Philips HD2430/80 Ohjekirja

Kategoria
Barbecues & grills
Tyyppi
Ohjekirja

Tämä käsikirja sopii myös

Laitteen osat
A Vario Lock`
B Irrotettavat levyt (konepestävät): voileipälevyt (B1: cut & seal tai nelikulmaiset), vohvelilevyt (B2:
belgialaiset tai pohjoismaiset), parilalevyt (B3).
C Automaattilukitus
D Kuumentumattomat kahvat
E Virran merkkivalo
F Kuumenemisen merkkivalo
G Johdon säilytys
H Levyjen irrotuspainikkeet
I Lämpötilanvalitsin
J Levyn kahvat
Ominaisuudet
Vario Lock` -saranointi
Saranointi säätyy automaattisesti laitteeseen asennettujen irrotettavien levyjen mukaan.
Levyt
- HD2430: Belgialainen vohvelirauta, cut & seal -voileipägrilli, kontaktigrilli.
- HD2431: Belgialainen vohvelirauta, nelikulmainen voileipägrilli, kontaktigrilli.
- HD2422: Pohjoismainen vohvelirauta (sydämenmuoto), cut & seal -voileipägrilli, kontaktigrilli.
- HD2433: Pohjoismainen vohvelirauta (sydämenmuoto), nelikulmainen voileipägrilli, kontaktigrilli.
Automaattilukitus
Automaattilukitus sulkee laitteen. Automaattilukitusta ei tulisi aktivoida silloin, kun belgialaiset
vohvelilevyt on asennettu, jotta vohvelirauta toimisi oikein.
Tärkeää
Lue tämä käyttöohje huolellisesti, ennen kuin alat käyttää laitetta. Säilytä ohje vastaisen varalle.
Tarkasta, että laitteen pohjassa oleva jännitemerkintä vastaa paikallista verkkojännitettä,
ennen kuin liität laitteen sähköverkkoon.
Yhdistä laite maadoitettuun pistorasiaan.
Jos laitteen liitosjohto on vahingoittunut, se on turvallisinta vaihdattaa Philips Kodinkoneiden
valtuuttamassa huoltoliikkeessä tai muuten ammattitaitoisella korjaajalla.
Älä upota laitetta tai liitosjohtoa veteen tai muuhun nesteeseen.
Sijoita laite siten, että:
- liitosjohto ei roiku pöydän tai työtason reunan yli;
- lapset eivät pääse koskemaan laitteeseen, kun se on käytössä;
- laite on tasaisella alustalla ja ympärille jää riittävästi tilaa.
Irrota pistotulppa pistorasiasta aina käytön jälkeen.
Pidä laite poissa lasten ulottuvilta.
Älä jätä laitetta toimintaan ilman valvontaa. Älä käytä laitetta lähellä verhoja tai muuta
helposti syttyvää materiaalia tai seinäkaappien alla, sillä leipä voi syttyä palamaan.
Varo koskemasta laitteen metallisia osia, sillä ne tulevat hyvin kuumiksi käytön aikana.
Anna laitteen jäähtyä kunnolla, ennen kuin vaihdat levyt, puhdistat laitteen tai laitat sen
säilytykseen.
Varmista, että levyt ovat kunnolla paikallaan vaihtamisen jälkeen.
Älä koske levyjä terävillä tai naarmuttavilla välineillä, muuten tarttumattomaksi käsitelty pinta
voi vahingoittua.
Puhdista laite aina käytön jälkeen.
Varmista, että liitosjohto ei ole liian lähellä eikä missään tapauksessa kosketa laitteen kuumia
pintoja.
Esikuumenna levyt, ennen kuin laitat mitään niiden väliin.
SUOMI66
Käyttöönotto
Poista mahdolliset tarrat ja pyyhi laitteen ulkovaippa kostealla liinalla.
Levyt voidaan irrottaa painamalla laitteessa olevia irrotuspainikkeita (toinen ylemmälle ja toinen
alemmalle levylle) ja nostamalla levyt sen jälkeen kahvoista pois laitteesta.
1 Poista levyt laitteesta (kuva 1).
2 Pese jokainen levy kuumassa pesuvedessä pehmeällä liinalla tai sienellä tai laita ne
astianpesukoneeseen (kuva 2).
3 Kuivaa levyt ja laita takaisin laitteeseen.
Ensimmäisellä käyttökerralla laitteesta saattaa tulla hieman käryä. Tämä on normaalia.
Voit säätää liitosjohdon pituutta kiertämällä johtoa laitteen pohjassa olevien pidikkeiden
ympärille (kuva 18).
Voileipien pariloiminen
Voileipien valmistamiseen voidaan käyttää kahdenlaisia voileipälevyjä: cut & seal -levyjä tai
suorakulmaisia levyjä. Cut & seal -levyt leikkaavat ja sulkevat leivät, jolloin saadaan kolmikulmaiset
voileivät. Suorakulmaiset levyt vain sulkevat leivät, jolloin saadaan nelikulmaiset voileivät.
Älä jätä voileipägrilliä toimintaan ilman valvontaa.
1 Aseta voileipälevyt laitteeseen (kuva 3).
Kun asennat levyt oikein, kuulet napsahduksen.
2 Voitele levyt kevyesti voilla tai öljyllä.
3 Valitse voileipäasetus kääntämällä lämpötilanvalitsin asentoon (kuva 4).
4 Liitä pistotulppa pistorasiaan.
Punainen virran merkkivalo ja vihreä kuumenemisen merkkivalo syttyvät.
5 Valmista voileipien ainekset valmiiksi.
Jokaiseen voileipään tarvitaan kaksi leipäviipaletta ja sopiva täyte. Katso ehdotuksia kohdasta
Voileipäohjeita. Voitele leipien levyjä vasten tulevat pinnat kevyesti voilla, niin pinnasta tulee tasaisen
kauniin ruskea.
6 Voileipägrilli on valmis käyttöön heti kun kuumenemisen merkkivalo on sammunut (kuva 5).
Aseta kaksi alapinnalta voideltua leipäviipaletta alemmalle levylle, levitä täyte leiville ja aseta kaksi
yläpuolelta voideltua leipäviipaletta täytteen päälle. Voit halutessasi valmistaa kerralla vain yhden
voileivän. Jotta voileivät sulkeutuvat kunnolla, täyte ei saa ulottua liian lähelle leipäviipaleiden reunoja.
7 Sulje laite (kuva 6).
Laske ylempi voileipälevy varovasti leipien päälle, kunnes automaattilukitus sulkee sen alempaan
voileipälevyyn.
Valmistuksen aikana vihreä kuumennuksen merkkivalo syttyy ja sammuu aika ajoin osoittaen, että
lämmityselementit kytkeytyvät välillä säilyttääkseen oikean lämpötilan.
8 Avaa voileipägrilli 4-6 minuutin kuluttua.
Tarkista, että voileivän pinta on kauniin ruskea. Valmistusaika riippuu leivästä ja täytteestä ja siitä,
miten rapeaksi ja ruskeaksi haluat voileivät.
9 Nosta voileivät pois (kuva 7).
Nosta voileivät voileipägrillistä puisella tai muovisella lastalla. Älä käytä metallisia, teräviä tai
naarmuttavia välineitä.
Voit jatkaa voileipien valmistamista laittamalla kaksi uutta leipäviipaletta alemmalle levylle, kun vihreä
kuumenemisen merkkivalo on sammunut.
SUOMI 67
10 Irrota pistotulppa pistorasiasta käytön jälkeen.
Voileipäohjeita
Kinkku-juusto-ananasvoileivät
4 viipaletta leipää
2 viipaletta juustoa
2 viipaletta ananasta
2 viipaletta kinkkua
currya
B
Anna voileipägrillin kuumentua.
B
Aseta juustot, ananakset ja kinkut kahden leipäviipaleen päälle. Ripottele kinkun päälle currya ja
aseta toiset leipäviipaleet päälle.
B
Noudata kohdan Voileipien pariloiminen ohjeita.
Tomaatti-juusto-anjovisvoileivät
4 viipaletta leipää
1 tai 2 tomaattia (viipaleina)
2 rkl juustoraastetta
6 anjovista
paprikajauhetta, meiramia
B
Anna voileipägrillin kuumentua.
B
Jaa tomaattiviipaleet, anjovikset ja juustoraaste kahdelle leipäviipaleelle. Ripottele pinnalle
paprikajauhetta ja meiramia ja aseta toiset leipäviipaleet päälle.
B
Noudata kohdan Voileipien pariloiminen ohjeita.
Parilointi (kontaktigrilli)
Älä jätä kontaktigrilliä toimintaan ilman valvontaa.
1 Aseta grillilevyt laitteeseen (kuva 8).
Kun asennat levyt oikein, kuulet napsahduksen.
2 Voitele levyt kevyesti voilla tai öljyllä.
3 Käännä lämpötilanvalitsin grillattavalle ruoalle sopivaan asentoon (1 = matala lämpötila, 5 =
korkea lämpötila) (kuva 9).
4 Liitä pistotulppa pistorasiaan.
Punainen virran merkkivalo ja vihreä kuumenemisen merkkivalo syttyvät.
5 Voit asettaa ruoka-aineet alemmalle levylle, kun vihreä kuumenemisen merkkivalo on
sammunut (kuva 10).
Aseta ruoat alemmalle parilalevylle mahdollisimman keskelle, niin lopputulos on parempi.
Valmistuksen aikana vihreä kuumennuksen merkkivalo syttyy ja sammuu aika ajoin osoittaen, että
lämmityselementit kytkeytyvät välillä säilyttääkseen oikean lämpötilan.
6 Sulje laite (kuva 11).
Laske ylempi parilalevy varovasti ruokien päälle, kunnes automaattilukitus sulkee ylemmän parilalevyn
alempaan parilalevyyn. Ylempi parilalevy lepää nyt ruoan päällä, näin ruoka paistuu yhtaikaa
molemmilta puolilta.
Kun grillaat paksuja ruoka-aineita, älä paina ylempää levyä alas lukitusasentoon, vaan anna sen levätä
ruoka-aineiden päällä.
7 Avaa kontaktigrilli 3-5 minuutin kuluttua.
Parilointiaika riippuu ruokien laadusta, paksuudesta ja siitä, miten kypsäksi ruoka halutaan.
Katso suositeltavat parilointiajat taulukosta.
SUOMI68
8 Nosta pariloitu ruoka pois (kuva 12).
Nosta pariloitu ruoka kontaktigrillistä puisella tai muovisella lastalla. Älä käytä metallisia, teräviä tai
naarmuttavia välineitä.
Voit jatkaa pariloimista laittamalla seuraavan ruokaerän alemmalle levylle, kun vihreä kuumenemisen
merkkivlao on sammunut.
Poista liika öljy levyistä talouspaperilla, ennen kuin laitat seuraavan erän grilliin.
9 Irrota pistotulppa pistorasiasta käytön jälkeen.
Parilointiajat
Taulukossa on muutamia ruokia, jotka voidaan valmistaa grillissä. Taulukon valmistusajat eivät sisällä
laitteen kuumenemiseen tarvittavaa aikaa.
Valmistuksen aikana vihreä kuumennuksen merkkivalo syttyy ja sammuu aika ajoin osoittaen, että
lämmityselementit kytkeytyvät välillä säilyttääkseen oikean lämpötilan. Voit rauhassa jatkaa
pariloimista, vaikka vihreä merkkivalo syttyy ja sammuu.
Voit muuttaa valmistusaikoja ja lämpötiloja oman makusi mukaan. Asetus riippuu myös
valmistettavasta ruoasta (esim. lihasta), sen paksuudesta ja lämpötilasta.
Vinkkejä
Älä käytä kontaktigrillissä lihaa, jossa on luita. Luut voivat vahingoittaa tarttumattomaksi
käsiteltyjen levyjen pintaa.
Lopputulos on parempi, kun valmistat kerralla pieniä määriä.
Makkarat halkeavat helposti kontaktigrillissä. Halkeaminen voidaan estää pistelemällä
makkaroihin muutama reikä haarukalla.
Tuore liha on pariloimiseen parempaa kuin pakastettu ja sitten sulatettu liha.
Suolaa liha vasta pariloimisen jälkeen. Silloin liha säilyttää mehukkuutensa paremmin.
Älä pariloi liian paksuja lihapaloja.
Käännä alle 1 cm:n paksuiset ruoka-aineet ainakin kerran pariloinnin aikana.
SUOMI 69
Lämpötilanvalitsimen
asento
4-5
4-5
5
5
5
5
5
5
5
5
Parilointiaika
7-9 minuuttia
5-7 minuuttia
5-7 minuuttia
7-10 minuuttia
5-7 minuuttia
5-7 minuuttia
5-6 minuuttia
8-10 minuuttia
3-5 minuuttia
6-9 minuuttia
Ruoka
Lohimedaljonki tai -kyljys
Kala (pienet fileet)
Makkara, nakit, viipaleet
Hampurilainen (pakastettu)
Hampurilainen (tuore)
Pihviliha
Kasvikset
Lihavarras
Ananasviipaleet
Broileri-/kalkkunafilee (200 g)
Parilointiajat
Vohvelien valmistaminen
Vohvelien paistamiseen voidaan käyttää kahdenlaisia vohvelilevyjä: pohjoismaisia vohvelilevyjä
(sydämenmuoto) tai belgialaisia vohvelilevyjä.
Älä jätä vohvelirautaa toimintaan ilman valvontaa.
1 Valmista taikina kohdassa Vohveliohjeita olevien ohjeiden mukaan.
Anna taikinan seistä puolisen tuntia, ennen kuin alat valmistaa vohveleita.
2 Aseta vohvelilevyt laitteeseen (kuva 13).
Kun asennat levyt oikein, kuulet napsahduksen.
3 Voitele levyt kevyesti voilla tai öljyllä.
4 Käännä lämpötilanvalitsin vohveliasennolle (kuva 14).
5 Liitä pistotulppa pistorasiaan.
Punainen virran merkkivalo ja vihreä kuumenemisen merkkivalo syttyvät.
6 Kaada taikina alemmalle levylle, kun vihreä kuumenemisen merkkivalo on sammunut (kuva
15).
Kaada pohjoismaisten vohvelien levylle noin 1 dl taikinaa ja belgialaisten vohvelien levylle noin 1,8 dl
taikinaa.
7 Sulje laite (kuva 16).
Laske ylempi levy varovasti taikinan päälle aktivoimatta automaattilukitusta. Näin vohvelit pääsevät
kohoamaan ja lopputulos on parempi.
Valmistuksen aikana vihreä kuumennuksen merkkivalo syttyy ja sammuu aika ajoin osoittaen, että
lämmityselementit kytkeytyvät välillä säilyttääkseen oikean lämpötilan.
8 Avaa vohvelirauta 5-7 minuutin kuluttua.
Tarkista, ovatko vohvelit kullanruskeat. Valmistusaika riippuu taikinasta ja siitä kuinka rapeita ja
ruskeita haluat vohveiden olevan.
9 Nosta vohvelit pois (kuva 17).
Nosta vohvelit vohveliraudasta puisella tai muovisella lastalla. Älä käytä metallisia, teräviä tai
naarmuttavia välineitä. Anna vohvelien jäähtyä ritilällä, niin niistä tulee rapeita.
Pidempi paistoaika tekee vohveleista tummempia, kun taas lyhyempi paistoaika jättää vohvelit
vaaleammiksi.
Voit jatkaa valmistusta kaatamalla seuraavan erän taikinaa vohvelilevylle, kun vihreä kuumennuksen
merkkivalo on sammunut.
10 Irrota pistotulppa pistorasiasta käytön jälkeen.
Vohveliohjeita
B
1 dl = 100 ml
B
1 rkl = 15 ml
B
1 tl = 5 ml
B
1 kuppi = 100 ml
Rapeat vohvelit (6-10 vohvelia)
2 dl kylmää vettä
200 g vehnäjauhoja
3 dl kermaa (40 % rasvaa)
B
Sekoita jauhot ja vesi tasaiseksi taikinaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita taikinaan. Paista
vohvelit.
SUOMI70
Perinteiset vohvelit (6-10 kpl)
1,5 dl maitoa
3 munaa
7 rkl kasviöljyä
1,75 dl jauhoja
1 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
B
Seloita kuivat aineet keskikokoisessa kulhossa. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa
valkuaiset vaahdoksi. Lisää keltuaiset, öljy ja maito kuivien aineiden sekaan yhtaikaa. Sekoita
tasaiseksi taikinaksi. Nostele valkuaisvaahto taikinan joukkoon varovasti lastalla. Paista vohvelit.
Muunnelma: voit myös käyttää täysjyväjauhoja valkoisten vehnäjauhojen asemesta. Täysjyväjauhot
sisältävät enemmän kuitua. Tarjoa vohvelit raejuuston ja tuoreiden marjojen/hedelmien kanssa.
Puhdistus ja säilytys
1 Irrota pistotulppa pistorasiasta.
2 Anna laitteen jäähtyä ennen levyjen irrottamista.
Pyyhi pois parilalevyistä liika öljy talouspaperilla ennen levyjen irrottamista.
Levyt voidaan irrottaa painamalla laitteessa olevia irrotuspainikkeita, minkä jälkeen levyt voidaan
nostaa pois kahvoista.
3 Pese levyt pehmeällä liinalla tai sienellä kuumassa pesuvedessä tai laita astianpesukoneeseen.
Älä käytä naarmuttavia tai syövyttäviä välineitä tai aineita, ettei levyjen tarttumattomaksi käsitelty
pinta vahingoitu.
Tarvittaessa levyjä voidaan liottaa pesuvedessä viisi minuuttia. Tämä irrottaa kiinnipalaneen ruoan tai
rasvan.
4 Pyyhi laitteen ulkopinta kostealla liinalla.
Älä upota laitetta veteen.
5 Kierrä liitosjohto laitteen pohjassa olevien pidikkeiden ympärille (kuva 18).
6 Laite voidaan säilyttää pysty- tai vaaka-asennossa (kuva 19).
Takuu & huolto
Jos haluat lisätietoja tai laitteen kanssa tulee ongelmia, katso Philipsin www-sivuja osoitteesta
www.philips.com tai ota yhteys Philipsin asiakaspalveluun (puhelinnumero löytyy takuulehtisestä).
Voit myös kääntyä lähimmän Philips-kauppiaan puoleen tai ottaa suoraan yhteyden Hollantiin Philips
Domestic Appliances and Personal Care BV:n Service-osastoon.
SUOMI 71
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112

Philips HD2430/80 Ohjekirja

Kategoria
Barbecues & grills
Tyyppi
Ohjekirja
Tämä käsikirja sopii myös