kansi ja Suppilo
sekoitin
jäädytyskulho
sekoituskulho
ennen ensimmäistä
käyttökertaa
1 Pese osat: katso kohta ’puhdistus’.
2 Pane jäädytyskulho pakastimeen 24
tuntia ennen jäätelön valmistusta.
Pane sekoitin ja kansi jääkaappiin.
3 Sekoita jäätelöseos valmiiksi (katso
valmistusohjeita). Anna seoksen
tarvittaessa jäähtyä jääkaapissa.
turvallisuus
●
Irrota koneen pistotulppa
pistorasiasta ennen osien
asentamista, irrottamista tai
puhdistusta.
●
Varmista aina, että kaikki
jäätelönvalmistusvälineet ovat
ehdottoman puhtaita, ennen kuin
alat käyttää niitä.
●
Älä koskaan pakasta uudestaan
jäätelöä, joka on sulanut osittain tai
kokonaan.
●
Jäätelö, jonka valmistukseen on
käytetty kypsentämättömiä aineksia,
säilyy tuoreena viikon ajan. Älä säilytä
jäätelöä tätä kauemmin. Jäätelö
maistuu parhaalta, kun se on
vastavalmistettua. Älä tästä syystä
valmista jäätelöä liian aikaisin
etukäteen.
●
Jäätelöä tai sorbettia ei saa tarjota
pienille lapsille, raskaana oleville
naisille tai vanhuksille, jos siihen on
lisätty raakaa kananmunaa.
●
Lopeta jäätelönvalmistimen käyttö,
jos siitä vuotaa jäädytysnestettä.
Jäätelönvalmistimessa käytetty
jäädytysneste on myrkytöntä.
●
Suojaa kätesi kylmältä, kun otat
jäätelönvalmistimen pakastimesta.
jäätelönvalmistimen
käyttö
1 Lukitse muovinen sekoituskulho
koneeseen.
2 Lisää jäädytyskulho suoraan
pakastimesta ja aseta sekoitin
paikalleen.
3 Laita kansi päälle.
4 Laske vatkainpää alas ja työnnä
samalla metallinen tappi muoviseen
reikään . Jos vatkainpää ei
sulkeudu, nosta se ylös, kytke laite
päälle ja pois päältä ja aseta
metallinen tappi uudelleen.
5 Kytke kone miniminopeudelle.
●
LAITE ON KYTKETTÄVÄ
TOIMINTAAN ENNEN KUIN
KERMAJÄÄTELÖ- TAI
MEHUJÄÄTELÖSEOS LISÄTÄÄN
SIIHEN, JOTTA VÄLTETTÄISIIN
SEOKSEN JÄÄTYMINEN
VÄLITTÖMÄSTI ASTIAN
REUNOIHIN.
6 Kaada jäätelöseos suppilon kautta
jäätelönvalmistimeen.
7 Jäätelö on valmista noin puolen
tunnin kuluttua. Kytke kone silloin
pois toiminnasta.
8 Jos et tarjoa jäätelöä heti, siirrä seos
sopivaan astiaan ja säilytä
pakastimessa.
huomioitavaa
Noudata myös seuraavia ohjeita.
Näin varmistat jäätelönvalmistimen
turvallisen ja tehokkaan toiminnan.
1 Pane jäädytyskulho 24 tuntia ennen
käyttöä pakastimeen, jonka lämpötila
on -18°C tai kylmempi.
2 Älä pysäytä sekoitinta ennen kuin
jäätelö on valmista.
3 Jos jäätelöseos ei ole hyytynyt
riittävästi 45 minuutin kuluessa, kytke
sekoitin pois toiminnasta ja siirrä
jäätelöseos toiseen astiaan ja pane
se pakastimeen. Jätä jäätelöseos
pakastimeen, kunnes se on
pakastunut sopivaksi.
4 Älä käytä metallista valmistettuja
28
Suomi
Taita etusivu auki HB150 sauvasekoittimen kuvien esiinsaamiseksi