Kenwood AT640 Omistajan opas

Kategoria
Mixer/food processor accessories
Tyyppi
Omistajan opas

Tämä käsikirja sopii myös

Käytä monitoimilisälaitetta
hienontamiseen, viipalointiin,
raastamiseen ja suikalointiin.
turvallisuus
Terät ovat teräviä, joten käsittele niitä
varoen. Pitele hienonnusterää sen
yläosasta koskematta itse terään
käyttäessäsi tai puhdistaessasi sitä.
Pidä kädet ja työvälineet poissa
kulhosta, kun laite on kytketty
virransyöttöön.
Älä koskaan paina ruokaa
syöttösuppiloon sormien avulla.
Syötä ainekset laitteen mukana
toimitetun painimen avulla.
Sammuta virta ja irrota pistoke
rasiasta:
ennen osien kiinnittämistä tai
irrottamista
käytön jälkeen
ennen puhdistusta
Irrota hienonnusterä ennen ainesten
kaatamista pois kulhosta.
Älä koskaan avaa kantta, kunnes
terä tai leikkuulevy on pysähtynyt
kokonaan.
Kun viipaloit tai raastat tai suikaloit,
älä anna kulhon täyttyä terään asti:
tyhjennä kulho säännöllisesti.
Jos lisälaitetta käytettäessä kone
tärisee liikaa, alenna nopeutta tai
pysäytä kone ja tyhjennä kulhon
sisältö.
Älä koskaan käytä viallista lisälaitetta.
Toimita se tarkistettavaksi tai
huollettavaksi
Älä anna lasten leikkiä tällä
lisälaitteella tai käyttää sitä.
Käytä laitetta ainoastaan sille
tarkoitettuun kotitalouskäytöön.
Kenwood-yhtiö ei ole
korvausvelvollinen, jos laitetta on
käytetty väärin tai näitä ohjeita ei ole
noudatettu.
hienonnusterä
Käytä hienonnusterää raa’an tai
kypsennetyn lihan, keitettyjen
munien, vihannesten ja pähkinöiden
hienontamiseen ja pateiden ja
dippikastikkeiden valmistamiseen.
Voit käyttää sitä myös leivän ja
keksien murentamiseen. Sillä voi
myös valmistaa murotaikinoita ja
murupäällysteitä.
Älä murskaa jääkuutioita tai muita
kovia ruoka-aineita, kuten mausteita,
sillä ne voivat vaurioittaa lisälaitteen.
Älä sekoita veitsiterän avulla raskaita
kuormia, kuten leivontataikinaa.
Muutoin lisälaite tai laite voi
vaurioitua. Käytä yleiskoneen
taikinakoukkua.
Älä sekoita nestemäisiä aineita, sillä
ne voivat vuotaa kannen alta. Käytä
sen sijaan tehosekoitinta.
Kun soseutat keittoja tms., valuta
kiinteät ainekset, soseuta ne ja laita
ne sitten takaisin nesteeseen.
viipalointi/raastin/suikalointiterä
Käytä viipalointi/raastinterää
hedelmien, vihannesten ja juuston
viipalointiin tai raastamiseen. Käytä
suikalointiterää vihannesten (esim.
perunoiden) ja hedelmien
suikalointiin.
48
Suomi
Ennen ohjeiden lukemista taita etusivu auki kuvien esiinsaamiseksi
kuvien selitykset
syöttöpainimet: suuri ja pieni
syöttösuppilo
lisälaitteen kansi
hienonnusterä
lisälaitekulho
liitin
paksu viipalointi/raastinterä
ohut viipalointi/raastinterä
ohut suikalointiterä
erittäin karkea raastinterä
tuotenumero 639021
rouhintaterä
tuotenumero 639150
normaali suikalointiterä
tuotenumero 639083
ennen ensimmäistä
käyttökertaa
1 Poista kaikki pakkausmateriaali
mukaan lukien hienonnusterän
muoviset teränsuojukset. Ole
varovainen, sillä terät ovat
erittäin teräviä. Heitä nämä
suojukset pois, sillä niiden
tarkoituksena on vain suojata terää
valmistuksen ja kuljetuksen aikana.
2 Pese osat kohdan ’puhdistus’
mukaisesti.
hienonnusterän käyttö
1Irrota normaalin nopeuden liitännän
kansi .
2 Aseta liitin liitäntään siten, että kolmio
osoittaa itseesi päin. Lukitse se
paikoilleen kiertämällä myötäpäivään.
3 Aseta kulho liitäntään. Varmista, että
kulhon urat sopivat liitännän uriin.
4 Nosta lukitussalpa paikalleen.
5 Pilko ruoka-aineet ja aseta ne
kulhoon varmistaen, että ne
jakautuvat tasaisesti.
6 Kiinnitä kansi kulhon päälle ja
käännä, kunnes nuolet ovat
kohdakkain. Kansi voidaan asettaa
neljään eri asentoon.
Jos kannen asettaminen
paikoilleen on hankalaa,
poista lisälaite ja käytä
yleiskonetta hetken aikaa.
Asenna lisälaite paikoilleen
uudelleen.
7 Aseta syöttöpainimet.
8 Kytke kone päälle. Käytä nopeuksia
2–4. Käytä laitetta, kunnes haluttu
lopputulos on saavutettu.
9 Kytke kone pois päältä ja irrota
lisälaite.
10 Irrota pistotulppa pistorasiasta
käytön jälkeen.
vihjeitä
Leikkaa ainekset palasiksi ennen
niiden laittamista kulhoon. Liha,
leipä, vihannekset ja muut
samantyyppiset ruoka-aineet tulee
pilkkoa noin 2 cm:n kokoisiksi
kuutioiksi. Keksit tulee rikkoa
palasiksi ja lisätä syöttösuppilon
kautta laitteen ollessa käynnissä.
Jos haluat soseuttaa keiton, valuta
ainekset ja lisää kiinteät ainekset
kulhoon. Soseuta ainekset ja lisää ne
takaisin nesteeseen.
49
Taikinoita tehdessä käytä
jääkaappikylmää rasvaa, joka on
kuutioitu 2 cm:n paloiksi. Laita
jauhot rasvan joukkoon ja anna
sekoittua, kunnes seos muuttuu
murumaiseksi. Lisää vettä vähitellen
syöttösuppilon kautta, kunnes seos
muuttuu taikinamaiseksi. Sammuta
heti, kun ainekset ovat sekoittuneet
tasaisesti.
Ole varovainen, ettet käsittele ruoka-
aineita liikaa käyttäessäsi
hienonnusterää.
Käytä kakkutaikinoiden
vatkaamiseen vatkauskulhon K-
sekoitinta – saat paremmat tulokset.
enimmäismäärät
murotaikina (jauhojen paino) 300 g
liha 340 g
viipalointi/raastin/suikaloi
ntiterän käyttö
mihin teriä voidaan käyttää
viipalointi/raastinterät
Terät ja ovat kaksipuolisia
käännettäviä teriä: toisella puolella
viipaloidaan ja toisella puolella
raastetaan.
Viipalointipuolella voidaan viipaloida
juustoa, porkkanoita, perunoita,
kaalia, kurkkua, kesäkurpitsaa,
punajuurta ja sipulia. Raastinpuolella
voidaan raastaa juustoa,
porkkanoita, perunoita ja muita
samantyyppisiä ruoka-aineita.
Valitun leikkauspuolen tulee
osoittaa ylöspäin.
ohut suikalointiterä
Terä suikaloi perunat ohuiksi
perunatikuiksi ja kovat vihannekset
salaatteihin, koristeeksi, pataruokiin
ja vokki-ruokiin (esim. porkkana,
lanttu, kesäkurpitsa, kurkku).
erittäin karkea raastinterä
raastaa juuston ja porkkanat
karkeaksi raasteeksi.
rouhintaterä raastaa
parmesanjuustoa ja perunoita.
normaali suikalointiterä
suikaloi perunat ohuiksi
ranskanperunoiksi ja kovat
vihannekset salaatteihin ja
dippaukseen (esim. lanttu, kurkku).
1Irrota normaalin nopeuden liitännän
kansi .
2 Aseta liitin liitäntään siten, että kolmio
osoittaa itseesi päin. Lukitse se
paikoilleen kiertämällä myötäpäivään.
3 Aseta kulho liitäntään. Varmista, että
kulhon urat sopivat liitännän uriin.
4 Aseta leikkauslevy käyttöakseliin.
Valitsemasi leikkauspinnan tulee olla
ylöspäin. Käsittele
leikkauslevyjä varovasti. Ne
ovat erittäin teräviä. Tartu
levyyn sen keskeltä.
5 Kiinnitä kansi kulhon päälle siten,
että syöttöputki osoittaa taaksepäin.
Paina ja käännä, kunnes nuolet ovat
kohdakkain .
Jos kannen asettaminen
paikoilleen on hankalaa,
poista lisälaite ja käytä
yleiskonetta hetken aikaa.
Asenna lisälaite paikoilleen
uudelleen.
6Valitse halutun kokoinen
syöttösuppilo. Syöttöpainimessa on
pienempi syöttösuppilo erillisten tai
ohuiden palojen käsittelyä varten.
50
pienen syöttösuppilon käyttö
Työnnä ensin suuri syöttöpainin
syöttösuppilon sisään.
suuren syöttösuppilon käyttö
Käytä molempia syöttöpainimia
yhdessä.
7 Syötä ruoka syöttösuppiloon.
8 Käynnistä laite ja työnnä
syöttösuppilossa olevia ruoka-aineita
tasaisesti painimen avulla. Älä
missään tapauksessa työnnä
sormiasi syöttösuppiloon.
Yleensä käytä nopeutta 1 tai 2. Jos
tarvitaan lisää voimaa, käytä
nopeutta 3.
Kun työvaihe on valmis, työntimen
nostaminen ja laskeminen alas voi
auttaa vähentämään leikkuulevyyn
jäävän ruoan määrää.
9 Kytke virta pois ja irrota pistotulppa
pistorasiasta.
vihjeitä
Käytä tuoreita raaka-aineita.
Älä paloittele ruoka-aineita liian
pieniksi paloiksi. Täytä suuri
syöttösuppilo leveyssuunnassa
melkein täyteen. Näin estetään
ruoka-aineiden liukuminen vinoon
käsittelyn aikana.
Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää
pienempää syöttösuppiloa.
Suikalointiterää käytettäessä laita
ohuet ruoka-aineet syöttösuppiloon
vaaka-asennossa.
Käytettäessä viipalointi- tai
raastinterää pystyasentoon asetetut
ruoka-aineet tuottavat lyhyttä
raastetta, kun taas vaaka-asentoon
asetetuilla ruoka-aineilla saatu
lopputulos on pitempää.
Käsittelyn lopussa pieni määrä
käsiteltävää tuotetta jää aina terälle
tai ruokaan.
puhdistus
Älä koskaan upota liitintä veteen.
Pyyhi se puhtaaksi kostealla liinalla.
Pese muut osat kuumalla vedellä ja
kuivaa perusteellisesti. Ole
varovainen, sillä terät leikkuulevyt
ovat teräviä. Ne voidaan pestä myös
astianpesukoneessa (vain ylätasolla).
51
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86

Kenwood AT640 Omistajan opas

Kategoria
Mixer/food processor accessories
Tyyppi
Omistajan opas
Tämä käsikirja sopii myös