37
1. Paina ensin peukalolla turvapainiketta (1) ja pidä
sitä painettuna. Merkkivalo syttyy palamaan
yhtäjaksoisesti vihreänä.
2. Paina sitten Smartspeed-kytkintä (3) halutun
nopeuden mukaisesti.
Jos Smartspeed-kytkintä ei paineta viiden
sekunnin kuluessa, laitetta ei voi kytkeä päälle
turvallisuussyistä.
Merkkivalo vilkkuu punaisena.
Käynnistä laite aloittamalla uudestaan vaiheesta 1.
3. Käytön aikana turvapainiketta ei tarvitse pitää
alaspainettuna.
Pikasekoitin (katso s. 4/kuva B)
Pikasekoitin soveltuu erinomaisesti dippien, kastik-
keiden, keittojen, majoneesin ja vauvanruokien
valmistukseen sekä juomien ja pirtelöiden sekoi-
tukseen.
Saat parhaan sekoitustuloksen käyttämällä
maksiminopeutta.
• Kiinnitä moottoriosa (4) sekoitinvarteen (6).
• Aseta pikasekoitin syvälle mittakulhoon tai
kulhoon. Käynnistä laite edellä kuvatulla tavalla.
• Irrota laite pistorasiasta käytön jälkeen ja irrota
moottoriosa painamalla vapautuspainikkeita (5).
Jos käytät pikasekoitinta kattilassa ruoanlaiton
yhteydessä, nosta kattila ensin pois levyltä
kiehuvien roiskeiden välttämiseksi (palovammojen
vaara!).
Ruokaohje-esimerkki: Majoneesi
250 g öljyä (esim. auringonkukkaöljyä),
1 kananmuna ja 1 ylimääräinen keltuainen,
1–2 rkl viinietikkaa (noin 15 g),
suolaa ja pippuria maun mukaan
Laita kaikki (huoneenlämpöiset) ainekset
mittakulhoon mainitussa järjestyksessä. Laita
sekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä se. Käytä
sekoitinta suurimmalla mahdollisella nopeudella ja
pidä se paikallaan, kunnes öljy alkaa emulgoitua.
Pidä sekoitin käynnissä. Nosta sekoitin hitaasti ylös
seoksen pinnalle ja paina se sitten jälleen alas, jotta
loput öljystä sekoittuu. Valmistusaika: 1 minuutti
(juokseva majoneesi esim. salaatinkastikkeeksi) tai
2 minuuttia (paksu majoneesi esim. dipiksi).
Vispilä (katso s. 4/kuva B)
Käytä vispilää ainoastaan kerman ja munanval-
kuaisten vatkaukseen sekä vanukkaiden ja jälkiruo-
kien sekoitukseen.
• Aseta vispilä (8b) vispilän vaihteisto-osaan (8a) ja
kiinnitä sitten moottoriosa (4) vaihteisto-osaan.
• Aseta vispilä kulhoon ja käynnistä laite vasta
sitten.
• Irrota moottoriosa käytön jälkeen irrottamalla
laite pistorasiasta ja painamalla vapautuspainik-
keita (5). Vedä sen jälkeen vispilä irti vaihteisto-
osasta.
Vinkkejä parhaan lopputuloksen saavuttami-
seksi
• Käytä keskikokoista kulhoa.
• Liikuta vispilää myötäpäivään ja pidä sitä hieman
kallistettuna.
• Kermavaahto (enintään 400 ml kylmää kermaa,
rasvapitoisuus vähintään 30 %, 4–8 °C): Aloita
matalalla nopeudella (kevyt painallus kytkimestä)
ja lisää nopeutta (voimakkaampi painallus)
vatkatessa.
• Munanvalkuaisten vatkaus (enintään 4 kanan-
munaa): Aloita keskinopeudella (kytkin painettu
puoliksi pohjaan) ja lisää nopeutta (voimak-
kaampi painallus) vatkatessa.
Leikkurit (katso s. 5/kuva C)
Leikkurit (9) ja (10) sopivat erinomaisesti lihan,
juuston, sipulin, yrttien, valkosipulin, porkkanoiden,
pähkinöiden, manteleiden jne. hienontamiseen.
Hienonna kovat ruoka-aineet aina maksiminopeu-
della (esim. parmesaani, suklaa).
Saadaksesi parhaan mahdollisen lopputuloksen
katso käyttötaulukko D. Maksimikäyttöaika «hc»
leikkurille: 2 minuuttia.
Älä hienonna erittäin kovia elintarvikkeita, kuten
jääkuutioita, muskottipähkinää, kahvipapuja tai
jyviä.
Ennen hienontamista ...
• paloittele liha, juusto, sipuli, valkosipuli, pork-
kanat.
• poista yrteistä varret ja kuori pähkinät.
• poista lihasta luut, jänteet ja rustot.
• varmista aina, että liukumaton rengas (9d/10d)
on kiinnitetty leikkurikulhoon.
Varoitus: Terä (9b/10b) on erittäin terävä! Pidä aina
kiinni terän muovisesta yläosasta ja käsittele sitä
varoen.
1. Poista varovasti terän muovisuojus.
2. Aseta terä leikkurikulhon (9c, 10c) keskitappiin.
Paina se alas ja käännä sitä niin, että se
lukkiutuu.
3. Täytä leikkuri ruoka-aineella ja laita kansi
(9a/10a) paikalleen.
4. Kiinnitä moottoriosa kanteen.
5. Käytä leikkuria käynnistämällä laite. Pidä käytön
aikana kiinni toisella kädellä moottoriosasta ja
toisella leikkurikulhosta.
99983546-01_MQ735_725_S6-80.indd 37 19.04.13 09:37