leikkuulevyjen käyttö
Alla luetellut levyt kuuluvat
toimitukseen ja ne voi tunnistaa
seuraavan numeroinnin perusteella:
Levy nro 1 – raastinlevy.
Parmesaanijuuston ja
rostiperunoiden raastamiseen.
Levy nro 2 – hieno raastinlevy.
Juuston, suklaan, pähkinöiden ja
kovien hedelmien tai vihannesten
raastamiseen.
Levy nro 3 – karkea raastinlevy.
Juuston ja kovien hedelmien tai
vihannesten raastamiseen.
Levy nro 4 – ohut suikalointilevy.
Juuston ja kovien hedelmien tai
vihannesten raastamiseen.
Levy nro 5 – paksu suikalointilevy.
Juuston ja kovien hedelmien tai
vihannesten raastamiseen.
Levy nro 6 – suikalointilevy.
Leikkaa ranskanperunat ja ainekset
patoihin, salaatteihin ja dippeihin
(esimerkiksi porkkanat, omenat ja
päärynät.)
1 Aseta sekoitin työtasolle niin, että
nopeussäädin on laitteen etupuolella.
2 Irrota normaalin nopeuden liitännän
kansi .
3 Aseta liitin liitäntään siten, että kolmio
▼ osoittaa itseesi päin. Lukitse se
paikoilleen kiertämällä myötäpäivään.
4 Aseta kulho liittimen päälle kahva
sekoittimen takaosaa kohden ja
käännä myötäpäivään, kunnes kulho
lukittuu paikalleen.
5 Valitse haluamasi leikkuulevy ja aseta
se liittimeen – sen voi asettaa vain
yhteen asentoon. Terän numeron
tulee osoittaa ylöspäin. Käsittele
leikkuulevyjä varovasti, sillä
ne ovat erittäin teräviä. Pidä
kiinni levyn kahvasta.
6 Aseta kulhon kansi paikalleen
asettamalla syöttöputki kahvan
taakse ja lukitse se paikalleen
painamalla alaspäin ja kääntämällä
myötäpäivään. Kansi voidaan asettaa
neljään eri asentoon.
●
Jos kannen asettaminen
paikoilleen on hankalaa,
poista lisälaite ja käytä
yleiskonetta hetken aikaa.
Asenna lisälaite paikoilleen
uudelleen.
7 Valitse halutun kokoinen
syöttösuppilo. Syöttöpainimessa on
pienempi syöttösuppilo erillisten tai
ohuiden palojen käsittelyä varten.
pienen syöttösuppilon käyttö
●
Työnnä ensin suuri syöttöpainin
syöttösuppilon sisään .
suuren syöttösuppilon käyttö
●
Käytä molempia syöttöpainimia
yhdessä .
8 Syötä ruoka syöttösuppiloon.
9 Käynnistä laite ja paina alas
tasaisesti työntimellä – älä
koskaan työnnä sormiasi
syöttöputkeen. Viipalointi-,
raastin- ja suikalointilevyjä
käytettäessä nopeudeksi riittää
tavallisesti 1 tai 2. Jos tarvitset
lisätehoa, valitse nopeudeksi 3.
huomautus – Älä täytä kulhoa
leikkuulevyyn asti: tyhjennä kulho
säännöllisesti.
●
Kun työvaihe on valmis, työntimen
nostaminen ja laskeminen voi auttaa
vähentämään leikkuulevyyn jäävän
ruoan määrää.
10 Sammuta laite ja irrota pistoke
seinästä.
11 Irrota lisäosa sekoittimesta
kääntämällä sitä vastapäivään ja
nostamalla ylös. Irrota lisäosa. (Irrota
kulho liittimestä pitämällä kiinni
liittimen kannasta, kääntämällä
kulhoa vastapäivään ja nostamalla
kulhoa ylös . Jos liittimen
irrottaminen kulhosta on vaikeaa,
aseta kulho ja liitin uudelleen
sekoittimeen. Käännä lisäosaa
vastapäivään, kunnes se pysähtyy, ja
käännä kulhoa edelleen, kunnes se
irtoaa liittimestä .)
vihjeitä
●
Käytä tuoreita raaka-aineita.
●
Älä paloittele ruoka-aineita liian
pieniksi paloiksi. Täytä suuri
syöttösuppilo leveyssuunnassa
melkein täyteen. Näin estetään
ruoka-aineiden liukuminen vinoon
käsittelyn aikana.
Voit käyttää myös pientä
syöttöputkea.
●
Kun käytät suikalointilevyä, aseta
ohuet ainekset vaakatasoon.
47