• Aseta pitempi aika-asetus, jos ruoka on viile-
ää tai pakastettu.
• Kastiketta sisältävää ruokaa on sekoitettava
aika ajoin.
• Vihannekset, jotka ovat rakenteeltaan kovia
(esim. porkkanat, herneet tai kukkakaali), tulee
kypsentää vedessä.
• Käännä suurempia kappaleita kypsennyksen
puolivälissä.
• Jos mahdollista, leikkaa vihannekset saman-
kokoisiksi paloiksi.
• Käytä tasaisia leveitä astioita.
• Älä käytä posliini-, keraamisia tai saviastioita,
joissa on pieniä reikiä (esim. kahvoissa tai la-
sittomissa pohjissa). Reikiin pääsevä kosteus
voi aiheuttaa astian halkeamisen lämmittäes-
sä.
• Lasialusta toimii lämmitettävien ruokien tai
nesteiden työalustana. Mikroaaltouunin toi-
minta edellyttää sen käyttöä.
Lihan, linnunlihan ja kalan sulattaminen:
• Aseta pakasteruoka ilman pakkausta pienelle
ylösalaisin käännetylle lautaselle astiaan, jotta
sulanut neste valuu astiaan.
• Käännä ruoka sulatuksen puolivälissä. Jos
mahdollista, jaa ja poista sitten sulaneet kap-
paleet.
Voin, kakkupalojen, rahkan sulattaminen:
• Älä sulata ruokaa kokonaan laitteessa, vaan
anna ruoan sulaa huoneenlämpötilassa. Tulos
on tällöin tasaisempi. Poista kaikki metalli- tai
alumiinipakkaukset kokonaan ennen sulatta-
mista.
Hedelmien ja vihannesten sulattaminen:
• Älä sulata laitteessa kokonaan hedelmiä ja vi-
hanneksia, joita halutaan käyttää raakoina. An-
na niiden sulaa huoneenlämpötilassa.
• Voit käyttää korkeampaa tehoa mikroaaltouu-
nissa, kun kypsennät hedelmiä ja vihanneksia
sulattamatta niitä ensin.
Valmisruoat:
• Voit valmistaa valmisaterioita laitteessa vain
silloin, kun niiden pakkaus sopii mikroaaltouu-
niin käytettäväksi.
• Noudata pakkauksessa olevia valmistajan oh-
jeita (esim. poista metallikansi ja lävistä muo-
vikalvo).
Sopivat keittoastiat ja materiaalit
Keittoastia / materiaali Mikroaaltouuni
Sulattaminen Lämmitys Kypsennys
Uunin kestävä lasi ja posliini (ei metalliosia, esim. Pyrex,
kuumuutta kestävä lasi)
X X X
Uuniin sopimaton lasi ja posliini.
1)
X -- --
Lasi ja lasikeraaminen uunin/sulatuksen kestävä materiaa-
li (esim. Arcoflam), grillin ritilä
X X X
Keraaminen
2)
, saviastia
2)
X X X
Kuumuuden kestävyys jopa 200 °C
3)
X X X
Pahvi, paperi X -- --
Talouskelmu X -- --
Paistopussi mikroaaltouunin kestävällä sulkijalla
3)
X X X
Metalliset paistoalustat (esim. emali, valurauta) -- -- --
Uunivuoat, musta lakka tai silikonipäällysteiset
3)
-- -- --
Leivinpelti -- -- --
Ruskistusastiat (esim. ruskistuspannu tai -lautanen) -- X X
40
www.zanussi.com