65
peruuttaa kaikki tekemäsi asetukset, paina «REHEAT/CANCEL», minkä
jälkeen syötä koko ohjelma uudestaan.
6.
Kun haluttu käynnistyksen lykkäysaika on asetettu, paina «START»-painike.
«START»-painikkeen merkkivalo syttyy ja ruoanlaittoprosessin loppuun
jääneen ajan lähtölaskenta alkaa. Asetetun ajan kuluttua ruoka on valmista.
Jos asetettu lykkäyksen aika on sama kuin ohjelman oletuksena oleva aika tai
sitä lyhyempi, ruoanlaittoprosessi alkaa heti «START»-painikkeen painettua.
Käynnistyksen lykkäys-toiminto on käytössä kaikissa automaattisissa ruoan-
laitto-ohjelmissa lukuun ottamatta «FRY»-ohjelmaa.
Jos ruoka-ohje sisältää helposti pilaantuvia aineita, kuten kananmunia,
tuoretta maitoa, lihaa, yms., Käynnistyksen lykkäys-toiminnon käyttöä ei
suositella.
Kun asetat käynnistyksen lykkäyksen ajan, ota huomioon, että «STEAM»-,
«SOUP»- ja «BOIL»- ohjelmissa ruoanlaittoaika lasketaan alkaen siitä hetkestä,
kun keitin on saavuttanut tarvittavan ruoanlaittolämpötilan.
Lämpötilan ylläpito
Tämä toiminto käynnistyy heti, kun valittu ruoanlaitto-ohjelma on loppunut ja
ylläpitää valmiin ruoan lämpötilaa 70–75°С vuorokauden kuluessa. Kun Lämpöti-
lan ylläpito-toiminto on käynnistynyt, syttyy «REHEAT/CANCEL»-painikkeen
merkkivalo. Näytössä näkyy toiminnan käynnistyksen jälkeen kulunut aika.
Halutessasi voit kytkeä tämän toiminnon pois päältä «REHEAT/CANCEL»-
painikkeella. Näytön painikkeen merkkivalot sammevat.
Lämpötilan ylläpidon kytkeminen pois päältä etukäteen
Joskus valmiin ruoan lämpötilaa ruoanlaitto-ohjelman toiminnan loputtua ei
tarvitse ylläpitää. Tämän vuoksi REDMOND RMC-M4500E-monitoimikeittimessä
on mahdollista kytkeä tämän toiminnon pois päältä ennen kun pääohjelma on
valmis. Paina «START»-painike suoraan ruoanlaitto-ohjelman käynnistyksen
jälkeen tai ohjelman kuluessa, jolloin «Keep warm»-merkkivalo näytöllä sammuu.
Toiminto kytketään uudelleen päälle painamalla «START»-painikkeen vielä
kerran. «Keep warm»-merkkivalo syttyy näytölle.
Ruoan lämmitys
REDMOND RMC-M4500E-monitoimikeitin myös lämmittää kylmiä valmiita
ruokia.
1. Laita ruoka kulhoon ja asenna kulho monitoimikeittimeen.
2. Sulje kansi ja kytke pistotulppa pistorasiaan.
3.
Paina «REHEAT/CANCEL»-painike. Painikkeen merkkivalo syttyy. Ajastin
laskee lämmityksen aikaa.
4.
Keitin lämmittää ruoan 70–75°С. Tätä lämpötilaa ylläpidetään vuoro-
kauden.
5.
Lämmitys-toiminto sammutetaan painikkeella «REHEAT/CANCEL». Painik-
keen merkkivalo sammuu.
Siitä huolimatta, että monitoimikeitin pystyy ylläpitämään ruokaa lämpimänä
vuorokauden, suositellaan jättämään sitä keittimeen korkeintaan 2–3 tun-
niksi, koska muuten se voi johtaa ruoan maun epätoivottuihin muutoksiin.
Yleinen järjestys automaattisten ruoanlaitto-ohjelmien käytön
yhteydessä
1. Mittaa ruoka-ohjeen mukaiset aineet kulhoon. Tarkista että kaikki aineet,
nesteet mukaan lukien olisivat alle kulhon sisäpinnalle merkittyä ylärajaa.
2.
Asenna kulho keittimeen. Tarkista että se on tiiviisti kuumennuselementin
päällä.
3. Sulje keittimen kansi, kuuluu naksahdus. kytke pistotulppa pistorasiaan.
4.
Valitse haluamasi ruoanlaitto-ohjelma «MENU»-painikkeela (näytölle
syttyy vastaavan ohjelman merkki ja oletuksena oleva aika).
5.
Voit muuttaa ruoanlaitto-ohjelman oletuksena oleva aikaa «HOUR»- ja
«MIN»-painikkeilla.
6. Halutessasi aseta käynnistyksen lykkäys.
7.
Paina «START»-painike. Näytölle syttyvät «START»-painikkeen ja «Keep
warm»-merkkivalot. Valittu ruoanlaitto-ohjelma käynnistyy, jolloin käyn-
nistyy myös lähtölaskenta. Painamalla «START»-painikkeen uudestaan voit
kytkeä lämpötilan ylläpidon pois päältä etukäteen («Keep warm»-merk-
kivalo näytöllä sammuu).
8.
Ohjelman loputtua kuuluu äänimerkki. Asetusten mukaan keitin joko siirtyy
Lämpötilan ylläpito-toimintoon («REHEAT/CANCEL»-painikkeen merk-
kivalo syttyy näytölle ja näytöllä näkyy tämän toiminnon käynnistyksestä
kulunut aika) tai valmiustilaan.
9.
Valittu ohjelma peruutetaan, ruoanlaittoprosessi keskeytetään tai lämpöti-
lan ylläpito kytketään pois päältä «REHEAT/CANCEL»-painikkeella.
«RICE/GRAIN»-ohjelma
Ohjelma käytetään irtonaisten puurojen keittämiseen erilaisista ryyneistä ja
ryyniseoksista, sekä erilaisten lisukkeiden laatimiseen. Oletuksena oleva
kypsentämisaika on 30 minuuttia. Voit myös asettaa kypsentämisajan käsin 5
minuutista 1,5 tuntiin minuutin välein.
«PILAF»-ohjelma
Ohjelma käytetään erilaisten pilahvilajien laittoon. Oletuksena oleva kypsentäm-
isaika on 60 minuuttia. Voit myös asettaa kypsentämisajan käsin 5 minuutista
2 tuntiin 5 minuutin välein. Ohjelman lähtölaskenta alkaa, kun keitin saavuttaa
toimintatilan.
«STEAM»-ohjelma
Ohjelmaa käytetään vihannesten, kalan, lihan, dieetti- ja kasvisruokien, sekä
lastenruokien höyrytykseen. Oletuksena oleva kypsentämisaika on 30 minuut-
tia. Voit myös asettaa kypsentämisajan käsin 10 minuutista 2 tuntiin minuutin
5 välein. Ohjelman lähtölaskenta alkaa, kun vesi on kiehunut ja kulhossa on
riittävästi höyryä. Höyrytykseen on tarkoitettu höyrytysastia, joka sisältyy to-
imitukseen.
1. Kaada kulhoon 600–1000 ml vettä. Asenna kulho höyrytysastiaan.
2. Mittaa aineet ruoka-ohjeen mukaan, aseta ne tasaisesti höyrytysastiaan
ja asenna kulho keittimen runkoon. Tarkista että kulho on tiiviisti kuumen-
nuselementin päällä.
3. Noudata Yleistä järjestystä automaattisten ruoanlaitto-ohjelmien käytön
yhteydessä.
Ellet käytä tämän ohjelman oletuksena olevaa kypsennysaikaa, katso Er-
ilaisten elintarvikkeiden höyrytysaika-taulukkoa.
«SOUP»-ohjelma
Ohjelma käytetään erilaisten keittojen ja lienten laittoon, hyytelön keittämiseen,
sekä erilaisten juomien keittämiseen. Oletuksena oleva kypsentämisaika on 60
minuuttia. Voit myös asettaa kypsentämisajan käsin 20 minuutista 8 tuntiin 5
minuutin välein. Ohjelman lähtölaskenta alkaa, kun asetettu lämpötila kul-
hossa on saavutettu.
«BOIL»-ohjelma
Ohjelma käytetään vihannesten ja palkokasvien keittämiseen. Oletuksena ol-
eva kypsentämisaika on 40 minuuttia. Voit myös asettaa kypsentämisajan käsin
5 minuutista 2 tuntiin 5 minuutin välein. Ohjelman lähtölaskenta alkaa, kun
asetettu lämpötila kulhossa on saavutettu.
«OATMEAL»-ohjelma
Ohjelma käytetään maitopuurojen valmistamiseen. Oletuksena oleva kypsentäm-
isaika on 25 minuuttia. Voit myös asettaa kypsentämisajan käsin 5 minuutista
1,5 tuntiin 1 minuutin välein.
Maidon kiehumisen välttämiseksi ja saamiseksi toivottua tulosta, on suositel-
tavaa tekemään seuraavaa ennen valmistautuu:
• pestää kaikki täysjyväviljaa (riisi, hirssi, y.m.), kunnes vesi on puhdasta;
• ruoanlaittoa ennen rasvata kuppia voilla;
• pitää osuusta, mittaamalla aineista kirjan reseptien mukaan, vähentää tai
lisätä määrää ainesosien tiukasti suhteessa;
• käyttäessä täysmaitoa laimentaa sitä juomaveden kanssa 1:1.
Maidon, jyvien ominaisuudet riippuvat alkuperästä ja valmistajasta, ne voivat
erota, mikä joskus vaikuttaa valmistuksen tulokseen.
«STEW»-ohjelma
Ohjelma käytetään vihannesten, lihan, lintujen tai meriantimien hauduttamis-
een. Oletuksena oleva kypsentämisaika on 60 minuuttia. Voit myös asettaa
kypsentämisajan käsin 20 minuutista 12 tuntiin 5 minuutin välein.
«BAKE»-ohjelma
Ohjelma käytetään kakkujen, piirakoiden ja torttujen leipomiseen pulla- ja
lehtitaikinasta. Oletuksena oleva kypsymisaika on 50 minuuttia. Voit myös
asettaa kypsymisajan käsin 20 minuutista 4 tuntiin 10 minuutin välein.
«FRY»-ohjelma
Ohjelma käytetään lihan, vihannesten, lintujen ja merenantimien paistamiseen.
Oletuksena oleva kypsentämisaika on 15 minuuttia. Voit myös asettaa
kypsentämisajan käsin 5 minuutista 1 tuntiin 1 minuutin välein. Käynnistyksen
lykkääminen tässä ohjelmassa ei ole käytössä.
«YOGURT»-ohjelma
Ohjelma käytetään maukkaiden ja terveellisten jogurttien laittamiseen kotona.
Oletuksena oleva kypsentämisaika on 8 tuntia. Voit myös asettaa kypsentämis-
ajan käsin 30 minuutista 12 tuntiin 30 minuutin välein. Lämpötilan ylläpito
tässä ohjelmassa ei ole käytössä.
Jogurttien valmistamiseen voit käyttää REDMOND RAM-G1 jogurttipurkkiset-
tiä (optio).
III. LISÄTILAISUUDET
• Leipominen
• Fondue
• Uppopaistossapaistaminen
• Lasten tuotteiden lämmitetty
• Lasiesineiden ja henkilökohtaisia
• Hygieniatuotteita sterilointi
IV. LISÄVARUSTEET
Optioina on myytävänä erilaisia monitoimikeittimen lisävarusteita. Kysymyk-
siin niiden valikoimasta, ostosta ja yhteensopivuudesta keittimesi kanssa vastaa
virallinen maahantuoja.
RAM-CL1: pihdit, joilla otat kulhon keittimestä helposti ja turvallisesti. Eivät
liu’u, eivätkä naarmuta kulhon pintaa.
RHP-M01: kinkkupuristin. Kinkun, kääryleiden ja muiden liha-, lintu- ja kalaherk-
kujen valmistamiseen ja maustamiseen tarkoitettu puristin.
RAM-G1: jogurttipurkkisetti (4 kpl), merkintä kansilla.
RB-A503: kulho tarttumattomalla pinnalla DAIKIN® (Japani), 5 litraa. Korkealaa-
tuisen tarttumattoman pinnoitteen ansiosta voit käyttää ruuanlaittoon vähem-
män rasvaa ja aineiden luonnollinen maku säilyy.
RB-C502: kulho keraamisella pinnoitteella ANATO® (Korea), 5 litraa. Perintei-
siin tarttumattomiin pinnoitteisiin verrattuna keraaminen pinnoite kestää
mekaanista käsittelyä paremmin.
RB-S500: kulho ruostumattomasta teräksestä, 5 litraa. Voit vispata valmista
ruokaa suoraan kulhossa.
V. RUOANLAITTO NEUVOA
Valmistelun virheet ja sen ratkaisut
Tämä osio sisältää tyypillisiä virheitä tehdään ruoanlaittossa hitaassa liedessä,
pohditaan mahdollisia syitä ja keinoja niiden ratkaisemiseksi.
RUOKA EI OLLUT VALMISTANUT
Mahdollisia ongelman syitä Ratkaisut
Olet unohtanut sulkea kansi laitteen
tai sammuttaa sen tiukasti, joten ruo-
anlaitto lämpötila ei ollut riittävän
korkea.
Kypsennyksen aikana, älä avaa hidas lieden kannen
tarpeettomasti.