71
FIN
3 Mittaustavat
3.3
Kehon
lämpötilan
mittaaminen
• Älkää mitatko lämpötilaanne heti ruokailun, urheilusuorituksen tai
kylvyn jälkeen. Odottakaa puoli tuntia.
• Suorittakaa toisiaan seuraavat mittaukset ainoastaan vähintään 1
minuutin väliajoin. Mikäli teidän on mitattava lämpötilaanne usein
lyhyen ajan sisällä, mittaustulokset saattavat poiketa toisistaan
vähäisessä määrin.
• Ihmisen kehon lämpötila vaihtelee luonnollisen marginaalin sisällä.
Ei ole olemassa mitään standardilämpötilaa.
• Mitatkaa ja merkitkää kehonne lämpötila ylös aivan tavallisina
päivinä. Näin voitte tunnistaa paremmin mahdollisen kuumeen.
• Tarkkaa korvasta tapahtuvaa mittausta varten on tärkeää, että
sensori on suunnattu rumpukalvoa kohti ja että se sijaitsee riittävän
syvällä korvakäytävässä.
• On olemassa henkilöitä, joiden mittaustulokset vaihtelevat oikean
ja vasemman korvan välillä. Voidaksenne havaita
lämpötilanmuutoksia, mitatkaa saman henkilön lämpötila aina
saman puolen korvasta.
• Nukkumisasento saattaa vaikuttaa mittaustulokseen. Jos henkilö
on nukkunut pidemmän aikaa yhdellä korvalla, on tämän korvan
lämpötila tavanomaista korkeampi. Mitatkaa tässä tapauksessa
toisesta korvasta tai odottakaa muutama minuutti ennen mittausta.
Tämä kuumemittari optimoi olosuhteet lämpötilamittauksen aikana
automaattisesti. Mikäli mittausjärjestelmä ei ole vielä valmis
mittaukseen, palaa joko korvalämpötila- tai otsalämpötilasymboli
(katso kuva). Samalla kuullaan lyhyitä, nopeasti toisiaan seuraavia
signaaliääniä. Tässä tapauksessa tulee mittaus lopettaa painamalla
käynnistys-/skannausnäppäintä . Jatkakaa lämpötilan mittausta
vasta, kun symboli on sammunut eikä signaaliääntä enää kuulu.
Vaihtaaksenne otsamittauksesta korvamittaukseen poistakaa yksin-
kertaisesti sensorin suojus . Mitataksenne jälleen otsalta tulee
suojus asettaa taas paikoilleen.
HUOMIO
Lämpötilamittaus otsalta tulisi suorittaa ainoastaan
tarkastusmielessä, sillä otsan ihon lämpötila on herkkä
vaikutteille ja siksi mittaustulos saattaa olla virheellinen.
3.2
Parhaat
edellytykset
3.1
Ohjeita
lämpötilan
mittaukseen
2
14
15
4