Russell Hobbs 20810-56 Ohjekirja

Kategoria
Deep fryers
Tyyppi
Ohjekirja

Tämä käsikirja sopii myös

49
[
Lue käyttöohjeet, säilytä ne ja anna ne laitteen mukana, mikäli luovutat sen toiselle henkilölle.
Poista kaikki pakkausmateriaali ennen käyttöä.
A TÄRKEITÄ VAROTOIMIA
Seuraa perusvarotoimia, muun muassa seuraavia ohjeita:
1 Laitetta saavat käyttää yli 8-vuotiaat lapset ja henkilöt, joiden
fyysinen, aistienvarainen tai henkinen toimintakyky on
heikentynyt, tai joilla ei ole kokemusta ja tietoa, jos heitä
valvotaan/ohjeistetaan, ja he ymmärtävät käytön liittyvät
vaarat. Lapset eivät saa leikk laitteella. Lapset eivät saa
puhdistaa tai tehdä hoitotoimia, jos he eivät ole yli 8-vuotiaita ja
valvonnan alla. Pidä laite ja kaapeli alle 8-vuotiaiden
ulottumattomissa.
¬ Laitteen pinnat tulevat kuumiksi.
2 Älä käytä laitetta lähellä syttyviä materiaaleja (esim. verhot) tai
niiden alapuolella.
3 Älä yhdistä laitetta ajastimen tai kauko-ohjausjärjestelmän kautta.
4 Jos sähköjohto on vahingoittunut, se pitää antaa valmistajan,
tämän huoltopalvelun tai vastaavan pätevyyden omaavan
henkilön vaihdettavaksi vaarojen välttämiseksi.
H Älä upota laitetta nesteeseen.
5 Aseta laite vakaalla, tasaiselle ja kuumuutta kestävälle alustalle.
6 Jätä vähintään 50 mm tyhjä tila laitteen ympärille.
7 Valmista liha, kana ja lihatuotteet (jauheliha, hampurilaispihvit jne.) kunnes lihan neste on
kirkasta. Valmista kala kunnes sen liha on läpikypsää.
8 Älä käytä metallisia tai teräviä työkaluja. Ne vaurioittavat tarttumatonta pintaa.
9 Pysy etäällä laitteen takana olevasta aukosta – siitä tulee kuumaa ilmaa.
10 Älä käytä laitetta mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin ruoanlaittoon.
11 Älä käytä laitetta, jos se on vahingoittunut tai toimii huonosti.
vain kotikäyttöön
U ENNEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖKERTAA
•Pese käsin irrotettavat osat.
•Elementti saattaa aluksi savuta hieman.
•Se voi aiheuttaa hieman hajua, mutta siitä ei kannata huolestua. Varmista, että huoneessa
ilma vaihtuu kunnolla.
d NÄIN LAITE TOIMII
1 Muistuttaa kiertoilmauunia, valmistaa ruoan kuuman ilman ja lämpösäteilyn avulla.
2 Lisää öljy ruoan pinnalle, älä kaada sitä kulhoon.
käyttöohjeet
piirrokset
1 ajastin
2 virran merkkivalo
3 termostaatin valo
4 lämpötilansäätö
5 runko
6 kulho
7 jakaja
8 kori
9 kahva
10 kansi
11 lukko (paina)
` konepesun kestävä
50
3 Kiinnittämällä jakajan korin sisäpuolella oleviin uriin voit valmistaa erilaisia ruokia
samanaikaisesti, esim. meriravunpyrstöjä ja ranskalaisia (molemmat pakastettuja) – valmista
ranskalaisia 5 minuuttia, poista kulho, lisää meriravunpyrstöt, aseta kulho takaisin ja jatka
valmistusta vielä toiset 15 minuuttia.
4 Käytä patakinnasta (tai liinaa) käsissä ja lämpöä kestävää alustaa tai ruokalautasta, jonka
päälle laitat kulhon valmistuksen jälkeen.
C KAHVA
5 Kahva tukee kulhoa ja koria.
6 Kulhon poistaminen rungosta:
a) Pidä kiinni rungon päältä.
b) Tartu toisella kädellä kahvaan.
c) Vedä kulho irti rungosta.
d) Aseta kulho eristetylle alustalle.
7 Korin poistaminen kulhosta:
a) Liu'uta kansi kohti runkoa, jolloin suurin osa lukosta paljastuu.
b) Paina lukko alas vapauttaaksesi kahvan kulhosta
c) Nosta kahva ja kori ulos kulhosta.
C ESILÄMMITYS
8 Laita pistoke kiinni pistorasiaan.
9 Aseta lämpötilansäädin haluttuun lämpötilaan.
10 Aseta ajastin kohtaan 5.
11 Virran merkkivalo palaa
12 Termostaatin merkkivalo palaa, kun laite on saavuttanut käyttölämpötilan.
13 Se syttyy ja sammuu sitten termostaatin toimiessa ja pitäessä lämpötilan tasaisena.
14 Kun aika on 0, laite kytkeytyy pois päältä.
C KÄYTTÖ
15 Poista kulho rungosta.
16 Kiinnitä jakaja tarvittaessa
17 Laita ruoka koriin – älä ylitäytä koria.
18 Jätä kuumalle ilmalle tilaa kiertää ruokakappaleiden ympärillä.
19 Laita kulho takaisin runkoon.
20 Aseta ajastin haluamaasi aikaan.
C KULHON RAVISTAMINEN
21 Puolessa välissä ruoanvalmistusta poista kulho, ravista sitä ja/tai kääntele ruokaa, laita kulho
takaisin runkoon.
22 Laite kytkeytyy pois päältä, kun poistat kulhon, ja kytkeytyy takaisin päälle, kun laitat kulhon
takaisin.
23 Ajastin jatkaa ajan laskemista.
24 Kun aika on 0, laite kytkeytyy pois päältä.
25 Irrota laite sähköverkosta.
26 Jos haluat kytkeä virran pois manuaalisesti, voit kääntää ajastimen arvoon 0.
C VALMISTA?
27 Poista kulho rungosta.
28 Tarkista, että ruoka on valmista. Jos epäilet, jatka valmistusta vielä hetki.
29 Aseta kulho ruokalautaselle.
30 Paina lukko alas ja nosta kahva sekä kori ulos kulhosta.
C HOITO JA HUOLTO
31 Irrota laite verkkovirrasta ja anna sen jääht.
32 Pyyhi kaikki pinnat puhtaalla, kostealla liinalla.
51
[
33 Pese käsin irrotettavat osat.
` Voit pestä nämä osat myös pesukoneessa.
34 Astianpesukoneen ankara ympäristö voi vaikuttaa pintojen viimeistelyyn.
35 Vahinko on vain kosmeettinen eikä sen pitäisi vaikuta laitteen toimintaan.
W
YMPÄRISTÖN SUOJELU
Jotta vältettäisiin ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, jotka johtuvat vaarallisista
aineista sähkölaitteissa ja elektronisissa laitteissa, tällä symbolilla varustetut laitteet tulee
heittää pois erillään lajittelemattomista jätteistä, ne on otettava talteen, käytettävä uudestaan
ja kierrätettävä.
reseptejä
T = ruokalusikka (15 ml) g = grammaa E = kananmuna, iso (63-7 3 g)
p = hyppysellinen s = oksa c = kynsi(kynttä)
sipulirenkaat
sipuli maitoa
maustettu jauho kasvisöljyä
Esilämmitä 180 asteeseen. Viipaloi sipuli. Erottele renkaat. Kasta ruoka maitoon. Pyörittele ruoka
maustetussa jauhossa. Pirskottele ruokaan öljyä. Valmista 180 asteessa 1520 minuuttia.
kalapihvit
½ sipuli 2 s persiljaa
1 p chili-jauhetta 1 kalafilee
6 T korppujauhot 1 E
maustettu jauho suolaa ja pippuria
Esilämmitä 180 asteeseen. Sekoita sipulia ja persiljaa 5 sekuntia, lisää sitten kala, chili, suola
ja pippuri ja sekoita 10 sekuntia. Siirrä kulhoon ja päällystä käyttämällä 2 T korppujauhoa.
Jaa seos 10 pienempään palaan tai 4 isompaan palaan. Pyörittele jokainen pala palloksi.
Päällystä ruoka maustetuilla jauhoilla. Päällystä ruoka vatkatulla kananmunalla. Päällystä ruoka
korppujauhoilla. Taputtele pallot litteiksi. Valmista pieniä pihvejä 1015 minuuttia, isoja pihvejä
15–20 minuuttia. Käännä ruoka, kun valmistus on puolessa välissä.
Kiovan kana
2 c valkosipulia 2 broilerinrintaa
50 g voita 2 s persiljaa
1 E korppujauhot
1 p mustapippuria
Esilämmitä 180 asteeseen. Sekoita valkosipulia, persiljaa ja pippuria 1020 sekuntia, lisää voi
ja sekoita 15 sekuntia. Tee jokaiseen kananrintaan viilto pituussuunnassa ja avaa se perhosen
muotoon. Peitä ruoka muovikalvolla ja nuiji litteäksi. Aseta lusikallinen seosta jokaisen
kananrinnan keskelle, käännä kana sitten seoksen päälle. Päällystä ruoka maustetuilla jauhoilla.
Päällystä ruoka vatkatulla kananmunalla. Päällystä ruoka korppujauhoilla. Peitä leivinpaperilla.
Anna olla jääkaapissa tunnin verran. Valmista ruokaa 30-35 minuuttia. Käännä ruoka, kun
valmistus on puolessa välissä.
perinteinen Victoria-kuivakakku
100 g itsestään nousevia jauhoja 100 g voita
100 g hienoa sokeria 2 E
Esilämmitä 155 asteeseen. Yhdistä kaikki sekoittimella, sekoita 2 minuuttia. Aseta iso
paperipussi koriin. Lusikoi seos paperipussiin. Jätä pieni syvennys keskelle, jotta keskiosa ei
nouse liikaa. Valmista ruokaa 15-20 minuuttia. Älä tarkista ennen kuin vähintään 10 minuuttia on
kulunut, muuten taikina laskee.
52
scotch eggs
500 g jauhelihaa ½ sipuli
2 s timjamia 2 s persiljaa
1 p Cayenne-pippuri suolaa ja pippuria
5 E korppujauhot
maustettu jauho kasvisöljyä
Esilämmitä 170 asteeseen. Sekoita sipuli, suola, pippuri, cayenne-pippuri ja yrtit. Yhdistä
seos jauhelihaan. Keitä 4 munaa pehmeiksi. Kuori munat. Pyöritä munat jauhoissa ja peitä
sitten kokonaan jauhetulla lihalla. Päällystä ruoka vatkatulla kananmunalla. Päällystä ruoka
korppujauhoilla. Pirskottele ruokaan öljyä. Valmista ruokaa 15 minuuttia. Käännä ruoka, kun
valmistus on puolessa välissä.
porsaan ulkofilee sinapilla ja hunajalla sekä paahdetut kasvikset
2 porkkanaa porsaan ulkofilee, 4 palan paksuus
2 palsternakkaa 2 punasipuli
6 cherry-tomaatteja 2 kesäkurpitsa
2 T Dijonin sinappia 1 T Hunajaa
1 T kasvisöljyä suolaa ja pippuria
Esilämmitä 170 asteeseen. Pilko porkkanat, palsternakat, kesäkurpitsat ja sipuli paloiksi.
Sekoittele kasviksia kulhossa, jossa on öljyä, suolaa ja pippuria, varmista, että kaikki peittyvät
hyvin. Sekoita sinappi ja hunaja astiassa ja voitele filee tällä seoksella. Aseta filee koriin
keskelle ja asettele kasvikset sen ympärille. Valmista ruokaa 40-60 minuuttia. Aika riippuu
ruokakappaleen koosta. Käännä filee ja sekoittele kasviksia joka 15. minuutti.
kanaleike
1 E 2 broilerinrintaa
2 T maustettu jauho 75 g korppujauhot
1 T raastettua sitruunan kuorta 15 g Parmesan-juustoa, raastettuna
1 s persiljaa 1 T kasvisöljyä
suolaa ja pippuria
Esilämmitä 180 asteeseen. Tee jokaiseen kananrintaan viilto pituussuunnassa ja avaa se
perhosen muotoon. Peitä ruoka muovikalvolla ja nuiji litteäksi. Sekoita korppujauhot, sitruunan
kuori, parmesaani ja persilja. Päällystä ruoka maustetuilla jauhoilla. Päällystä ruoka vatkatulla
kananmunalla. Leivitä ruoka korppujauheseoksella. Pirskottele ruokaan öljyä. Valmista ruokaa
15-20 minuuttia. Käännä ruoka, kun valmistus on puolessa välissä.
vasikan-/porsaanleike
Noudata kanaleikkeen ohjetta, mutta käytä 2 vasikan rintapalaa tai kahta palaa porsaanlihaa,
luut ja rasvat poistettuina.
C VALMISTUSAJAT & TURVALLISUUS
•Käytä näitä ohjeellisia aikoja grillatessasi.
•Valmista liha, kana ja lihatuotteet (jauheliha, hampurilaispihvit jne.) kunnes lihan neste on
kirkasta. Valmista kala kunnes sen liha on läpikypsää.
•Valmistaessasi esikäsiteltyjä ja pakattuja tuotteita, seuraa pakkauksen ohjeita.
53
f
t
T
(min)
Käännä ruoka, kun valmistus on puolessa välissä.
perunalastut (ranskalaiset
perunat)
200 20
huuhtele, kuivaa talouspaperiin, lisää suolaa, pippuria
ja 1 tl öljyä
jäätyneet perunalastut
(ranskalaiset perunat)
200 12-20
yksi kerros – 12 minuuttia
kori puoliksi täynnä – 15 minuuttia
kori täynnä (ilmavasti, ei tiukassa) – 20 minuuttia
lohkoperunat 200 20
huuhtele, kuivaa talouspaperiin, lisää suolaa, pippuria
ja 1 tl öljyä
pakastetut lohkoperunat 200 12-20
kuoriperunat 180 30-40 saat rapean kuoren hieromalla niihin öljyä
paistetut perunat 180 25-35
huuhtele, kuivaa talouspaperiin, lisää suola, pippuri,
murskattu rosmariini (valinnainen) ja 1 tl öljyä
samosat 180 10-15
pakastetut samosat 180 20
ankkarullat 180 10-15
pakastetut ankkarullat 180 20
kalapihvit, isot 180 15-20
kalapihvit, pienet 180 10
pakastetut kalapihvit, isot 180 20-25
pakastetut kalapihvit,
pienet
180 15-20
pakastetut
meriravunpyrstöt
180 10-15
pakastetut sipulirenkaat 180 15
luuttomat esimuotoillut
kanatuotteet (pakastetut)
180 15
kalapuikot 180 10
paloittele kala puikoiksi, pyörittele munassa ja sen
jälkeen maustetuissa korppujauhoissa
kanapuikot 180 10-15
paloittele liha puikoiksi, pyörittele munassa ja sen
jälkeen maustetuissa korppujauhoissa
leike (kana/vasikka/
porsas)
180 15
nuiji liha ohueksi, voitele munalla ja sitten maustetuilla
korppujauhoilla
kanankoivet 180 25-30 aika riippuu ruokakappaleen koosta
tortillat 200 5-10 saat rapean pinnan hieromalla öljyllä
scotch eggs 170 15-20 aika riippuu ruokakappaleen koosta
paistetut kasvikset 180 25-30
lisää suola, pippuri ja 1 tl öljyä, lisää hieman kastiketta
5 minuuttia ennen valmistumista (chiliä, makeaa chiliä,
valkosipulia jne.)
nakit 180 10 rasva valuu kulhoon
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124

Russell Hobbs 20810-56 Ohjekirja

Kategoria
Deep fryers
Tyyppi
Ohjekirja
Tämä käsikirja sopii myös