Kenwood A954 Ohjekirja

Kategoria
Mixer/food processor accessories
Tyyppi
Ohjekirja
kansi ja Suppilo
sekoitin
jäädytyskulho
sekoituskulho
ennen ensimmäistä
käyttökertaa
1 Pese osat: katso kohta ’puhdistus’.
2 Pane jäädytyskulho pakastimeen 24
tuntia ennen jäätelön valmistusta.
Pane sekoitin ja kansi jääkaappiin.
3 Sekoita jäätelöseos valmiiksi (katso
valmistusohjeita). Anna seoksen
tarvittaessa jäähtyä jääkaapissa.
turvallisuus
Irrota koneen pistotulppa
pistorasiasta ennen osien
asentamista, irrottamista tai
puhdistusta.
Varmista aina, että kaikki
jäätelönvalmistusvälineet ovat
ehdottoman puhtaita, ennen kuin
alat käyttää niitä.
Älä koskaan pakasta uudestaan
jäätelöä, joka on sulanut osittain tai
kokonaan.
Jäätelö, jonka valmistukseen on
käytetty kypsentämättömiä aineksia,
säilyy tuoreena viikon ajan. Älä säilytä
jäätelöä tätä kauemmin. Jäätelö
maistuu parhaalta, kun se on
vastavalmistettua. Älä tästä syystä
valmista jäätelöä liian aikaisin
etukäteen.
Jäätelöä tai sorbettia ei saa tarjota
pienille lapsille, raskaana oleville
naisille tai vanhuksille, jos siihen on
lisätty raakaa kananmunaa.
Lopeta jäätelönvalmistimen käyttö,
jos siitä vuotaa jäädytysnestettä.
Jäätelönvalmistimessa käytetty
jäädytysneste on myrkytöntä.
Suojaa kätesi kylmältä, kun otat
jäätelönvalmistimen pakastimesta.
jäätelönvalmistimen
käyttö
1 Lukitse muovinen sekoituskulho
koneeseen.
2 Lisää jäädytyskulho suoraan
pakastimesta ja aseta sekoitin
paikalleen.
3 Laita kansi päälle.
4 Laske vatkainpää alas ja työnnä
samalla metallinen tappi muoviseen
reikään . Jos vatkainpää ei
sulkeudu, nosta se ylös, kytke laite
päälle ja pois päältä ja aseta
metallinen tappi uudelleen.
5 Kytke kone miniminopeudelle.
LAITE ON KYTKETTÄVÄ
TOIMINTAAN ENNEN KUIN
KERMAJÄÄTELÖ- TAI
MEHUJÄÄTELÖSEOS LISÄTÄÄN
SIIHEN, JOTTA VÄLTETTÄISIIN
SEOKSEN JÄÄTYMINEN
VÄLITTÖMÄSTI ASTIAN
REUNOIHIN.
6 Kaada jäätelöseos suppilon kautta
jäätelönvalmistimeen.
7 Jäätelö on valmista noin puolen
tunnin kuluttua. Kytke kone silloin
pois toiminnasta.
8 Jos et tarjoa jäätelöä heti, siirrä seos
sopivaan astiaan ja säilytä
pakastimessa.
huomioitavaa
Noudata myös seuraavia ohjeita.
Näin varmistat jäätelönvalmistimen
turvallisen ja tehokkaan toiminnan.
1 Pane jäädytyskulho 24 tuntia ennen
käyttöä pakastimeen, jonka lämpötila
on -18°C tai kylmempi.
2 Älä pysäytä sekoitinta ennen kuin
jäätelö on valmista.
3 Jos jäätelöseos ei ole hyytynyt
riittävästi 45 minuutin kuluessa, kytke
sekoitin pois toiminnasta ja siirrä
jäätelöseos toiseen astiaan ja pane
se pakastimeen. Jätä jäätelöseos
pakastimeen, kunnes se on
pakastunut sopivaksi.
4 Älä käytä metallista valmistettuja
28
Suomi
Taita etusivu auki HB150 sauvasekoittimen kuvien esiinsaamiseksi
välineitä jäätelöseoksen siirtämiseen
pois jäädytyskulhosta.
5 Voit valmistaa enintään 1 litran
jäätelöä kerrallaan.
puhdistus
Jäädytyskulhon tulee olla
huoneenlämpöinen ennen
puhdistusta. Kaikki jäätelökoneen
osat voidaan pestä kuumassa
astianpesuaineliuoksessa.
Kuivaa osat huolella. Jos
jäädytyskulho ei ole kuiva ja se
laitetaan pakastimeen, kulhoon
saattaa muodostua jääkerros, joka
estää sekoittimen liikkumisen.
Jäätelökonetta ei saa pestä
astianpesukoneessa.
Säilytä jäädytyskulhoa muovipussin
sisällä pakastimessa. Näin se on aina
valmis käyttöön.
jäätelön valmistusohjeita
vaniljajäätelö
5 dl kulutusmaitoa
1,25 dl kevytkermaa
1 tl vanilliinisokeria tai -esanssia
3 munankeltuaista
150 g sokeria
1 Sekoita maito, kerma ja
vaniljaesanssi kattilassa. Kuumenna
lähes kiehumispisteeseen. Nosta
pois keittolevyltä ja anna jäähtyä
hiukan.
2 Vatkaa munankeltuaiset, sokeri ja
vanilliinisokeri kuohkeaksi isossa
kulhossa.
3 Lisää maitokermaseos vatkattuun
munasokerivaahtoon koko ajan
sekoittaen. Varmista, että sokeri on
liuonnut kokonaisuudessaan.
4 Kaada seos takaisin kattilaan ja
kuumenna erittäin pienellä lämmöllä
koko ajan sekoittaen siihen saakka,
kunnes seos sakenee ja muodostaa
kalvon seokseen kastetun lusikan
selkään.
5 Anna seoksen jäähtyä täysin.
6 Kaada seos jäätelönvalmistimeen ja
anna sen vatkautua sekoittimessa,
kunnes jäätelö on hyytynyt sopivaksi
(noin 30 minuuttia).
muunnelmia
suklaajäätelö: Käytä kerman
sijaan 100 g sulatettua
taloussuklaata. Sulata suklaa
kiehuvan vesikattilan päälle
asetetussa astiassa.
pähkinä - lisää jäätelöseokseen
100 g pähkinärouhetta juuri ennen
tarjoilua.
mansikkajäätelö
400 g kypsiä mansikoita
2 dl paksua kermaa
75 g sokeria
1
2 sitruunan mehu
1 Soseuta mansikat.
2 Sekoita sokeri, kerma ja
sitruunamehu mansikkasoseeseen.
3 Jäähdytä seos jääkaapissa.
4 Kun seos on jäähtynyt, kaada se
jäätelönvalmistimeen. Anna sen
vatkautua sekoittimessa, kunnes
jäätelö on sopivaa.
muunnelmia
Voit käyttää mansikoiden sijaan mitä
tahansa marjoja tai pehmeitä
hedelmiä. Jotkin hedelmälaadut ja
marjat vaativat sokeria enemmän
kuin toiset. Tarkista seoksen makeus
ennen jäädytystä.
huomioitavaa
Seoksen jäädytysaika riippuu:
Seoksen määrästä ja
koostumuksesta. Seos ei jäädy, jos
lisäät siihen alkoholia.
Seoksen alkulämpötilasta.
Huoneen lämpötilasta.
29
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47

Kenwood A954 Ohjekirja

Kategoria
Mixer/food processor accessories
Tyyppi
Ohjekirja