Russell Hobbs 18036-56 Classics Omistajan opas

Kategoria
Bread making machines
Tyyppi
Omistajan opas

Tämä käsikirja sopii myös

100
Lue käyttöohjeet, säilytä ne ja anna ne laitteen mukana, mikäli luovutat sen toiselle henkilölle.
Poista kaikki pakkausmateriaali ennen käyttöä.
A TÄRKEITÄ VAROTOIMIA
Seuraa perusvarotoimia, muun muassa seuraavia ohjeita:
1 Laitetta saavat käyttää yli 8-vuotiaat lapset ja henkilöt, joiden
fyysinen, aistienvarainen tai henkinen toimintakyky on
heikentynyt, tai joilla ei ole kokemusta ja tietoa, jos heitä
valvotaan/ohjeistetaan, ja he ymmärtävät käyttöön liittyvät vaarat.
Lapset eivät saa leikkiä laitteella. Lapset eivät saa puhdistaa tai
tehdä hoitotoimia, jos he eivät ole yli 8-vuotiaita ja valvonnan alla.
Pidä laite ja kaapeli alle 8-vuotiaiden ulottumattomissa.
2 Älä yhdistä laitetta ajastimen tai kauko-ohjausjärjestelmän kautta.
¬ Laitteen pinnat tulevat kuumiksi.
3 Jos sähköjohto on vahingoittunut, se pitää antaa valmistajan,
tämän huoltopalvelun tai vastaavan pätevyyden omaavan
henkilön vaihdettavaksi vaarojen välttämiseksi.
H Älä upota laitetta nesteeseen.
4 Älä käytä laitetta lähellä syttyviä materiaaleja (esim. verhot) tai niiden alapuolella.
5 Älä peitä laitetta tai laita mitään sen päälle.
6 Irrota laite sähköverkosta, kun se ei ole käytössä, ennen sen siirtämistä tai puhdistamista.
7 Älä käytä muita kuin valmistajan omia lisälaitteita.
8 Älä käytä laitetta muihin kuin tässä käyttöohjeessa kuvattuihin tarkoituksiin.
9 Älä käytä laitetta, jos se on vahingoittunut tai toimii huonosti.
10 Pysäytä laita painamalla I -painiketta ja pitämällä sitä alhaalla 2 sekuntia.
vain kotikäyttöön
U ENNEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖKERTAA
Puhdista laite ja poista kaikki valmistuspöly jne.
C TOIMINTA – LYHYESTI
1 Valitse resepti
2 Laita ainekset leipäastiaan oikeassa järjestyksessä – tämä on tärkeää.
3 Aseta leipäastia laitteeseen ja sulje kansi.
4 Käytä valikko Z -painiketta ohjelman valitsemiseen (112).
5 Käytä paistoasteen valintapainiketta ghh ja siirrä nuolta näytön yläosassa vaaleaan g ,
keskitummaan h tai tummaan h.
6 Käytä kokopainiketta FGH siirtääksesi nuolta näytön alareunassa pieneen F (500 g),
keskikokoiseen G (750 g) tai suureen H (1 kg).
7 Aseta ajastin (valinnainen) painikkeilla + ja –.
8 Käynnistä ohjelma painamalla painiketta I.
9 Näytössä näkyy ajanlasku alaspäin, merkkiääni ilmaisemaan valmistumisen.
, Laite pysyy merkkiäänen jälkeen lämpimänä yhden tunnin ohjelmissa 1, 2, 3, 5, 8, 9, 10 ja 11.
C VALMISTELU
10 Aseta laite vakaalla, tasaiselle ja kuumuutta kestävälle alustalle.
11 Jätä vähintään 50 mm tyhjä tila laitteen ympärille.
12 Avaa kansi.
101
käyttöohjeet
13 Käytä kahvaa leipäastian nostamiseksi ylös ja pois laitteesta.
14 Kiinnitä sekoitin leipäastian pohjan akseliin.
15 Akseli ja sekoittimen reikä ovat D:n muotoisia.
16 Aseta esille ritilä (leivälle), lämpöä kestävä alusta (leipäastialle) ja patakintaat.
18 On tärkeää mitata ainesosat tarkasti.
19 Käytä kaikissa ainesosissa mittalusikoita.
20 Tasoita mittalusikan pinta veitsen terällä.
21 Älä käytä mittamukia – sähkövaaka on paljon tarkempi, punnitse sillä vesi.
22 1 millilitra vettä painaa 1 gramman, näytämme veden resepteissä grammoina (g)
mieluummin kuin millilitroina (ml).
23 Jos haluat käyttää mittamukia, niin 1 millilitra vettä painaa 1 gramman. Voit korvata grammat
"g" millilitroilla "ml", mutta tulos ei ehkä ole yhtä hyvä.
24 Jos käytät muita reseptejä, muuta veden millilitrat (ml) grammoiksi (g) tarkkuuden takia.
25 On tärkeää lisätä ainesosat oikeassa järjestyksessä.
26 Tämän helpottamiseksi olemme numeroineet ne.
27 Lisää ensin neste.
28 Se on yleensä vettä, mutta voi sisältää maitoa ja/tai munia.
29 Veden/maidon täytyy olla lämmintä (20 °C25 °C/68°F-77°F).
30 Sekä kuuma että kylmä vesi estää hiivan toiminnan.
31 Lisää sokeri ja suola, mikäli tarpeen.
32 Lisää kosteat ainesosat – hunaja, siirappi, melassi...
33 Lisää kuivat ainesosat – jauho, kuivamaito, yrtit, mausteet...
34 Lopuksi - lisää kuivahiiva (tai leivinjauhe/ruokasooda).
35 Laita se aineiden päälle, äläkä anna kostua, muuten se alkaa toimia liian aikaisin.
, Jos käytät ajastinta, on vielä tärkeämpää, että hiiva ja neste ovat erillään.
36 Pähkinät, rusinat jne. lisätään yleensä toisen alustamisen aikana.
C KOKOAMINEN
36 Puhdista leipäastia kaikista roiskeista.
37 Laske leipäastia laitteeseen.
38 Voit joutua kääntämään hieman käyttökoneistoa, jotta saat sen sopimaan.
39 Sulje kansi.
C KYTKE LAITE PÄÄLLE
40 Kytke se sähköpistokkeeseen.
41 Laitteesta kuuluu merkkiääni
42 Näytössä näkyy 1P (ohjelma 1, keskitumma), sitten 3:20 (ohjelman kesto).
43 Käytä valikko Z -painiketta ohjelman valitsemiseen (112).
C PAISTOASTE
44 Käytä paistoasteen valintapainiketta ghh ja siirrä nuolta näytön yläosassa vaaleaan g ,
keskitummaan h tai tummaan h.
, vaalea g (näyttö = L ), keskitumma h (näyttö = P ), tumma h (näyttö = H )
45 Tämä toiminto on käytössä vain ohjelmissa 1, 2, 3 ja 5.
piirrokset
1 kansi
2 kahva
3 ikkuna
4 ilma-aukot
5 saranat
6 käyttökoneisto
7 jousipidike
8 valo
9 ajastin
10 sekoitin
11 leipäastia
12 akseli
u koko
d paistoaste
102
C KOKO
46 Käy kokopainiketta FGH siirtääksesi nuolta näytön alareunassa pieneen F (500 g),
keskikokoiseen G (750 g) tai suureen H (1 kg).
47 Painot ovat likimääräisiä – ajattele leivän koko pienenä, keskikokoisena ja suurena.
48 Tämä toiminto on käytössä vain ohjelmissa 1, 2, 3, 5 ja 8.
C AJASTIN
49 Jos et käytä ajastinta, siirry kohtaan 63.
50 Ajastinta käyttämällä voit asettaa päättymisajan enintään 13 tunnin päähän (mukaan lukien
reseptin aika).
51 Tämä toiminto on käytössä vain ohjelmissa 1, 2, 3 ja 5.
52 Älä käytä ajastinta resepteissä, joissa käytetään maitoa, jogurttia, juustoa, munia, hedelmiä,
sipulia tai jotain muuta, joka saattaa pilaantua jäädessään useaksi tunniksi lämpimään ja
kosteaan ympäristöön.
53 Ainesten jättäminen yhteen sekoitettuina pidemmäksi aikaa aiheuttaa väistämättä
yhteisvaikutuksia, etenkin kuumina tai kosteina päivinä
54 Älä käytä kosteita ainesosia kuten hedelmiä.
55 Lisää mahdolliset pähkinät ja rusinat jauhojen jälkeen
56 Päätä milloin haluat leivän olevan valmis, esim. 1800.
57 Tarkista nykyinen aika, esim. 0700.
58 Laske näiden kahden ajan erotus, esim. 11 tuntia.
59 Käytä + ja – painikkeita ja vaihda näytön aika ohjelma-ajasta juuri laskemaasi erotukseen
(esim. 11 tuntia).
60 Jokainen painikkeen painallus vähentää – tai lisää + näytön aikaa 10 minuutilla
61 Et voi vähentää aikaa alle ohjelman kestoajan.
62 Näytöllä näkyvä enimmäisaika on 13 tuntia.
C LAITTEEN KÄYNNISTÄMINEN
63 Käynnistä ohjelma painamalla painiketta I.
64 Laitteesta kuuluu merkkiääni
65 Näytössä näkyy ajanlasku alaspäin, merkkiääni ilmaisemaan valmistumisen.
66 Jos käytät ohjelmaa 3, alustaminen ei ala 30 minuuttiin, koska ainesosien täytyy lämmetä.
67 Katso taikinaa (ikkunan läpi) 30 minuutin alustamisen jälkeen.
68 Jos näet sekoittumattomia ainesosia leipäastian reunoilla, avaa kansi ja kaavi ne lastalla
taikinan sekaan, sulje sitten kansi.
69 Kaavi vain reunoista, vältä sekoitinta.
C VALMISTA?
70 Pysäytä laite painamalla I -painiketta ja pitämällä sitä alhaalla 2 sekuntia.
71 Parhaan tuloksen saat, kun poistat leivän heti kun se on valmis.
72 Jos et sammuta laitetta, laite pitää leivän lämpimänä yhden tunnin ajan.
73 Sen jälkeen se antaa äänimerkin 10 kertaa ja sammuu.
74 Irrota laite sähköverkosta.
, Höyry ja kuuma ilma pääsee ulos kun nostat kantta.
75 ytä patakintaita.
76 Avaa kansi.
77 Käytä kahvaa leipäastian nostamiseksi ylös ja pois laitteesta.
78 Käännä leipäastia ylösalaisin ja ravista sitä leivän irrottamiseksi.
79 Voit auttaa pitämällä lämmönkestävää muovista tai puista lastaa leipäastian sisäpuolella.
80 Aseta leipä ritilälle ja anna jäähtyä 20–30 minuuttia ennen leikkaamista.
81 Aseta leipäastia lämmönkestävälle alustalle.
82 Varmista, että sekoitin on vielä leipäastiassa.
103
83 Jos sekoitin on leivässä, kaiva se ulos muovisella tai puisella lastalla.
84 Anna laitteen jäähtyä ja puhdista se ennen uudelleen käytmistä.
85 Jos laite on liian kuuma, näytössä näkyy virhesanoma.
C pähkinät, rusinat jne.
86 Pähkinät, rusinat jne. lisätään yleensä toisen alustamisen aikana.
87 Laite antaa merkkiäänen 15 kertaa, kun se haluaa nämä.
88 Merkkiäänet kuuluvat noin 22 minuuttia ohjelman 1 ja 5 käynnistymisen jälkeen, mutta 47
minuuttia ohjelman 3 käynnistymisen jälkeen.
89 Tämä toiminto on käytössä vain ohjelmissa 1, 3 ja 5.
90 Jos käytät tuoreita hedelmiä tai vihanneksia, kuivaa ne ensin talouspaperilla.
91 Laite antaa merkkiäänen 15 kertaa, kun se haluaa nämä:
92 Avaa kansi.
93 Ripottele uudet ainesosat taikinan päälle.
94 Sulje kansi.
C OHJELMAT
1 perus (basic)
Vaalealle perusleivälle tai resepteihin, jotka perustuvat vaaleaan leipätaikinaan.
2 ranskalainen (French)
Ranskalaistyyliselle leivälle, ohuempi koostumus ja rapeampi pinta. Tämä ohjelman resepteissä
ei yleensä käytetä voita (tai margariinia) tai maitoa. Leipä pysyy tuoreena vain muutamia tunteja.
3 täysjyvävehnä/täysjyväjauho (wholewheat/wholemeal)
Raskaammat jauhot tarvitsevat noin 30 minuutin esilämmityksen ennen alustamista. Leivistä
tulee pienempiä ja kiinteämpiä. Ei toimi hyvin ajastimen kanssa.
4 kakku (cake)
Kakuille ja voitaikinoille, ei alustettaville taikinoille, käytetään yleensä leivinjauhetta tai
ruokasoodaa ennemmin kuin hiivaa.
5 makeat (sweet)
Makeat leivät, joissa on usein hedelmiä tai kuivahedelmiä.
6 taikina (dough)
Laitetta käytetään sekoittamiseen/alustamiseen.
Poista taikina heti ohjelman päätyttyä.
Painele taikinaa, peitä ja anna seistä noin kymmenen minuuttia ennen leikkaamista/leipomista.
7 hillo (jam)
Tässä ohjelmassa ainesosat esilämmitetään ja keitetään sitten. Jätä paljon tyhjää tilaa, koska hillo
laajenee keitettäessä. Jos hilloa pääsee laitteeseen, sen puhdistaminen on vaikeaa.
, Ole varovainen – kuuma hillo voi aiheuttaa pahoja palovammoja.
8 voileipä (sandwich)
Tämä tekee leivästä löysemmän ja ohutkuorisemman, soveltuu hyvin voileipien tekemiseen.
9 gluteeniton (gluten-free)
Gluteenittomassa leivässä käytetään erilaisia ainesosia antamaan taikinalle kimmoisuutta ja
ilmavuutta. Leipä on tiiviimpää ja karkeampaa kuin normaaleista jauhoista tehty leipä.
10 pikaleivonta I (fastbake I)
11 pikaleivonta II (fastbake II)
Nämä ovat perusohjelman muunnoksia, joissa alustamis-, nostatus- ja leivonta-aikoja on
lyhennetty.
Ne lyhentävät ohjelma-aikoja 55 ja 80 minuuttia vastaavasti
Leivistä tulee pienempiä, kiinteämpiä ja karkeampia kuin normaalisti ja lisäainesosat (rusinat,
pähkinät jne.) saattavat murskaantua tai jakaantua epätasaisesti.
12 Erikois (speciality)
Tämä ohjelma on erikoissuunniteltu mallasleiville.
104
C AINESOSAT
jauhot
Käytetyn jauhon tyyppi on tärkeä. Et voi käyttää "tavallisia" jauhoja leivän tekemiseen. Osta
mieluummin jauhoja, joissa lukee "erikoisvehnäjauhoja" tai "sämpyläjauhoja". Yleisin jauho on
erikoisvehnäjauho. Näissä "erikoisvehnäjauhoissa" ja "sämpyläjauhoissa" on tavallisesti
enemmän gluteenia kuin tavallisessa leivontajauhossa. Gluteeni on proteiini, joka antaa leivälle
sen rakenteen ja koostumuksen. Se säilyttää hiivan tuottaman hiilidioksidin ja antaa taikinalle
kimmoisuutta ja ilmavuutta.
muut leipäjauhot
Näihin kuuluvat tummat jauhot, kokojyväjauhot ja täysjyvävehnäjauhot. Niissä on vähemmän
gluteenia kuin valkoisissa jauhoissa. Sekaleivät ovat usein pienempiä ja kiinteämpiä kuin
valkoiset leivät. Jos korvaat puolet valkoisen jauhon määrästä reseptissä tummemmalla jauholla,
saat leipää, jossa on "tummemman leivän" maku ja "vaalean leivän" rakenne.
hiiva
1 Hiiva on elävä organismi. Kun hiiva altistetaan kosteudelle ja lämmölle, siitä vapautuu
hiilidioksidia, mikä saa taikinan nousemaan.
2 Suosittelemme "kuivatun aktiivisen hiivan", joka tunnetaan myös nimillä "aktiivinen
kuivahiiva" ja "pikahiiva" tai "helposti sekoittuva kuivattu hiiva", käyttämistä. Kuivahiiva
myydään yleensä 7 gramman annospusseissa, joita ei tarvitse liuottaa ensin veteen.
3 Jos et käytä koko pussillista, heitä loput pois.
4 Älä käytä tuoretta hiivaa – se ei toimi laitteessa.
5 Tarkista hiivan "parasta ennen" päiväys.
6 Myynnissä voi olla myös "nopeita hiivoja" tai "leipäkonehiivoja", jotka saavat taikinan
nousemaan 50 % nopeammin. Jos käytät näitä, sinun täytyy kokeilla millä saat parhaimmat
tulokset. Aloita kokeilu ohjelmilla 10 ja 11.
neste
1 Nesteenä käytetään yleensä vettä tai maitoa tai niiden yhdistelmää.
2 Vedestä tulee rapea leipä. Maidosta tulee pehmeämpi leipä.
3 Veden/maidon täytyy olla lämmintä (20 °C–25 °C/68°F-7F).
4 Joissakin resepteissä käytetään kädenlämpöistä vettä (35 °C–50 °C/95°F-122°F) prosessin
nopeuttamiseksi. Vain pikahiivat käyvät näihin lämpötiloihin.
5 Älä käytä ajastinta maidon kanssa.
voi/rasva
Nämä tekevät taikinasta pehmeämpää, parantavat makua ja säilyttävät kosteuden, leipä säilyy
pidempään tuoreena. Margariinia tai oliiviöljyä voidaan käyttää voin sijasta, mutta ne eivät ole
yhtä tehokkaita.
Älä käytä kevytlevitteitä.
sokeri
Hiiva tarvitsee sokeria, sokeri lisää myös makua, rakennetta ja antaa väriä leivälle. Jotkin hiivat
eivät tarvitse sokeria aktivoituakseen.
Voit käytä hunajaa, siirappia tai melassia sokerin sijasta, mutta silloin sinun täytyy ottaa tämä
huomioon muun nesteen määrässä.
Älä käytä keinotekoisia makeutusaineita.
suola
Suola lisää makua ja säätää hiivan toimintaa estäen leipää nousemasta liikaa ja painumasta
sitten kokoon.
munat
Munat tekevät leivistä kuohkeampia ja ravintorikkaampia, ne lisäävät väriä ja parantavat
rakennetta ja koostumusta. Jos käytät munia, ota se huomioon muun nesteen määrässä.
105
yrtit ja mausteet
Nämä voidaan lisätä alussa, muiden pääaineiden mukana.
Kuivattu kaneli, inkivääri, oregano, persilja ja basilika lisäävät makua. Käytä pieninä määrinä
(teelusikallinen).
Tuoreet yrtit, kuten valkosipuli ja ruohosipuli, saattavat sisältää nestettä, joka sekoittaa reseptin,
ota ne huomioon muun nesteen määrässä.
pähkinät, rusinat jne.
Kuivahedelmät ja pähkinät täytyy pilkkoa pienemmiksi; juusto täytyy raastaa; suklaan pitää olla
lastuina, ei paloina. Älä käytä liikaa, muutoin taikina ei nouse.
Jos käytät tuoreita hedelmiä ja pähkinöitä, ota se huomioon muun nesteen määrässä.
C LEIVÄN SÄILYTTÄMINEN
Leipä säilyy muutaman päivän huonelämpötilassa, muovipussissa, josta on ilma poistettu.
Jos haluat pakastaa leivän, anna sen jäähtyä ensin, laita leipä muovipussiin, poista kaikki ilma ja
sulje pussi tiiviisti.
Älä säilytä leipää jääkaapissa. Kemialliset reaktiot, jotka liittyvät leivän kuivumiseen ja
kovettumiseen, toimivat parhaiten jääkaapin lämpötilassa.
C KEITTIÖN LÄMPÖTILA
Laite toimii parhaiten keittiössä, jonka lämpötila on 15–34 °C (59-93°F).
C SÄHKATKOKSET
Jos sähkökatkos on alle 7 minuuttia, laite jatkaa ohjelmaa.
Jos sähkökatkos on yli 7 minuuttia, ohjelma keskeytyy.
Irrota laite sähkövirrasta, tyhjennä ja puhdista se.
C VIRHESANOMAT
Jos laite on liian kuuma, näytössä näkyy virhesanoma.
Nämä koostuvat kirjaimista ja/tai numeroista.
Pysäytä laita painamalla I -painiketta ja pitämällä sitä alhaalla 2 sekuntia.
Anna laitteen jäähtyä ja yritä sitten uudelleen.
Jos tämä ei auta, eikä laite ole ylikuumentunut, se on rikki.
C HOITO JA HUOLTO
1 Irrota laite verkkovirrasta ja anna sen jäähtyä.
2 Jos sekoitin on jäänyt kiinni akseliin, täytä leipäastia lämpimällä vedellä, joka pehmentää
taikinajäämiä ja irrota sekoitin. Älä jätä sitä likoamaan.
3 Jos sekoittimen sisäosa tukkeutuu jauhoista, liota sitä lämpimässä vedessä ja puhdista
hammastikulla.
4 Pyyhi kaikki pinnat puhtaalla, kostealla liinalla.
5 Pese leipäastia ja sekoitin käsin, huuhtele ja kuivaa.
` Voit pestä nämä osat myös pesukoneessa.
6 Aseta sekoitin omaan osastoonsa astiakorissa.
7 Astianpesukoneen ankara ympäristö voi vaikuttaa pintojen viimeistelyyn.
8 Vahinko on vain kosmeettinen eikä sen pitäisi vaikuta laitteen toimintaan.
C RESEPTE
1 Monet ulkoiset tekijät vaikuttavat leivän makuun ja rakenteeseen (esim. hiivan tyyppi,
jauhojen tyyppi, sokerin tyyppi, keittiön lämpötila, tasainen ilmanpaine ja korkeus
merenpinnan yläpuolella).
2 Mukana tulevat reseptit on suunniteltu nimenomaan tälle laitteelle.
3 Jos haluat kokeilla, käytä ohjeita apuna, maistele tuloksia ja tee muistiinpanoja.
4 On parasta muuttaa vain yhtä ainesosaa kerrallaan, jotta tiedät mistä ainesosasta saamasi
tulos johtui.
106
5 Jos sinulla on jo leipäreseptejä tai löydät niistä muista julkaisuista, vertaa niitä laitteen
mukana tuleviin, jotta löydät oikean ohjelman ja lopputuloksesta tulee haluamasi.
6 Ole varovainen määrien kanssa, kun käytät muita reseptejä. Ensimmäisissä kokeiluissa älä
täytä leipäastiaa yli neljäsosan, äläkä missään tapauksessa yli kolmannesta. Jos täytät
leipäastiaa liikaa, ainesosat voivat polttaa elementin ja tukkia käyttölaitteen.
7 On tärkeää lisätä ainesosat oikeassa järjestyksessä.
8 Tämän helpottamiseksi olemme numeroineet ne.
C ONGELMAT
leipä painuu kasaan
Taikina saattaa olla liian kostea. Vähennä nesteen määrää reseptissä. Jos on käytetty hedelmiä,
niitä ei ole ehkä pyyhitty kunnolla kuiviksi.
Leivän jättäminen leipäastiaan jäähtymisen ajaksi saattaa aiheuttaa leipomisen aikana
vapautuneen kosteuden imeytymisen takaisin leipään.
Jauhot ovat saattaneet olla liian karkeita. Kokeile hienompia jauhoja.
leipä ei nouse
Ainesosien määrät ovat väärät – tarkkuus on olennaista.
Hiiva on vanhaa – tarkista "parasta ennen" päiväys.
leivän ydin on liian kostea
Taikina on saattanut olla liian kostea.
Jauhot ovat saattaneet olla liian karkeita. Tämä ongelma saattaa esiintyä, kun käytetään ruista,
leseitä tai kokojyväjauhoja. Korvaa osa näistä valkoisilla jauhoilla.
leipä on paisunut liikaa
Olet ehkä käyttänyt liikaa hiivaa, vähennä sitä hieman.
Liiallinen sokerin määrä saattaa aiheuttaa hiivan toimimisen liian nopeasti ja silloin leipä nousee
liikaa. Yritä vähentää sokerin määrää. Jos lisäät makeita/sokerisia ainesosia, kuten kuivahedelmiä,
hunajaa tai melassia, vähennä vastaavasti sokerin määrää.
Taikina saattaa olla liian kostea. Vähennä nesteen määrää reseptissä. Jos on käytetty hedelmiä,
niitä ei ole ehkä pyyhitty kunnolla kuiviksi.
Käytä karkeampia jauhoja. Vaalean hienon jauhon kanssa tarvitaan vähemmän hiivaa kuin
karkeampien jauhojen kanssa.
leipä maistuu mitäänsanomattomalle
Lisää suolan määrää enintään ¼ teelusikallista.
W
YMPÄRISTÖN SUOJELU
Jotta vältettäisiin ympäristölle ja terveydelle koituvat haitat, jotka johtuvat vaarallisista
aineista sähkölaitteissa ja elektronisissa laitteissa, tällä symbolilla varustetut laitteet tulee
heittää pois erillään lajittelemattomista jätteistä, ne on otettava talteen, käytettävä uudestaan
ja kierrätettävä.
107
1
perus (basic)
i j k
1
haaleaa vettä
190g 260g 360g
2
oliiviöljyä
1 T 1 T + 1 t 2 T
3
Suolaa
1 t 1½ t 2 t
4
sokeria
1 T 1 T + 1 t 2 T
5
kuiva maitojauhe
1 T 1½ T 2 T
6
valkoisia leipäjauhoja
350g 500g 650g
7
kuivattua hiivaa
1½ t 1¼ t 2 t
4 kakku (cake)
1
sitruunamehua
1 t
2
kananmuna, pieni (enintään 53g)
2
3
vaniljauutetta
¼ t
4
voi, sulatettu
50g
5
kuivatut sekahedelmät (liotettuina)
175g
6
tavallisia jauhoja
250g
7
sokeria
150g
8
jauhettua kanelia
¼ t
9
jauhettua a muskottipähkinä
¼ t
10
leivinjauhetta
2 t
11
konjakkia (valinnainen)
3 d
Jos voi ei ole sulatettua, resepti ei toimi.
6 taikina (dough)
1
haaleaa vettä
250g
2
oliiviöljyä
1 T
3
Suolaa
1 t
4
sokeria
2 T
5
valkoisia leipäjauhoja
400g
6
kuivattua hiivaa
1 t
7
kuivattuja yrttejä
1 t
Muodosta taikinasta pallo jauhotetulle pinnalle. Anna levätä 15
minuuttia. Rullaa taikina auki ympyrän muotoisiksi jauhotetulla pinnalla.
Laita ympyrän muotoiset taikinat tarttumista hylkivälle paistopinnalle..
Levitä taikinoilla tomaattipohjaista kastiketta ja lisää täyte. Paista
esilämmitetyssä uunissa 190°C:ssa 15-20 minuuttia. Pinnan tulee olla
kullan keltainen.
2
ranskalainen (French)
i j k
1
haaleaa vettä
200g 300g 400g
2
Suolaa
1 t 1½ t 2 t
3
valkoisia leipäjauhoja
360g 545g 725g
4
kuivattua hiivaa
1 t 1½ t 1 S
5
makeat (sweet)
i j k
1
maitoa
200g 300g 400g
2
oliiviöljyä
1 T 1½ T 2 T
3
Suolaa
1 t 1½ t 2 t
4
sokeria
2 T 3 T 4 T
5
vaniljauutetta
½ t ¾ t 1 t
6
kokojyvävehnäjauho
300g 450g 600g
7
kaakaojauhetta
25g 40g 50g
8
kuivattua hiivaa
1½ t 2 t 1 S
9
pilkotut hasselpähkinät
7 T 5 T 3 T
3
täysjyvävehnä/täysjyjauho
(wholewheat/wholemeal)
i j k
1
haaleaa vettä
200g 300g 400g
2
oliiviöljyä
1 T 1 T 2 T
3
Suolaa
¾ t 1¼ t 2 t
4
sokeria
2 t 1 T
T
5
kuiva maitojauhe
1 T 1½ T 2 T
6
kokojyvävehnäjauho
150g 220g 300g
7
valkoisia leipäjauhoja
150g 220g 300g
8
kuivattua hiivaa
½ t ¾ t
1 t
T
ruokalusikka (15ml)
t
teelusikka (5ml)
d
tippa
g
grammaa
S
pussi (7 g)
108
9 gluteeniton (gluten-free)
1
haaleaa vettä
350g
2
oliiviöljyä
1½ T
3
Suolaa
½ t
4
sokeria
1 T
5
gluteeniton leipäseos
400g
6
kuivattua hiivaa
1 t
8
voileipä (sandwich)
i j k
1
maitoa
250g 300g 400g
2
oliiviöljyä
1 T 1½ T 2 T
3
Suolaa
1 t 1½ t 2 t
4
sokeria
1½ T 2 T 3 T
5
valkoisia leipäjauhoja
370g 450g 600g
6
kuivattua hiivaa
1½ t 2 t 1 S
7 hillo (jam)
1
mansikoita
500g
2
sitruunamehua
2 T
3
sokeria
100g
4
vaniljauutetta
¼ t
5
jauhettua kanelia
¼ t
6
likööri (valinnainen)
3 d
Sekoita kaikki aineet yhteen ja lisää sitten leipään.
12 Erikois (speciality)
1
haaleaa vettä
270g
2
oliiviöljyä
1 T
3
Suolaa
1 t
4
kuiva maitojauhe
1 T
5
tavallisia jauhoja
450g
6
kuivattua hiivaa
1½ t
7
rusinat
200g
8
hunajaa
1 T
9
mallasuute
2 T
10
tumma siirappi
1½ T
11 pikaleivonta II (fastbake II)
1
haaleaa vettä
400g
2
oliiviöljyä
2 T
3
Suolaa
2 t
4
sokeria
2 T
5
valkoisia leipäjauhoja
630g
6
kuiva maitojauhe
2 T
7
kuivattua hiivaa
1 S
10 pikaleivonta I (fastbake I)
1
haaleaa vettä
300g
2
oliiviöljyä
1 T + 1 t
3
Suolaa
1½ t
4
sokeria
1 T + 1 t
5
valkoisia leipäjauhoja
470g
6
kuiva maitojauhe
1 T + 1 t
7
kuivattua hiivaa
2 t
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152
  • Page 153 153
  • Page 154 154
  • Page 155 155
  • Page 156 156
  • Page 157 157
  • Page 158 158
  • Page 159 159
  • Page 160 160
  • Page 161 161
  • Page 162 162
  • Page 163 163
  • Page 164 164
  • Page 165 165
  • Page 166 166
  • Page 167 167
  • Page 168 168
  • Page 169 169
  • Page 170 170
  • Page 171 171
  • Page 172 172
  • Page 173 173
  • Page 174 174
  • Page 175 175
  • Page 176 176
  • Page 177 177
  • Page 178 178
  • Page 179 179
  • Page 180 180
  • Page 181 181
  • Page 182 182
  • Page 183 183
  • Page 184 184
  • Page 185 185
  • Page 186 186
  • Page 187 187
  • Page 188 188
  • Page 189 189
  • Page 190 190
  • Page 191 191
  • Page 192 192
  • Page 193 193
  • Page 194 194
  • Page 195 195
  • Page 196 196
  • Page 197 197
  • Page 198 198
  • Page 199 199
  • Page 200 200
  • Page 201 201
  • Page 202 202
  • Page 203 203
  • Page 204 204
  • Page 205 205
  • Page 206 206
  • Page 207 207
  • Page 208 208
  • Page 209 209
  • Page 210 210
  • Page 211 211
  • Page 212 212

Russell Hobbs 18036-56 Classics Omistajan opas

Kategoria
Bread making machines
Tyyppi
Omistajan opas
Tämä käsikirja sopii myös