI13
12
Briossi
4
30 min
35 min –
45 min
*4 *6
1 t 35 min
1 t 45 min
*7
50 min 3 t 40 min
4
S. FI11,
FI14
13
Pelkkä paisto
30 min –
1 t 30 min
30 min –
1 t 30 min
S. FI14
Gluteeniton
14
Gluteeniton
normaali leipä
15 min –
20 min
40 min –
45 min
50 min 1 t 50 min
S. FI11,
FI15
15
Gluteeniton kakku
20 min
*5
1 t 30 min 1 t 50 min
4
S. FI11,
FI15
Muut
16
Leipätaikina
30 min –
50 min
20 min –
30 min
*4
1 t 10 min
1 t 20 min
2 t 20 min
S. FI11,
FI16
17
Pizzataikina
4
30 min –
35 min
*4
10 min –
15 min
45 min
S. FI11,
FI16
18
Hillo
1 t 30 min
2 t 30 min
S. FI11,
FI16
Ennen ensimmäistä käyttöä
Valmistelu
Poista pakkausmateriaali ja puhdista laite ennen ensimmäistä käyttöä. (S. FI17)
Puhdista kone, kun et ole käyttänyt sitä pitkään aikaan. (S. FI17)
Suorita nämä valmistelut varmasti ennen ohjelman asettamista.

Tässä ohjeessa käytetyt lyhenteet täydellinen nimi on kirjoitettu seuraavasti: min = minuutti(a); t = tunti(a).
*1 Huomautus( ): Ohjelma on käytettävissä lisäainesosien lisäämiseen tai käsin tehtäviin toimenpiteisiin, kun merkkiääni kuuluu.
*2
Kone toimii lyhyen aikaa kohoamisjakson aikana (optimaalisen sitkoaineen kehityksen varmistamiseksi).
*3 Alussa on kolme minuuttia kestävä vaivausprossessi muuttuu huoneen lämpötilan mukaan.
*4 Vaivausvaiheeseen sisältyy nostatusvaihe.
*5 Vaivausprosessiin kuulluu raapimisvaihe.
*6 Vaivausprosessissa on manuaalinen prosessi.
*7 Kohotusvaiheessa on manuaalinen prosessi.
Ohjelmakaaviot ja leivontavalinnat Käsittelyohjeet ja reseptit
1
Avaa kansi, ota leipävuoka (1) pois ja kiinnitä taikinakoukku taikanakoukun akseliin. (2)
(1)
ê
â
(2)
Kiinnitä taikinakoukku tiukasti
taikinakoukun akseliin.
Varmista puhtaus taikinakoukun akselin ympärillä ja
taikinakoukun sisällä. (S. FI17)

2
Valmistele ainekset reseptin tarkkojen mittojen mukaan.
3
Lisää mitatut ainesosat leipävuokaan annetussa järjestyksessä ylhäältä alas. (3)

Laita kuivahiiva kauas taikinakoukusta ja taikinakoukun akselista.
Jos hiivaa tarttuu siihen, leipä ei ehkä kohoa kunnolla.

Laita kuivat ainekset kuivahiivan päälle. Se täyttyy pitää erossa nesteistä sekoittamisen alkamiseen asti.

Kaada neste edellä mainitun jälkeen leipävuoan reunoille roiskumisen välttämiseksi. (4)
4
Pyyhi pois kosteus ja jauho leipävuoan ympäriltä, ja laita se takaisin päälaitteeseen. (5)
Sulje kansi.
5
Kytke leipäkone 230 V:n pistorasiaan
(4)
(3) Ainesosien lisääminen
Esimerkki
Vaalea leipä
Kuivahiiva 1 tl
Karkea vehnäjauho 400 g
Voita 10 g
Sokeri ¾ tl
Ruokasuola 1¾ tl
Vesi 260 mL
(5)
ê
â
Knead
(Vaivaus)
Rest
(Lepo)
Bake
(Paisto)
Rise *
2
(Nostatus *
2
)
Suomalainen
FI12 FI13
6
Paina Ohjelma ( ) -painiketta valitaksesi ohjelman.
Valitse vaihtoehdot valitulle ohjelmalle. Katso sivu FI10.
Leivän koko
Kuoren väri
Viiveajastin: aseta tämä viivästääksesi leivän valmistusprosessia enintään 13 tuntia.
* Valinnat jokaiselle ohjelmalle osoitetaan myös yllä olevalla kuvakkeella reseptissä.
7
Käynnistä kone painamalla Aloita ( ) - paineketta.

Näytöllä näkyy jäljellä oleva aika valitun ohjelman valmistumiseen.
* Jäljellä oleva aika muuttuu huoneen lämpötilan mukaan.
Ohjelma 2, 3, 5, 7, 10, ja 11 (Lisäainesosia saatavana
-
ohjelma)
Näytöllä näkyy jäljellä oleva aika siihen, kun merkkiääni pyytää lisäainesosia.
Kun kuulet merkkiäänen, lisää se käsin, ja paina sitten -painiketta käynnistääksesi laitteen uudelleen.
Vaivaaminen jatkuu riippumatta siitä, painettiinko -painiketta vai ei. (Äänimerkki kuuluu 3 minuutin jälkeen.)
*
Lisää lisäainekset merkin vilkkuessa näytössä. Kun lakkaa vilkkumasta, näyttö näyttää jäljellä olevan ajan.
*
Älä lisää aineksia sen jälkeen, kun jäljellä oleva aika ilmestyy näyttöön.

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi, älä avaa kantta, paitsi jos ohjelma sitä vaatii, koska se vaikuttaa leivän laatuun.
8
Kun leipä on valmis (koneesta kuuluu 8 äänimerkkiä ja End (Loppu) vilkkuu), Paina Seis ( ) - painiketta ja irrota
virtajohto pistorasiasta.
9
Käytä kuivia uunikintaita ottaessasi leivän ulos välittömästi ja aseta se ritilälle. (6) / (7)

Ulkopuolisen pohja-aksein kääntäminen voi vaurioittaa leivän muotoa
.
Ohjelma 1 Valkoinen
Prosessointiaika: 3 t 15 min
esiasetus alue: 3 t 15 min 13 t
Vaalea leipä
Kuivahiiva 1 tl
Karkea vehnäjauho 400 g
Voita 10 g
Sokeri ¾ tl
Ruokasuola 1¾ tl
Vesi 260 mL
Ohjelma 5 Täysjyvävehnä, rusina
Prosessointiaika: 5 t 5 min
noin 1 t 25 min 1 t 55 min vaiheen 7 jälkeen
(kuuluu piippauksia)
Täysjyvärusinavehnäleipä
Kuivahiiva 1 tl
Täysjyvävehnäjauhoa 400 g
Voita 20 g
Sokeri 1½ tl
Ruokasuola 1¾ tl
Vesi 300 mL
Rusinoita *
1
100 g
Ohjelma 9 Pehmeä, Nopea
Prosessointiaika: 2 t
Light (Vaalea), Medium (Keskitumma) M, L
Pehmeä ja nopea - leipä
M L
Kuivahiiva 1 tl 1¼ tl
Karkea vehnäjauho 400 g 500 g
Voita 15 g 25 g
Sokeri 1 tl 1½ tl
Ruokasuola 1 tl 1¼ tl
Vesi 280 mL 350 mL
Ohjelma 2 Valkoinen ja rusinoita
Prosessointiaika: 3 t 20 min
noin 20 25 min vaiheen 7 jälkeen
(kuuluu piippauksia)
Valkoinen ja rusinoita leipä
Kuivahiiva 1 tl
Karkea vehnäjauho 400 g
Voita 10 g
Sokeri ¾ tl
Ruokasuola 1¾ tl
Vesi 280 mL
Rusinoita *
1
150 g
Ohjelma 6 Laiha
Prosessointiaika: 6 t
esiasetus alue: 6 t 13 t
Laiha leipä
Kuivahiiva ¾ tl
Karkea vehnäjauho 300 g
Ruokasuola 1 tl
Vesi (5 °C ) 220 mL
Ohjelma 10 Pehmeä ja rusinoita
Prosessointiaika: 4 t
Light (Vaalea), Medium (Keskitumma) M, L
noin 50 min 1 t 15 min vaiheen 7 jälkeen
(kuuluu piippauksia)
Pehmeä ja rusinoita - leipä
M L
Kuivahiiva ¾ tl 1 tl
Karkea vehnäjauho
400 g 500 g
Voita 15 g 25 g
Sokeri 1 tl 1½ tl
Ruokasuola 1 tl 1¼ tl
Vesi 280 mL 350 mL
Rusinoita *
1
120 g 150 g
Ohjelma 3 Valkoinen täytetty
Prosessointiaika: 3 t 20 min
noin 20 25 min vaiheen 7 jälkeen
(kuuluu piippauksia)
Valkoinen täytetty leipä
Kuivahiiva 1 tl
Karkea vehnäjauho 400 g
Voita 10 g
Sokeri ¾ tl
Ruokasuola 1¾ tl
Vesi 280 mL
Pekoni *
2
150 g
Ohjelma 7 Laiha ja rusinoita
Prosessointiaika: 6 t 5 min
noin 1 t 2 t 35 min vaiheen 7 jälkeen
(kuuluu piippauksia)
Laiha ja rusinoita - leipä
Kuivahiiva ¾ tl
Karkea vehnäjauho 300 g
Ruokasuola 1 tl
Vesi (5 °C ) 220 mL
Rusinoita *
1
100 g
Ohjelma 11 Pehmeä ja Rusinoita, Nopea
Prosessointiaika: 2 t
Light (Vaalea), Medium (Keskitumma) M, L
noin 20 25 min vaiheen 7 jälkeen
(kuuluu piippauksia)
Pehmeä ja rusinoita, nopea leipä
M L
Kuivahiiva 1 tl 1¼ tl
Karkea vehnäjauho 400 g 500 g
Voita 15 g 25 g
Sokeri 1 tl 1½ tl
Ruokasuola 1 tl 1¼ tl
Vesi 280 mL 350 mL
Rusinoita *
1
120 g 150 g
Leivän leipominen (Ohjelma 1 – 11)
Käsittelyohjeet ja reseptit
Ohjelma 4 Täysjyvävehnä
Prosessointiaika: 5 t
esiasetus alue: 5 t 13 t
Täysjyvävehnäleipä
Kuivahiiva 1 tl
Täysjyvävehnäjauhoa 400 g
Voita 10 g
Sokeri ¾ tl
Ruokasuola 1¾ tl
Vesi 280 mL
Ohjelma 8 Pehmeä
Prosessointiaika: 4 t
Light (Vaalea),
Medium (Keskitumma)
M, L
esiasetus alue:
4 t – 13 t
Pehmeä leipä
M L
Kuivahiiva ¾ tl 1 tl
Karkea vehnäjauho 400 g 500 g
Voita 15 g 25 g
Sokeri 1 tl 1½ tl
Ruokasuola 1 tl 1¼ tl
Vesi 280 mL 350 mL
*1 Leikkaa n. 1 cm kuutioiksi.
*2 Leikkaa noin 1 cm:n kuutioiksi.
Tässä ohjeessa käytetyt lyhenteet täydellinen nimi on
kirjoitettu seuraavasti: tl = teelusikallinen / teelusikallista;
rkl = ruokalusikallinen / ruokalusikallista; noin = noin.
Jäljellä oleva aika
Pidä kahvoista uunikintailla,
ja ravista leipä ulos.
(6)
(7)
Jos sinulla on vaikeuksia kohdan
(6) jälkeen, käännä leipävuoka
ylösalaisin ja napauta sitä
keittiöpyyhettä vasten pitäen kiinni
molemmilta puolilta leipävuokaa,
kunnes leipä irtoaa. (Katso sivu FI6)
Pohja - akseli leipävuoan
ulkopuolella

Poista taikinakoukku aina ennen kuin leikkaat leipää.
Leipäreseptejä
Reseptejä varten, käy: www.experience - fresh.eu
Saatavilla olevat valinnat kaikissa resepteissäja tarvittavat toimenpiteet osoitettiin seuraavin kuvakkein:
Leivän koko Kuoren väri Viiveajastin
Lisää mitatut ainesosat leipävuokaan annetussa
järjestyksessä ylhäältä alas.
Lisää lisäainekset tai tee manuaalinen
toimenpide.
Suomalainen
FI14 FI15
1
5
Katso valmisteluiden sivu FI11
6
Valitse ohjelma 12, valitse kuoren väri
7
Paina - paikiketta aloittaaksesi.

Näytöllä näkyy jäljellä oleva aika siihen, kun merkkiääni kuuluu.
8
Noin 55 minuutin kuluttua. Avaa kansi kuluttua piippauksen
kuulemisesta. Lisää lisävoi, kun vilkkuu (tämä kestää noin 5
minuuttia). Sulje kansi ja käynnistä uudestaan.
9
â
Noin 45 50 minuuttia uudelleen käynnistämisestä. Avaa kansi
ja ota leipävuoka ulos, kun kuulet piippaukset. Ota taikina ja
taikinakoukku leipävuoasta.
ê
Levitä kerros voita (ilman reseptiä) leipävuoalle ja korvaa muotoiltu
taikina.
ô
Palauta se päälaitteeseen.
û
Sulje kansi ja käynnistä uudestaan.
Suorita vaiheet
â
û
10 minuutin sisällä - merkin vilkkuessa. Kone käynnistyy
automaattisesti 10 minuuutin jälkeen piippauksesta.
10
Paina - painiketta ja poista leipä, kun koneesta kuuluu 8
äänimerkkiä ja End (Loppu) vilkkuu.
1
5
Katso valmisteluiden sivu FI11
6
Valitse ohjelma 14
7
Paina - paikiketta aloittaaksesi.

Näytöllä näkyy jäljellä oleva aika siihen, kun ohjelma valmistuu.
8
Paina - painiketta ja poista leipä, kun koneesta kuuluu 8
äänimerkkiä ja End (Loppu) vilkkuu.
1
5
Katso valmisteluiden sivu FI11
6
Valitse ohjelma 15
7
Paina - paikiketta aloittaaksesi.

Näytöllä näkyy jäljellä oleva aika siihen, kun merkkiääni kuuluu.
8
Noin 2 minuutin kuluttua. Avaa kansi kuluttua piippauksen
kuulemisesta. Kaavi jauhot pois 3 minuutin kuluessa - merkin
vilkkuessa. Sulje kansi ja käynnistä uudestaan.
Vaivaaminen jatkuu 3 minuutin kuluttua painamatta - painiketta.
9
Noin 12 minuutin kuluttua. Avaa kansi kuluttua piippauksen
kuulemisesta. Kaavi taikina pois leipävuoan sivuseinämästä
- merkin vilkkuessa. Sulje kansi ja käynnistä uudestaan.
Vaivaaminen jatkuu 3 minuutin kuluttua painamatta - painiketta.
10
Paina - painiketta ja poista kakku, kun koneesta kuuluu 8
äänimerkkiä ja End (Loppu) vilkkuu.
Briossin leipominen
Kakun leipominen
Gluteenittoman normaali leivän leipominen
Gluteenittoman kakun leipominen
Prosessointiaika: 3 t 40 min
Light (Vaalea), Medium (Keskitumma)
Perusbriossi
Kuivahiiva 1 tl
Karkea vehnäjauho 320 g
Voita *
1
50 g
Sokeri 3½ rkl
Kuorittu maitojauhe 1½ rkl
Ruokasuola 1¼ tl
2 keltuaiset (Keskikokoisia)
200 g1 muna (Keskikokoisia)
Vesi
Voita *
2
70 g
*1:
Leikkaa 2 3 cm:n kuutioiksi ja säilytä jääkaapissa.
*2:
Leikkaa 1 2 cm:n kuutioiksi ja säilytä jääkaapissa.
Vinkkejä
Älä lisää voita tai ylimääräisiä aineksia, kun näytössä näkyy
jäljellä oleva aika.
Kun lisäät lisäaineksia, kuten rusinoita, lisää ne voin kanssa
vaiheessa 8.
Yksinkertainen tapa leipoa Briossi.
Leikkaa voi 1 2 cm kuutioiksi ja säilytä niitä jääkaapissa.
Lisää ne voihin alussa ja toimi vaiheen 5 mukaisesti.
Ohita vaiheen 8 prosessi tällä tavalla. Tämä briossi on
hieman erilainen kuin toinen.
Vinkkejä gluteiinittomasta normaalista leivästä:
Vesi pitää lisätä ensin ja sen jälkeen muut ainekset leipävuoalle reseptin mukaan.
Tulos on erilainen reseptin tai käytetyn jauhoseoksen mukaan.
Noudata gluteiinittoman normaalin leivän jauhoseoksen pakkauksen reseptiä.
Prosessointiaika: 1 t 50 min
Gluteeniton normaali leipä
Vesi 430 mL
Öljy 1 rkl
Gluteeniton leipäseos 500 g
Kuivahiiva 2 tl
Gluteeniton ja vehnätön leipä
Maitoa 310 mL
2 munaa (Keskikokoisia), vatkattuina 100 g
Omenaviinietikka 1 rkl
Öljy 2 rkl
Hunaja 60 g
Ruokasuola 1¼ tl
Ruskeaa riisijauhoa 150 g
Perunatärkkelys 300 g
Xanthan - kumi 2 tl
Kuivahiiva 2½ tl
Prosessointiaika: 1 t 50 min
Gluteeniton suklaakakku
Voita *
1
150 g
Sokeri 150 g
3 munaa (Suuri), vatkattuina 180 g
Tumma suklaa, sulatettu 120 g
Valkoinen riisijauho 120 g
Kaakaojauhe 30 g
Leivinjauhetta 10 g
*1:
Leikkaa 1 cm:n kuutioiksi.
Vinkkejä
Käytä kumilastaa välttääksesi leipävuoan vahingoittumisen.
Älä käytä metallista lastaa.
Jos ravistat kovaa irrottaaksesi kakun leipävuoasta, se men-
ettää muotonsa.
Prosessointiaika: 30 min 1 t 30 min
Hedelmäkakku
Voita 200 g
Sokeri 180 g
4 munaa (Keskikokoisia) 200 g
Maitoa 30 mL
Vehnäjauhoja 300 g
Leivinjauhetta 13 g
Sekoita kuivatut hedelmät 200 g
Vinkkejä
Ajastin asettaa ainoastaan paistoajan.
1
Poista taikinakoukku ja levitä kerros voita
(ilman reseptiä) leipävuokaan.
2
Vaahdota voita ja sokeria isossa kulhossa
kunnes se on kevyttä ja kuohkeaa. Lisää
kananmunat yksi kerrallaan vatkaten hyvin.
3
Lisää maito, siivilöity A ja sekoitetut, kuivatut
hedelmät, sekoittaen hyvin joka lisäyksen jälkeen.
Ohjelma 12 Briossi Ohjelma 14 Gluteeniton normaali leipä
Ohjelma 15 Gluteeniton kakku
Ohjelma 13 Pelkkä paisto
A
4
Kaada leipävuokaan, ja aseta se takaisin päälaitteeseen. Sulje
kansi, ja laita pistoke pistorasiaan.
5
Valitse ohjelma 13
6
Aseta paistoaika
(Hedelmäkakku: 1 tunti 20 minuuttia)
7
Paina - paikiketta aloittaaksesi.

Näytöllä näkyy jäljellä oleva aika siihen, kun ohjelma valmistuu.
8
Paina - painiketta ja poista kakku, kun koneesta kuuluu 8
äänimerkkiä ja End (Loppu) vilkkuu.
Lisäpaistaminen
Jos paisto ei ole valmis, toista vaiheet 5 8. (Lisäpaistoajan voi lisätä kahdesti 50 minuutin
sisällä, kun laite on vielä kuuma. Ajastin aloittaa laskennan uudelleen 1 minuutista paina-
malla Ajastin - painiketta tarpeen mukaan.)
Käsittelyohjeet ja reseptit
Sekoittaminen
Suomalainen
FI16 FI17
1
5
Katso valmisteluiden sivu FI11
6
Valitse ohjelma 16
7
Paina - paikiketta aloittaaksesi.

Näytöllä näkyy jäljellä oleva aika siihen, kun ohjelma valmistuu.
8
Paina - painiketta ja poista taikina kun koneesta kuuluu 8 äänimerkkiä ja
End (Loppu) vilkkuu.
9
Muotoile valmis taikina ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi ja paista
sitten uunissa.
1
5
Katso valmisteluiden sivu FI11
6
Valitse ohjelma 18
7
Aseta kypsennysaika.
(Mansikkahillo: 1 tunti 40 minuuttia)
8
Paina - paikiketta aloittaaksesi.

Näytöllä näkyy jäljellä oleva aika siihen, kun ohjelma valmistuu.
9
Paina - painiketta ja poista hillo varovasti, kun koneesta kuuluu 8
äänimerkkiä ja End (Loppu) vilkkuu.
Lisäpaistaminen
Jos hillo ei ole tarpeeksi kiinteä, toista vaiheet 6 9.
(Lisäkypsennysajan voi lisätä kahdesti 10 40 minuutiksi, kun yksikkö on vielä kuuma. Ajastin aloit-
taa laskennan uudelleen 1 minuutista painamalla Ajastin - painiketta tarpeen mukaan.)
Vinkkejä
Ajastin asettaa ainoastaan paistoajan. (Oletus: 2 tuntia)
Hillo jatkaa hyytymistä jäähtyessään. Varo, ettet ylikypsennä sitä.
Hillo voi palaa, jos sen jättää leipävuokaan.
Laita valmis hillo mahdollisimman nopeasti säilytysastiaan.
Varo polttamasta itseäsi, poistat hillon.
Säilytä hillo viileässä ja valolta suojattuna. Vähäisen sokerimäärän takia säilyvyys ei ole yhtä hyvä
kuin kaupan hilloissa. Säilytä avattu hillo jääkaapissa ja syö nopeasti avaamisen jälkeen.
Leipätaikinan valmistaminen
Pizzataikinan valmistaminen
Hillon valmistaminen
Prosessointiaika: 2 t 20 min
Perustaikina
Kuivahiiva 1 tl
Karkea vehnäjauho 500 g
Voita 30 g
Sokeri 1½ rkl
Ruokasuola 1½ tl
Vesi 310 mL
Prosessointiaika: 45 min
esiasetus alue: 45 min 13 t
Pizzataikina
Kuivahiiva 1 tl
Karkea vehnäjauho 450 g
Öljy 4 rkl
Ruokasuola 2 tl
Vesi 240 mL
1
5
Katso valmisteluiden sivu FI11
6
Valitse ohjelma 17
Prosessointiaika: 1 t 30 min 2 t 30 min
Mansikkahillo
Mansikoita, hienoksi pilkottuina *
1
600 g
Sokeri *
1
400 g
Pektiinijauhoa *
2
13 g
*1
Laita ainekset leipävuokaan seuraavassa järjestyksessä:


*2 Ripottele pektiini leipävuokaan ainesten päälle en-
nen leipävuoan asettamista päälaitteeseen.
Kuinka hyydyttää hillo lujasti
Näiden ohjeiden resepteillä syntyy pehmeära-
kenteisia hillon vähemmällä sokerilla.
Paljon pektiiniä sisältävät hedelmät hyytyvät hel-
posti, mutta vähemmän pektiiniä sisältävät hedelmät
eivät hyydy hyvin.
Sokeria, happoa ja pektiiniä täytyy olla riittävästi.
Käytä kypsiä hedelmiä. Ylikypsät tai raakileet eivät
hyydy.
Noudata tarkasti reseptin ainesten määriä. Muuten hillo
ei asetu kiinteäksi, kiehuu yli tai syttyy tuleen.
Aseta sopiva kypsennysaika.
Ohjelma 16 Leipätaikina
Ohjelma 17 Pizzataikina
Ohjelma 18 Hillo
Käsittelyohjeet ja reseptit
Ennen kuin puhdistat koneen, irrota sähköjohto pistorasiasta ja anna koneen jäähtyä.
Puhdista kone ja sen osat jokaisen käytön jälkeen.
Älä pese mitään koneen osaa astianpesukoneessa!
Älä käytä hankaavia aineita! (puhdistusaineet, puhdistustyynyt tms.)
Älä käytä bensiiniä, ohenninta, alkoholia tai valkaisuainetta!
Kun olet huuhdellut pestävät osat, kuivaa ne liinalla. Pidä koneen kaikki osat aina puhtaina ja kuivina.
Puhdistaminen ja hoito
7
Paina - paikiketta aloittaaksesi.

Näytöllä näkyy jäljellä oleva aika siihen, kun ohjelma valmistuu.
8
Paina - painiketta ja poista taikina kun koneesta kuuluu 8 äänimerkkiä ja
End (Loppu) vilkkuu.
9
Jaa taikina kaapimella ja muotoile osista palloja.
10
Peitä ne kostutetulla keittiöpyyhkeellä ja jätä se 10 minuutiksi.
11
Muotoile litteäksi ja pyöreäksi, tee reikiä haarukalla.
12
Levitä suosikkikastikkeesi ja haluamasi päällysteet ja paista sitten uunissa.
Pese lämpimällä saippuavedellä ja pese hyvin.
Ei voi pestä astianpesukoneessa
Poista kaikki jäänyt taikina, erityisesti sekoittimen kiinnitysakselista
ja taikinakoukkujen aukosta.
Pese pehmeällä sienellä tai pullasudilla, ja anna kuivua hyvin.
Kaikki taikinajäämät sekoittimen kiinnitysakselissa tai
taikinakoukuissa voi aiheuttaa terän helpon irtoamisen tai
jäämisen leipään.
Älä upota leipävuokaa veteen.
Jos taikinakoukkua on vaikea irrottaa, kaada leipävuokaan
lämmintä vettä ja odota 5 10 minuuttia.
Älä käytä teräviä työvälineitä tai kovaa harjaa, jotta vältetään sen
pinnan vaurioituminen.
Pyyhi kostealla liinalla.
Poista kaikki ruokajäämät.
Käytä kosteaa liinaa koneen
pyyhikimiseen lämmityselementtiä ja
lämpötila - anturia lukuun ottamatta.
Sisäpuolen väri voi vaihtua käytön
myötä.
Taikinakoukun
aukko
Taikinakoukun
akseli
Leipävuoka ja Taikinakoukku
Ulkopuoli ja Höyryaukko
Sisäpuoli
Lämmityselementti
Lämpötila - anturi
Mittakuppi ja Mittalusikka
Suomalainen
FI18 FI19
Ongelma Syy ja toiminta
Leipä ei nouse.
Leivän pinta on epätasainen.
Jauhosi gluteiinin laatu on heikko, tai olet käyttänyt vääränlaisia jauhoja. (Gluteenin laatu riippuu lämpötilasta,
kosteudesta, jauhojen säilytyksestä ja sadonkorjuuajasta.)
Kokeile toista jauhotyyppiä, merkkiä tai jauhoerää.
Taikina on liian kiinteää, koska et käyttänyt riittävästi nestettä.
Mitä suurempi on jauhon proteiinipitoisuus, sitä enemmän se imee vettä, joten testaa lisäämällä 10 20 mL vettä.
Et käytä oikeantyyppistä kuivahiivaa.
Käytä pussissa olevaa kuivahiivaa, jossa on merkintä pikakuivahiiva.
Tämä hiiva ei vaadi esikäymistä.
Kuivahivaa on liian vähän tai kuivahiiva on vanhaa.
Käytä mukana toimitettua mittalusikkaa. Tarkasta kuivahiivan säilyvyys. (Säilytä kuivahiiva jääkaapissa)
Kuivahiiva on ollut kosketuksissa nesteeseen ennen vaivausta.
Tarkista, että olet laittanut ainesosat oikeassa järjestyksessä reseptin mukaan. (S. FI11)
Olet käyttänyt liian paljon suolaa tai liian vähän sokeria.
Tarkasta määrä reseptistä ja mittaa oikea määrä mukana toimitetulla mittalusikalla.
Tarkasta, ettei suolaa tai sokeria ole muissa aineksissa.
Leipäni ei kohoa lainkaan.
Leipäni jää vaaleaksi ja
tahmaiseksi.
Et käyttänyt kuivahiivaa.

Aseta oikea määrä kuivahiivaa leipävuokaan.
Kuivahivaa on liian vähän tai kuivahiiva on vanhaa.
Käytä mukana toimitettua mittalusikkaa. Tarkasta kuivahiivan säilyvyys. (Säilytä kuivahiiva jääkaapissa)
Sähkö on katkennut tai kone on pysäytetty kesken leivonnan.
* Kone sammuu, jos se on pysäytettynä yli 10 minuuttia.
Poista leipä leipävuoasta ja aloita uudestaan uusilla aineksilla.
Leipä on tahmainen, viipaleista
ei voi leikata tasapaksuja.
Leipä oli liian kuuma leikatessasi sitä.
Jätä leipä ritilän päälle jäähtymään ennen leikkaamista, jotta höyry haihtuu.
Leipä on noussut liikaa.
Olet käyttänyt liikaa kuivahiivaa / vettä.
Tarkasta määrä reseptistä ja mittaa oikea määrä mukana toimitetulla mittalusikalla (kuivahiiva) / mittakupilla (vesi).
Tarkasta, ettei ylimääräistä vettä ole muissa aineksissa.
Olet käyttänyt liikaa jauhoja.
Punnitse jauhot tarkasti vaa’alla.
Leivässä on ilmakuplia.
Olet käyttänyt liikaa kuivahiivaa.
Tarkasta määrä reseptistä ja mittaa oikea määrä mukana toimitetulla mittalusikalla.
[Pehmeä leipä]
Olet käyttänyt liikaa nestettä.
Jotkin jauhotyypit imevät vettä enemmän kuin muut, testaa käyttämällä 10 20 mL vähemmän vettä.
Leipä on lässähtänyt
nostatuksen jälkeen.
Jauho ei ole laadultaan hyvää.
Testaa eri jauhomerkkiä.
[Pehmeä leipä]
Olet käyttänyt liikaa nestettä.
Testaa käyttämällä 10 20 mL vähemmän vettä.
Kuori on ryppyinen ja pehmenee
jäähtyessään.
[Pehmeä leipä]
Leivässä paistamisen jälkeen oleva höyry voi siirtyä kuoreen ja pehmentää sitä hieman.
Voit vähentää höyryn määrää käyttämällä 10 20 mL vähemmän vettä.
Leipä on lässähtänyt sivuilta ja
pohja on kostea.
Leipä on ollut liian kauan leipävuoassa paistamisen jälkeen.
Poista leipä heti paistamisen jälkeen.
Sähkö on katkennut tai kone on pysäytetty kesken leivonnan.
* Kone sammuu, jos se on pysäytettynä yli 10 minuuttia.
Miten saan kuoresta rapean?

asetuksella 6.
Briossin pohja on liian öljyinen.
Kuori on rasvainen.
Leivässä on isoja reikiä.
Lisäsitkö voin 5 minuutin kuluessa merkkiäänestä?
Älä lisää voita, kun näytössä näkyy ohjelman jäljellä oleva kesto. (Vaihe 8 S. FI14)
Voin maku saattaa olla heikko, mutta paisto onnistuu.
Kypsennyksen aikana tai jälkeen
Ennen kuin otat yhteyttä huoltoon, käy läpi nämä kohdat.
Ongelma Syy ja toiminta
Briossista ei tullut hyvä
käyttäessäni valmiista
leipäseoksia.
Kokeile seuraavia keinoja:
Paisto onnistuu kenties paremmin, jos vähennät hiivan määrää ohjelmassa 12. (Jos lisäät kuivahiivan erikseen.)
Noudata leipäseoksen reseptiä, mutta leipäseosta pitäisi olla 350 – 500 g.
Lisää ensin kuivahiiva, sitten kuivat aineet, voi ja lopuksi vesi leipävuokaan.
Lisää lisäainekset myöhemmin. (S. FI14)
Lopputulokseen vaikuttavat leipäseoksen resepti.
Mikseivät leivän ainekset ole
sekoittuneet kunnolla?
Unohdit laittaa taikinakoukun leipävuokaan.
Varmista, että taikinakoukku on leipävuoassa ennen ainesten lisäämistä.
Sähkö on katkennut tai kone on pysäytetty kesken leivonnan.
Kone sammuu, jos se on pysäytettynä yli 10 minuuttia. Voit ehkä käynnistää leivänvalmistuksen uudestaan,
mutta tulos saattaa olla huono jos taikinan vaivaaminen oli jo alkanut.
Lisäainekset eivät ole
sekoittuneet oikein.
Laitoitko lisäaineksia leipävuokaan, kun vilkkui?
Ylimääräiset ainekset on laitettava leipävuokaan, kun vilkkuu näytössä.
Briossin lisäainekset eivät ole
sekoittuneet kunnolla.
Lisäsit ylimääräisiä aineksia 5 minuutin kuluessa merkkiäänestä?
Ylimääräiset ainekset on lisättävä, kun vilkkuu näytössä.
Joihinkin leipäseostaikinoihin on vaikeampi sekoittaa tai kaataa lisäaineksia.
Vähennä ylimääräisiä aineksia puoleen.
Leipä ei ole paistunut.
Valitsit taikinaohjelman.
Taikinaohjelmaan ei kuulu paistovaihetta.
Sähkö on katkennut tai kone on pysäytetty kesken leivonnan.
Kone sammuu, jos se on pysäytettynä yli 10 minuuttia. Voit yrittää paistaa taikinan uunissa, jos taikina on
noussut.
Liian vähän vettä, ja moottorin suojamekanismi on käynnistynyt.
Näin käy vain, jos kone kuormittuu liikaa ja moottoriin kohdistuu liian suuri voima.
Ota yhteys laitteen myyntipaikkaan huoltoneuvonnan saamiseksi. Seuraavalla kerralla tarkasta määrä
reseptistä ja mittaa oikea määrä mukana toimitetulla mittakupilla.
Unohdit kiinnittää taikinakoukun.
Muista kiinnittää aina ensin taikinakoukku. (S. FI11)
Leipävuoassa oleva taikinakoukun akseli on jäykkä eikä pyöri.
Ellei taikinakoukun akseli pyöri, kun taikinakoukku on kiinnitetty siihen, koko taikinakoukun akseliyksikkö on
vaihdettava. (Ota yhteys laitteen myyjään tai Panasonic - huoltoon.)
Leivän pohjassa ja sivuissa on
liikaa jauhoja.
Olet käyttänyt liian paljon jauhoja tai liian vähän nestettä.
Tarkasta resepti ja mittaa jauhojen oikea määrä vaa’alla ja nesteen oikea määrä mukana toimitetulla
mittakupilla.
Leipää ei saa pois vuoasta.
Jos leipä tarttuu leipävuokaan ja ei irtoa helposti, jätä leipävuoka jäähtymään 5 10 minuutiksi.
Käännä leipävuoka ylösalaisin uunikintaalla (katso sivu FI12). Napauta pitäen molemmilla käsillä keittiöpyyhkeellä
peitetystä kirkkaasta paistopinnasta kunnes leipä tulee ulos.
Taikinakoukku jää leipään, kun
poistan leivän leipävuoasta.
Taikina on vähän jähmeää.
Anna leivän jäähtyä kokonaan ennen kuin poistat taikinakoukun varovaisesti.
Jotkin jauhotyypit imevät vettä enemmän kuin muut, joten testaa lisäämällä seuraavalla kerralla 10 20 mL vettä.
Kuori on muodostunut taikinakoukun alapuolelle.
Pese taikinakoukku ja taikinakoukun akseli jokaisen käyttökerran jälkeen.
Hillo kiehui yli.
Liikaa hedelmiä tai sokeria.
Käytä vain resepteissä s. FI16 annettu määrä hedelmiä tai sokeria.
Hillo on liian juoksevaa, se ei
jähmety.
Hedelmät tai marjat olivat raakoja tai ylikypsiä.
Sokeria oli vähennetty liikaa.
Valmistusaika oli liian lyhyt.
Käytetyissä hedelmissä tai marjoissa oli vähän pektiiniä.
Jätä hillo jäähtymään. Hillo jähmettyy vielä jäähtyessään.
Käytä juokseva hillo jälkiruokien kastikkeena.
Kypsennyksen aikana tai jälkeen
Vianmääritys
Suomalainen
FI20 FI21
Ongelma Syy ja toiminta
Hillo palaa tai taikinakoukku
tarttuu kiinni eikä irtoa.
Liian vähän hedelmiä tai liikaa sokeria.
Aseta leipävuoka pesualtaaseen ja täytä leipävuoka puoliväliin lämpimällä vedellä. Jätä leipävuoka likoamaan,
kunnes seos tai taikinakoukku irtoaa. Kun palanut aines on irronnut, pese pehmeällä sienellä tms.
Voiko pakastehedelmiä käyttää?
Sitä voidaan käyttää vain hilloon.
Minkälaista sokeria voi käyttää
hilloon?
Voit käyttää erikoishienoa ja hienoa sokeria.
Älä käytä fariinisokeria, dieettisokeria, vähäkalorista sokeria tai keinotekoisia makeutusaineita.
Voinko käyttää alkoholiin säilöttyjä
hedelmiä hillon valmistamiseen?
Älä käytä niitä. Laadusta ei tule hyvä.
ilmestyy näyttöön.
Sähkönjakelu on katkennut noin 10 minuutiksi (sähköjohto on vahingossa irrotettu tai virtapainiketta on painettu)
tai virransyötössä on ollut jokin muu ongelma.
Ei vaikuta toimintaan, jos virtakatkos on vain hetkellinen. Leipäkone käynnistyy uudestaan,
jos virta palautuu 10 minuutin kuluessa, mutta lopputulos ei välttämättä ole ihanteellinen.
1 näkyy näytössä ja toiminta on
pysähtynyt.
Kun virransyöttö koneeseen on keskeytynyt määrätyksi ajaksi, virran palautumisen jälkeen näytössä näkyy 1.
(Se merkitsee valmiustilaa, etkä kone voi jatkaa ohjelmaa)
Poista leipä, taikina tai ainekset ja aloita uudelleen käyttääen uusia aineksia.
Näytössä on H01, H02.
Näyttö ilmaisee koneen ongelmatilaa.
Ota yhteys laitteen myyjään tai Panasonic - huoltoon.
Näytössä on U50.
Laite on kuuma (yli 40 °C / 105 °F). Näin voi käydä, jos laitetta käytetään monta kertaa peräkkäin.
Anna laitteen jäähtyä alle 40 °C / 105 °F:een ennen seuraavaa käyttökertaa (U50 häviää näytöstä).
Kypsennyksen aikana tai jälkeen
Näytön poikkeus
Arvoitus
Taikinakoukku kolisee.
Se johtuu siitä, että taikinakoukku on väljästi kiinni taikinakoukun akselissa. (Tämä ei ole virhe.)
Leivän paistamisen aikana
tulee palaneen käryä.
Höyryaukosta tulee savua.
Ensimmäisen käytön aikana voi ilmetä epämiellyttäviä hajuja, niitä ei tule myöhemmin normaalin käytön aikana.
Aineksia on saattanut roiskua lä lämmityselementti päälle.
Toisinaan vähän jauhoja, rusinoita tai muita ainesosia voi lennähtää leipävuoasta sekoitusvaiheessa.
Pyyhi lämmityselementti puhtaaksi, kun leipäkone on jäähtynyt.
Poista leipävuoka päälaitteesta ainesosien lisäämiseksi.
Taikinaa vuotaa leipävuoan
pohjasta.
Taikinaa tulee vähän ilmanvaihtoaukoista (jotta se ei estä pyörivien osien pyörimistä). Tämä ei ole vika, mutta
tarkasta toisinaan, että taikinakoukun akseli pyörii kunnolla.
Ellei taikinakoukun akseli pyöri, kun taikinakoukku on kiinnitetty siihen, koko taikinakoukun akseliyksikkö on
vaihdettava. (Ota yhteys laitteen myyjään tai Panasonic - huoltoon.)
(Leipävuoan pohja)
Ilmanvaihtoaukot (yhteensä 4)
Taikinakoukun akseli Osanumero ADA29E1651
Taikinakoukun
akseli
Taikinakoukun
akseliyksikkö
Vianmääritys Tekniset tiedot
Vanhojen laitteiden hävittäminen
Vain EU - jäsenmaille ja kierrätysjärjestelmää käyttäville maille.
Tämä symboli tuotteissa, pakkauksessa ja / tai asiakirjoissa tarkoittaa, että käytettyjä sähköllä toimivia ja
elektronisia tuotteita ei saa laittaa yleisiin talousjätteisiin.
Johda vanhat tuotteet käsittelyä, uusiointia tai kierrätystä varten vastaaviin keräyspisteisiin laissa
annettujen määräysten mukaisesti.
Hävittämällä tuotteet asiaankuuluvasti autat samalla suojaamaan arvokkaita luonnonvaroja ja
estämään mahdollisia negatiivisia vaikutuksia ihmiseen ja luontoon.
Lisätietoa keräämisestä ja kierrätyksestä saa paikalliselta jätehuollosta vastuulliselta viranomaiselta.
Maiden lainsäädännön mukaisesti tämän jätteen määräystenvastaisesta hävittämisestä voidaan antaa sakkorangaistuksia.
Virransyöttö
230 V 50 Hz
Tehontarve 700 W
Kapasiteetti (Karkea vehnäjauho) enint. 500 g väh. 300 g
(Kuivahiiva) enint. 7,0 g väh. 2,1 g
(Leivinjauhetta) enint. 13,0 g väh. 10,0 g
Ajastin 
Mitat (K × L × S) Noin 34,0 × 27,3 × 40,4 cm
Paino Noin 7,0 kg
Tarvikkeet Mittakuppi, mittalusikka
Suomalainen
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122

Panasonic SD-ZP2000 Omistajan opas

Tyyppi
Omistajan opas
Tämä käsikirja sopii myös