67
[
Esilämmitä 180 asteeseen. Laita kala koriin. Keitä 5 minuuttia. Jätä jäähtymään 10 minuutiksi.
Sekoita kala, peruna, inkivääri, chili, kevätsipulit ja korianteri kulhossa. Mausta suolalla ja
pippurilla. Muotoile seoksesta 4 pullaa. Sekoita korppujauhot, persilja ja sitruunankuori kulhossa.
Siilaa jauhot kulhoon. Vatkaa munat kulhossa. Pyörittele pullat jauhoissa, sitten munissa ja sitten
korppujauhoissa. Laita pullat koriin. Keitä 15 minuuttia. Käännä ruoka, kun valmistus on
puolessa välissä. Tarjoile sitruunaviipaleiden ja salaatin kanssa.
kasviskevätkääryleet 8 kappaletta
1 t paahdettu seesamöljy 2 t soijakastiketta
1 c valkosipulia (murskattuna) 1 T inkivääriä, raastettuna
1 porkkanaraaste 2 kesäsipulia, pilkottuna
1 punainen paprika viipaleina 50g pavunversoja
50g riisinuudeleita keitettynä 1 E
4 filotaikinalevyjä 24 cm x 40 cm oliiviöljysuihke
Esilämmitä 200 asteeseen. Sekoita seesamöljy, soijakastike, valkosipuli ja inkivääri kulhossa.
Lisää vihannekset ja nuudelit ja sekoita. Leikkaa filotaikinalevyt 16 suorakaiteeksi, jokainen 12
cm x 20 cm. Aseta yksi suorakulmio toisen päälle. Laita 2 kukkurallista ruokalusikkaa seosta
toisen pitkän sivun viereen. Harjaa vastakkaiseen sivuun vatkattua kananmunaa. Taivuta 2 cm
lyhyestä sivusta kohti keskustaa täytteen päälle, rullaa taikina sitten tiiviisti ja paina kiinni. Toista
sama kaikille filotaikinalevyille ja täytteille. Suihkuta hieman öljyä kevätrullille ja aseta ne koriin.
Keitä 12 minuuttia.
perinteinen Victoria-kuivakakku
150g suolatonta voita 150g hienoa sokeria
2 E 150g itsestään nousevia jauhoja
1 p Suolaa 1 t vaniljauutetta
2 t maitoa
tarjoilu:
150g vadelmahilloa 200ml Vuolukermaa
2 T kuorrutussokeria
Esilämmitä 170 asteeseen. Voitele pyöreä 16 cm kakkuvuoka. Sekoita voi ja hienosokeri
vaahdoksi, vatkaa sitten joukkoon kananmunat. Siivilöi jauhot ja suola kulhoon. Lisää seokseen.
Sekoita vanilja ja maito. Lisää seokseen. Kaada seos vuokaan. Keitä 50 minuuttia. Kakkuun
pistetyn tikun pitäisi tulla ulos puhtaana ja kuivana. Anna jäähtyä ritilällä. Vatkaa kerma ja
tomusokeri pehmeäksi vaahdoksi. Kun kakku on jäähtynyt, halkaise se kahteen osaan. Levitä
alempaan kerrokseen vadelmahilloa ja kermavaahtoa. Aseta toinen kerros alemman kerroksen
päälle, sirottele päälle tomusokeria ja tarjoile.
C VALMISTUSAJAT & TURVALLISUUS
•Käytä näitä ohjeellisia aikoja grillatessasi.
•Valmista liha, kana ja lihatuotteet (jauheliha, hampurilaispihvit jne.) kunnes lihan neste on
kirkasta. Valmista kala kunnes sen liha on läpikypsää.
•Valmistaessasi esikäsiteltyjä ja pakattuja tuotteita, seuraa pakkauksen ohjeita.
f
t
T
(min)
ravista/käännä puolessa välissä
valmistusta
perunat ja ranskalaiset
ohuet pakasteranskalaiset 200 9-16 ranskalaiset on pakattava väljästi, anna ilman
päästä niiden väliin
paksut pakasteranskalaiset 200 11-20
kotona tehdyt ranskalaiset (8x8 mm) 200 10-16
huuhtele, kuivaa talouspaperiin, lisää suolaa,
pippuria ja 1 tl öljyä
kotona tehdyt lohkoperunat 180 18-22
kotona tehdyt perunakuutiot 180 12-18
kuoriperunat 180 30-40 saat rapean kuoren hieromalla niihin öljyä