Kenwood FS 560 Omistajan opas

Kategoria
Mixer/food processor accessories
Tyyppi
Omistajan opas

Tämä käsikirja sopii myös

turvallisuus
koneen turvallisuus
Kone tuottaa polttavaa höyryä, joka
voi aiheuttaa palovammoja.
Kantta avatessasi varo ulos tulevaa
höyryä - se polttaa.
Ole varovainen käsitellessäsi konetta:
kaikki neste, tiivistynyt vesi tai
höyrystin on erittäin kuuma. Käytä
patakintaita.
Älä päästä lapsia koneen lähelle,
äläkä anna liitosjohdon roikkua
sellaisessa paikassa, missä lapsi voi
tarttua siihen.
Älä koskaan käytä vioittunutta
höyrykeitintä. Vie se tarkastettavaksi
tai korjattavaksi: katso ohjeet
kohdasta ‘huolto ja
käyttökysymykset’.
Älä aseta höyrykeitintä, virtajohtoa tai
pistoketta veteen – voit saada
sähköiskun. Pidä säätimet puhtaina
ja kuivina.
Irrota höyrykeittimen pistoke
pistorasiasta, jos höyrykeitin ei ole
käytössä.
Älä koskaan aseta höyrykeitintä tai
sen osia liedelle tai uuniin.
Älä koskaan siirrä höyrykeitintä, jos
sen sisällä on jotakin kuumaa.
Älä anna lasten leikkiä tällä koneella.
Käytä konetta vain sen
käyttötarkoitukseen kotitalouskäytössä.
ruoan turvallisuus
Valmista liha, kala tai äyriäiset täysin
kypsiksi. Jäiset tuotteet tulee
sulattaa ennen käyttöä.
Jos käytät useampaa höyrytysastiaa
samaan aikaan, laita liha, kana tai
kala alemmalle tasolle, jotta
lihasnesteet eivät pääse valumaan
ruoan päälle.
Älä lämmitä kypsennettyä riisiä
höyrykeittimessä.
ennen liittämistä verkkovirtaan
Varmista, että laitteen pohjassa
esitetty jännite vastaa käytettävän
verkkovirran jännitettä.
Höyrykeitin täyttää Euroopan
talousyhteisön direktiivin 89/336/EEC
vaatimukset.
ennen ensimmäistä
käyttökertaa
1 Poista kaikki pakkausmateriaali ja
tarrat.
2 Pese osat: katso ohjeet kohdasta
"hoito ja puhdistus"
3 Pyyhi vesisäiliö kostealla pyyhkeellä
ja kuivaa se sitten.
4 Työnnä liika johto koneen taakse.
tutustu Kenwood
höyrykeittimeen
kansi
riisikulho
irrotettavat höyrytysastiat
korirenkaat
höyryputki
levy
ylivalumisastia
vesisäiliö
täyttösuppilo
pohja
säätimet
siivilä
höyrykeittimen käyttö
Älä käytä höyrykeitintä seinän
vieressä tai kaapin alapuolella, sillä
höyry voi vahingoittaa pintoja.
Mausta ruoka vasta valmistuksen
jälkeen. Jos mausteet pääsevät
veteen, ne voivat vaurioittaa
keittimen kuumennuselementtiä.
Katso ruokien ‘valmistusohjeet’
sivuilta 67 - 68.
1 Aseta siivilä vesisäiliön sisään. (Se
estää hiukkasten pääsyn vastuksiin.)
2 Kaada säiliöön kylmää vettä.
Varmista, että vesi on merkittyjen
"Min"- ja "Max"-kohtien välillä. (Jos
säiliö täytetään "Max"-kohtaan asti,
siinä muodostuu höyryä noin 60
minuutin ajan.)
63
Suomi
Ennen ohjeiden lukemista taita etusivu auki kuvien esiinsaamiseksi
Höyrykeittimessä on kalkkikiven
kerääntymistä estävällä aineella
pinnoitettu lämmitysvastus, mikä
pidentää keittimen käyttöikää ja
parantaa sen tehokkuutta.
Suosittelemme kuitenkin alueesi
veden kovuudesta riippuen
suodatetun veden käyttöä.
(Kenwood-vedensuodattimia on
laajalti saatavana.)
Älä lisää veteen mitään (ei edes
suolaa tai pippuria), sillä mausteet
voivat vaurioittaa keittimen
kuumennuselementin.
Voit estää veden tasoa laskemasta
"Min"-kohdan alle lisäämällä vettä
keittämisen aikana. Lisää vesi
ulkotäyttösuppilon kautta; älä täytä
liian täyteen.
3 Aseta ylivalumisastia pohjan päälle
siten, että kahvat ovat varmasti
pohjan urien päällä.
4 Kiinnitä irrotettavat höyrytysastiat.
Aseta ylin vastaavaan
korirenkaaseen – kummatkin osat on
numeroitu tämän helpottamiseksi.
5 Aseta levy astian 2 keskelle.
6 Lisää ruoka, kokoa korit pohjan
päälle siten, että pienimmällä
numerolla numeroitu kori on
alimpana ja suurimmalla numerolla
numeroitu ylimpänä .
riisikulhon käyttö
Laita vesi ja riisi riisikulhoon. Aseta
riisikulho koriin. (Voit myös
tarvittaessa valmistaa muuta ruokaa
muissa koreissa.)
7 Kiinnitä kansi ja kytke pistotulppa
pistorasiaan. Koko näyttö valaistuu ja
laite antaa äänimerkin. (Jos näyttöön
ei syty valoa, paina
käynnistyspainiketta (‘START’).)
valitseminen valikosta
Paina valikkopainiketta. Joka kerran
kun painiketta painetaan, näytössä
pyörii valikko, jossa on ennalta
asetettu aika ja käyttöehdotus.
Vaihtoehtoina ovat 10 minuuttia
’KEEP WARM’ (PIDÄ LÄMPIMÄNÄ)
ja seuraavat kypsennysajat: äyriäiset
10 minuuttia, kananmunat 12
minuuttia, kala 15 minuuttia,
kasvikset 20 minuuttia, kananpalat
35 minuuttia ja riisi 40. Valikossa
esillä olevaa aikaa voidaan
tarvittaessa muuttaa pidemmäksi tai
lyhyemmäksi käyttämällä painikkeita
’+’ ja ’-’. Kun haluttu aika on valittu,
paina käynnistyspainiketta (‘START’)
(I). Höyryttäminen pysäytetään
painamalla ja pitämällä
pysäytyspainiketta (‘STOP’) (O)
alhaalla.
ajan valitseminen
Jos valitaan eri aika kuin näytössä
oleva 45 minuuttia, paina painikkeita
’+’ tai ’-’ ajan pidentämiseksi tai
lyhentämiseksi. Kun haluttu aika on
näytössä, paina käynnistyspainiketta
(‘START’), jolloin höyrykeitin
kytkeytyy päälle ja kypsennyssymboli
vilkkuu. Pysäytä höyrytys painamalla
ja pitämällä pysäytyspainiketta
(‘STOP’) alhaalla.
Jos aika/valikko on näytössä, mutta
käynnistyspainiketta (‘START’) ei ole
painettu 1 minuutin kuluessa, näyttö
sammuu. Valitse ohjelma uudelleen
painamalla käynnistyspainiketta
(‘START’).
Laite antaa äänimerkin, kun
käynnistyspainiketta (‘START’) on
painettu tai kun höyrykeitin kytkeytyy
pois päältä.
Höyrytetyn ruoan maku ja
ravintoarvot ovat parhaimmillaan juuri
valmistettuna. Jos haluat kuitenkin
pitää ruokaa lämpimänä hetken
aikaa, valitse valikosta ’KEEP
WARM’ (PIDÄ LÄMPIMÄNÄ) ja
säädä aika tarvittaessa.
8 Irrota pistoke seinästä ja puhdista
laite käytön jälkeen..
tärkeää
Kypsennysjakson jälkeen
lämmitysasetus kytkeytyy
automaattisesti päälle 20
minuutiksi. Tänä aikana höyrykeitin on
64
jaksottain päällä. Ole varovainen, sillä
höyryä voi muodostua tietämättäsi.
Kytke höyrykeitin pois päältä tai
keskeytä lämmitysasetus painamalla
ja pitämällä pysäytyspainiketta
(‘START’) alhaalla.
vihjeitä
Vedeksi tiivistynyt höyry valuu
ylemmästä höyrytysastiasta alempaan,
joten varmista, että valmistamasi
ruoan maut sopivat yhteen.
Nesteenkerääjään valunut neste sopii
hyvin keiton tai liemen
valmistukseen. Muista kuitenkin olla
varovainen, sillä neste on hyvin
kuumaa.
Voit käyttää sisäastiaa mihin tahansa
nesteessä kypsentämiseen (esim.
kasviksien valmistamiseen
kastikkeissa tai kalan keittämiseen).
Jätä ruokapalojen väliin rakoja ja
aseta paksummat palat lähemmäksi
reunaa.
Valmistaessa suuria määriä sekoita
valmistuksen puolivälissä.
Pienet määrät kypsyvät nopeammin
kuin suuret.
Samankokoiset ainekset kypsyvät
tasaisesti.
Tavallisen uunin tapaan voit lisätä
ruoka-aineita valmistusvaiheessa. Jos
jonkin ruoka-aineen kypsymisaika on
lyhyempi, lisää se myöhemmin.
Jos nostat kantta, höyryä pääsee
karkaamaan ja kypsymisaika pitenee.
Ruoan kypsyminen jatkuu, kun
höyrykeitin kytkeytyy pois päältä.
Nosta kypsä ruoka välittömästi pois
keittimeltä.
Sivujen 67 - 68 keittoajat ovat
ohjeellisia aikoja, kun ruoka
kypsytetään alemmassa
höyrytysastiassa. Mitä korkeammalla
tasolla ruoka on, sitä hitaammin se
kypsyy. Lisää kypsymisaikaan 5-10
minuuttia, jos se kypsennetään
ylemmällä tasolla. Tarkista, että
ruoka on täysin kypsää ennen sen
nauttimista.
Jos ruoka ei ole täysin kypsynyt,
aseta aika uudelleen. Voit joutua
lisäämään samalla vettä.
höyryputken käyttö
Käytä höyryputkea, kun kypsennät
samaa ruokaa, kuten hedelmiä tai
kasviksia, suuria määriä yhtä aikaa.
1 Aseta ruoka-aineet tasaisesti kullekin
tasolle. (Ruoka-aineet tulisi
mahdollisuuksien mukaan leikata
tasaisen kokoisiksi.)
2 Noudata vaiheita 1–4 kohdasta
’höyrykeittimen käyttö’.
3 Kiinnitä koottu, numerolla 1 merkitty
höyrytysastia keittimeen.
4 Aseta höyryputki pystyyn alimmaisen
höyrytysastian keskelle ja kiinnitä
koottu höyrytysastia numero 2
höyryputken päälle. Käytettäessä
höyryputkea levy tulee irrottaa.
5 Kiinnitä koottu höyrytysastia numero
3 päällimmäiseksi.
6 Kiinnitä kansi.
tärkeää
Höyryputkea on käytettävä
kaikkien kolmen korin kanssa.
perushuolto
Ennen puhdistamista katkaise aina
virta, irrota pistoke pistorasiasta ja
anna koneen osien jäähtyä.
Älä koskaan upota höyrykeittimen
alustaa veteen tai anna virtajohdon
tai pistokkeen kastua.
vesisäiliön puhdistus
Tyhjennä, huuhtele lämpimällä
vedellä ja kuivaa.
ulkopintojen puhdistus
Pyyhi kostealla pyyhkeellä ja kuivaa.
kaikki muut osat
Pese ja kuivaa sitten.
Älä pese osia astianpesukoneessa.
Säilytä kootut korit sisäkkäin siten,
että suurimmilla numerolla varustettu
laitetaan ensin ja lopuksi asetetaan
numerolla 1 merkitty kori.
Työnnä liika johto höyrykeittimen taakse.
65
Epäpuhtauksien poistaminen
Kalkkikiven poistaminen lisää
höyrytehoa ja pidentää
höyrykeittimen käyttöikää.
1 Kaada säiliöön puhdasta etikkaa
kohtaan 'Min' asti. Älä käytä
muita kalkin poistoon
tarkoitettuja aineita.
2 Kiinnitä ylivalumisastia, kootut korit
ja kansi.
3 Kytke pistoke pistorasiaan ja säädä
ajastin 20–25 minuutiksi. Huolehdi
huoneen tuulettamisesta. Irrota
pistoke pistorasiasta, jos etikka
kuohuu yli.
4 Irrota pistotulppa pistorasiasta. Kun
höyrykeitin on jäähtynyt, kaada
etikka pois ja huuhtele vesisäiliö
muutaman kerran vedellä. Pese
ylivalumisastia, korirenkaat,
höyrytysastiat ja kansi.
Huolto ja
käyttökysymykset
Mikäli koneeseen tulee vikaa tai
virtajohto on vioittunut, ottakaa
yhteyttä valtuutettuun
huoltoliikkeeseen. Yhteystiedot ja
takuuehdot saa joko KENWOOD -
kauppiaalta tai maahantuojalta.
Käyttöön liittyvissä kysymyksissä tai
epäselvissä tapauksissa ottakaa
yhteys maahantuojaan.
Pakkauksen ja laitteen hävittämisestä
antavat ohjeita
ympäristöviranomaiset.
Oikeus niihin laitemuutoksiin, jotka
tämän käyttöohjeen laatimisen
jälkeen on tehty, pidätetään.
66
67
valmistusohjeet
Kypsennysajat ovat ohjeellisia ja perustuvat kypsennykseen alimmassa korissa.
Katso kohdat ‘ruoan turvallisuus’ sivulta 63 ja ‘vihjeitä’ sivulta 65.
vihannekset
Puhdista vihannekset ennen valmistamista. Poista kannat ja kuori halutessasi.
* Kananmunia keitettäessä aseta munat höyrytysastioissa oleviin telineisiin.
vihannes määrä valmistelu minuutit
Parsa 454 g Puhdista 15
Vihreät pavut 454 g Puhdista 15-20
Ruusupavut 454 g Puhdista ja paloittele 15-20
Parsakaali 454 g Leikkaa kukinnot 20
Ruusukaali 454 g Puhdista ja leikkaa
kanta pois 25
Kaali 1 pieni Suikaloi 25
Porkkana 454 g Paloittele 20
Kukkakaali 1 keskikok. Leikkaa kukinnot 25
Kesäkurpitsa 454 g Paloittele 15
Lehtiselleri 1 kokonainen Paloittele 15
Purjo 3-4 Paloittele 15
Sokeriherne 227 g Puhdista 15
Herkkusienet 454 g Pyyhi 10
Palsternakka 454 g Kuutioi tai paloittele 15
Herneet 454 g Irrota paloista 15
Uudet perunat 454 g Pyyhi 30
kananmuna valmistelu minuutit
Keittäminen* tai Käytä uppomuniin 10-12, pehmeä
uppokeittäminen kuppia tai pientä 15-20, kova
kohokasvuokaa
68
valmistusohjeet jatkuu
linnut ja kala
Älä täytä höyrytysastioita liian täysiksi.
viljat ja jyvät
Sisäastiaan voit laittaa erimakuisia kypsennysnesteitä, kuten viiniä, liha- tai
kasvislientä. Astiaan voit lisätä mausteita, hienonnettua sipulia, persiljaa,
manteleita tai pilkottuja sieniä. Muista täyttää vesisäiliö vaikka käytät sisäastiaa.
ruoka määrä minuutit huomautuksia
Broileri, 4-5 30 Höyrytä läpikypsäksi
luuttomat rintapalat ja mureaksi
Simpukat 454 g 10 Höyrytä kunnes
aukeavat
Katkaravut, keskikok. 454 g 10 Höyrytä vaaleanpunai-siksi
Kala, file 227 g 10 Höyrytä kunnes murenee
Kala, pala 2,5 cm 15-20 Höyrytä kunnes murenee
paksu
Kala, kokonainen 340 g 15-20 Höyrytä kunnes murenee
Hummerin pyrstöt 2-4 20 Höyrytä punaisiksi
Sinisimpukat 454g 15 Höyrytä kunnes aukeavat
Osterit 6 15 Höyrytä kunnes aukeavat
Kampa-Simpukat 227 g 15 Höyrytä kunnes kuumia ja
pehmenneitä
ruoka määrä riisikulhoon minuutit
lisättävä neste
Pitkäjyväinen 100 g 125 ml 25
riisi (esim. 200 g 250 ml 30
Basmati, pikariisi) 300 g 375 ml 35
Täysjyväriisi 100 g 125 ml 40
200 g 250 ml 45
300 g 375 ml 50
Kuskus 200 g 150 ml 15-20
lämmintä vettä
Puuro 75 g 450 ml maitoa/ 40 (sekoita
vettä puolivälissä)
Riisipuuro, 75 g 25 g sokeria 80 (60 min.
makea puuroriisiä ja 375-500 ml jälkeen
maitoa ja säädä sekoita
ajastin uudelleen.
Lisää vettä jos
tarpeellista.)
106
  
  
    .
  
        ,   
 .           
 ,    ,       .
,    ,  , ,
g  .
   
 2-4 20    

 454 . (1 lb) 10    

,  454 . (1 lb) 10    

,  4-5 30   
    
 454 . (1 lb) 15    

 6 15    

 227 . (8 oz) 15    
   
  340 . (12 oz) 15-20    
jollasifsai ljoka
  2,5 . (1’) 15-20    
 jollasifsai ljoka
  227 . (8 oz) 15    
jollasifsai ljoka
    
 
 
  

  100 . (4 oz) 125 ml (4fl oz)25
 200 . (8 oz) 250 ml (9fl oz)30
(.. Basmati) 300 . (12 oz) 375 ml (13fl oz)35
  100 . (4 oz) 125 ml (4fl oz)40
200 . (8 oz) 250 ml (9fl oz)45
300 . (12 oz) 375 ml (13fl oz)50
 200 . (8 oz) 150 ml (5fl oz) 15-20
 
 () 75 . (3 oz) 450 ml (16fl oz) 40 ( /
  )
 75 . (3 oz) 25 . (1 oz) 80 (
     60 ,
 375-500 ml  
(3/4-1 pt)   
.
 ,  )
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115

Kenwood FS 560 Omistajan opas

Kategoria
Mixer/food processor accessories
Tyyppi
Omistajan opas
Tämä käsikirja sopii myös