HYÖDYLLISIÄ NEUVOJA JA VINKKEJÄ
VAROITUS!
Lue luku "Turvallisuusohjeet".
LUUKUN SISÄPUOLI
Joissakin malleissa luukun sisäpuolelle
on merkitty:
• kannatintasojen numerot (tietyt mallit)
• tietoja uunitoiminnoista, usein valmis-
tettavien ruokien suositellut kannatinta-
sot ja lämpötilat (tietyt mallit).
Taulukoissa mainitut lämpötilat ja
paistoajat ovat ainoastaan suuntaa
antavia. Lämpötila ja paistoaika
riippuvat reseptistä sekä käytetty-
jen ainesten laadusta ja määrästä.
NEUVOJA UUNIN ERITYISIIN
TOIMINTOIHIN
Lämpimänä pito
Käytä tätä toimintoa ruoan lämpimänä pi-
tämiseen.
Lämpötila säätyy automaattisesti arvoon
80 °C.
Lautasten lämmitys
Lautasten ja ruoka-astioiden lämmittämi-
seen.
Aseta lautaset ja astiat tasaisesti uunin riti-
lälle. Vaihda astioiden paikkaa, kun lämmi-
tysajasta on kulunut puolet (vaihda astioi-
den paikkoja ylhäältä alas).
Automaattinen lämpötila on 70 °C.
Suositeltu kannatintaso: 3.
Taikinan nostatus
Voit käyttää tätä automaattista toimintoa
kaikkiin haluamiisi hiivataikinaresepteihin.
Se luo hyvät olosuhteet taikinan nostatta-
mista varten. Aseta taikina astiaan, joka on
riittävän suuri nostattamista varten ja peitä
se kostealla pyyhkeellä tai tuorekelmulla.
Aseta uuniritilä ensimmäiselle tasolle ja
laita astia uuniin. Sulje ovi ja käynnistä tai-
kinan nostattamistoiminto. Aseta tarvitse-
masi aika.
HÖYRYLLÄ KYPSENTÄMINEN
Höyrykypsennysastiat
• Käytä ainoastaan korroosion- ja kuu-
muudenkestäviä keittoastioita.
• Kromiteräksiset keittoastiat soveltuvat
myöskin (toimitetaan joidenkin mallien
mukana).
Kannatintasot
• Oikeat kannatintasot on merkitty alla
olevaan taulukkoon. Kannatintasojen
numerot menevät alhaalta ylöspäin.
Yleisiä huomautuksia
• Kun kypsennät ruokia yli 30 minuutin
ajan, tai suuria ruokamääriä kypsennet-
täessä tulee vettä lisätä tarvittaessa.
• Aseta ruoat oikeanlaisiin keittoastioihin
ja aseta keittoastiat kannattimille. Jätä
kannattimien väliin riittävästi tilaa, jotta
höyry pääsee kaikkiin keittoastioihin.
• Tyhjennä vesilokero, letkut ja höyrynke-
hitin jokaisen käyttökerran jälkeen. Lue
ohjeet kohdasta "Hoito ja puhdistus".
Taulukoiden huomautus höyrytoimintoa
koskien
• Taulukot antavat tietoa tyypillisistä ruo-
kalajeista.
• Lämpötila-arvot ja ajat ovat vain viitteel-
lisiä ja ne riippuvat ruoka-aineksien
koostumuksesta, koosta, määrästä sekä
keittoastioista.
• Käytä vastaavanlaista reseptiä, jos et
löydä reseptin oikeita asetuksia.
• Aloita ruoanvalmistus kylmällä uunilla,
ellei taulukon tiedot muuta mainitse.
• Riisin kypsennyksen aikana tulee käyt-
tää vettä suhteessa 1,5:1 - 2:1 riisiin sen
veden imukyvyn vuoksi.
HÖYRYVEDEN TAULUKKO
Vesilokeron vesimäärä (ml)
Aika
1)
minuuteissa
400 15 - 25
2
www.aeg.com